Koliko na kraju pauzira Jovetic?
Deserve's got nothing to do with it.
1. Nije bilo pompe, jer je to prenio samo KURIR!
2. Mogli su da daju 500e, mogli 1.000e, mogli 5.000e, mogli 10.000e, a oni su dali 25.000e!!!
3. Dokle god se pomaze, ja nemam nista protiv i da neko nalazi korist u tome!
Opet kazem, vi sto moralisete nikad niste pomagali i nemate izgradjen osjecaj davanja, koliko god to tesko i surovo zvucalo, ali je istina...
Originally Posted by Nk-001
hahah, pa što nisu dali 50 000 onda?
Ja imam jer je namrtvo degutantno. To jest, nemam ništa protiv samih fudbalera, Sergeja i hiljade ostalih dobrotvora, nego protiv ovih što im spomenik dižu uz neizostavnu, kičastu sintagmu ''ljudi na terenu i van njega'' koja je stara koliko i sportsko novinarstvo. Dovoljno je prokomentarisati ''lijep gest'' uz obaveznu napomenu da je mala Tijana nevjerovatna srećnica što su je ovako dobro izreklamirali i čime se našla u sjajnoj pol poziciji u odnosu na 99% ostale djece (a i odraslih, što da ne) koji isto ne mogu da priušte da kupe sebi zdravlje.
imala je oci boje vejna, boje vejna boje runija
malo mi je krivo sto i nema pompe , posto su djokovica na naslovnu stavili i sve ostale koji su dali a ovo su za sada malo i iskulirali. a jos je uplata iz druge zemlje, dje bi trebalo bar sa njihove strane izreklamirati. znam da je Trifunovic pomenuo to na tviter prvi , od Cetkovica brat pa se tako i saznalo za to.
svaka im cast, dokazali su da su jedna porodica i to humana prije svega
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Nemam ja ništa protiv gesta mislim da je izuzetno(još da nisu reklamirali bilo bi fantastično) ali mislim da je u najmanju ruku glupo dati pare u dobrotvorne svrhe umjesto U SVOJOJ u TUĐOJ ZEMLJI.
I pazi ti tvoje poremećene logike
"oni sa parama neka daju TUĐOJ zemlji, a oni bez para neka daju SVOJOJ zemlji". Nevjerovatno inteligentna izjava
Ako u našoj reprezentaciji ima građana SRBIJE potpuno je normalno PRIJE SVEGA pomoći SVOME.
Idealan primjer:
Sergej Ćetković je veliki i iskreni filantrop koji se ne diči svojim dobročinstvom i organizovao je gomilu humanitarnih koncerata za ljude u SVOJOJ zemlji. Od kada se praktično preselio u BG i tamo organizuje koncerte za ljude u zemlji koja ga je primila.
Više nego genijalno.
Milan Popović (srpski "kralj" bakra) je dao Milione eura za dobrotvorne svrhe i to bez pompe i reklamiranja. Normalno dao je SVOJIM sugrađanima, nije išao u TUĐU zemlju da traži kome bi trebale pare.
U svakom slučaju kako neko reče "bolje da daju, umjesto da ne daju", mene samo nervira izbor(koji je da se ne lažemo planski urađen)
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
Last edited by Rakun; 03-04-13 at 11:53.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ne valja ti ovo sto pises.Dali su sad ovoj maloj,dace nekom drugom naredni put.Ova mi prica lici na kritikovanje onog momka sto je spasio covjeka iz Morace dok su svi ostali gledali kako su davi.Isto je tad bilo ljutih sto se tome pridaje paznja jer po njima on to uradio iz licne koristi.
Uglavnom lijepo je dati ali mozda su damjanovic i taj drugi sto je htio trebali to sami da rade umjesto gurajuci druge igrace nekako nesto ne stima..definitivno nemam nist protiv davanja ali to kad je ozbiljno nikad skoro nikad niko ne zna o tome jer ttreba da ostane anonimno itd..mogli su haj kad su htjeli dati neku svotu recimo 5hiljada a 20 hiljada nekoj sirocadi u CG a ima tuceta tih sirocadi domova po Bosni,, po Kosovu, po cijelom svijetu Iraku, Siriji ...a previse se prate desavanja u srbiji i njihove novine itd, u cemu je stos
Nevjerovatno kako pojedini razmilsljaju.Nevjerovatno.Pogotovo pojedini koje znam licno i nisam ocekivao da su ovako plitki i da u ovakvom humanom gestu traze "dlaku".
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Ko kaze da nisu pomagali i kod nas? I sad zbog toga sto je djevojcica iz Srbije ne treba joj pomoci. Pih, kakvo razmisljanje.
Sto dalje odmicete sa raspravom to ste sve jadniji!
Kako bi pomogli neko dijete u HR? Kako bi pomogli neko dijete u Afriku? Ah da... To su djeca drugog i treceg reda i njima ne treba pomoc... Oni imaju svoje ljude pa neka im oni pomazu... Mi treba da se okrenemo svojim problemima i onda kad nas trefi neka poplava, da ne uzimamo ni helihoptere NATO-a ni pomoc Srbije ni pomoc Hrvatske, ma nikoga! Mi smo sami sebi dovoljni!
Kad je prosle godine bio cunami u Japan, jel vas boljela patka za to? Naravno da jeste, jer niste imali sitno 500 miliona eura... E pa neki nisu bili lijeni pa su uplatili i 20e za tu pomoc.. Pa Vidoju Zugicu isto tako... Pa redom svim socijalnim slucajevima koji se u novine pomenu... Sa tih 10-20eura ne mozete svijet da spasite, ali mozete da postanete bolji ljudi, SEBI!
I ako bi krenuo da objasnjavam zasto su dali 25.000e, a ne 50.000e i zasto to nije bilo anonimno, uci cu u raspravu sa ljudima koji ni ne zasluzuju da se tako nazivaju!
Originally Posted by Nk-001
Da je srece da ova nesretna drzava izdvoji makar ovaj jedan mjesecni krug sto nam skine po 1e svima sa telefona i pomogne nju i slicne slucajeve u nasoj i drugim drzavama.
Nego treba finansirat presretace, plate i odmore drzavnih funkcionera.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
daleko smo otisli od reprezentacije sada
O, ljudi moji.
Prvo, ja nisam rekao da se toj maloj nije trebalo pomoći, daleko bilo.
Igi, osvrnuo sam se na tvoju izjavu ''2. Mogli su da daju 500e, mogli 1.000e, mogli 5.000e, mogli 10.000e, a oni su dali 25.000e!!!''. Ona je jako stupidna i djetinjasta. Cifre ovdje ne igraju nikakvu ulogu, 25 000eura je veće od tvoje početne cijene od 500e isto koliko i 1,250,000e od 25 000e, i onda te logično pitam pa što nisu dali 1,25miliona?Ono što se u realnosti desilo je sljedeće: momcima je bilo zagarantovano da legne na račune 25000e kao pREMIJA sa Engleskom, Damjanović/Delibašić su viđeli da je trenutno slučaj Tijana ''trending'' i da sve sportske ličnosti su krenuli da joj pomažu, stoga je predložio da te pare legnu na račun te porodice, a ne pojedinačnih fudbalera. Naravno, niko se ne bi od fudbalera bunio za tako nešto jer bi ga sramota bila. Savez rekao ok, vaše premije idu Tijani, nas ionako boli *****, ni iz džepa ni u džep. Ja vjerujem da neki fudbaleri nisu ni saznali đe su prošle njihove premije, ali naravno da se ne bi ni bunili. Svaka čast na tome, posebno fudbalerima iz domaće lige kojima bi ta premija dosta značila za razliku od Mirka ili Stevana. Ok, lijep gest momci, idemo dalje sa životom, nadamo se da će te pare i da se isplate i da će operacija biti uspješna.
Pokušavam, kao i uvijek, da spuštim euforiju, ali to očigledno nije moguće od duboko povrijeđenih moralista koji se ponašaju, opet, kao da su oni dali 25 000e. Jedno je kult a drugo je mit reprezentacije.
Ti "spustas euforiju" jos od utakmice sa engleskom dje si se razocarao sto nas tvoje zvijezde i legende nisu razbile najmanje 3-4 razlike.
Neko prije rece Njegosevu : " nazalost moramo da dojelimo *ebeni internet prostor sa ljudima kao sto ste vi,ali u stvarnom uivotu vi ne bi imali mjesta ni da mi cipele cistite".
Kako samo jadnih ljudi ima. Zavrsimo vise sa ovim
1908.
interesantno
Kakve veze ima odakle je ?
U CRNOJ GORI IMA 200 OSOBA KOJIMA JE NEOPHODNA TRANSPLATACIJA BUBREGA.
DA LI JE NORMALNO POMAGATI DRUGI NAROD ILI SVOJ ?
Po vašoj logici poslije katastrofe Japan nije trebalo pomagati svojim već su trebali reći pomozimo Kinezima
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
Last edited by Rakun; 03-04-13 at 14:28.
Normalno je pomoci svakome kome je potrebna pomoc.
kakvih ljudi ima ja jos ne vjerujem.
stvarno ste u pravu, nasima fudbalerima treba reklama, totalni su anonimusi i pronasli su rjesenje i uplatili maloj Tijani te pare.
sada su izasli iz toga i postali su svjetski poznati u Srbiji i sire i kupice ih Partizan ili Zvjezda ako budu imali srece cak ce se i Vojvodina zainteresovati. kakav mudar potez saveza, uspjela im je reklama, nikad bolje ulozinih 25000 eura
Ne vjerujem svojim ocima. Sta sve procitah odje :confusion:
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks