Page 247 of 875 FirstFirst ... 147197237243244245246247248249250251257297347747 ... LastLast
Results 6,151 to 6,175 of 21860

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    To je pisalo u novine. Inace prsluk se ne oblaci uvijek kad izlazite iz vozila, vec samo kad stupate na kolovoz. Primjer: recimo pukne vam guma i vi ste u desnoj traci i morate da montirate rezervnu... u ostalim slucajevima kad izlazite iz auta na prosirenje to je glupost...
    Po njima ocigledno da mora uvijek kada izlazis iz vozila. Gdje je to iz novina?

I pusitite vise tu pricu oko silovnja i prava. Ni radnici Niša nemaju pečat i prava!

Neka na svakom cosku bude po patrola kada smo vec takvi divljaci. Ako plavci bar malo budu radili svoj posao kako treba, bar malo ce biti manje pijandura za volanom.
    Last edited by Sale; 25-02-13 at 01:03.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Sa phona sam, google,type in-》 dnevne novine,jonica,zakon o saobracaju

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    2 Posts

Daj ne zezaaaj, aoo..

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,103
    Thanked in
    2,947 Posts

Quote Originally Posted by Efo_king View Post
    sve postujem ali momak na kojeg se vodi auto nema para da plati kaznu,ja sam ga pita da mu pozajmim samo da mi podigne saobracajnu veli nece momak je korektan koliko toliko sto treba da idem da ga bijem ili terorisem da mi podigne saobracajnu jel? mislim da nije fer ali ajde...
    jednome sam policajcu reka da je momak u zatvor i ne moze mi podic saobracajnu on mi je samo doda papire i reka da ne mogu napustit drzavu bez saobracajne ali i da mi ne garantuje da njegove kolege iz susjednih gradova Crne Gore nece pravit problem...
    u neku ruku mi je sve to i ok ali brate covjek me zastavio napisao kaznu i pored objasnjene situacije,prijeti da me ceka sjutra na isto mjesto + me sjutradan zaustavlja pise puni iznosna ovu danasnju muku u narod, a ja sam za te pare moga auto da prevedem...
    Izvini što ću ti ovo reć, ali si tipičan primjer našeg naroda i mentaliteta. Kriv si po više osnova a tražiš opravdanje.
    Nijesi preveo auto kad si ga kupio, ni kad je istekla registracija za tu godinu. Upravljaš vozilom bez saobraćajne.
    I što je najgore nudiš mito. Za ovo zadnje si mogao ozibljnu kaznu da dobiješ.

Quote Originally Posted by mixailo View Post
    Ima ali su rijetki,ili ja ne nailazim na takve.Meni su prije tri mjeseca oduzeli vozacku kod Voli-ja u Tolosima isao sam 82 Kmh.Ajde mozda su i trebali,sve je ok zakon ka za tebe ka za mene,ali dok mi je pisao prijavu ,cojek je prosao sigurno i 100 Kmh ,i jos je radar uperio u njega bio i nista ovaj mu je samo ablendoavao.I ja ga pitam sto je ovo druze,on se pravi lud ka da ga nije vidio samo mi je zao bio sto u taj momenat ne izvadih tel to da snimim ali jbg.Dakle ,zakon nikad nije bio i nece bit isti prema svima,dok tako ne bude moje ogarnicenje ce i dalje Dalmatinskom da bude 120 kmh :applause:
    Možda su trebali, jer si išao 32 kmh preko dozvoljenog u bilizini škole gdje ide tokom dana puno djece? Stvarno i oni budaletine jedne...
    U iole ozbiljnu pravnu državu poveli bi te na ispitivanje da vide jesi li potaman, i uzeli ti vozačku na godinu dvije.
    Last edited by hercules; 25-02-13 at 12:24.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja bi svakog od ovih "ludaka" sto jure dje ima pjesackog i djece kaznjavao i to ne po 100 eura nego vise, covjece trotoarom ne mozes da hodas a da neko ne projuri pored tebe i ne oprska te kad je kisa!

A cus ,ne znam dje ima to da se vozi bez saobracajne? To samo moze kod nas u CG. Nisam uopste na stranu policajaca, ali sta je previse, previse je.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako je neko upucen da mi pbjasni ili prodlozi sto raditi po ovom pitanju..stiglo mi je rjesenje o kazni koju sam imao u decembru u bijelom polju...
    KAZNJAVA SE NOVCANOM KAZNOM OD 80ESA OBAVEZOM PLACANJA OD TROSKOVA POSTUPKA U IZNOSU OD 30E KOJE JE OKRIVLJENI DUZAN PLATITI U ROKU OD 15 DANA PO PRAVOSNAZNOSTI RJESENJA, U PROTIVNOM ISTI CE SE NAPLATITI PRINUDNIM PUTEM A SHODNO C.236 ZAKONA O PREKRSAJIMA.....
    e sad da li ovo da placam ili ne???je li ko imao slicna iskustva?i da li policija dolazi na kucu ako ne izvrsim uplatu?

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Jes', specijalci ti dolaze kuci i razbijaju vrata.. Ne moras je placat do sledece registracije(ako se auto vodi na tvoje ime), a tad ces morat jer neces moc' da registrujes masinu.
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

auto se ne vodi na mene....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mora li se tad placat
    jer se ne vodi na mene
    ostaje li kazna na auto

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,794
    Thanked in
    1,601 Posts

Kazna ti ,, ostaje,, na licnu, vozacku i saobracajnu bilo koju koja je na tvoje ime.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    Najjaci su mi ovi koji su izasli 10x iz drzave i na osnovu toga donose zakljucke! Vi se UGLAVNOM krecete autoputevima kada putujete... Takodje se krecete glavnim magistralnim putevima... Ja sam do sada X puta vidio presretaca na auto put u akciji (bilo da juri, bilo da je sa strane i pise kaznu)...

Po gradovima, nikada me nisu kao stranca zaustavili za rutinsku kontrolu... Ali ono sto sam vidio je da saobracajac ide i provjerava naljepnice na parkirana auta (na zvanicne i nezvanicne parkinge)...

Isto tako, po pricama ljudi koji zive u inostranstvu (prvenstveno Italija) znam da zaustavljaju na izlazima sa auto puteva i nekim lokalnim putevima i vrse kontrole...

Cak, od pocetka krize, u ITA je uz saobracajnu policiju pocela da ide i finansijska policija u paketu, jer po novom zakonu sa sobom u ITA moras da imas i poresku karticu/listic za prethodnu godinu i moras da odgovoras na jako direktna i ozbiljna pitanja o porijeklu novca ako vozis bilo koje sportsko auto (maserati, ferari, lambordjini, porche itd itd)... Sve ovo pricam jer je jedan moj poznanik prodao Maseratija zbog toga sto ga je policija stalno zaustavljala i finansijska mu je vrsila kontrole porijekla novca iako je npr. 2 mjeseca prije toga vec prosao kroz jednu takvu kontrolu...

I ne bi u CG bilo toliko redovnim rutinskih kontrola kad oni ne bi nailazili na toliko prekrsaja i nepravilnosti!
    Igi, vozao se dosta, ne po glavnim putevima nego svudje, i nikad me nisu zaustavili na "rutinsku" kontrolu, pogotovo u ITA dje sam najvise i vozio, opet kazem ne autoputevima i magistralama, a sto se tice presretaca, ima ih svudje i neka ih, rade svoj posao, e sad, za tu praksu zaustavljanja bijesnih kola i provjeravanja odakle mu pare za takav auto, nisam cuo( ali to je vec ona fora borbe protiv kriminala, i volio bi to kod nas da vidim nekad :P ), uglavnom sam vozio nashe tablice ili njihov rent a car, sto se tice provjeravanja parkinga, pa i to je normalno, odje to radi pauk (sto nije normalno) i naplati dosta vise nego sto je kazna za parking...
    Eto, bio si i ti dosta puta pa jesi vidio ikad da su drzali patrolu policije na svako mjesto dje je zabranjeno zaustavljanje, podvoznjaci, bulevari itd... e to je razlika i to je praksa koja se mora ukinut, a ne da ja od centra moram 3 puta da stajem, izlazim iz kola i duvam u ovo *****....a zivim na 2-3km od centra...

A za ovo boldovano, u CG naravno da ne bi bilo, ali oni napishu makar 50% kazni koje nisu trebali da napisu, sto je isto svima poznato i vecina su osjetili na svojoj kozi takve prijave (da se ne pravim pametan, al meni licno su par kazni napisali i oduzeli vozacku i na sudu je odma sve palo u vodu, sto znaci da ja nisam pametan nego da oni namjerno i bezobrazno pishu svakakve gluposti) jer od tih 50% nepravilno napisanih kazni, ubijedjen sam da se makar 30% naplati jer su ljudi previshe prepanuti i vjeruju svakome a prvo policajcima koji ih kaznjavaju i pricaju bajke....
    Last edited by brzi_pas; 25-02-13 at 17:07.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Da mene zaustavljaju da duvam svaki pit bih trazio da mi vade krv pa da vidim kome bi dosadilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa i po zakonu nisi duzan da duvash, a nisi duzan ni da dajesh krv.... spomene li ikad policajac to ili prica o privodjenu i cudima?

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Po novom zakonu si duzan. I ako odbijes smatra se.da.si pijan, dobija.prijavu i.vode.te.na.trijeznjenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne, ne, ni po novom nisi duzan, zato kazem da pricaju svasta, zakon je malo nedefinisan i zbunjujuci, ali nisi duzan, hitna pa posle hitne ako odbijes psiholog, vazda bilo i mora i dalje bit jer se opet kosi sa tvojim pravima o svemu i svacemu

P.S. Policija "posluje" po njihovim uredbama, koje sami pishu i odredjuju a koja su uglavnom nezakonita, od oduzimanja vozila za svaku glupost pa i do ovoga... da ima ljudi i da ih tuze za ovakve stvari (doduse onda dolazimo i do recenice da ima drzave i pravnog sistema sto nema), e onda mislim da ih ne bi bilo na svakom coshku kao do sad...

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    51 Posts

Ako odbijesh da duvash,vode te na vadjenje krvi,ali to ti placash,jesam li dobro ukapirao? Neshto oko 50e?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam zivio nekih mjesec ipo u inostranstvu u jedan poveci grad i svaki dan sam vozio auto tamo vamo, mlatio sam svudje i prelazio dosta veliku kilometrazu, i nikad me nisu zaustavili a vidio sam pandure samo 2 puta ... i onda sam doleprsao u CG i zaustavili su me sa aerodroma (bio sam u taksi) odma na kruzni ...eto cisto da napravim neku paralelu, a inace kako slabo izlazim ali prolazim kolima petak,subota vece naidjem na po 2-3 patrole i jos par policijskih auta koja krstare i hvataju ...djeluje kao da je policijski cas ili kao da je ne daj boze ratno stanje ..bas da se normalni covjek (kolko ko odje moze biti normalan) zapita ...
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znate li sto vidjoh prije mozda 20tak dana. Covjek se parkirao kod Sportskog Centra na trotoar dje mu zadnji dio auta zauzima pjesacki, i dolazi pauk zakaci ga, u medjuvremenu dok ga jos nije podigao, dolazi vlasnik auta, poljubi se sa policajcem i ostalima koji su bili u onu Daciu bijelu, i pustise ga, i sto je najjace, nije ih ni pomjerio, ostala su na isto mjesto. E ovo je nepravda! Da sam ga ja tako parkirao, odnijeli bi ga nebi mi pomagalo ni da im kleknem da ih molim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by HaRRy View Post
    Znate li sto vidjoh prije mozda 20tak dana. Covjek se parkirao kod Sportskog Centra na trotoar dje mu zadnji dio auta zauzima pjesacki, i dolazi pauk zakaci ga, u medjuvremenu dok ga jos nije podigao, dolazi vlasnik auta, poljubi se sa policajcem i ostalima koji su bili u onu Daciu bijelu, i pustise ga, i sto je najjace, nije ih ni pomjerio, ostala su na isto mjesto. E ovo je nepravda! Da sam ga ja tako parkirao, odnijeli bi ga nebi mi pomagalo ni da im kleknem da ih molim
    sto to nisi na tel zabiljezio i na YT i na sve TV kanale bi brujalo :>)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zaustavili policajci zenu s autom.Traze joj isprave i svu pratecu opremu i vide da zena sve ima i onda joj kaze policajac da ode do kolege u auto.Kolega je pita ima li floroscentni prsluk,a ona kaze da ima.Policajac je pita zasto sluzi prsluk gospodjo?Ona kaze kad se pokvari na putu i kad izadje iz auta na putu.policajac pita jeste li vi izasli iz auta gospodjo?Ona kaze jesam ali jer ste me vi pozvali da dodjem....on uzima zapisnik i pise joj prijavu ...

ETO STO RADI NASA POLICIJA I CIME SE BAVE...KAD VIDE DA SI ISPRAVAN SKROZ TRAZE NA FORU DA TI NADJU NESTO SAMO DA TI UZMU PARE :concern:

Thanks Thanks Given 
    9,769
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Ta priča samo da smo zdravo... Kad neko kaže da je lično doživio onda ću vjerovati, ovako niđe veze...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kunem ti se narucio sam je , ima sve sto ispadne da snimam pa da vidimo. mada kazu "Suti sa rogatim ne moze".

Nisam mogao tad u tom trenutku da vadim tel i da snimam providno bi bilo to, al cim stigne kamerica ima sve da snimam i da izbacujem pa da vidimo

Thanks Thanks Given 
    9,769
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Nema veze što je providno ne mogu ti ništa...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nema veze što je providno ne mogu ti ništa...
    To se sve odigralo u 2 minuta, a i mislio sam da ce mu podic auto kao svima, da sam znao da ce tako da bude snimio bi ih !

Page 247 of 875 FirstFirst ... 147197237243244245246247248249250251257297347747 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)