Izjave vozača Ferrarija nakon kvalifikacija za VN Španije
Fernando Alonso:"Nisam razočaran jer znamo da su kvalifikacije naša slaba tačka, i peto mesto je manje više ono što smo i očekivali. Bili smo svesni da će Red Bull i Mercedes biti veoma brzi, i iako moramo da razmišljamo da pobedimo Vettela i oduzmemo mu što više bodova, nismo uplašeni od Mercedesa, jer oni imaju daleko veću degradaciju guma od nas. I tim i ja smo uvereni u dobar rezultat na trci jer naš tempo u trci je odličan, i obično imamo mnogo bolju nedelju nego subotu. Startujemo sa čiste strane staze i nadamo se da će nam to pomoći da imamo bolji start, i ono što nam treba je da nadoknadimo neke pozicije na samom startu, i onda da vozimo čiste krugove do prvog zaustavljanja u boksu. Takodje mislim da ćemo morati da se branimo od Raikkonena, jer on je do sad imao odlične trke, i Lotus takodje ne pati mnogo od degradacije guma. Kao i do sad, biće veoma važno imati dobru strategiju, jer je razlika u komponentama guma samo jedan krug pre nego što počnete da gubite performanse".
Felipe Massa:"Ne mogu reći da sam zadovoljan jer sam na treninzima imao mnogo bolji osećaj u bolidu i mislio sam da mogu startovati sa bolje pozicije. Nažalost u trećem sektoru sam imao malo podupravljanje, što me je koštalo dosta vremena, ali i dalje se osećam konkurentnim jer bolid izgleda odlično u trkačkom tempu. Sada se moramo fokusirati na sutrašnju trku, jer će biti duga trka i svašta se može desiti. Što se tiče odluke sudija da me kazne zbog incidenta sa Webberom u Q2, iskreno nisam imao nameru da mu zasmetam ni u kojem sluaju na stazi, a pogotovo ne u brzom krugu. Kada sam ga video u retrovizoru mislio sam da ću proći krivinu bez problema i onda ga pustiti da prodje ispred mene. Oni su uvek konkurentni na ovoj stazi i njihova vreman u predsezonskim testiranjima značila su da će biti brzi na ovoj stazi. Kao što smo videli nekoliko puta ove godine, naši rivali se odlučiju za nešto konzervativniji vikend sve do trećeg dela kvalifikacija kada pkažu svoj pun potencijal i brzinu".
Bookmarks