Page 495 of 1608 FirstFirst ... 3954454854914924934944954964974984995055455959951495 ... LastLast
Results 12,351 to 12,375 of 40191

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad sam vidio da Alonsu puca prednje krilo odmah na ciljnoj ravnini,a da Massa pada u poretku,pitao sam se da li kao Ferrarijev navijac ima potrebe da gledam trku uopste...Ali uopste...Jos kad sam vidio da Massu ne prikazuju nekih 10ak krugova,zamislio sam Ferrarijeve mehanicare kako pakuju opremu za Kinu.

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,359 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Vazda je kriv onaj od pozadi, tu nema ispavke. Ja nijesam vidio da je Fetel isao onim zavojem ista sporije od konkurencije.

Tako da - jedna totalno amaterska greska Zalosnog.

iiii??? dje si bio da ovo kazes kad je sumaher zakucavao bolide svako malo??? no si ga branio svim silama... ja alonsa ne branim...samo kazem nesto sto su koemntariaeli ljudi... a on kao vozac je morao da bude spreman na sve...

e sad druga je stvar da su bile obrnute uloge, alonso bi vjerovatno zavrsio u pijesku pored staze sa izbusenom gumom, dok bi se vetel dovukao do boksa, zamijenio krilo, i onda uz pomoc polovine grida dosao u prvih 5 makar....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Petronas, Fabia, ne isplati vam se pricat lose o Niku, i govorit da je los vozac...

Sto se tice timskih naredbi u Mercedesu, juce je tim pogrijesio. Nakon sto su se dva kruga trkali i preticali jedan drugog, Mercedes je odlucio da zaledi pozicije jer je postojao rizik. Ali s obzirom da su Lewis-u rekli da stedi gorivo, trebali su pustiti Rosberga da ga pretekne, ili reci Lewisu da ga pusti kad ga je ovaj vec bio pretekao.
    Ovako su svi izgubili, Mercedes je lose ispao, Nika su ponizili a Lewis se glupavo osjecao.

Pomenuo bi i Bianchija koji je vozac za dobar tim. Posprdava se sa ostalim vozacima malih timova. Mozda ga ubrzo vidimo i ispred Williamsa. Mislim da je Ferrari trebao da mu da sansu umjesto Masse vec ove sezone.
    Izgleda da je Maldonada, sa Chavezom, napustilo i ono nesto vozackom umjeca koje je pokazivao.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Fabia moze pricati sta hoce, ali Hamilton osvoji poslije dvije trke ono sto je NAJVECI za 3 godine u istom bolidu.
    O cemu ti to? Kakav je W04 u odnosu na W03 koji je imao 11 DNF-a tokom prosle sezone?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    O cemu ti to? Kakav je W04 u odnosu na W03 koji je imao 11 DNF-a tokom prosle sezone?
    Izgleda da je W04 stvarno bolji, ali jos je rano... i W03 je bio prilicno dobar na startu prosle sezone.
    Da li im je trebao neki top vozac da bi i bolid bio konkuretniji? Da li im je Schumacher bio teret? Da li je bolji bolid jednostavno rezultat gradualnog razvoja proslogodisnjeg bolida?
    Vjerovatno sve troje pomalo.

Jedino je sigurno da se Lewis odma' navikao na novi bolid. Moraju jos da rade, ali su na dobrom putu.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Suludo je da se ista vise radi na ovim bolidima kad to nista nece znaciti za sledecu sezonu, a sledece sezone krece neka nova era F1.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Njui je jbn genije. Ide on pa 10 praznih mjesta, kakva masina u pm. Kako je nasao u toliko kratkom roku tempo za trku, svjesno isao da izgube tempo u kvalifikacijama da bi potrosnja guma bila manja. Bez premca je covjek. Najnormalnija osoba u onom RBu, samo sto nije htio osamarit' Fetela, ali onaj mora da se kuurci jer mu se sad moze i nestrpljivijijeg vozaca nikad nisam vidio. Bio je i NAJVECI sujetan, ma svi su u ovom sportu ali ovaj bas odskace.
    Last edited by Jakuza; 25-03-13 at 14:57.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste,ali tesko da ce bilo ko zbog toga odustati od razvoja bolida,jer bi to znacilo i odustajanje od titule-makar za prva 4 tima.

Sto se tice toga da je M.S. bio smetnja i teret Mercedesu-prije bih rekao da su teret oni bili njemu i njegovoj briljantnoj karijeri sa svojom povrsnoscu,
    neprofesionalnoscu,pa i neozbiljnoscu.
    Oni su za F1 vjerovatno mislili da im je to razvoj kamiona-dovoljno je razvijati u jednom smjeru-kako da ne...
    I ovih prvih par trka sto ce L.H. i Niko imati iole valjan bolid,neka zahvale M.S.-u...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Izgleda da je W04 stvarno bolji, ali jos je rano... i W03 je bio prilicno dobar na startu prosle sezone. Da li im je trebao neki top vozac da bi i bolid bio konkuretniji? Da li im je Schumacher bio teret? Da li je bolji bolid jednostavno rezultat gradualnog razvoja proslogodisnjeg bolida?Vjerovatno sve troje pomalo.Jedino je sigurno da se Lewis odma' navikao na novi bolid. Moraju jos da rade, ali su na dobrom putu.
    Bolid je mnooogo bolji, ima bolju trakciju i bolji je sa gumama.A to da se Kmica odma' navikao na novi bolid...I mean...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Fabia moze pricati sta hoce, ali Hamilton osvoji poslije dvije trke ono sto je NAJVECI za 3 godine u istom bolidu.
    realno ms nikad nije imao tako povlascen tretman kao LH niti se ikad tako obrukao u karijeri

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Suludo je da se ista vise radi na ovim bolidima kad to nista nece znaciti za sledecu sezonu, a sledece sezone krece neka nova era F1.
    zato ne mogu da shvatim debile iz meklarena (tj. sam michael pogotovo), proslogodisnji bolid je imao za jedan sekund brzi najbrzi krug u Australiji i oni nesto eksperimentisu sa ogibljenjem? A imali su vjerovatno najbrzi auto bar u trci...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,095
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    431 Posts

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Zayebavas li se to?Pa kroz iste krivine kroz koje je Alonso branio pozicije od Webbera,kroz iste te krivine su obilazili Massu par sekundi kasnije.
    Necemo zatvarat oci pred necim sto je ocigledno,zao mi je samo sto je uklonjen video starta trke sa YT-a.
    Cudo je napravio sa onim zadrzavanjem karavana, bas se proslavio.
    Masa je juce bio u 'daunu', mozda ga je boljela glava na onu promjenu vremena
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Lojzek je bio sporiji ali ne toliko. Ta pozicija krila nije sjebala aerodinamiku previse, zato su i odlucili da ga ne zamijene tako da on nije nista napravio.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

http://www.gptoday.com/full_story/vi...el_the_finger/ Postavio sam ranije ali sam morao opet:congratulatory:
    LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by massa View Post

Ma krelac je pukao totalno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

LPGTECH 067 854 548

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Marka mi je zao,mali ga je izyebao profesionalno (kao da ga je Schumacher pravio) ,tim ga sputava dok Vettela favorizuje,ali:Ako Mark smatra da je bio brzi od Vettela,ako je Vettel prekrsio dogovor-zasto ga Mark nije sustigao,nego ga je ovaj otresao kao cigance slinu?
    To mi nije jasno...
    Rosberg je jasno stavio do znanja da moze da oduva Hamiltona,i to je OK,ali Webber mi nije jasan tu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Rosberg je bio brzi od Kmice zato sto je imao dovoljno goriva.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

koji god da je razlog Nica su morali pustiti ispred, ko je lujzi kriv što ne umije da dozira gas tokom trke

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Marka mi je zao,mali ga je izyebao profesionalno (kao da ga je Schumacher pravio) ,tim ga sputava dok Vettela favorizuje,ali:Ako Mark smatra da je bio brzi od Vettela,ako je Vettel prekrsio dogovor-zasto ga Mark nije sustigao,nego ga je ovaj otresao kao cigance slinu?
    u situaciji kad si ispaljen bas i ne mozes da razmisljas i da vozis 100%...Webberu je u tim momentima bilo samo na pameti sta ce reci poslije trke i kako da im se ne naj*** svega pred kamerama

druga stvar posto je vozio laganijim tempom dok ga ovaj nije sustigao vjerovatno mu ni gume nisu bile na optimalnoj temperaturi i ko zna sto jos

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Ivan Blažičko: Pogled s Pešćenice – Što bi napravio Senna?

Kada je krenuo, priznajem, ostao sam zatečen. Malokad mi ponestane riječi, još rjeđe – stava, ali ovaj put, priznajem, sve je lebdilo u zraku. Osuditi? Pohvaliti? Promucao sam nešto o tome „kako to rade veliki prvaci“, ali ni sam nisam bio uvjeren u svoje riječi. Baš sve, finale jedne odlične utrke Formule 1, razgovor u prostoriji uoči proglašenja, izrazi lica i atmosfera na pobjedničkom postolju, izjave Martinu Brundleu nakon toga, još vruće i nabijene emocijama, nisu mogle ostaviti hladnim nikoga tko voli sport, a posebno Formulu 1.
    Ishod VN Malezije uzdrmao je do temelja svijet Formule. Tri dana nakon što su bolidi prošli ciljnu crtu još se uvijek vode žučne rasprave o potezu Sebastiana Vettela, a pridodaje se uzgred i još malo soli s Rosbergom i Lewisom. Zašto nisam odmah jasno i glasno izabrao stranu ( kao što sam to učinio barem tisuću puta u raznim prijenosima )? Jesam li, stareći, ili, utješnije, sazrijevajući, potpao zaista pod dojam snage korporativne discipline? Ili su me rascijepile simpatije koje podjednako dijelim za mlađahnog Nijemca, kao i za autoritativnog Ozija? S Vettelom sam razgovarao prije nekoliko godina, kad je osvojio prvi naslov, na proglašenju u Monacu. Priveo mi ga je, u lobiju Hotela de Paris u Monte Carlu, osobno Bernie Ecclestone na intervenciju Zrinka Gregureka. Vettel je baš onakav kakvu je sliku godinama gradio javno – otvoren, duhovit, srdačan. Kada radi intervju, svakom je novinaru najvažnije da uspije „doći“ do sugovornika, iako, vjerujem, niti jedan novinar ne gaji lude nade da će svjetske super zvijezde baš njemu otkriti nešto čudesno bitno u tri minute razgovora. S Vettelom sam osjećao da razgovaram, za razliku, primjerice od Michaela Schumachera, s kojim to u tri službena intervjua nikada nisam osjetio – on je uvijek bio negdje drugdje. Mark Webber bio je prije nekoliko godina u Zagrebu. Neven Novak bio mu je domaćin, a ja sam napravio veliki intervju. Sve što sam očekivao od Australca, ostvarilo se. Vrlo otvoren, „outspoken“, rekli bi Englezi. Pričali smo dosta i bez kamere – zanimljiv je i zahvalan sugovornik.

Vozački, mislim da je Vettel bolji, ali strahovito cijenim i simpatiziram Webbera. I možda zato nisam mogao prelomiti stranu. U međuvremenu, u ova dva i pol dana, o Vettelu ( i Rosbergu ) sudile su stotine tisuća fanova Formule, tisuće novinara, stotine ljudi duboko povezanih s Formulom. Čitam danas riječi Johna Watsona. Watsonu je 66 godina, ima 5 GP pobjeda, bio je veliki vozač krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih ( i prva velika faca koju sam upoznao u svijetu F1, na svojoj prvoj utrci uživo, 1990. u Hockenheimu – komentirao je tada Formulu 1, vjerovali mlađi ili ne, za Eurosport ).

“The only purposeful way to bring him to book is to say ‘you will stand out one race’,”
    “I know that if other drivers in other teams disobeyed a team order they would be suspended or even fired.”
    Watson traži kaznu za Vettela. Tvrdi da je potkopao autoritet Christiana Hornera i da bi neki drugi vozač – lako je pročitati – npr. Mark Webber, za takav potez možda dobio otkaz. „Bring him to book“, naučiti ga pameti, to traži veteran koji je vozio u vrijeme kada je pamet, ona korporativna, bila posljednja stvar o kojoj su vozači brinuli!?

Za konačni osobni sud potražio sam pomoć najvećeg. Što bi napravio Ayrton? Bez ikakve dvojbe, siguran sam da bi napravio isto što i Vettel. Isto bi napravio i Schumacher, vjerojatno i Fernando Alonso, a želim vjerovati da bi istu kartu odigrao i Kimi Raikkonen. I zbog čega sam sada toliko licemjeran da ne mogu javno pohvaliti Vettela, a tako sam, godinama, gorljivo branio sve bezobzirne poteze Ayrtona Senne? Odgovor se krije u jednom obrascu ponašanja, nikada zapisanom, ali dobro znanom svakom tko je rastao na periferiji velikih gradova. Senna se gurao, izbacivao je sa staze, a kada je izašao iz bolida i kada se establishment svim silama bacio na njega i pokušao ga uškopiti, pljunuo je u lice tom sustavu i ostao svoj. Bio je jednako bezobziran na stazi, ali i u obračunu s najmoćnijim čovjekom svjetskog auto sporta, predsjednikom FIA-e, Francuzom Balestreom. I postao je suvremeni „junak našeg doba“. Vettel je napravio isto ono što su radili najveći prvaci i što će, ako ih novovjeki korporacijski sport ne kastrira ugovorima i prije no što dođu u sličnu situaciju, i dalje činiti najveći vozači. Voziti će utrke s ciljem da prvi prođu ciljem.

Međutim, nakon što je na stazi napravio točno ono za što je plaćen, Sebastian Vettel se „pokakao“ u gaće. Umjesto da stane čvrsto iza svog poteza, da kaže – ok, društvo, mi se ovdje borimo za naslov – Alonso je ispao, Kimi je bio daleko, Mark nije materijal za prvaka, to nam je, valjda, svima jasno, ovo je šansa koju smo morali zabiti i uopće ne kužim kog ste ga vraga i držali ispred mene…..“, mladi, 25. godišnji prvak, počeo je štucati i mucati, ispričavati se i posipati pepelom. I odigrao je potpuno pogrešnu kartu. Ayrton je imao 29 kada je u Suzuki poslao Balestrea u vražju mater, ali, siguran sam, napravio bi isto i sa 25. Vettel je napravio samoubilački potez – izvadio je pištolj, ali nije bio spreman pucati. A to ne prolazi, ni na Pešćenici, niti u bijelom svijetu i zato ga sada čereče zvani i nezvani.
    Nažalost, dragi Seb, da si imao muda i odigrao svoje karte do kraja, ma koliko to apsolutno nikom na svijetu ništa ne značilo, dobio bi od mene palac gore. Ovako, drž’ se, neće ti biti lako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Senna je poslao Balestru u vrazju mater? Da, ali Blazicko je zaboravio da kaze da je Balestra (zajedno sa Neweyem) poslao Sennu na nebo zbog njegovog ponasanja.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Senna ovakav dogovor vjerovatno nikad ne bi napravio, ili bi rekao na radio ja palim masinu i recite mu da hocu da se trkam, isto kao sto je prije one trke kad je namjerno izbacio Prosta rekao izbacicu ga i cao.

Page 495 of 1608 FirstFirst ... 3954454854914924934944954964974984995055455959951495 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)