Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 101 to 121 of 121

Thread: Pogled na rat iz drugog ugla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    А видим да ти не смета што је 700.000 Срба прогнано са Космета, лицјемерство је нешто најгоре чиме се можеш служити ...
    Палестинци могу имати своју државу, али не могу да траже оно што је и у Библији познато као јеврејско ...
    i koliko je Jasenovac progutao zrtava?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post

TURSKI premijer Erdogan odlučio je pod svaku cijenu dovesti u pitanju izraelsku blokadu Gaze, a to će izgleda činiti i pravnim i vojnim putem.

Naime, Erdogan je za Al Jazeeru kazao kako će turski ratni brodovi pratiti svako tursko plovilo koje nosi humanitarnu pomoć Palestincima u Gazu. "Turska će poduzeti korake kojima će spriječiti izraelsko jednostrano iskorištavanje prirodnih resursa istočnog Sredozemlja", dodao je turski premijer.

Izraelski premijer Netanyahu još jučer je, očekujući ovakav potez Turaka, najavio i pojačanu prisutnost izraelske mornarice u Sredozemlju, opisujući je kao "produženu ruku židovske države". "Mornarica je jedna od dviju produženih ruku izraelskih obrambenih snaga, i to je jedna dugačka i veoma moćna ruka. Svojim akcijama vi čuvate mir i našu sigurnost na moru", poručio je mornaričkim časnicima.

Sad je već postalo očito da su obje strane ovaj sukob shvatile ozbiljno, i da će biti jako teško taj konflikt ograničiti na diplomatsku razinu. Prisutnost obje flote na malom morskom prostoru dovest će do velike razine napetosti, koja bi mogla eskalirati u svakom trenutku, a postoji opasnost i da bi se u sukob mogle uključiti i neke druge zemlje na Bliskom Istoku.

Osim na samom moru, Erdogan je najavio kako će izazov izraelskoj blokadi Gaze pružiti i na Međunarodnom sudu pravde. Iako sama Turska ništa time ne može dobiti, jasan je to pokazatelj da su odlučni Izraelu pokazati zube.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ce/570854.aspx
    dobri ovi brodovi,novi i mocni,vidi se.ako sa ovim krenu ka izraelu,bice turcima gusto....

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Nekad davno kad me munuše u armiju, na sviju dvanaest mjeseci sa sve tri produžetka od po par neđelja+, morao sam, ko i svi ostali, svako đaolje veče da gledam Dnevnik 2. Dužnost zove, otadžbina zove, je li.
    I tako, jedno veče u prekrasnom Oroliku tamo daleko, dok sam gledo kako jedan budući ministar i preshjednički kandidat srbijanski radi autopsiju premale đece iskopane iz dvorišta nekakvog vrtića iz Borova Sela, počeše da nam zvižde na uzbunu, nekakva oklopno mehanizovana rvatska brigada probila na naše artiljerijske položaje, ma samo što nam nisu bov-ovi na večeru ušli...
    Mislim da će me dok sam živ pratit taj oshjećaj, nije me bilo želja da se mrdnem sa one stolice, e mi se nekako činjelo da su me one slike što gledam već ubile, i bilo mi sasvim svejedno što će Rvati učinjet od mene.

Volio bih da sam ovu temu preskočio.

p.s.

Kad se već munjate toliko oko Bliskog Istoka, iako mi se čini da to nije tema, nagradno pitanje za sve:
    zna li ko koji je svjetski rekord u etničkom čišćenju po jednom danu ( 24h )?
    Aj da se ne mučite, Transjordanija ( bila nekad takva zemlja, zamisli ), 1948. , 1.2mll ljudi prepakovano ko na traku...

Ma dobro kažu ovi, što pominju nekakve trake po rukava da su kačene i njima ( valjda u znak solidarnosti sa jevrejskom braćom, koje inače u zemlji Srbiji u ta doba nestade za svega 3 mjeseca zime 1941/1942, da ne povjeruje čoek- ali niđe jevreji nisu pobijeni u većem procentu u ta doba ), takve radinosti i efikasnosti niđe nema, pa makar i u etnik klensing.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Нико да помене што је довело до тих 1.2 ( а уствари 700 000 но то не мијења ствар)?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Što jes jes.
    Aj dobro, a i oficijelno, podatak UN-a iz pedesetih, po sjećanju, je 711k Palestinaca/Arapa van granica njiove dotadašnje zemlje, kako god se zvala. A zvala se predlog UN-a o podjeli tih teritorija. Danas je već, nakon revizije tajnih dokumenata koja započinje trides godina nazad, ta cifra generalno ocijenjena na 780k.
    Ono što nije numerički pobrojano u tu cifru je pomjeranje istog stanovništva unutar te njihove tadašnje zemlje, nacrtane maštom UN-a, a od koje je cipan 60%+ završilo u šape Haganaha & Co na kraju balade. Isto tako, nisu ubrojani oni što su utekli sa teritorije crtane Izraelu. Podatak koji stoji je, po sjećanju, grubo pobrojanih 420 sela koja su završila bez stanovništva, procijenjenih na 400k+.
    Zato danas Francuzi po Diskaveriju i Historičenelu graju cifru od 1.2mll. Iako lažu ko paščad da je sve bilo baš u jedan dan.

No si skroz u pravu da nije bitna cifra. A što je dovelo do toga... ae tell mi, milijardu strana su napisali o tome, nit se slažu niti će se ikad složit.
    Al je neko lijepo ranije pisao ođe, da je bitnije da se shjutra slože da se one fotografije sa početka nikad ne ponove, hebeš to ko je juče bio u pravu ili nije.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajde da jednostavno zaboravimo milionske genocide i tamanjenje naroda palestinskog ko stoku i "odbrambene" ratove po libanonu dje su 100% stanovnika zajedno sa djecom ochigledno teroristi pa je moralo par gradova da se bukvalno odbrambeno sravni sa zemljom.

Nego shta cemo salex sa ekstremnim izraelcima koji naseljavaju preko UN-a zacrtane granice i radikalne drzhave koja planirano naseljava ostali dio palestine protiv volje UNa. Jel to odbrambeno? Jel to normalno? Totalno nenormalna drzhava. Ludaci bez granica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dok god je Amerika iza njih,necemo im moci nista,a podgotovo Egipat,Dzordan itd.Kada su ih prije napali,u 6 dana su bili unisteni.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    6 Posts

Najgore je kada potpišu 'mir' a blokada se nastavlja, taj region nije nikada bio dalje od mira. "Bibi" će opet pobediti na izborima, dok će Hamas imati još veću podršku, a PLO zajedno sa palestinskom samoupravom će još više izgubiti na važnosti. NA ŽALOST, I DALJE SVEDOČIMO SAMO NASTAVKU AGONIJE PALESTINSKOG CIVILNOG STANOVNIŠTVA kojima osim Izraela, izgleda, popriličnu štetu prave i oni koji tvrde da im "čuvaju" leđa.
    "Želim vam samo jedno, a to su dvije stvari: red, rad i disciplinu"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odusevio me je ovaj video o tome cija je Sveta Zemlja

U description daje i opis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo Illuminati me puno ne zanima, ali ima ponesto interesantno a i mnogo tacno.

Zanimljivo mi je to kako se on vozio i pozdravljao narod iz auta slobodno kao da je medju najboljim prijateljima, kad se uporedi sa obamom koji se vozi u auto koje ima toliko i toliko mogucnosti, ima dokumentarac o tome pa nadjite video. I jos na kraju ispada da ga nisu voljeli njegovi gradjani...

Od 51 se moze vidjeti kako je lijep grad(bio). Samo pratite koliko mu se blizu ljudi priblizavaju kako se on vozi kroz grad pa ne mogu vjerovati, da se priblizis nekom drugom predsjedniku odmah bi te zaskocali ako ne ubili telohranitelji.

Takodje je zanimljivo kako to da IAEA ne spominje sta radi Amerika sa njenim nuklearnim planovima i bombama itd, vec samo su na iran fokusirane.
    Takodje Isreal ,sto nisam znao, tek sad otkrio ima njen program http://en.wikipedia.org/wiki/Negev_N...esearch_Center , a niti rijeci o tome ?
    Svi mogu to imati samo Iran ne, stvarno gluposti.
    Last edited by loungebar; 14-01-13 at 22:28.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

21. januara 2013., navrsava se tacno 20 godina kako su zlikovci ubili mladog covjeka zbog toga sto je pokusao odbraniti drugog covjeka, druge nacionalnosti u Trebinju.
    Neka njegova plemenita dusa pociva u miru i neka mu je vjecna slava.

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by loungebar View Post
    Takodje je zanimljivo kako to da IAEA ne spominje sta radi Amerika sa njenim nuklearnim planovima i bombama itd, vec samo su na iran fokusirane.
    Takodje Isreal ,sto nisam znao, tek sad otkrio ima njen program http://en.wikipedia.org/wiki/Negev_N...esearch_Center , a niti rijeci o tome ?
    Svi mogu to imati samo Iran ne, stvarno gluposti.
    Iran je podpisao Non-Proliferation Treaty. Pogodi ko nije.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ma dobro kažu ovi, što pominju nekakve trake po rukava da su kačene i njima ( valjda u znak solidarnosti sa jevrejskom braćom, koje inače u zemlji Srbiji u ta doba nestade za svega 3 mjeseca zime 1941/1942, da ne povjeruje čoek- ali niđe jevreji nisu pobijeni u većem procentu u ta doba ), takve radinosti i efikasnosti niđe nema, pa makar i u etnik klensing.
    Samo što to nema nikakve veze sa građanima Srbije a i nije tačno da su Jevreji u Srbiji nestali.Od 13 500 rat Holocaust je preživjelo 4000.
    Last edited by Ljuban; 21-01-13 at 19:19.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Свеједно се израел требао извинити због убистава.
    Овдје опет израел губи, и то једног од ријетких не непријатеља у муслиманском свијету.
    Али кад су на власти ти који јесу....

Чекало се на обаму, а могли су и мене послушати.

Netanijahu se izvinio Turskoj

Tel Aviv -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu saopštio je da su obnovljeni normalni diplomatski odnosi s Turskom, nakon što se on izvinio za smrt devet Turaka.

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=697771

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Iran je podpisao Non-Proliferation Treaty. Pogodi ko nije.
    http://edition.cnn.com/interactive/2...rticle_sidebar Pogledaj koliko ih USA ima i druge zemlje, a Iranu bi da zabrane...znaci ja ih mogu imati ti ne mozes i tacka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad u listu "Politika" ovako pobroje stvari, zaista se pitam šta mi ovdje da mnogo diskutujemo?....Kosovo se u Srbiji smatra (u principu) izgubljenim!
    Copy-paste "Politika" 7.04.2013.:

--------------------------------------------------------------------
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

SAD: Asad upotrijebio hemijsko oružje?

http://www.vijesti.me/svijet/sad-asa...-clanak-125378

Idemo sa starom recepturom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    SAD: Asad upotrijebio hemijsko oružje?

http://www.vijesti.me/svijet/sad-asa...-clanak-125378 Idemo sa starom recepturom.
    Zar je tako tesko da se nadje taj dokaz ? Kao da nemaju tamo spijune ? S
    ad posto je izrazel napao njih, ako im sirija uzvrati eto ti povoda da se ukljuci i amerika i ne bi me cudilo da se ovo ovako odvija samo ako uzvrate.

A sto se tice arapskog proljeca evo samo pogledajte mapu http://www.targetmap.com/ThumbnailsR...THUMB_IPAD.jpg Sve zemlje oko izraela, jedna po jedna pada zar im je svima bilo tako lose ?
    Naravno da ne, vec je to sve plan Amerike i Izraela da se otklone prijetnje za izrael, jer izrael ne bi mogao da napadne iran a ima sve te zemlje oko sebe koje bih odma napale izrael(kad su bile pod kontrolom predhodne vlade), naravno sad te nove vlade su pod kontrolom Amerike.

http://edition.cnn.com/2013/05/05/wo...html?hpt=hp_t1
    Kako su pametni samo da daju razlog Americi da se umijesa u ovaj rat.
    Last edited by loungebar; 05-05-13 at 22:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Here we go, izgleda da su "pobunjenici" koristili nervne gasove a ne asad.

http://edition.cnn.com/2013/05/06/wo...html?hpt=hp_t1
    Last edited by loungebar; 06-05-13 at 11:55.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by loungebar View Post
    Zar je tako tesko da se nadje taj dokaz ? Kao da nemaju tamo spijune ? S
    ad posto je izrazel napao njih, ako im sirija uzvrati eto ti povoda da se ukljuci i amerika i ne bi me cudilo da se ovo ovako odvija samo ako uzvrate.

A sto se tice arapskog proljeca evo samo pogledajte mapu http://www.targetmap.com/ThumbnailsR...THUMB_IPAD.jpg Sve zemlje oko izraela, jedna po jedna pada zar im je svima bilo tako lose ?
    Naravno da ne, vec je to sve plan Amerike i Izraela da se otklone prijetnje za izrael, jer izrael ne bi mogao da napadne iran a ima sve te zemlje oko sebe koje bih odma napale izrael(kad su bile pod kontrolom predhodne vlade), naravno sad te nove vlade su pod kontrolom Amerike.

http://edition.cnn.com/2013/05/05/wo...html?hpt=hp_t1
    Kako su pametni samo da daju razlog Americi da se umijesa u ovaj rat.
    Јесте, израелу је много драже да дођу муџахедини и алкаида умјест асада на власт, много бољи сусједи ће бити.
    Не но сто марака.
    Напади на ракете које су намијењене хезболаху не значи да израел подржава побуњенике.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na vlast ne dolaze oni, vec ljudi koje postavlja Amerika i koji ce da vode politiku koju im amerika diktira.

Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)