Pazi, da su dosli meni i ponudili to isto, ja bih svakako prihvatio, jer je to nesto sto meni treba/odgovara.
Ali nekim (uglavnom starijim, ne toliko zahtjevnijim) korisnicima je to potpuno ista ponuda
Ok, razumijem to sto govorite, ali morate da razlikujete da nisu svima zahtjevi isti.
Konkretno, primjer koji sam naveo je kod mojih roditelja, posto se u njihovoj zgradi uvodi optika.
Mojima je dovoljno do imaju 4Mbps, tj. prije su imali 2Mpbs pa nisu ni primjetili da im se povecala brzina. Zasto? Zato sto njihovi zahtjevi nisu toliki, ne igraju igrice, ne skidaju fimove, ne koriste internet osim za osnovne stvari.
Iskreno, servis im OK radi, ne koci, i dalje koriste CRT televizor (u prevodu HD nece gledati), koriste fixnu telefoniju dosta, internet im je za Skype pozive i regularno surfovanje.
Ne kazem da telekom treba da plati da bi presao na optiku, ali moraju biti i malo manje bezobrazni nego da traze ugovor na dvije godine. Godinu dana je prihvatljivije.
Nije samo korisnicima u interesu da predju na optiku, nego i telekomu, da se razumijemo...
Moji su srecom vlasnici stana, a sta je sa onima koji nisu? Potpisali su ugovor na 2 godine, za servis koji na drugoj lokaciji mozda nije prisutan (nema optike u drugoj zgradi). Da ne spominjem da ce neko mozda stvarno htjeti da predje kod drugog operatora jer im je primamljivija ponuda (lupam sad, ali npr. Kabling), i ne mozes jer si potpisao ugovor sa Telekomom.
Posebna je prica, to sto predstavnici koji pitaju ljude ako hoce da produze ugovor ne objasne prednosti prelaska na optiku, osim rijecima "brzi vam je internet".
Za obicnog laika, kakvi su moji roditelji, to nista ne znaci. Obicnim laicima da kazes brzi ti je internet + ne placas pretplatu naredna 3 mjeseca (tj. poboljsas malo ponudu, zato sto produzavaju ugovor na 24 mjeseca), to mozda nesto i znaci...
Pazi, da su dosli meni i ponudili to isto, ja bih svakako prihvatio, jer je to nesto sto meni treba/odgovara.
Ali nekim (uglavnom starijim, ne toliko zahtjevnijim) korisnicima je to potpuno ista ponuda
Bozo imam pitanje za tebe,kad se već fino informisan.Živim na Zabjelu just like u,u Seljanci(pored fabrike 19 Decembar onamo) i nismo slali zahtjeh za optikom..Pa ako su već stigli u 27 marta što misliš oće li sve zgrade odradit ili će nas iz ovoga razloga preskočiti? Mada mi je malo nelogično al eto
I did it for me. I liked it. I was good at it. I felt alive. - Walter White
Sta cekate da se prijavite?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
*Sale
Treba valjda cijela zgrada ili ulaz,peticija,što li već a ođe niti ima sloge,niti upravnika nema ničega..Ili na suvo da pošaljem zahtjev?
Prijavi se ti i sto vise komsija na 1500 ili preko weba... Pa kada vide da ima interesovanja obici ce akviziteri i ostaviti flyer
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Taman optika da pocinem,jer kad pane kiša u DG ja gubim net..
Trebalo bi, ali evo konsultovah se sa ženom pravnicom pa ona kaže da si ti tehnički potpisao da koristiš na tom mjestu i ako se seliš to nije Telekomova krivica, odnosno oni nisu obavezni da ti prekinu usluge ako do nemogućnosti produženja usluge nije nastalo njihovom krivicom.
Znači u prevodu nije Telekom kriv što se seliš, a ako se seliš seli se na mjesto đe ima optike.
Doduše možda i ona griješi jer ugovor nije viđela.
On topic, Optika + Extra TV Mini, dođe 20€ + 6€ + 6€ održvanje linije = 32€
Je li ovo previše, i da li da se doda još 4€ za Puni Extra TV paket i onda da košta 36€. Dok se za 38€ dobija Extra Trio sa besplatnim fisknim.
Ili da se uzme samo optika, pošto već imam BBM..
Kako su ovo napravili da se čoek ne može odlučiti...
I šta značć ove žute ovdje?
https://www.telekom.me/podgorica-4.nspx
U mojoj zgradi u prizemlju imaju optiku a ovdje je žuto..
Last edited by Bugi; 25-04-13 at 08:56.
Taj dio Zabjela je takodje planiran. Planirane zone ne zavise od toga koliko se korisnika prijavi. Zone za razvodjenje optike su odredjenje 2010-2011 godine i one su fiksnirane manje vise. Prvo se stvore uslovi da se zona pokrije optikom pa je agenti prodaje obilaze od vrata do vrata. Ne zavisi to od samoinicijativnog prijavljivanja korisnika. Ti se mozes prijavti ali ti je bolje da sacekas da krene akcija jer kakvo je stanje postojece mreze oko tvoje zgrade, nece brzo.
Informacija iz prve ruke. U tim zgrada je interesovanje prevazislo sva ocekivanja i mnogo je bolje nego u ostalim djelovima grada.
Zasto se prvo tamo pocelo, kada je Zabjelo u pitanju, zato sto je tamo TK kanalizaciona mreza najbolja, odnosno kablovi se provlace bez gradjevinskih radova.
A ako oces da uzmes extra trio po bakru (i vecinu drugih paketa, nebitno je li optika ili nije), sto mislis na koliko potpisujes ugovor. Iza vezivanja na 24 mjeseca postoji Business case. Nekome ne odgovara taj paket, nema potrebe da ga uzima.
Tebi operater treba da plati opremu, licencu i sve ostalo i da ti da servis da koristis 3 mjeseca ili 6. Ako bi to uveo, niko ne bi potpisivao na 2 godine. Da ne pricam o planiranju prihoda. Sama cinjenica da 95% operatera poslovanje bazira na dugorocnijim ugovorima govori u prilog logike ovog poteza.
Ovoj optici se ne nadam nešto posebno,tako i da dodje do kraja godine top stvar.Jer kako je krenulo mislio sam da ću tek za 10 godina dobiti to čudo
Zaduzena je agencija za stanovanje, i nisu bas azurni kad je to u pitanju. A cak i tamo gdje ima brojeva ljudi ne znaju koji im je broj stana ili na kom spratu zive. Pola stanara koristi stare adrese, pola nove. Pa se malo izmijesaju brojevi. Uglavnom na adresu koju korisnik prijavi, vrlo tesko se mozes osloniti.
Jel to ovaj Mugi2?http://www.podgorica.me/Lokalnasamou...S/Default.aspx
I sta oni izadju na teren i stave tablu/broj?
Ovo je rijetkost vidjet ping od 5-10ms sa ovim nasim provjaderima iskljucivo ako se uzme u obzir EXtraTV paket prosto je nezamislivo da moze da se ostvari ovako nizak ping..ima li neko da potvrdi ovaj speedtest sa optikom+extratv paketom? Jer trenutno na ADSL-u iznosi nekih 50-60ms sa svih 8mb/s, neckam se da li da predjem na optiku pa zato..pomazite ljudi![]()
Optika 20 + Extra tv
----
Ovo je test server Skadar
---
Ovo je brzina ka T-comu,bez pinga
![]()
Who let the dogs out
Skoro uvedena optika, ja sam vlasnik linije. Bio sam na brod kad su uveli internet, znaci nisam ja potpisao novi ugovor, nego majka. Da li je on onda nevazeci, i da li bih mogo spustit sa optike 30 (prethodno adsl 3, odnosno kasnije 5 od 25e pretplate) na optika 20
Vlasnik linije je bio uvjek moj otac, a ja sam ga prebacio na sebe prije par mjeseci. Da li se ugovor ponovo obnavlja na 24, ili ja samo nastavljam...
Last edited by branko.kotor; 03-05-13 at 12:24.
Ako je vlasnik linije bio moj otac( racun dolazio na njegovo ime), a od prije par mjeseci vlasnik sam ja (racun dolazi na moje ime) znaci li da sam ja potpisao ponovo ugovor na 24 mjseca ili samo nastavljam ugovor (ako je bilo, mada mislim da je istekao, jer su mi sluzbenice u telekom samo trazile licnu kartu.
U slucaju da je ugovor istekao, ja mogu da trazim da mi se spusti optika 30 na optika 20, iako je moja majka potpisala ugovor nedavno o produzenju?
Racun je izmiren uvjek na vrijeme, pa mi to i nisu pominjali kad sam prenosio liniju na moje ime. Uglavnom, procedura je trajala minut.
Ako bih potpisao novi paket Extra Trio Optika 20, 37.95€ da li je to sve sto bih platio? Da li je tu ukljucenafiksna telefonska pretplata i da li bi se na taj paket mogao ostati jos jedan extra tv uredjaj . Trenutno placam oko 50e racun bez ikakve potrosnje fiksne telefonije i sa Start paketom na extra tv servisu.
Razumio, fala
jos uvijek nista novo.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks