Koliko sam ja shvatio John Hurt će glumiti Doktora iz budućnosti odnosno posljednju inkarnaciju koja počiva na groblju, mada ne isključujem i to da se radi i o doktoru koji je bio upleten u sam rat sa Dalecima na samom Gallefrey-u prije još prvog Doktora kojeg je glumio William Hartnell.
Who universe lore nije baš jasan u tom dijelu povijesti Doktora odnosno vremenu prije William Hartnell-a i zvanično se ništa ne zna o tom periodu osim kako su on i Master izabrali ime ("The Sound of Drums" i "The End of Time") gledajući u vremenski vrtlog i o efektima i rezultatu posljednjeg vremenskog rata. Uloga Doktora u svemu tome je za sada još nepoznata osim u događajima koji su sami doveli do sukoba (Genesis of the Daleks,Resurrection of the Daleks, Remembrance of the Daleks).
U principu John Hurt može glumiti Doktora iz bilo kojeg perioda čak i budućeg s obzirom da je Who Svemir opsežan i pun nepoznanica. Scenaristi mogu poseći za bilo kojom mogućnošću. Primjer ove prakse je i Dr. River Song (Alex Kingston) o kojoj se suštinski ništa ne zna osim cliffhanger činjenica (da zna Doktorovo ime, da je buduća supružnica nekog od budućih doktora, da ima dva mijesta počivanja (groba) i da je kćerkaAmy Pond (Karen Gillan) i Rory Williams-a (Arthur Darvill)), cijela njena uloga se svodi na njenu uzrečicu SPOILERS i na to da za sada služi kao Mysterious Stranger (iz Fallout 2, 3 i New Vegas). U biti recimo njena priča se još nije ni počela odgovarajuće odvijati.
![]()

Reply With Quote

, al ja ga gledam

Bookmarks