Page 196 of 592 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206246296 ... LastLast
Results 4,876 to 4,900 of 14777

Thread: Android

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Hmm, čudna mi je druga fotka. Bolje je eksponirana i boje su tačnije, ali mi je skroz debilna ova desna strana. Potpuno je neobjašnjivo zamućenje ovog lišća dolje lijevo i desno. Djeluje prije kao mana optike nego išta drugo.
    sumnjam da ce imati to zamucenje na production modelima... U svakom slucaju, sveukupno gledano je X puta bolja slika nego ova sa ajfona
    Quote Originally Posted by Radovan777 View Post
    Kod mene je telefon sa malo memorije,da se moze prebacivati na memorijsku lako bih rijesio problem.
    imao sam isti problem sa wildfire s... I prodao ga Sad imam jos 1 da se igram s njim, i pravo rjesenje je root, pa instalacija npr. data2sd, particionisanje SD kartice i custom rom... Ali ako su ti sve to "shpanska sela", ili samo smanji broj aplikacija, ili se baci na istrazivanje svega do u detalje na XDA forumu
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Wildfire je još dobar, za njega i ima nešto. Ovi recimo Alcateli s MediaTek čipovima, posebno manje popularni modeli, nema ni za lijek.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hmm, čudna mi je druga fotka. Bolje je eksponirana i boje su tačnije, ali mi je skroz debilna ova desna strana. Potpuno je neobjašnjivo zamućenje ovog lišća dolje lijevo i desno. Djeluje prije kao mana optike nego išta drugo.
    Bolje će fotografije da daje npr. Canon a85 iz 2004. godine nego bilo koji telefon, ajfon, **** palac, i tako će uvijek da bude, dok ne ograniče rezoluciju na oko 2mp sa sadašnjom veličinom senzora. I to da je takva kamera upotrebljiva za fotogorafisanje pejzaža kad ima dosta svijetla.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

huh, griješiš silno sinko...moja N8 ima duplo veći senzor od tog Canona a za 808 da ne pričam
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    huh, griješiš silno sinko...moja N8 ima duplo veći senzor od tog Canona a za 808 da ne pričam
    pa sad
    Image sensor sizes:

Panasonic Lumix DMC-LX5 - 1/1.63”

Canon S90 - 1/1.7”

Fujifilm FinePix F31fd - 1/1.7”

Nokia N8 - 1/1.83”

Fujifilm FinePix F300EXR - 1/2 "

a85 Sensor Size, 1/2.7"
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima veći senzor od a85 ali i 3 puta veću rezoluciju što znači mnogo više šuma i lošiji kvalitet.

Ali danas uporediš najosnovniji model fotoaparat i najskuplji telefon, mnogo bolji kvalitet i veće mogućnosti ima fotoaparat.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Nije veličina senzora apsolutna kategorija. Moderni senzori i procesori bolje reprodukuju signal od starijih. Moj 7D ima maltene istu veličinu senzora kao moj stari 300D, ali s 3X više piksela... 300D se mučio već na ISO800, dok 7D ima sasvim korektan kvalitet i na ISO6400.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije veličina senzora apsolutna kategorija. Moderni senzori i procesori bolje reprodukuju signal od starijih. Moj 7D ima maltene istu veličinu senzora kao moj stari 300D, ali s 3X više piksela... 300D se mučio već na ISO800, dok 7D ima sasvim korektan kvalitet i na ISO6400.
    Slažem se, ali su fotografije sa prethodne strane kao primjer veoma loše, tj. užasne, i siguran sam da bi bile mnogo bolje da ti senzori imaju 1mp umjesto xx koliko piše da imaju.
    Last edited by cpu; 28-02-13 at 14:11.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Fora je što ako ih smanjiš na 1MP, dobićeš isti rezultat. Taj balans između veličine u megapikselima i kvaliteta je ono što čini zaokružen proizvod.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fora je što ako ih smanjiš na 1MP, dobićeš isti rezultat. Taj balans između veličine u megapikselima i kvaliteta je ono što čini zaokružen proizvod.
    Nisam mislio da se smanji na 1mp, nego da je senzor te veličine a 1mp Kao što kažeš u drugom dijelu poruke.

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

Quote Originally Posted by cpu View Post
    Slažem se, ali su fotografije sa prethodne strane kao primjer veoma loše, tj. užasne, i siguran sam da bi bile mnogo bolje da ti senzori imaju 1mp umjesto xx koliko piše da imaju.
    moje prvo misljenje kad sam ih vidio je bilo katastrofa.... pomalo slikama sa dslr aparatom...pa i sa nekim kompaktnim... i bilo koji aparat ima mnogo bolje rezultate od ovih slika sa mobilnih...

ja npr kad kupujem telefon uospte ne gledam koja je kamera i kakav joj je review...jer skoro da je i ne koristim... bukvalno mi sluzi da nesto slikam kao neku napomenu, i nikad nisam sliku sa mobilnog prebacio na racunar da je sacuvam...
    Last edited by E_K_V; 28-02-13 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ja npr kad kupujem telefon uospte ne gledam koja je kamera i kakav joj je review...jer skoro da je i ne koristim... bukvalno mi sluzi da nesto slikam kao neku napomenu, i nikad nisam sliku sa mobilnog prebacio na racunar da je sacuvam...
    Ista situacija, kad nemam kad da zapišem neke podatke pa fotografišem i sl

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by verbalni_fajter View Post
    imao sam isti problem sa wildfire s... I prodao ga Sad imam jos 1 da se igram s njim, i pravo rjesenje je root, pa instalacija npr. data2sd, particionisanje SD kartice i custom rom... Ali ako su ti sve to "shpanska sela", ili samo smanji broj aplikacija, ili se baci na istrazivanje svega do u detalje na XDA forumu
    okle nece kad su stavljali po 3mb interne je*em ih. sjecam se muka na Desire raspali...
    Wildfire je još dobar, za njega i ima nešto. Ovi recimo Alcateli s MediaTek čipovima, posebno manje popularni modeli, nema ni za lijek.
    koji je chip u 997? dje mogu nac te podatke?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cekaj sekund, 1/2.7 je vece od 1/1.8? Od kad?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Ima na gsmareni obično sve te podatke. 997 ima 1ghz dual core MediaTek čipset, isti onaj iz svih ovih kineskih kopija i Prestigious modela, itd.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    pa kako nije, 1/10 je veća od 1/2 jer je 10 uvijek bilo veće od 2

da ne pominjem kad se pomnoži po stranicama pa se dobije površina senzora :roll:

Ima veći senzor od a85 ali i 3 puta veću rezoluciju što znači mnogo više šuma i lošiji kvalitet.
    ne mora da znači, tj. tu razliku potire rezolucija sama.. evo ti N8 protiv IXUS 130 koji ima još veći senzor od A85, ima i veću rezoluciju ali bi rezultat bio isti

http://www.fonearena.com/blog/24096/...omparison.html

Ali danas uporediš najosnovniji model fotoaparat i najskuplji telefon, mnogo bolji kvalitet i veće mogućnosti ima fotoaparat.
    netačno, ima pojedinih telefona danas koji daju bolje rezultate od kompakta koji koštaju isto toliko s tim što naravno nemaju ergonomiju zoom i neka napredna podešavanja fotoaparata kao ni RAW

jeste, a kad bi bile jedan piksel onda bi bile najbolje ne valja ti logika nimalo

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Quote Originally Posted by Radovan777 View Post
    Zanima me zasto se neke aplikacije sa telefona ne mogu prebaciti na memorijsku karticu?
    Zato što to treba da bude omogućeno od strane developera, a njih iskreno boli uvo za telefone s manje memorije.
    Mada su tu i aplikacije koje bi osjetno sporije radile da se prebace na SD pa je ta mogućnost van opticaja.
    A razlog je i to što te aplikacije stalbo 'drljaju' po memoriji pa bi možda brže izgoreo karticu..

Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

moje prvo misljenje kad sam ih vidio je bilo katastrofa.... pomalo slikama sa dslr aparatom...pa i sa nekim kompaktnim... i bilo koji aparat ima mnogo bolje rezultate od ovih slika sa mobilnih...ja npr kad kupujem telefon uospte ne gledam koja je kamera i kakav joj je review...jer skoro da je i ne koristim... bukvalno mi sluzi da nesto slikam kao neku napomenu, i nikad nisam sliku sa mobilnog prebacio na racunar da je sacuvam...
    al neki kad biraju telefon samo kameru gledaju, tacnije broj mpix :mrgreen. Pixel whores
    Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    ko kaze da je vece?
    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    A razlog je i to što te aplikacije stalbo 'drljaju' po memoriji pa bi možda brže izgoreo karticu.. Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
    I sto te aplikacije moraju da su stalno aktivne, jer ima telefona iz kojih moze da se izvadi sd kartica dok fon i dalje radi (zato i opcija "unmount SD card" u settings). PS Tek sad vidim da sam sa zadnjim apdejtom dobio mogucnost da mountujem flesku ili externi hard preko USB porta na One X
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

moje prvo misljenje kad sam ih vidio je bilo katastrofa.... pomalo slikama sa dslr aparatom...pa i sa nekim kompaktnim... i bilo koji aparat ima mnogo bolje rezultate od ovih slika sa mobilnih...

Ono sto cime kompakti josh drze prednost je i mehanicki - opticki zum, kojeg nema na telefonima. Primjer; Fotke sa s3, kao sto sam napisao prije neki mjesec, su osrednjeg kvaliteta i to na wide range-u. Prije neki dan sam trebao na obijektu da fotografisem masikule na vrhu, a posto sam zaboravio fotoaparat, pokusao sam da malo zumiram i fotkam preko mobilnog. Kakve krshine od fotki sam dobio; mutne, losa reprodukcija boje, nema ostrine. Sve je to posledica digitalnog zuma. Vijerujem da ce telefoni doci u istu kategoriju kao danasnji kompaktni aparati, ali za to ce im trebati barem josh 2-4 godine. IQ i mehanicki zum.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

IQ je vec dosao ali opticki zum nece skorije jer uzima podosta tezine a i sasavo bi izgleda da pricas na takav uredjaj.. sto se zuma tice 808 ima 2x zum na 8 MP a 4x zum na 2 MP...cropuje se senzor pa dodje kao pravi opticki zum, nije sad da je 20x ali u toj situaciji sigurno bi ti pomoglo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako smoriste sa pricom... :roll:

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Koliko čitam po testu, Lumia 920 i 808, imaju slične fotografije, a razlika u senzoru je ogromna...
    http://allaboutwindowsphone.com/feat...kia_808_vs.php

Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

sve zavisi što neko smatra pod slično

još je ovo slikano u auto modu..kao da testiraš bugati u gradskoj vožnji i kažeš da nije ništa puno bolji od ostalih auta

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    Ono sto cime kompakti josh drze prednost je i mehanicki - opticki zum, kojeg nema na telefonima. Primjer; Fotke sa s3, kao sto sam napisao prije neki mjesec, su osrednjeg kvaliteta i to na wide range-u. Prije neki dan sam trebao na obijektu da fotografisem masikule na vrhu, a posto sam zaboravio fotoaparat, pokusao sam da malo zumiram i fotkam preko mobilnog. Kakve krshine od fotki sam dobio; mutne, losa reprodukcija boje, nema ostrine. Sve je to posledica digitalnog zuma. Vijerujem da ce telefoni doci u istu kategoriju kao danasnji kompaktni aparati, ali za to ce im trebati barem josh 2-4 godine. IQ i mehanicki zum.
    ja ipak vijerujem da je do obijekta, los si obijekat odabrijao. A realno, obijektiv na fotoaparatima ne sluzi samo za zoom, to narod ne kapira, pa su se uhvatili price mpix, mpix, mpix
    Quote Originally Posted by NSX View Post
    sve zavisi što neko smatra pod slično

još je ovo slikano u auto modu..kao da testiraš bugati u gradskoj vožnji i kažeš da nije ništa puno bolji od ostalih auta
    ne, to je isto ko da testiras Bugati i ostavis mjenjacu da sam salta brzine, a onda tvrdis da bi (iako ima odlican automatik) ostvario neuporedivo bolje rezultate da si saltao manuelno.
    Uostalom, ti prvi sa n8 nemas ni 5 fotki da mozes da kazes "gledaj sto imam dobar fotoaparat", a i one koje su mogle da valjaju nesto, a ne valjaju, pravdas sa "a to sam slikao u automatskom modu", pa jbg, ako je tolika razlika (a nije, nema n8 podesavanja tipa duzina ekspozicije i otvor blende), slikaj u manuelnom, pa da vidimo rezultate... Dosta teorije, ajmo malo na praxu da predjemo
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ao, ao, ao, rafal: obijekat, obijekat, obijektiv! sta bi ovo coce?

Page 196 of 592 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206246296 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)