Zna li ko kako da na Huawei HG8245 stavim samo 802.11g i n, posto tu gdje se bira nemam mogucnost/pravo odabira tipa mreze...
Svašta... Pa oni imaju 20/1 Mbps Internet, Extra TV i neograničene pozive za 37,95 €
A ja koji imam 5 Mbps Internet, bez extra tv-a i neograničenih poziva plaćam minimum 30 €. 25 € Internet + 5 € pretplata (+ još koliko potrošim na razgovore) i ispada na kraju možda više od ovoga 37,95 €.
Stvarno je to diskriminacija, ekonomska diskriminacija. Mora ovo da se mijenja jer nije pravedno - legitimno.
Love, peace and respect.
Ako si to tek sad skapirao onda ne znam što da ti kažem...
Pa oni su ponudili Extra Trio da bi zadržali broj korisnika fixne telefonije. Nijesu ni oni ludi no imaju ekonomsku logiku. Posve legitimnu.
Pravda i ekonomija ne idu zajedno nikad.
Najpravednije bi bilo da je extra trio kombinacija mobilnog, interneta i Extra TV-a. To je u našem interesu, ali u njihovom nije. Ne treba bit vrsni poznavalac da bi se ove dvije činjenice otkrile.
Uostalom, ti da imaš firmu bi gledao kako da zaradiš, a pravdu bi ostavio za neke druge sfere života
Helpdesk, ja bih aktivirao priču o bateriji u routeru. Postoji li mogućnost da se baterija osposobi ili da se nadogradi na router. Pitam iz razloga kad nestane struja da bi ta ista baterija omogućavala routeru da radi i da imamo itnernet i fixni aktivan kao serivs?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zna li se kad ce u Bar biti optike . . .
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
Ili pisati žalbe na svaki račun da fiksni nije radio i da se odbije od pretplate
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2
Naravno da nisam skapirao sada, odavno znam ove cijene ali da se održavaju ovoliko dugo nije OK pa ne znam o kojoj firmi da se radi. Zato sam napisao post jer nije fer.
Moraju i oni da razmišljaju da zbog ovoga mogu "debele" pare da izgube. Dovoljno je eto da se pođe od ovoga što sam gore naveo, tako da i normalan čovjek bez prevelikog znanja može ovo da dokaže, recimo sudu ili Evropskoj komisiji.
Država mora da vodi računa o svojim građanima tako i firma mora da vodi računa o svojim korisnicima. Baš zbog ovakvog razmišljanja i politike se ide u zatvor tj. plaća se kazna i to baš velika, tako da to nije dozvoljeno.
Cijene nijesu pravilno usklađene, to je problem.
Love, peace and respect.
Stara CG pricha, umijemo mi ali sa tudjim parama...
Nije OK jer je tebi,meni, Janku, Marku, Petrani i ostalima skupo. Ali tebe niko ne tjera da uzmesh internet usluge od njih. Da su monopolisti, u smislu da jedini nude usluge interneta, pa da te kolju sa cijenama bio bi problem ali kad imash razvijenu konkurenciju i nekoliko provajdera interneta onda je to trzhishna utakmica pa ko shto ponudi i ko shto kupaca pridobije.
Gubljenje debelih para na CG trzhishtu u sluchaju Telekoma nije moguce jer su pametno pokrili infrastrukturu tamo gdje je najvishe korisnika tj. po gradovima. Izgubice korisnike eventualno u ruralnim sredinama gdje je nerentabilno radit infrastrukturu. A svi znamo koliko se na sela zhivi.
Nijesu OK ni ovoliko cijene goriva, struje, pa ih svi placamo. A tu je trzhishte gore nego kad su telekomunikacije u pitanju.
Ja ti opet kazhem, da si ti vlasnik Telekoma CG, imao bi cilj da zaradish shto je moguce vishe. Shto je normalno i prirodno, jer si ti ulozhio novac sa ciljem da zaradish. Pa kad zaradish ogromne pare onda cesh eventualno odluchit ocesh li bit ambasador UN i dobrotvor ili pohlepni kapitalista.
Ne bi bio dobrodushan i snizhavao cijene, darivao kupce i slichno. Iz razloga shto bi to podrazumijevalo manje tebi u dzhep, kupci bi te ismijavali i ljutili se kad bi im naplatio uslugu jer ti nihta nije bilo kad si ih chascavao istu. A onda bi te konkurencija pojela, panuli bi ti prihodi i zatvorio bi firmu.
Ne treba nikakav protest zbog toga. Ovo da je sreće u ovoj državi (odnosno na čitavom Balkanu) ne bi smjelo da se dešava ili da jedan čovjek riješi ovo a može sigurno. Propalo se čim mora da se protestuje.
Love, peace and respect.
Mozhesh sve da ih kaznish. A mogu i oni da odu sa trzhishta. Pa onda vec dara no mjera.
To shto ti potencirash se zove oligopol. Ali mislim da ovdje nema ni govora o oligopolu jer se za internet najmanje dogovaraju provajderi. Za iste cijene nude chesto razlichite brzine i pakete. Da su isti paketi i brzine po istim cijenama pa da rechesh, a ovako toga nema...
oh nou . . .
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
Hrvatska je krenula da vodi racuna o svojim gradjanima, trazeci Hrvatskom Telekomu da do svakog stana, do kojeg razvodi optiku, razvede dva prikljucka, da bi ostao jedan za konkurenciju. Borba protvim monopola. I to o trosku HT-a. Ovi su naravno odbili i u Hrvatskoj nema optike.
Telekom investira velike pare u opticku mrezu da bi zadrzao prihode. Ako bi bio primoran da spusti cijene adsla (smanjenje prihoda) zbog toga sto ulaze u optiku, naravno da ne bi ulagao u opticku mrezu.
Znaci kao sto su rekli, sa strane korisnika razumljivo (uvijek cijene mogu biti nize), sa strane privrednika pa i drzave neprihvatljivo.
Vec ima veleprodajna ponuda imas je na telekom.me i ekip.me
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Koje sve lokacije u pg sada imaju optiku?
Zavisi na kom nivou. Francuzi i Svajcarci su napravili za FTTH mrezu da ko prvi od operatera udje u zgradu mora da radi 4 prikljucka do svakog stana. Medjutim na nasem i slicnim trzistima gdje trenutno samo jedan operater radi FTTH ovo je naravno nemoguce (primjer Hrvatska).
Druge vrste postoje, tipa bit streaming-a, ali nisam upoznat sa detaljima.
Sta je sa Bulevarom Sv. Petra Cetinjskog, zgrada gdje je restoran Masa? Dva ulaza do Erste Banke me zanimaju.
Gdje je problem? Posto u Ivana Vujosevica ulazi imaju optiku a ulice se fakticki ukrstaju.
Zar ne moze ova zgrada da se poveze kao i I. Vujosevica?
Prilikom provlacenja optickih kablova koriste se postojece cijevi kroz koje su provuceni bakarni kablovi. Od ulaza do ulaza zavisi moze li se tuda provuci opticki kabal. Do nekih ulaza nema potrebne cijevi vec je bakarni kabal direktno polozen u zemlju, a u najvecem broju slucajeva postojeca cijev je ostecena tj. polomljena na nekom mjestu usljed gradjevinskih radova nevezanih za telekomunikacije.
U takvim situacijama, potrebno je gradjevinskim radovima sanirati ostecenje a za to mora da se radi projekat, traze dozvole, plate dozvole... To je dosta skupo pa se prvo optika dovodi do ulaza gdje moze da prodje bez problema. Kasnije ce na red doci ovi ulazi gdje su potrebni gradjevinski radovi.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks