View Poll Results: Ovako sam glasao/glasala:

Voters
219. You may not vote on this poll
  • VUJANOVIĆ

37 16.89%
  • LEKIĆ

156 71.23%
  • biće nevažeći listić

26 11.87%
Page 9 of 43 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 201 to 225 of 1070

Thread: ovako sam glasao/glasala

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Danilo... View Post
    Ne. To nema nidje na svijet (osim mozda in North Korea).
    O čemu ti pričaš !!!

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

da bi se kralo na izborima mora i prredstavnici opozicije da ucestvuju u tome, a ako oni to rade onda im nije kriv DPS nego i oni sami sto gube izbore.
    a i to je nemoguce posto se provjerava od serijskog broja, potpisa, broj listica itd.
    znaci covjek ubacio 20 listica, dje su tih 20 potpisa? dje su tih 20 kupona koji se oraju u broj i u redni broj slagati sa glasackim listicia.
    na oje biracko mjesto koje je najmanje u Tivat ima po 7-8 ljudi sto iz vlasti sto iz opozicije koji broje potpisuju itd.
    pa jel moguce da i u opoziciji sve lopovi i da ih je sve DPS kupio
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DPS nikad ne krade na dan izbora, suvise je ociju uprto u njih, to se radi mnogo prije... samo neki od nacina manipulacije:

Licne karte ljudi koji su ih prodali se daju ljudima koji nemaju pravo glasa, romima, izbjeglicama s Kosova... na birackom mjestu vrlo vrlo vrlo rijetko neko uporedjuje sliku iz licne sa osobom, jer su suvise zauzeti trazenjem JMBG-a. Cinjenica je da je na dan ponovljenih izbora u Nk, bio povisen protok ljudi na granici CG - Bosna.

Svim clanovima DPS-a naredjeno je da izadju do 16h, posle 16h se vrsi agitacija na one koji nisu izasli, jer otprilike znaju na koji procenat mogu da racunaju. Takodje, od prije nekoliko godina je poznata i stvar sa hemijskom cije mastilo blijedi nakon 15-ak minuta, koja se podmetala posle 16h kada je gro glasaca DPS-a vec izasao po direktvi.

Zatim, jedna od direktiva takodje je i da svi clanovi svoj listic presaviju na pola, time se ubijaju 2 muve jednim udarcem, naprije se moze otkriti koliko 'clanova' glasa protivkandidata, a zatim i prilikom brojanja clanovi DPS-a broje one koje su vise puta presavili listic pokusavajuci da zaokruze oba kandidata kad im se ukaze prilika.

Izdavanje dokumenata raseljenim osobama nedrzavljanima CG, sa adresom BB ili dvostrukih dokumenata (sto se moze lako utvridi jer je jmbg identican u prvih 11 cifri, samo su zadnje 2 cifre, kontrolne, razlicite).

Osobama koje su skoro promijenile mjesto boravka (i mjesto glasanja) desava se da se cesto nalaze upisani na oba biracka mjesta. Tim osobama se nudi novac da glasaju na oba mjesta (prilikom sprej provjere, podmetne se druga ruka ili se koristi neki od rastvaraca na bazi benzena koji izblijedjuju flurescentni sprej).

Kao sto vidite, ovo su samo neki od nacina na koje se moze uticati na izbornu volju gradjana... i svi su primjenjeni u CG u zadnjih 20 godina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    20 listića (sve da je tačna priča opozicije, u koju ja ne vjerujem iz niza razloga o kojima ću kasnije) ne može igrati nikakvu ulogu i uticati drastično na izborni proces.
    Ovo je odlično objašnjenje.
    Izgleda da nema veze taktika 20 po 20 (i đe se primijeti i đe se ne primijeti)... nakupi se.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Proxy View Post
    DPS nikad ne krade na dan izbora, suvise je ociju uprto u njih, to se radi mnogo prije... samo neki od nacina manipulacije:

Licne karte ljudi koji su ih prodali se daju ljudima koji nemaju pravo glasa, romima, izbjeglicama s Kosova... na birackom mjestu vrlo vrlo vrlo rijetko neko uporedjuje sliku iz licne sa osobom, jer su suvise zauzeti trazenjem JMBG-a. Cinjenica je da je na dan ponovljenih izbora u Nk, bio povisen protok ljudi na granici CG - Bosna.

Svim clanovima DPS-a naredjeno je da izadju do 16h, posle 16h se vrsi agitacija na one koji nisu izasli, jer otprilike znaju na koji procenat mogu da racunaju. Takodje, od prije nekoliko godina je poznata i stvar sa hemijskom cije mastilo blijedi nakon 15-ak minuta, koja se podmetala posle 16h kada je gro glasaca DPS-a vec izasao po direktvi.

Zatim, jedna od direktiva takodje je i da svi clanovi svoj listic presaviju na pola, time se ubijaju 2 muve jednim udarcem, naprije se moze otkriti koliko 'clanova' glasa protivkandidata, a zatim i prilikom brojanja clanovi DPS-a broje one koje su vise puta presavili listic pokusavajuci da zaokruze oba kandidata kad im se ukaze prilika.

Izdavanje dokumenata raseljenim osobama nedrzavljanima CG, sa adresom BB ili dvostrukih dokumenata (sto se moze lako utvridi jer je jmbg identican u prvih 11 cifri, samo su zadnje 2 cifre, kontrolne, razlicite).

Osobama koje su skoro promijenile mjesto boravka (i mjesto glasanja) desava se da se cesto nalaze upisani na oba biracka mjesta. Tim osobama se nudi novac da glasaju na oba mjesta (prilikom sprej provjere, podmetne se druga ruka ili se koristi neki od rastvaraca na bazi benzena koji izblijedjuju flurescentni sprej).

Kao sto vidite, ovo su samo neki od nacina na koje se moze uticati na izbornu volju gradjana... i svi su primjenjeni u CG u zadnjih 20 godina.
    to da se drugome daju tudje licne karte je skoro pa nemoguce, dodje rom da glasa a na slici bilo ko drugi. ma nema sanse da se ne primjeti a i sve da dodje neko iz bosne moras primjetiti da je druga osoba na slici.

hemijska koja blijedi??? jel se ti salis, pa zamisli od 16 do 20 punih 4 sata kada je najveca izlaznost da budu sve nevazeci listici a i da ja znam hemijska je vezana za ono postolje i bilo bi malo sumnjivo da neko ide tao da je odvezuje ili mjenja. u svakom slucaju 4 sata nevazecih listica u najvecoj izlaznosti je previse.

ovo oko presavijanja listica na pola i onda zaokruzivanje medju 5-6 ljudi koji svi gledaju tebe kako odmotavas listic da uspijes da nesto dodas na isti? jesi bio kada clan ili posatrac brojanja??

ovo ne znam, ako su razlicite 2 cifre zadnje ovaj ne moze da glasa. ne smije mu se dopustiti ako mu se dopusti onda su krivi svi koji su na biraliste i vlast i opozicija.

ovo opet je u domenu teorije , posebno stose zna koja se ruka trazi. desna uvijek i ne mozes birati hoces lijevu ili desnu. a sa druge strane mali je broj ljudi koji su promjenili mjesto boravka a opet im na 2 mjesta biracko pravo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da ti pravo kažem ja na te načine nisam ni pomišljao, nego na sasvim druge. Ali najbolje je reći da nikad nije bilo krađe izbora... i onda se ne mučiš mnogo oko rasprave i dokazivanja.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Vanzemaljci isto glasaju i kradu kutije sa glasovima pa ih mijenjaju za kutije pune dps glasova.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Posmatrači su kazali da ne znaju ni za kakve nepravilsnoti koje su dokumentovane, a tiču se izbornog dana. Oni su ponovili da nijesu izborna policija, već misija koja je ograničena u svom djelovanju.

sreca sto Danilovic nije lagao, bice skupio svoje pristalice na gomilu i slikao ih pa kao pokajao se bivsi policajac.
    mada ko zna, mozda ovi iz OEBSA lazu, rade za Mila

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve u svemu , DPS je jos jednom odnio pobjedu na nedemokratski nacin , u sta nisam ni sumnjao i tu nema zbora ,i tu smo pricu vidjeli i ispricali mnogo puta za ovih 20 i kusur godina, ali svima nama ostaje da vidimo u narednim danima , sa koliko je zaista g. Lekic politickog i diplomatskog autoriteta, znanja i rezerve , znajuci valjda protiv koga i cega se bori, usao u ovaj okrsaj i koliko je on , licno, ovom kandidaturom doprinjeo ili ce doprinjeti demokratizaciji nasega drustva sto bi odprilike bio i sinonim za nesto sto predstavlja smjenu ove vlasti . Sto se mene tice , u ovakvom politickom ambijentu , koliko god aktuelna vlast radila sve to sto radi da bi dobila bilo koje izbore je za svaku osudu , ali za svaki poraz opozicije , sa ovoliko materijala kojim raspolaze zadnjih godina, svaki neuspjeh je za jos vecu osudu i svaku sumnju .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Lepetanac

Da si nekad bio clan komisije koji trazi osobu u spisku, znao bi da je jedino sto ti je bitno sa licne JMBG po kom trazis osobu, koji se nalazi sa druge strane licne, tako da posle imena i prezimena clan odbora prevrce onu knjizurinu a na sliku generalno niko i ne obraca paznju, a i biraju s osobe koje koliko toliko slice. Na crno-bijelim fotografijama ne mozes cak vidjeti ni boju kose ili ociju osobe, tako da je prepoznavanje po fotografiji samo u domenu moguceg, ali ne i primjenljivog u praksi, jer i da clan komisije ima sumnju, to ne moze dokazati.

Hemijska je poznata od prije 3-4 godine sigurno, desavalo se na nekoliko izbornih mjesta, vjerovao ti ili ne.

Da, bio sam posmatrac i znam kako se ponasaju, i jedni i drugi.

Zadnje 2 cifre maticnog broja su kontrolna, koja ne predstavljaju ni datum ni kod regije u kojoj si rodjen i osim primjene revirzibilnog algoritma ne mozes utvrditi koje su to zadnje 2 cifre (a izvode se od preostalih 11 cifri). I nisi me shvatio, ovo se radi prije zakljucivanja spiska, izdaju se 2 licne karte osobama, sa adresama "neka ulica BB" a razlikuju se samo u zadnje 2 cifre, kao sto vec rekoh. I, ne govorim o osobama koje su promijenili mjesto boravka, nego o osobama koje su namjerno upisane na 2 mjesta. Ovdje se radi o intencijalnim greskama, ne propustima ili nemarnosti.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Опозиција нема оруђе да санкционише радње које дпс предузима да би добио изборе.
    А немају ни подршку међународне заједнице.
    Боре се завезаних руку.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Опозиција нема оруђе да санкционише радње које дпс предузима да би добио изборе.
    А немају ни подршку међународне заједнице.
    Боре се завезаних руку.
    To je najobicnija demagogija , treba li da se podsjecamo da je svaka albanska partija opoziciona u biti , SDP , treba li podsjecati ...sadasnji liberali , bosnjaci ....
    na koncu , ko Dragu zaveza ruke ?..

Poenta je da utrkivanje sa unapred regulisanim rezultatima nema smisla ,dakle , ako nema "orudja" cemu sva ova sprdacina ., a u kampanji ne vidjesmo tako, naprotiv , pricali smo francuski, italijanski i da ne nastavim da ne bi i sebi bio ogavan kad se budem procitao
    Last edited by blokteatar; 08-04-13 at 13:21.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

@Lepetanac

Da si nekad bio clan komisije koji trazi osobu u spisku, znao bi da je jedino sto ti je bitno sa licne JMBG po kom trazis osobu, koji se nalazi sa druge strane licne, tako da posle imena i prezimena clan odbora prevrce onu knjizurinu a na sliku generalno niko i ne obraca paznju, a i biraju s osobe koje koliko toliko slice. Na crno-bijelim fotografijama ne mozes cak vidjeti ni boju kose ili ociju osobe, tako da je prepoznavanje po fotografiji samo u domenu moguceg, ali ne i primjenljivog u praksi, jer i da clan komisije ima sumnju, to ne moze dokazati.

Hemijska je poznata od prije 3-4 godine sigurno, desavalo se na nekoliko izbornih mjesta, vjerovao ti ili ne.

Da, bio sam posmatrac i znam kako se ponasaju, i jedni i drugi.

Zadnje 2 cifre maticnog broja su kontrolna, koja ne predstavljaju ni datum ni kod regije u kojoj si rodjen i osim primjene revirzibilnog algoritma ne mozes utvrditi koje su to zadnje 2 cifre (a izvode se od preostalih 11 cifri). I nisi me shvatio, ovo se radi prije zakljucivanja spiska, izdaju se 2 licne karte osobama, sa adresama "neka ulica BB" a razlikuju se samo u zadnje 2 cifre, kao sto vec rekoh. I, ne govorim o osobama koje su promijenili mjesto boravka, nego o osobama koje su namjerno upisane na 2 mjesta. Ovdje se radi o intencijalnim greskama, ne propustima ili nemarnosti.
    DPS najvise vlada pritiscima zastrasivanjem i kupovinom. zastrasivanjem poslom ili prijetnjom otkaza, cak se to i u privatne firrme radi, razni se kupuju za rasvjetu, asvaltiranje ulica ili slicne stvari. sao sto je najace od svega vecinu stvari se svodi na obecanja i sledeci izborri opet isto.
    sve ovo oko izbora i glasanja je minimalno jer previse ociju gleda. da toga ima toliko valjda bi se neko iz opozicije glasnuo da kaze ili ne bi potpisao zapisnik??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve je ovo davno ispricana price,koja se stalno ponavlja.Dakle ,moramo da priznamo da smo jedan totalno nemocan i isprepadan narod.U ovakvoj drzavi je najlakse vladati,dje se glasovi kupuju ,poklanjaju,na prepade i sl.Moje misljenje ja da Mila treba proglasiti za dozivivotnog predsjednika,i onda bi bam sve lakse bilo.Ovako ,maltretiramo se da izlazimo na izbore ja sam se juce pomeo cekajuci u red da glasam,a znam da ce on opet biti predsjenik.Da ima naroda,pa da se digne izadje..Ali nama je ljepse ovako,sjedimo i kukamo i isto trazimo....
    One that limits your desire is always very rich...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Što bi sa onim likom što se prijavio kao trgovac ličnim kartama?To se čini kao jako ozbiljna vijest,ako nije obična provala.
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam glasa za nevazeci listic
    Intellingence without ambition,is a bird without wings!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    A dje jadan, da ima naroda ovi sto pricaju protiv DPS ne bi sjedjeli kuci no bi izasli na izbore. Na izbore se izlazi a ne na ulice.

Mozda ima tu materije za matematicare , medjutim za odgovorne, samosvjesne i ozbiljne ljude zaista nema . Previse potcjenjujete cinjenice da je ovaj narod ili bar dio njega vec vidio goru kombinaciju vlasti od ove sadasnje , kako god to sad izgledalo...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Izio vuk magarca. Evropa rekla da su svjesni zloupotreba drzavnih mehanizama i pritisaka na narod, ali jbg.. bitno je da je tehnicki na dan izbora sve bilo ok i odosmo mi sad.. teži za po koji milion..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

jesi stvarno ocekivao da ce Mandica i Medojevica podrzati bilo ko iz evrope. dje su oni njihovi prijatelji iz evrope sto su ih sinoc pominjali??
    ja garantujem da bi Lekic bolje prosa da je stvarno bio nezavistan kandidat, da mu se iza ledja ne smjeska Mandic i Medojevic. trebali su mu dati podrsku kao SNP i Pozitivna i mislim da bi dobio tih par hiljada vise sto mu hvale. i da se uklone one Srbijanske zastave posto nisu izbori u Srbiji.

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Priželjkujem 5. oktobar
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opozicija mora da izgura do kraja pricu o neregularnosti izbora i predizbornog procesa. nadam se da su dobro spremni za ovakav scenario i da je neki od dokaza kradje, poput onih koje smo vidjali pred izbore, ostavljen kao udarni i dovoljno zvucan da generise energicnu reakciju sireg javnog mnjenja.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Dokle vise prica oko zastava, trobojaka i barjaka, ovi forumasi patriote neka kazu svoje misljenje o albanskim zastavama po Tuzima i Ulcinju, i bosnjackim zastavama po Plavu i Rožajama.. Kad se te zastave vijore na dps skupove niko nista.. Ili jedno pitanje: zasto kada Srbi traze izmjenu Ustava mnogi od vas pozure da kazu da su Srbi neprijatelji drzave, a sad meč viner Suljo i njegova svita kad traze skidanje krsta i mijenjanje zastave svi cute? to nije protiv drzave? ili je to zbog ove izlaznosti zadnjih sat vremena? evo jos malo i umjesto svijetle istorije i borbe sa Turcima, koji su koliko se sjecam bili okupatori, djeca ce ucit da su to bili zlocini .. Crnoj Gori je potrebno jedinstvo pravoslavnog naroda, nije rijedak slučaj da se iz iste porodice neko izjasnjava kao Srbin drugi kao Crnogorac, ne moze se pola Crne Gore smatrat neprijateljima jer tu ima casnih ljudi i porodica koje su kroz istoriju dale puno vise zadrzavu nego ovi koji su dosli sa raznih strana i postali ultra Crnogorci.. Da nam se nebi vise izborili resavali u Plav i Rozaje potrebno je jedinstvo pravoslavnog naroda i pomirenje!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Lepetanac ,ti si druze okoreli srbomrzac ili samo to pokusavas da budes,ja ne znam za tebe ali znam za sebe da sam ja ove izbore vidio kao pokusaj da se nesto uradi od ove drzave,tj da krenemo nekim drugim putem. (evo koliko sam ja ziv ,jes da sam mlad ali imam oci ) ovaj put vodi samo u neke dugove i vise mi lici na neku slijepu ulicu koja ne vodi nikuda. Glasao sam i glasacu protiv ove vlasti sve dok ne vidim neki boljitak za nas mlade .Lekic je i bio nezavisni kandidat samo sto je imao podrsku od svih kojima se ne svidja trenutni predsjednik ,ne vidim nista lose u tome ? A kad vec spominjes mandica i medojevica sto ne spomenes i ove iza mila sto su stojali ,Aljbino Hodzjci i muljzimi bandi(mozda sam koje slovo pogrijesio) ,i filip blijedi sto je kolutao sinoc ocima kao da je ekser progutao ,jesu ti oni ljepsi od ove dvojice ?E i da ne bude zabune neke ,trdim da sam veci crnogorac od tebe jer sam odje podignut i jer volim svoju drzavu i zelim da se bolje zivi u njoj!
    Nije do mene bez tebe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Uvijek se mozhe zloupotrijebiti institut glasanja putem pisma. Al dobro. Vidim odje ima posmatracha i po, legalista i po, struchnjaka i po, ... niti smo mi prvi koji smo smislili izborne smicalice, niti posljednji koji ih koriste.
    "ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"

Page 9 of 43 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)