Page 141 of 722 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241641 ... LastLast
Results 3,501 to 3,525 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Ne shvatam, pa Hrvatska ulazi u EU ali ne i u Sengen zonu, ili automatski ulazi i u Sengen?
    Hrvatska tek dvije godine nakon ulaska u EU može aplicirati za pristup zoni Schengena, ali se u pristupnom ugovoru obavezala da će provoditi Schengenski protkol odmah po ulasku u EU.

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Ulazi u EU, ali ne i u schengenski prostor. Bugarska i Rumunija još nisu dobile zeleno svijetlo. Cijeli proces naravno koči Njemačka, zbog osnovanih sumnji da se pomenute zemlje nisu adekvatno izborile s korupcijom. Naravno, zbog takvog lošeg iskustva, HR je sad pod jačim povećalom.
    Hrvatska više nije niti će biti pod povećalom, ali, kako rekoh, mora čekati dvije godine. Uz pomoć EU naši granični prijelazi već sad zadovoljavaju sve uvjete da Hr odmah uđe u Schengen, međutim postoji to prijelazno razdoblje od dvije godine.
    Last edited by bracodubrovnik; 23-04-13 at 00:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ulazi u EU, ali ne i u schengenski prostor. Bugarska i Rumunija još nisu dobile zeleno svijetlo. Cijeli proces naravno koči Njemačka, zbog osnovanih sumnji da se pomenute zemlje nisu adekvatno izborile s korupcijom. Naravno, zbog takvog lošeg iskustva, HR je sad pod jačim povećalom.
    Da, ali me zacudilo zasto onda HR mora da postuje to kad nije u Sengen...

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    ali se u pristupnom ugovoru obavezala da će provoditi Schengenski protkol odmah po ulasku u EU.
    I onda procitah ovo, nijesam znao za taj uslov.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Da, ali me zacudilo zasto onda HR mora da postuje to kad nije u Sengen...

I onda procitah ovo, nijesam znao za taj uslov.
    Taj uvjet je stvar logike obzirom da dužinu granice Hrvatske prema zemljama koje još nisu članice EU. Te granice su već danas pravci kretanja imigranata pa se Schengenskim režimom na hrvatskim granicama smanjuje mogućnost nelegalnog ulaska u EU. Kad CG uđe u EU ta granica će se pomjerit prema Kosovu i Albaniji, a siguran sam da će i vama biti postavljeni isti uvjeti.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Hrvatska više nije niti će biti pod povećalom,
    Onda super. Nisam sve pratio, ali u sjećanju mi je valjda ostao sadržaj zadnjeg teksta na temu prije 2 mjeseca..

ali, kako rekoh, mora čekati dvije godine. Uz pomoć EU naši granični prijelazi već sad zadovoljavaju sve uvjete da Hr odmah uđe u Schengen, međutim postoji to prijelazno razdoblje od dvije godine.
    Ali, čini se, i zadnji izvještaj ostavlja prostor za određene mjere nadzora, dakako, u pogledu Schengena.

Procjena je također da ovaj izvještaj Komisije ne ostavlja nikakve dileme oko toga da se prema Hrvatskoj ne moraju koristiti njikakve mjere monitoringa nakon članstva, osim onih koje se odnose na ispunjavanje kriterija za ulazak u Schengen. A Hrvatska vlada, kako je rekao i sam njen Predsjednik Zoran Milanović , je upravo ulazak u Schengen postavila kao glavni prioritet nakon ulaska u EU.
    Ovo opet ne znači da HR automatski ulazi u schengenski prostor nakon te dvije godine, već zavisi od Vladine efikasnosti u pogledu ispunjavanja zadatih kriterijuma..
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Onda super. Nisam sve pratio, ali u sjećanju mi je valjda ostao sadržaj zadnjeg teksta na temu prije 2 mjeseca..

Ali, čini se, i zadnji izvještaj ostavlja prostor za određene mjere nadzora, dakako, u pogledu Schengena.

Ovo opet ne znači da HR automatski ulazi u schengenski prostor nakon te dvije godine, već zavisi od Vladine efikasnosti u pogledu ispunjavanja zadatih kriterijuma..
    Ulazak u zonu Schengena je izdvojen proces od pristupanja EU. Znači kad sam rekao da više nema nikakvog nadzora, onda sam mislio na one postpristupne monitoringe koje su predlagale neke zemlje članice. Normalno je da će se vršiti monitoring ispunjavanja kriterija za ulazak u Schengen, ali već sad je Hrvatska zadovoljila gotovo svih 100% kriterija i to baš zato jer se od nas zahtjeva provođenje Schengenskog protokola odmah po pristupanju uniji. Grade se novi granični prijelazi na najkritičnijim točkama (Neum, Metković i sl.), uveden je jedinstveni EU elektronički sustav graničnog nadzora prometa roba i ljudi, policija i carina idu na tečajeve i tako to....pa mislim da ćemo već nakon te dvije godine, uz dodatnu prilagodbu, odmah biti primljeni i u zonu Schengena. Nego odlutali smo s teme

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Braco, kakvog ce uticaja imati Neum nakon ulaska Hrvatske u EU na vas i nas turizam? Onaj koji ide avio putem nece tangirati, ali ostalo?
    Most na Peljesac?

Thanks Thanks Given 
    1,694
    Thanks Thanks Received 
    590
    Thanked in
    442 Posts

Ma pravi veliki problem to sto ljudi moraju da izlaze/ulaze iz HR u samo par km http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/e...---283554.html most je rjesenje, a do tada trajekti...

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

nek daju BiH jedno 200 km2 unutrašnje teritorije za ta 2-3 km2 i eto, dobro i jednima i drugima, i tako u tom dijelu BiH živi 99% Hrvata taman da malo poprave prosjek Hrvata u federaciji
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Braco, kakvog ce uticaja imati Neum nakon ulaska Hrvatske u EU na vas i nas turizam? Onaj koji ide avio putem nece tangirati, ali ostalo?
    Most na Peljesac?
    Nikakvog utjecaja neće biti na turizam jer i dosad su tu bili granični prijelazi. Najviše utjecaja će biti na život nas koji smo s ove strane Neuma jer je otežan promet roba. Dio kamiona će biti preusmjeravan na trajekt Ploče - Trpanj, a dio koji vozi robu manje vrijednosti (do 10000 eura) će moći voziti u plombiranim kamionima. To će malo poskupjeti cijenu tih roba jer mi za neke prijevoznike praktički postajemo otok.

Edit: Što se tiče turista, nama cestom iz toga pravca dolaze samo državljani iz zemalja članica EU, a za njih će na graničnim prijelazima biti osigurana posebna traka tako da će oni prolaziti čak i brže nego dosad.
    Last edited by bracodubrovnik; 23-04-13 at 22:09.

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

Nikakvog utjecaja neće biti na turizam jer i dosad su tu bili granični prijelazi. Najviše utjecaja će biti na život nas koji smo s ove strane Neuma jer je otežan promet roba. Dio kamiona će biti preusmjeravan na trajekt Ploče - Trpanj, a dio koji vozi robu manje vrijednosti (do 10000 eura) će moći voziti u plombiranim kamionima. To će malo poskupjeti cijenu tih roba jer mi za neke prijevoznike praktički postajemo otok.

Edit: Što se tiče turista, nama cestom iz toga pravca dolaze samo državljani iz zemalja članica EU, a za njih će na graničnim prijelazima biti osigurana posebna traka tako da će oni prolaziti čak i brže nego dosad.
    bogme ja prosli put kad sam bio bjese guzva pogolema u svakoj traci...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    bogme ja prosli put kad sam bio bjese guzva pogolema u svakoj traci...
    Još nisu gotovi novi granični prijelazi (ili jesu, nisam bio tamo ima 20 dana?). Biti će gužve, to nema dileme, ali će EU citizens imati svoju traku pa će oni ići brže.

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

svakako vam ne treba tu granica nista...ekonomski gubite puno svake godine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    svakako vam ne treba tu granica nista...ekonomski gubite puno svake godine
    A jbg, tako je kako je. Čekamo most pa se nadam da ga za života i dočekam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zaista će Budvanska rivijiera biti biser Jadrana...Petrovac i SLovenska plaža-Ibero Star, Sveti Stefan -Aman, pa u Budvi još dva vrhunska operatera...NEĆE BITI ZA NAS U VRIJEME SEZONE (biće bađ preskupo!), ALI ĆE BITI ZAISTA ZA VRHUNSKU KLIJENTELU.....a i mi ćemo moći da ljetujemo po vansezonskin cijenama u maju, junu i oktobru...I OVO JE PREDALEKO ODMAKLO DA BI SE TI BRENDOVI POVLAČILI...samo će oni privući malo manje poznate, ali vrhunske.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...iberostar.html

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    1,319
    Thanks Thanks Received 
    3,034
    Thanked in
    1,612 Posts

Vala pojedine starograđane neće istjerati iz Starog grada nego će „vrhunska klijentela“ prat noge u lavore s nama đuture i pjevati uz Trio Gušt... Kako bi nas iselili rado i zamandalili ga kao Sveti Stefan... Ali Inat je čudo... neprijatelj No. 1, odmah posle Promaje...

A što se tiče Slovenske plaže, zaista da pohvalim njihovu upravu divno im je i uredno sve sređeno cakum pakum, ne znam kakve su sobe ali spolja baš održavaju prirodu, farbaju fasade, održavaju, tako da + od mene i sve pohvale za spoljašnjost.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sto cini masta... ili macina trava..

p.s. Nasi gradjani u pola cijene u sred sezone mogu na Majorku sve sa avionom, a u CRO bar za 500e manje.. 4 * da..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Vala pojedine starograđane neće istjerati iz Starog grada nego će „vrhunska klijentela“ prat noge u lavore s nama đuture i pjevati uz Trio Gušt... Kako bi nas iselili rado i zamandalili ga kao Sveti Stefan... Ali Inat je čudo... neprijatelj No. 1, odmah posle Promaje...

A što se tiče Slovenske plaže, zaista da pohvalim njihovu upravu divno im je i uredno sve sređeno cakum pakum, ne znam kakve su sobe ali spolja baš održavaju prirodu, farbaju fasade, održavaju, tako da + od mene i sve pohvale za spoljašnjost.
    Bila sam u Slovenskoj prije 10-tak god(a bas spominju da je to taj nivo) i na nevidjeno sam rezervisala apartman.. Kad sam vidjela da je krevet uzglavlje uz neku mini kuhinju i bucan frizider, pitala sam im direktora jel to maximum? Odgovorio mi je "ada sta hocete vi, pa dosli ste u CG. Dosla i posla momentalno.
    Vrhunski cijena - to da...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,319
    Thanks Thanks Received 
    3,034
    Thanked in
    1,612 Posts

Po pričama koje saslušam kad sam raspoložena za sočne sapunice, navodno je fizička fiskultura u ljetnjem periodu direktora i ostalih zaposlenih na vrhuncu, pa stoga ja imam razumjevanja, zima je bila duga i svake godine je sve duža a sa njom i suša... Turizam, javni interes, njih to ne zanima... a-a samo sopstveni interesi i nagoni

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A prica se puno o direktorima hotela i njihovim navikama.. Za nekog u Ulcinju kazu da ima bungalove za familiju(kao da je privatno a nije) i da se samo njegovi uredjuju detaljno.. U ostalim ni dezinsekcija, ali pogled na toaletnu solju kroz rupu u zidu - to je vjecno.. Vrhunski..
    btw.. prije nekoliko godina zvali su me oko nekog tendera za nove bungalove u Ulcinju, i zamolili da im predlozim nesto, jer su imali namjeru da mijenjaju dotrajale.. Ja fino predlozim da uvezu iz jedne drzave bungalove tipa koje rade na Maldivima i slicnim odmaralistima.. Kvalitet izuzetan, izgled i prostor da ne pricamo, a cijene sa istovarom u Bar i povoljno.. I... i.. nakon par mjeseci poziv.. Hoce da rade sa Ivanjicom.. hahahahaaaaaaaaaa Rekoh dobro, mogli bi i planinske kucice da postavite, samo jos zicaru do Bjelasice i kompletan dojam.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 24-04-13 at 10:51.

Thanks Thanks Given 
    1,319
    Thanks Thanks Received 
    3,034
    Thanked in
    1,612 Posts

Manus manum lavat

Ko bi im iz te tamo Vaše daleke države oprao obraz? Niko nikad

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A i ja nasla da od Ulcinja stvaram Maldive... Nisu imali pojma ni sta im predlazem, pa bolje ono sto vec znaju.
    Etno selo je za etno selo..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Zaista će Budvanska rivijiera biti biser Jadrana...Petrovac i SLovenska plaža-Ibero Star, Sveti Stefan -Aman, pa u Budvi još dva vrhunska operatera...NEĆE BITI ZA NAS U VRIJEME SEZONE (biće bađ preskupo!), ALI ĆE BITI ZAISTA ZA VRHUNSKU KLIJENTELU.....a i mi ćemo moći da ljetujemo po vansezonskin cijenama u maju, junu i oktobru...I OVO JE PREDALEKO ODMAKLO DA BI SE TI BRENDOVI POVLAČILI...samo će oni privući malo manje poznate, ali vrhunske.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...iberostar.html

Pozdrav,
    Bone, necete mi zamjeriti i naljutiti se, ali ponekad mi djelujete tako naivno. Vjerujete u sve sto vam napisu, a znam da ste ucen covjek. Vidi ste da ste nedje drugo zivjeli i da se odje jos navikli nijeste.
    Budva sa onim standovima, pljeskavicama...?
    Petrovac sa nadzidzanim zgradama i bespravnom gradnjom?
    Aman koji duguje za komunalije i ostalo, koliko ono bjese?
    Znate li koliko se touroperatera povuklo odavde a ni poceli jos nijesu?
    Eh...
    Bone, kada budete kroz Herceg Novi casticu nedje kafu pa da vidite te dike nasega turizma.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Bokee View Post

Leskovačko šetalište u Budvi je problem - pa jedno 15 godina unazad i taj problem se nikada u potpunosti iskorijeniti neće. Smanjiće se u određenoj mjeri, ograničiti što se i radi već par godina. Ne očekuje se valjda promjena u sekundi?
    Za Petrovac stvarno ne znam, ali kakve veze ima što Aman duguje za komunalije i ostalo sa tim što je Bone naveo?
    Vidim budalaštine koje dotična Hvala Lepo piše o Slovenskoj Plaži.
    Što se Slovenske Plaže tiče, to će za par godina biti pravi biser Budve, u to sam siguran.
    Boke, pa Aman je uradio sta zadnjih godina? Nista. Zar ih nijesu zamalo pocerali kao Deripasku iz KAP-a?
    Znas li sto je problem sa Slovenskom plazom, to sto je ona BILA pravi biser a ne ce BITI. Mladji si od mene pa se mozda ne sjecas, ja se sjecam Slovenske plaze pune stranaca, sa onim divnim mali radnjicama, imala sam tamo omiljenu slasticaru, sve sredjeno cisto. To je bilo prije vise od 20 godina, i umjesto da je sad na mnogo vecem nivou ono je mnogo ispod toga.

Thanks Thanks Given 
    56
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Ne branim Aman, nego nisam povezao tvoj komentar sa tim što je Bone naveo. Zamalo, i trebali su. Ali to je već neka druga priča..
    Vjerujem da je bila i biće opet. Kao što reče, mlad sam pa se ne sjećam.. Ali reci mi kako se moglo očekivati devedesetih godina da bilo šta ide uzlaznom putanjom? Nikako, pogotovo u Budvi, a kako i zašto, ne bih iznosio.
    Što se konkretno Slovenske plaže tiče, uzmite pa pogledajte šta se uradilo u proteklih par godina.
    Evo pitao bih, a ne vjerujem da iko zna odma da odgovori dok ne progugla malo. Šta su uradili prije par dana, na dan Planete Zemlje?
    Polako ljudi, pričate da ne može ništa da se promjeni preko noći, a opet kritikujete. Radi se, mjenja se na bolje, bez briga. Ja ovo mogu da tvrdim što se Budve i turizma tiče.

Btw. Majo, ja sam muško i nemam dugu kosu.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    148 Posts

Evo sanse i za vjerski turizam ovde kod nas, po ugledu na BiH (medjugorje - strasne pare se zaradjuju) mozemo organizovati obilazak: Crnogorske katoličke crkve, Crnogorske protestantske, Crnogorske demohrišćanske i Crnogorske adventističke crkve - od juce uredno registrovane u Mup...

Page 141 of 722 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241641 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)