Page 140 of 722 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190240640 ... LastLast
Results 3,476 to 3,500 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pripreme za početak ljetnje sezone pri kraju, cijene na nivou prošlogodišnjih

Približava se ljetnja sezona, koja će prema očekivanjima resornog ministarstva, ali i kako je CdM-u saopšteno iz turistističkih organizacija primorskih gradova, biti više nego berićetna.

Pripreme za početak ljetnje sezone pri kraju

Ministarstvo održivog razvoja i turizma najavilo je da ove sezone očekuje da se ostvari oko 10 miliona noćenja i evidentira oko milion i po turista.
    U Turističkoj organizaciji Budve, kako je CdM-u rečeno, očekuju da ih ove sezone posjeti oko milion turista koji bi ostvarili preko 3,5 miliona noćenja.
    “Pripreme za turističku sezonu su pri kraju, hoteli su otvoreni i već spremno dočekuju goste, koji su u ovom periodu uglavnom iz Francuske, Britanije, Njemačke, Italije”, rekla je CdM-u Aleksandra Petković iz TO Budva.
    Prema njenim riječima, TO Budva je od septembra do sada imala preko dvadeset sajamskih nastupa, na najznačajnijim sajmovima turizma i turističkim berzama, gdje su predstavili svoju ponudu za sezonu 2013. godine.
    “Možemo reći da smo jako zadovoljni interesovanjem za Budvu, kao i dogovorima koje smo uspjeli da ostvarimo sa velikim brojem turoperatera i turističkih agencija.Tokom novembra bili smo domaćini najznačajnijeg njemačkog kongresa turoperatera DRV. Budvu je tada posjetilo oko 1.000 turističkih radnika iz Njemačke, tako da ove godine očekujemo veliki porast turista iz te zemlje. Radimo i na produžetku sezone, tako da brojnim manifestacijama tokom cijele godine, naročito u predsezoni i postsezoni podstičemo dolazak što većeg broja gostiju. Kompletna privreda Budve zadržaće cijene na prošlogodišnjem nivou”, rekla je Petković.
    Prošle sezone Budva je tokom sezone kuburila sa saobraćajnim gužvama. To će, obećavaju u TO opštine Budva, ove sezone biti znatno smanjeno.
    “Sa obzirom da Budvu tokom jula i avgusta posjeti veliki broj turista, u tom periodu se i javljaju određeni problemi, u smislu velikih gužvi naročito u saobraćaju. Budva svake godine ulaže u infrastrukturu, tako da će i taj da kažemo glavni problem u većoj mjeri biti riješen. Ove godine se planira i smanjenje privremenih objekata duž šetališta, što će doprinjeti da cijelokupan estetski doživljaj Budve bude ljepši”, rekla je CdM-u Petković.
    Tokom ove ljetnje sezone, cijene identične prošlogodišnjim zadržaće se i u Kotoru. Kako je CdM-u rečeno iz TO opštine Kotor, u ovom primorskom gradu, prije svega, dominira izletnički turizam, pa se ovog ljeta očekuje veći broj izletnika.
    “S obzirom da broj izletnika iz godine u godinu konstantno raste i da iz Luke Kotor imamo najave o većem broju kruzera koji će upoloviti u našu luku, sasvim opravdano očekujemo veći broj izletnika. Osim toga i broj turista koji provode odmor u Kotoru je iz godine u godinu za dva do pet odsto veći. Očekujemo da se ovaj trend rasta turističkih posjeta nastavi”, rekla je CdM-u Dragana Samardžić iz TO Kotor.
    A da bi se trend rasta turističkih posjeta nastavio ove sezone, iz TO Kotor obećavaju bogat kulturni program.
    “TO Kotor je za predstojeću sezonu pripremila bogat promotivni štampani materijal. Osim standardnog promotinog materijala kojeg čini katalog smještaja, gastro katalog, kulturna mapa Boke, mapa Perasta i karta Starog grada, pripremili smo i brošuru o znamenitostima grada koja će biti dvojezična. TO Kotor se uključila u projekat elektronske prijave boravka tako da će turisti od ove sezone moći jednostavno da izvršne prijavu svog boravka što je njihova zakonska obaveza. Kancelarija za prijavu boravka i uplatu boravišne takse se nalazi u Starom gradu, pored pošte i očekujemo da početkom maja počne sa radom. Ovo će znatno unaprijediti naplatu boravišne takse i omogućiti bolje servisne usluge turistima. I da napomenemo da je karta grada štampana na osam stranih jezika tako da gotovi svi naši posjetioci mogu dobiti kartu na svom jeziku”, ističe Samardžić.
    Upravo je problem prijave boravka gostiju, dodaje ona, obilježio prošlu sezonu.
    “Međutim TO Kotor se priključila projektu elektronske prijave boravka i turisti više neće morati da obilaze agencije, policiju i druga mjesta kako bi izvršili svoju obavezu već će sve moći da obave efikasno na jednom mjestu. Nedostatak parking prostora i saobraćajne gužve su obilježile prošlu sezonu, a plašimo se da će tako biti i ove sezone jer se nije puno toga uradilo po pitanju proširivanja parking prostora, a saobraćajne gužve će biti problem dok se ne realizuje projekat zaobilaznice Kotora”, rekla je CdM-u Samardžić.
    U Turističkoj organizaciji opštine Ulcinj sa velikim optimizmom očekuju uspješniju ljetnju turističku sezonu u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom da su, kako za CdM ističu, pripreme za ovu sezonu kvalitetnije i što je urađeno mnogo toga da se otklone sve barijere koje su bile prisutne prethodnih godina.
    “Početak turističke sezone zapravo će obilježiti otvaranje turističko Informativnih punktova koji će biti snabdijeveni svim propagandnim materijalom i na usluzi građanima. Frekvencija turista tokom sezone je velika i zbog toga je neophodno otvoriti ovakve punktove”, istakli su za CdM iz TO Ulcinj.
    Prema njihovim riječima, turistička ponuda Ulcinja je sve bolja, a ove godine najviše će se fokusirati na organizaciju brojnih manifestacija.
    “Ove godine počinjemo od 1. maja manifestacijom “Svi za turizam”, kojom ćemo i zvanično otvoriti ovogodišnju ljetnju sezonu. Slijedi “Kite Surf Competition” na plaži Dolcinium, gdje će se održati međunarodno takmičenje kite surfinga u tri discipline: Free Ride, Hang Time i Free Style. Krajem juna prvi put u Crnoj Gori, u saradnji sa diskografičkom kućom “Wah Wah 45s”, organizujemo festival soul, funky, lounge i jez muzike. Tradicionalni Sajam Knjiga i Ljetnja scena planirani su za kraj jula, odnosno početak avgusta. Naravno Turistička Organizacija će podržati i druge manifestacije kao što su Motorijada, Old Timer Fest i drugo”, rečeno je CdM-u iz ove TO.
    Prema njihovim riječima, nakon brojnih problema sa kojima se ovaj primorski grad prethodnih godina susretao, ove godine novi projekti će ističu doprinijeti tome da Ulcinj posjeti što više turista.
    “Nadamo se ćemo otvaranjem mosta na Port Mileni, kao i nabavkom adekvatne mašine za čišćenje plaža, rekontrukcijom drugog dijela puta prema graničnom prelazu Sukobin, privući što više turista”, istakli su za CdM iz TO Ulcinj.
    I u ovom primorskom gradu cijene ostaju iste kao i prošle godine.
    “Pa vjerujemo da cijene ostaju iste pogotovo kad je hotelski i privatni smještaj u pitanju, ali isto tako i cijene hrane i pića se neće puno razlikovati od prethodnih godina”, rekli su iz TO Ulcinj.

U tom primorskom gradu napominju da su ulcinjski zakupci plaža najjeftiniji kad je plažni mobilijar u pitanju, te da su cijene veoma pristupačne.
    U Swiss je sezona pocela 26. marta sa koncertima koji ce trajati do kraja sezone i cijene u hotelima su za trecinu nize. O svjetskim izlozbama da ne govorimo. U Italiji nevjerovatan pad cijena od restorana do hotela. Hrana i pica na top mjestima jeftinije nego u CG.
    U Sloveniji vec nedeljama..Hoteli takodje nikad povoljniji. Ljubljana daje sve od sebe sa koncertima najkvalitetnijih muzicara i pjevaca i po trgovima i po muzickim dvoranama. Pozorisne predstave, balet, vrhunske izlozbe slika. Shoping centri do ponoci - bar jednom nedeljno.. Anketari po hotelima, ulicama.. Cijene jeftinije nego u CG u svemu. Putevi se sredjuju po Cro da bi bili na vrijeme spremni za sezonu. U CG khm... Podgorica nista, kao da je nema.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 21-04-13 at 12:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Putevi se sredjuju po Cro da bi bili na vrijeme spremni za sezonu. U CG khm... Podgorica nista, kao da je nema.
    Hvala Lepo
    Putevi u Cro se sređuju u predizborne svrhe. Ali dobro, nećemo cjepidlačit

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Putevi u Cro se sređuju u predizborne svrhe. Ali dobro, nećemo cjepidlačit
    Otkud ja kao turista to mogu da znam. Meni je sve tip top.
    Samo cekam asfaltiranje nakon sto zavrse onaj mali most na dionici ap za Ploce iiiiiiii super 36km? A ono sto ne mozete da negirate jeste da su sva mjesta uz ap zivnula. Sela ponovo aktivna, gradi se renovira se.. Djece puno ispred skola i vrtica - masala. Eto sta znace putevi.Potencija na svaki nacin.
    Rekli su mi kolege iz Poljske da cekaju Hrvatsku u EU ko ozebli sunce.. Nece imati vise zastoja na granicama kad budu dolazili. Kao da se vise oni raduju nego.. No ajd.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Virpazar prije sat vremena.. Lijepo vrijeme, restorani rade, relativno dobro popunjeno sa gostima, parking prepun vozila, macke simpaticno tam-vam.. Kolega nam skrece paznju na jedan par turista, mlad covjek i djevojka sa ruksacima... "poljubili" su zatvorena vrata divnog izloga (a bogami i bogato uredjenog poslovnog prostora) gdje je na vratima pisalo turisticke informacije .. Koliko li je taj prostor kostao i kosta..
    Subota dan turista u svakom smislu, ali u CG jok...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Otkud ja kao turista to mogu da znam. Meni je sve tip top.
    Samo cekam asfaltiranje nakon sto zavrse onaj mali most na dionici ap za Ploce iiiiiiii super 36km? A ono sto ne mozete da negirate jeste da su sva mjesta uz ap zivnula. Sela ponovo aktivna, gradi se renovira se.. Djece puno ispred skola i vrtica - masala. Eto sta znace putevi.Potencija na svaki nacin.
    Rekli su mi kolege iz Poljske da cekaju Hrvatsku u EU ko ozebli sunce.. Nece imati vise zastoja na granicama kad budu dolazili. Kao da se vise oni raduju nego.. No ajd.

Hvala Lepo
    Živa istina. Sela su živnula, ljudi se vratili, zemlja se obrađuje, nova se djeca rađaju....još samo da to produže skroz do Dubrovnika pa da se i mi veselimo

Poljaci se vesele našem ulasku više od nas samih (eto ja dovršio rečenicu ) a i ja se veselim Poljacima jer taj narod obožavam

Virpazar prije sat vremena.. Lijepo vrijeme, restorani rade, relativno dobro popunjeno sa gostima, parking prepun vozila, macke simpaticno tam-vam.. Kolega nam skrece paznju na jedan par turista, mlad covjek i djevojka sa ruksacima... "poljubili" su zatvorena vrata divnog izloga (a bogami i bogato uredjenog poslovnog prostora) gdje je na vratima pisalo turisticke informacije .. Koliko li je taj prostor kostao i kosta..
    Subota dan turista u svakom smislu, ali u CG jok...

Hvala Lepo
    Lani sam bio u CG brat bratu 30 puta. Ove sezone ću opet jer vozim za jednu agenciju. Ne znam što bih rekao a da me se ne shvati krivo. Puno, puno toga ne štima u CG. Ovi što sam ih vozio uglavnom su oduševljeni ljepotom prirode, ali masu toga je u katastrofalnom stanju i potrebne su radikalne promjene. Na primjer na cesti kroz Boku postoji ono jedno proširenje. Bilo bi lijepo da tamo postoje 2-3 montažna wc-a i da se uvede reda među onim Romima koji doslovno vuku turiste za rukav samo da ih natjeraju da nešto kupe (s njima ima problema i po Perastu i Budvi). Nigdje uz cestu ne postoje normalna odmorišta sa stolom i par klupica pa da ljudi mogu na miru i u hladovini pojesti sendvič i popiti sok. Najneugodnije iskustvo smo imali u jednom renomiranom (na papiru) restoranu gdje su moji gosti doslovno ostali šokirani svime, od usluge, preko loše hrane, do cijena. Uglavnom uz malo ulaganja CG bi jako puno napredovala. Ovako turisti odu na izlet, vrate se razočarani u Dubrovnik i vjerojatno ne požele nikad više otići u CG. Ovo je dobronamjerna kritika.
    Last edited by bracodubrovnik; 21-04-13 at 19:14.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

To je prosirenje koje gleda na Perast pretpostavljam. Na Verige. Tu je glavni onaj sto na auto iznese Sirogojno dzempere!! Bas primorski zar ne?
    Odmorista sa klupicama ne postoje, jer cim se nedje kod nas stavi neka klupica nadje se neki pametnjakovic da je sto prije polomi. Nemamo mi jos svijest da cuvamo stvari od opsteg dobra.
    Braco, kritikujemo i mi, a odje kad kritikujes, odma mrzis CG...A kritikujemo iz ljubavi prema njoj, jer zelimo da je predstavimo u sto boljem svijetlu, jer Crna GOra je sama po sebi prelijepa.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Ćuti tu državni neprijatelju
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    1,323
    Thanks Thanks Received 
    3,042
    Thanked in
    1,618 Posts

U Bd je stanje katastrofa... na Zavali se radi... postavljale su se cijevi za elitno naselje Doclea?! (e pa maštovitosti njegove + što se gradi iha-ha godina, ali neka prioritet je...) i tu je bilo radova i zastoja 3,4 nedelje katastrofa, april mjesec... nadam se da će bar presvuć asfaltom a ne sa prašinčinom dočekati turiste.
    Nego, kako je bilo ovih 10tak dana pretoplih, narod se poskidao, sunčaju se, neki se već kupaju, ali sramotno je na šta liče plaže, južina izbacila, pa smeće koje bacamo preko godine - naša slika i prilika. Da očiste – jok, čekaju se zakupci da srede to za ova jadna i bijedna 3 mjeseca koliko traje sezona...
    Juče, u gradu, velika količina kosookih turista, oduševljeni Starim gradom, ubiše se od slikanja, ali im fotografije kvare bijesni automobili „starograđana“ iz pg, nk, ct i sjevera....
    Produženi esspreso na Ričardovoj u onom smrdljivom lokalu košta 1,80e, gdje vam hranu kuvaju i spremaju iz one rupe neuredne, sa kolačićima koji vam dođu pride iz one plastičke kutijetine što je drže pored kase kuda svi trče i jure, sa još grđim toaletom... usluga dno, ali cijene na nivou Monte Karla...

Sa druge strane bijah do BP par puta prošle nedelje, divno vrijeme, lijep park imaju sa visokim drvećem, nisam bila u centru ranije samo prolazila, sjedimo, muzika, naručili dvije kafe i kisjelu – a račun: 2,00e... nisam mogla da vjerujem, mislila sam da je greška dok nisam detaljno pogledala račun...

Zastoj u kanjonu u toku dana 3 puta, rade tunele...
    U povratku obilazili preko Mateševa, isto nikad nisam bila... kolegi su ruke otpale od motanja spuštajući se niz lavirint... ali meni je srce bilo puno. Kakav pogled čovječe... Čini mi se da puca skroz do Skadarskog jezera... šteta što je uzak pa da krene tuda šleper morao bi se neko vraćati nazad... Najveći most za voz i baš sutradan bila vijest o njemu na portalu, nevjerovatno šta smo nekad pravili a danas ni kružni tok ne mogu da završe za mjesec dana...

Tara čista uprkos drveću i smeću na gomile što se nalaze po njoj... proizvoljnog smetlišta tamo vamo, snalaze se...
    Od KL pa prvih 10km Mateševo puta, fino odrađen put, urađene međe za odron, nije da ne umijemo, neki su se već dali u bizMis pa grade vikendice i kafanice, biće lijepo sjednuti tu, odmoriti, ali ne vidim svrhu ako ne urade i tu dionicu jer je zaista šteta, divan pogled...

I dok uspješno radimo na tome da nam sezona traje samo 3 mjeseca, manipulanti drže stanje kakvo jeste kako bi je skratili na mjesec ipo (a po mojoj slobodnoj procjeni prošle godine je bila najkraća do sada i trajala je upravo kraj jula i avgust, ovo ostalo je bilo tuga), ono što bi trebalo najviše da nam puni budžet, zapravo umire...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    To je prosirenje koje gleda na Perast pretpostavljam. Na Verige. Tu je glavni onaj sto na auto iznese Sirogojno dzempere!! Bas primorski zar ne?
    Odmorista sa klupicama ne postoje, jer cim se nedje kod nas stavi neka klupica nadje se neki pametnjakovic da je sto prije polomi. Nemamo mi jos svijest da cuvamo stvari od opsteg dobra.
    Braco, kritikujemo i mi, a odje kad kritikujes, odma mrzis CG...A kritikujemo iz ljubavi prema njoj, jer zelimo da je predstavimo u sto boljem svijetlu, jer Crna GOra je sama po sebi prelijepa.
    Jest, to je to proširenje ali nije jedino. Ono mjesto je Bogom dano za pauzu, odlazak na wc, marendu....ali ja stanem s gostima, oni izlete oduševljeni prizorom, taj sa Sirogojno džemperima ih počne hvatat za rukav i nudi džempere na +40 za samo 100 eura, a gosti gledaju kako što prije pobjeći. Ružno do bola. Lani vozim dvoje starijih Engleza na izlet Perast-Kotor-Budva-Sv. Stefan, on moli da mu stanem negdje kraj nekog wc-a, a wc-a ni za lijeka. Prvi smo našli u Risnu u nekom restoranu s lijeve strane, ali i taj je samo za goste restorana. Ok, stanemo jer je parking preko puta i bilo je mjesta, naručimo piće i čovjek se olakša za 6 eura koliko smo platili to piće. Razumijem da vlasnik restorana ima wc koji služi gostima restorana, ali mi je neshvatljivo (a i turistima) da ne postoji barem jedno odmorište s onim kemijskim wc-ima jer to je nešto osnovno što turistima morate osigurat. Čak i meni bude neugodno majke mi. Nije da nema mjesta i nije da je neki trošak a puno znači.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Na onom mjestu JESU godinama bili hemijski toaleti. Zašto više nije tako - ne znam.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,606
    Thanked in
    2,632 Posts

Hah, čemu iščuđavanje.. CG nije turistička zemlja.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,606
    Thanked in
    2,632 Posts

Odzvonilo i izletima za Dubrovnik

Crnogorskom primorju i hrvatskoj južnoj obali, prvi jul kada Hrvatska ulazi u EU, donijeće vrlo konkretnu nepovoljnost jer turisti iz država, kojima do sada nije bila potrebna viza za ulazak u Hrvatsku, neće moći da odlaze na jednodnevne izlete u Dubrovnik koji su do sada, za turističke poslenike sa obije strane ove granice, bili veoma unosni.

Odgovor Branislava Karadžića, vršioca dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova, ne ostavlja prostor za dilemu:

„Poslije ulaska Republike Hrvatske u EU, svi strani turisti koji ulaze u Crnu Goru bez vize, a koji imaju obavezu pribavljanja vize za ulazak u zemlje Šengena, neće moći da uđu u Hrvatsku ni na jednodnevni izlet do Dubrovnika, što je na osnovu odgovarajućih uredbi bilo do sada moguće. Crna Gora nema ništa protiv toga da se bilateralni sporazum potpiše s Republikom Hrvatskom, ali to u situaciji pristupanja Republike Hrvatske EU ne zavisi od dobre volje i želje Crne Gore i Hrvatske. U ovom momentu, ne čini se vjerovatnim, da će Brisel dozvoliti Republici Hrvatskoj da na spoljnoj granici EU prema Crnoj Gori ne poštuje sada važeće odgovarajuće uredbe EU koje jasno obavezuje Hrvatsku da se pridržava šengenskog režima za prelazak država trećih zemalja, za koje je posjedovanje vize za ulazak u zemlje EU obavezan", kaže Karadžić.
    http://www.slobodnaevropa.org/conten.../24963517.html
    Last edited by starwalker; 22-04-13 at 14:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Nešto se govorilo da će izletnici iz CG moći dobiti dozvolu ulaska na samoj granici. Dozvola bi važila samo taj jedan dan a odgovornost za goste bi imao voditelj puta.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

da al to i dalje zavisi od dobre volje EU...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    da al to i dalje zavisi od dobre volje EU...
    To se podrazumijeva ali EU je već napravila nekoliko ustupaka pa se nadam da će i ovdje naći neko rješenje, pogotovo zato jer je CG u procesu pristupanja EU. Uz malo dobre volje sve se može. U svakom slučaju Dubrovnik neće trpjeti značajniju štetu ukoliko dođe do toga da jednodnevni turisti iz CG ne budu mogli u Dubrovnik. Veću štetu će trpjeti CG agencije koje imaju takve izlete u ponudi. Naravno, ovo ne važi za izletnike koji iz Du idu na izlet u CG, pa s te strane CG neće trpjeti nikakvu štetu, ali bi i CG trebala malo olakšati režim prelaska granice. Ako će se turisti već morati maltretirati na našoj granici (Schengenski protokol), onda bi CG u svom interesu trebala biti malo popustljivija.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,606
    Thanked in
    2,632 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    ali bi i CG trebala malo olakšati režim prelaska granice. Ako će se turisti već morati maltretirati na našoj granici (Schengenski protokol), onda bi CG u svom interesu trebala biti malo popustljivija.
    Znači, ovo ljeto možemo očekivati čep već od Igala. Kad nagrnu Kosovari i tako to..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Znači, ovo ljeto možemo očekivati čep već od Igala. Kad nagrnu Kosovari i tako to..
    To s vaše strane, a s naše negdje od Grude. Nego postoje dva prijelaza pa se snalazi

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

valjda bude manje gužve preko Trebinja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

valjda bude manje gužve preko Trebinja
    Ne nadaj se
    Preko Trebinja pa na Brgat, a na Brgatu granični prijelaz s jednom trakom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neće tu biti bas neki veliki problem jer malo je turista u Crnoj Gori (koji koriste jednodnevne izlete) a da da nemaju i slobodne prelaze Schengenskim granicama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Neće tu biti bas neki veliki problem jer malo je turista u Crnoj Gori (koji koriste jednodnevne izlete) a da da nemaju i slobodne prelaze Schengenskim granicama
    Prijatelju ne bi se ja složio s tobom. Puno je Rusa koji dolaze na jednodnevne izlete u Dubrovnik.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...8/Default.aspx

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

meni nije jasno zašto i sama EU ne uspostavi neki posebni režim sa Rusijom, jer do EU i tako mogu da dopeljaju uglavnom samo oni koji imaju dosta para i nisu imigranti u najavi u Španiji kad sam bio prošle god. bilo ih je grdilo i Španci kažu da oni najviše i troše..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne shvatam, pa Hrvatska ulazi u EU ali ne i u Sengen zonu, ili automatski ulazi i u Sengen?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,606
    Thanked in
    2,632 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Ne shvatam, pa Hrvatska ulazi u EU ali ne i u Sengen zonu, ili automatski ulazi i u Sengen?
    Ulazi u EU, ali ne i u schengenski prostor. Bugarska i Rumunija još nisu dobile zeleno svijetlo. Cijeli proces naravno koči Njemačka, zbog osnovanih sumnji da se pomenute zemlje nisu adekvatno izborile s korupcijom. Naravno, zbog takvog lošeg iskustva, HR je sad pod jačim povećalom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni nije jasno zašto i sama EU ne uspostavi neki posebni režim sa Rusijom, jer do EU i tako mogu da dopeljaju uglavnom samo oni koji imaju dosta para i nisu imigranti u najavi u Španiji kad sam bio prošle god. bilo ih je grdilo i Španci kažu da oni najviše i troše..
    Zato shto ima mozhda mnogo vishe rusa koji bi da imigriraju i rade u EU od Rusa turista. Uostalom su rusi oduvijek bili neevropski tj. kao evropljani po strani. Chak i njemci moraju vadit vize ako hoce u rusiju da idu.

Page 140 of 722 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190240640 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)