Zna li apstinent sta mu odgovara ili zna samo sta mu NE odgovara?Originally Posted by Hari Krisna
VUJANOVIĆ
LEKIĆ
biće nevažeći listić
11.000 glasacha putem pisma? sluchajno ili ne, ovaj podatak se poklapa sa brojem onih gradjana koji se potpisuju prstom.
EDIT: Ako sam i bila raspolozhena da glasam, posle onog nesrecnog TV duela mi je bilo potpuno svejedno. Ali! Sad kad sagledam zashto sam izashla juche i glasala, shvatam da nisam glasala ZA onoga no PROTIV onoga. Shto nije isto kao kad u neshto jako vjerujesh.
Last edited by luv_is_a_verb; 08-04-13 at 20:50.
"ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"
Zna li apstinent sta mu odgovara ili zna samo sta mu NE odgovara?Originally Posted by Hari Krisna
Last edited by volimdakucam; 08-04-13 at 20:42.
Ne razumijem ovoliko razglabanje o grupi ljudi koji su dobrovoljno sebe iskljucili iz politickog procesa. Nekome je muka da glasa, neko je proda' licnu, nekome je fino kako jes, nekoga ne zanima politika uopste, neko je volio nekoga treceg.Ne mozete sve apstinente u jednu kategoriju stavit...sta tu ima vise da se kaze?
Da oce ovi glavari DF-a sad rec: "Vidji, ovaj Lekic bolji no mi svi zajedno...ajmo polako, neka pametniji vode." E to bi bio najbolji rezultat ovih, inace precijenjenih, izbora.
Samo ne znam kako ijedno relevantno tijelo ovlasceno za davanje takvih ocjena moze reci da su ovi izbori protekli u demokratskoj atmosferi. Ovo vidjelo demokratije nije.
Ali da ne bude price "svaki put je tako, nista novo, o prodavanju karata se vazda pricalo, to je nas folklor..", nije ovako bilo ranije nikad. Dokaza nikad vise nije bilo, kao i sa skorijom aferom "snimak", prica o diskriminaciji neglasaca prilikom zaposlenja je uvijek postojala i uvijek bila opravdana, ali kao samo prica bila nedovoljna.. ali sad prste dokazi o svim tim doskorasnjim "mitovima", namjere za njihovu realizaciju, planovi, kriminalne agende, fotografije dokaza, svjedocenja aktivista, bivsih i sadasnjih...
I ko god kaze da se ovakvim parlamentarnim i predsjednickim izborima postigla politicka stabilnost, taj veze s mozgom nema. Ovo je sve samo ne stabilno, klimava je i Vlada i fotelja Predsjednika, a za ovo prvo mislim da ce narod vrlo brzo na ponovno izjasnjavanje, ali sa malo drugacije pretumbanim listama, odnosno koalicijama.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Znaci u pitanju je stra' od srpskih zastava?! Dobro se vise neko sjetio da kaze, da znamo u cemu je problem.
E sad kad si vec tu da pitam je li postoji i neka fobija od stare crnogorske trobojke sa grbom?
#Pozitivna: Ako su mu dali podrsku znaci da su saglasni sa njegovim stavovima i programom, tako da nema potrebe izdvajati ih.
Što se prepirete oko apstinenata. Njih uvijek i svuda ima i uvijek će imati. Kad je na našim izborima sa konstantno lošom ponudom izlaznost uvijek od 65-75%, ta brojka dovoljno govori o kapacitetu apstinenata. Uzgred, ne tako davno su bili mnogo značajniji izbori nego za ovu protokolarnu figuru pa su se apstinenti pokazali u pravom broju. Minoran dio u onako minornom glasačkom tijelu. Ovdje razliku ne prave apstinenti, nego zloupotrebe koje su ogoljene do srži i niko da se fokusira na to. Naravno da neće nepostojeće institucije, ali ko je kriv onima koji pristaju na tu igru. Onda ne znam čemu žalopojke i zamagljivanje očiglednog, skretanje sa prave teme na apstinente kojih realno politički zainteresovanih nema ni 2000
Tačno tako, postoji blaga opasnost puškaranja zbog toga što neko voli drugu uemlju više od svoje i pljuje po svemu što je Crnogorsko.
Nikad mi nije bilo jasno što ti mozgovi ne odu u svoju zemlju
Malo si žešće ograničen
Naravno da ne smeta CRNOGORSKA trobojka.
Ako bolje pogledaš trobojka koja se koristila u CG nema neke veze sa Srpskom, na Srpskoj postoji PLAVA boja, a na Crnogorskoj PLAVETNA a.k.a. svijetlo plava a.k.a. nebo plava.
A osim toga trobojku je koristila jedna jedina dinastija, a dvoglavog orla imamo još od Vojislavljevića(doduše umjesto lava je bio vuk ali da mu ne gledamo u zube)
Daj taj kompjuter nekome kome su sve na broju
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
Last edited by Rakun; 08-04-13 at 21:01.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
@Rakun Ako moze neki edit posta, cisto zbog preglednosti i jasnoce.
U pravu si da je moć nikakva ili jos manje, ali kad je tako zasto okrivljujes one bez ikakve moći, a ne svemoćne glasace![]()
Tvrdili ste da Bojović nema sanse, amater... i vidje li kakva je sansa Lekića kad ga Filip pocisti bez Radze lijevog krila i jos ponekog pomoćnika. Logikom okrivljavanja drugog bi se moglo tvrditi da bi Bojović pocistio Vujanovića ubjedljivije nego on Lekića, ali to tesko provjeriti.
Na demokratiju nema ljutnje (ako se ne racuna ona "ko gubi ima pravo da se ljuti") jer takva su pravila pa nam je preśednika izabralo 31,67% odraslih gradjana, a za 36% nije bilo kandidata pa su preskocili izbore do neke druge prilike, 2% otislo da naprave nevazeći listić, ostatak se śekira, ali tako je kako je.
Tesko da ja mogu tvrditi za sve apstinente, ali ta logika da se ne glasa "za" već protiv onog drugog odje se citala od glasaca, a ne apstinenata pa bolje njih pitaj. Da li si ti glasao za kandidata koji ti odgovara i sta bi uradio da nije bio on već neki drugi? Da li i taj bio odgovarajući, pa i neki peti, deseti... Da se biralo izmedju Steva Vucinica i Ranka Krivokapića za koga bi glasao?
pa i napisao sam da cekaju dako se pojavi neko ko im se svidja mada se kaze da "dako i ako najgori ljudi"![]()
Citam nesto sto se ovdje vise puta provlaci, a to je stav velikog broja ljudi da Lekic ne moze biti predsjednik zato sto iza (ili ispred) njega stoje srbi (ili cetnici), sto se u njegovom stabu nekad vide srpske zastave, zato sto je navodno bio protiv nezavisnosti itd. Birajuci rijeci, i ne zeleci nikoga da uvrijedim, moram reci da je ovo jedan izuzetno primitivan i malogradjanski, ali i nacionalisticki pristup. Mogu iza Lekica stajati i albanci i muslimani, i ko god drugi hoce, ali je vaznije od toga sto on odaje utisak covjeka koji bi bio jednak prema svim ljudima, bez obzira na njihovu pripadnost bilo kojoj, pa i etnickoj grupaciji. To sa Vujanovicem, i strujom koja stoji iza njega, nije slucaj, sto je u bezbroj slucajeva dokazano. Ja jesam crnogorac, ali cu radije za predsjednika vidjeti albanca ili srbina koji ce biti jednak za sve, nego crnogorca koji ce biti dobar samo za njemu slicne i bliske.
Rijetki su dani kada ovoliko vremena provedem doma , a kamoli za ovom makinom, no danasnji dan je bio "specifican" i nacitah se sve stampe i foruma sto ne pamtim , tako da mi je slabo sto promaklo i zaista ne mogu reci da je bilo ko rekao da lekic ne moze "biti" ..zbog toga i toga , vec da ga zbog toga i toga ne zeli glasati ( ovako se i Filip ogradjivao...sad se sjetih )...ali sto jest , jest ..i to je ipak velika razlika u znacenju
Pa svak sebi valjda nadje neki razlog zasto glasa osobu X a ne osobu Y
tresla se gora rodio se mis...
ajde zakljucajte ovo
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Chu mis... nije bogomi nego jedan zestoki Dukljanin![]()
[QUOTE=vladimirpg;3264017]Ja ne znam samo odakle vi izvlacite te informacije da su Crnogorcima samo krivi Srbi , da samo njima ne daju neka prava i ne reaguju isto ?
Sta ,mislis da cemo dozvoliti promjenu zastave zbog necije politicke ucjene ?
A sve mi se cini da ce tako nesto biti ..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks