Wildfire je još dobar, za njega i ima nešto. Ovi recimo Alcateli s MediaTek čipovima, posebno manje popularni modeli, nema ni za lijek.
sumnjam da ce imati to zamucenje na production modelima... U svakom slucaju, sveukupno gledano je X puta bolja slika nego ova sa ajfona
imao sam isti problem sa wildfire s... I prodao gaSad imam jos 1 da se igram s njim, i pravo rjesenje je root, pa instalacija npr. data2sd, particionisanje SD kartice i custom rom... Ali ako su ti sve to "shpanska sela", ili samo smanji broj aplikacija, ili se baci na istrazivanje svega do u detalje na XDA forumu
(nečitko)
Wildfire je još dobar, za njega i ima nešto. Ovi recimo Alcateli s MediaTek čipovima, posebno manje popularni modeli, nema ni za lijek.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Bolje će fotografije da daje npr. Canon a85 iz 2004. godine nego bilo koji telefon, ajfon, **** palac, i tako će uvijek da bude, dok ne ograniče rezoluciju na oko 2mp sa sadašnjom veličinom senzora. I to da je takva kamera upotrebljiva za fotogorafisanje pejzaža kad ima dosta svijetla.
huh, griješiš silno sinko...moja N8 ima duplo veći senzor od tog Canona a za 808 da ne pričam![]()
She is only here to annoy herself!
Ima veći senzor od a85 ali i 3 puta veću rezoluciju što znači mnogo više šuma i lošiji kvalitet.
Ali danas uporediš najosnovniji model fotoaparat i najskuplji telefon, mnogo bolji kvalitet i veće mogućnosti ima fotoaparat.
Nije veličina senzora apsolutna kategorija. Moderni senzori i procesori bolje reprodukuju signal od starijih. Moj 7D ima maltene istu veličinu senzora kao moj stari 300D, ali s 3X više piksela... 300D se mučio već na ISO800, dok 7D ima sasvim korektan kvalitet i na ISO6400.
Fora je što ako ih smanjiš na 1MP, dobićeš isti rezultat. Taj balans između veličine u megapikselima i kvaliteta je ono što čini zaokružen proizvod.
moje prvo misljenje kad sam ih vidio je bilo katastrofa.... pomalo slikama sa dslr aparatom...pa i sa nekim kompaktnim... i bilo koji aparat ima mnogo bolje rezultate od ovih slika sa mobilnih...
ja npr kad kupujem telefon uospte ne gledam koja je kamera i kakav joj je review...jer skoro da je i ne koristim... bukvalno mi sluzi da nesto slikam kao neku napomenu, i nikad nisam sliku sa mobilnog prebacio na racunar da je sacuvam...
Last edited by E_K_V; 28-02-13 at 14:37.
Cekaj sekund, 1/2.7 je vece od 1/1.8? Od kad?
TAKUMI
Ima na gsmareni obično sve te podatke. 997 ima 1ghz dual core MediaTek čipset, isti onaj iz svih ovih kineskih kopija i Prestigious modela, itd.
pa kako nije, 1/10 je veća od 1/2 jer je 10 uvijek bilo veće od 2![]()
da ne pominjem kad se pomnoži po stranicama pa se dobije površina senzora :roll:
ne mora da znači, tj. tu razliku potire rezolucija sama.. evo ti N8 protiv IXUS 130 koji ima još veći senzor od A85, ima i veću rezoluciju ali bi rezultat bio isti
http://www.fonearena.com/blog/24096/...omparison.html
netačno, ima pojedinih telefona danas koji daju bolje rezultate od kompakta koji koštaju isto tolikos tim što naravno nemaju ergonomiju zoom i neka napredna podešavanja fotoaparata kao ni RAW
jeste, a kad bi bile jedan piksel onda bi bile najboljene valja ti logika nimalo
![]()
al neki kad biraju telefon samo kameru gledaju, tacnije broj mpix :mrgreen. Pixel whoresko kaze da je vece?
I sto te aplikacije moraju da su stalno aktivne, jer ima telefona iz kojih moze da se izvadi sd kartica dok fon i dalje radi (zato i opcija "unmount SD card" u settings). PS Tek sad vidim da sam sa zadnjim apdejtom dobio mogucnost da mountujem flesku ili externi hard preko USB porta na One X
![]()
(nečitko)
Ono sto cime kompakti josh drze prednost je i mehanicki - opticki zum, kojeg nema na telefonima. Primjer; Fotke sa s3, kao sto sam napisao prije neki mjesec, su osrednjeg kvaliteta i to na wide range-u. Prije neki dan sam trebao na obijektu da fotografisem masikule na vrhu, a posto sam zaboravio fotoaparat, pokusao sam da malo zumiram i fotkam preko mobilnog. Kakve krshine od fotki sam dobio; mutne, losa reprodukcija boje, nema ostrine. Sve je to posledica digitalnog zuma. Vijerujem da ce telefoni doci u istu kategoriju kao danasnji kompaktni aparati, ali za to ce im trebati barem josh 2-4 godine. IQ i mehanicki zum.
\\OFL•GIC
IQ je vec dosao ali opticki zum nece skorije jer uzima podosta tezine a i sasavo bi izgleda da pricas na takav uredjaj..sto se zuma tice 808 ima 2x zum na 8 MP a 4x zum na 2 MP...cropuje se senzor pa dodje kao pravi opticki zum, nije sad da je 20x ali u toj situaciji sigurno bi ti pomoglo
![]()
kako smoriste sa pricom... :roll:
Koliko čitam po testu, Lumia 920 i 808, imaju slične fotografije, a razlika u senzoru je ogromna...
http://allaboutwindowsphone.com/feat...kia_808_vs.php
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
sve zavisi što neko smatra pod slično![]()
još je ovo slikano u auto modu..kao da testiraš bugati u gradskoj vožnji i kažeš da nije ništa puno bolji od ostalih auta![]()
ja ipak vijerujem da je do obijekta, los si obijekat odabrijao. A realno, obijektiv na fotoaparatima ne sluzi samo za zoom, to narod ne kapira, pa su se uhvatili price mpix, mpix, mpix
ne, to je isto ko da testiras Bugati i ostavis mjenjacu da sam salta brzine, a onda tvrdis da bi (iako ima odlican automatik) ostvario neuporedivo bolje rezultate da si saltao manuelno.
Uostalom, ti prvi sa n8 nemas ni 5 fotki da mozes da kazes "gledaj sto imam dobar fotoaparat", a i one koje su mogle da valjaju nesto, a ne valjaju, pravdas sa "a to sam slikao u automatskom modu", pa jbg, ako je tolika razlika (a nije, nema n8 podesavanja tipa duzina ekspozicije i otvor blende), slikaj u manuelnom, pa da vidimo rezultate... Dosta teorije, ajmo malo na praxu da predjemo![]()
(nečitko)
ao, ao, ao, rafal: obijekat, obijekat, obijektiv! sta bi ovo coce?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks