Page 8 of 87 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast
Results 176 to 200 of 2151

Thread: Mazda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Nova Mazda 6 je dokaz koliko Japanska auta napreduju sa dizajnom sa svim novim generacijama i modelima. Znači kod njih ne postoji napredak u smislu da se ne mogu razlikovati modeli dizajnom kao kod VW ili Audija, već njihove novine oduzimaju dah i ne liče na prethodne generacije. Ne znam, o ukusima ne treba raspravljati. Meni je dizajn nove Mazde 6 sjajan na kvadrat i svaka im čast. Za kvalitet ne sumnjam. Za one koji imaju para, sad će biti vrhunska kupovina Mazda 6 prethodne generacije. I naravno moja preporuka da se polovnjaci uzimaju iz Njemačke a ne iz Italije.
    Slazem se u potpunosti. Ali kad cujem price tipa "kakvi japanci, to se kvari, to skupi djelovi, dalje od njih i sl." ocu u nesvijest da panem a pogotovo sto su to sve "doktori" za auta. Djelovi jesu malo skuplji, ali kad stavis original japanski dio zaboravis na to slobodno.

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Mazda 3 Sedan jeste prelijep auto. Ja sam je gledao u Efel i jedino što je na mene ostavilo negativan utisak jeste bila ne baš tako dobro urađena unutrašnjost u smislu kvaliteta plastike u njoj. Ne znam, možda sam pogriješio sa procjenom ali je takav utisak ostavila plastika na mene. Ja bi za tu klasu auta definitivno "gađao" na Golfa prije nego Mazdu 3. Mazda 6 je već druga priča.
    Znao sam da će neko golfa predložit. Zašto Golfa kad se Mazda manje kvari po svim mogućim istraživanjima? Da ne kažem da ima ljepšu liniju po meni od golfa
    Plastika u Mazdi 3 i Mazdi 3 sedan što se kokpita tiče je potpuno ista. Koliko su mene oči poslužile kad sam razgledao.
    Mazda 3 sedan varijanta je ekvivalent jetta-e tu su negdje ako mene neko pita.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kupus View Post
    Onda neka doda 2k i kupi 6-ticu.

Mazda 6 2008 kosta 14-15.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Znao sam da će neko golfa predložit. Zašto Golfa kad se Mazda manje kvari po svim mogućim istraživanjima? Da ne kažem da ima ljepšu liniju po meni od golfa
    Plastika u Mazdi 3 i Mazdi 3 sedan što se kokpita tiče je potpuno ista. Koliko su mene oči poslužile kad sam razgledao.
    Mazda 3 sedan varijanta je ekvivalent jetta-e tu su negdje ako mene neko pita.
    Ja to uopšte nisam predložio zato što sam fan golfa ili nešto slično. Ja uostalom sam rekao u svoje ime, ja bih radije izabrao golfa nego mazdu 3. Dok VW ili Audi ne bi imao što da traži da biram veću klasu. Inače ja sam Mazdu prvi put vozio prije neki dan kada sam je kupio. Doduše model 6 iz kraja 2004 godine. I prvi utisci za volanom su mi bili "auh ebem ti šta je ovo dal boing ili auto" a mogu mislit kakve su novije generacije kad je ova takva...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Mazda 6 2008 kosta 14-15.
    Pale su cijene, jutros sam vidio Mazdu karavan 2008 u Austriji za 7500, znači oko 10.000 bi ispao da se uveze. Top model. Doduše karavanska varijanta prethodne generacije nije toliko lijepa kao ova 2002-2008....

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by DzOnI93 View Post
    Slazem se u potpunosti. Ali kad cujem price tipa "kakvi japanci, to se kvari, to skupi djelovi, dalje od njih i sl." ocu u nesvijest da panem a pogotovo sto su to sve "doktori" za auta. Djelovi jesu malo skuplji, ali kad stavis original japanski dio zaboravis na to slobodno.

A znam, prošao sam kroz "crnjak" kada sam odlučio da kupim polovnu Mazdu 6. Znači, osim kolege na poslu i Fabie, ne znam ih puno da su mi rekli "neka si" i da nisu me crnjačili da je bolji Passat pa čak i Golf 4. Ali eto uzeo sam je i ne kajem se.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

ja sam moju 2009 godiste platio 11800 a presla je 60k bila.
    Evo ti ih na autodiler dvije se prodaju, jedna 12k druga 14. A sigurno bi ih jos spustili.
    Nema niko para dzabe auto vrijedi 15k kad niko nema para da ga kupi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pale su cijene, jutros sam vidio Mazdu karavan 2008 u Austriji za 7500, znači oko 10.000 bi ispao da se uveze. Top model. Doduše karavanska varijanta prethodne generacije nije toliko lijepa kao ova 2002-2008....

Nisam mislio vani, nego kod nas.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Nisam mislio vani, nego kod nas.
    Ja teško da bi ikad kupio polovno auto voženo u CG. Prvo, savjetujem sve da gledaju auta iz srećnih evropskih zemalja. Održavana su, servisirana, bolji putevi, 3 put bolje gorivo sipaju i jeftinije ga možete naći. Da ne pominjem da se svako auto iz srećnih zemalja EU lako može naći u bazi kod autorizovanog dilera. Što nije slučaj sa talijanskim vozilima recimo...

Thanks Thanks Given 
    400
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    199 Posts

i prešla bar 4 puta više nego ova "naša". Bila je do prije koju sedmicu mazda 6, dizel, 2009, prešla oko 55k kod nekog lizinga, nlb ili hypo, 13000.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Nije baš tako da su prešle 4 puta više. Zavisi na što naletiš. Uostalom, potpuno je normalno da u Njemačkoj neko pređe 100km dnevno, prosječno vozeći 100km na čas. Ođe po Podgorici voze po 30-40km dnevno, po rupetinama, pune smeće gorivo itd....

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Nova Mazda 6 je dokaz koliko Japanska auta napreduju sa dizajnom sa svim novim generacijama i modelima. Znači kod njih ne postoji napredak u smislu da se ne mogu razlikovati modeli dizajnom kao kod VW ili Audija, već njihove novine oduzimaju dah i ne liče na prethodne generacije.
    Realno i nije im bilo tesko da napreduju. Jedno vrijeme su pravili najgrdja auta ovoga svijeta pa mi je stvarno milo sto su se odlucili da zadnje 2 generacije lice na nesto.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    Realno i nije im bilo tesko da napreduju. Jedno vrijeme su pravili najgrdja auta ovoga svijeta pa mi je stvarno milo sto su se odlucili da zadnje 2 generacije lice na nesto.
    Realno, ne bih se složio. Imali jesu određene modele koji su bili grdni ali takve ispade imaju i drugi jaki proizvođači. Inače, oni promijene kompletan izgled karoserije u odnosu na pređašnje modele, kod njemaca to nije baš tako. A znamo svi koliki su troškovi da sve bude drugačije u odnosu na pređašnji model. Tako da ipak nije baš lako promijeniti dizajn a posebno ne napraviti ovako dobru liniju kao nova Mazda 6.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Realno, ne bih se složio. Imali jesu određene modele koji su bili grdni ali takve ispade imaju i drugi jaki proizvođači. Inače, oni promijene kompletan izgled karoserije u odnosu na pređašnje modele, kod njemaca to nije baš tako. A znamo svi koliki su troškovi da sve bude drugačije u odnosu na pređašnji model. Tako da ipak nije baš lako promijeniti dizajn a posebno ne napraviti ovako dobru liniju kao nova Mazda 6.
    Skoro sva auta su im pregrdna, naravno, ukusi se razlikuju, ali vecina tako misli... i objasni mi da li se po tebi npr bmw 5 e60 i bmw 5 f10 razlikuju manje nego prosla mazda 6 i ova sad nova?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Skoro sva auta su im pregrdna, naravno, ukusi se razlikuju, ali vecina tako misli... i objasni mi da li se po tebi npr bmw 5 e60 i bmw 5 f10 razlikuju manje nego prosla mazda 6 i ova sad nova?
    Jel možeš da svoje pitanje preformulišeš jer te nisam uopšte razumio što me pitaš.

Uostalom, nemam što da polemišem sa ljudima koji izjavljuju da su sva mazdina auta pregrdna. Fakat ukusi su različiti ali je takva izjava za mene presmiješna. Uostalom đe ja pominjem BMW?
    Last edited by Director; 08-02-13 at 20:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bmw je smece u odnosu na mazdu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Razlikuju se dosta E60 i F10.. Mada i nova mazda 6 u odnosu na staru.

A ovo da je BMW smece u odnosu na Mazdu... Hmmm.. Mazda pravi izgleda trenutno najkvalitetnija auta na svijetu, uz Toyotu i Hondu, prije Toyotu no Hondu.. However, BMW nije smece

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

eh kakvu sam crvenu mazdu sad vidio u grad - boli glava! Postoji li sansa da je to ova nova sestica koja je nedavno premijerno prikazana na nekom sajmu?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

BMW je svjetlosnim godinama daleko od kvalifikacija da je smeće. Ne razumijem na osnovu čega neko daje takve kvalifikacije? Takođe, svako ko kaže da Mazda pravi grdna auta nema osjećaj za dizajn, tj apsolutno je operisan od smisla o dizajnu.

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,046
    Thanked in
    420 Posts

Direktore kad kazes Njemce mislis na VW i Gofa jel?? Cini mi se da to provalih, pa necemo valjda da Golf bude reper i po dizajnu??
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Direktore pomenuo si njemce, zato sam ja dao BMW kao primjer? BMW je njemac I pitao sam te da li ti vise razlike ima izmedju bmw-a 5 e60 i bmw-a 5 f10 ili izmedju prosle mazde 6 i ove sad nove, jer si rekao kako njemci sve idu na isti dizajn i kako su slicni novi modeli. Ja nisam rekao da mi se ova mazda ne svidja, naprotiv - odlicno izgleda! Mislio sam na starije i na druge modele... Ali ne valja sad ni u vezi ove nove šestice pretjerivati, jer su ovi pozitivni utisci čisto iz iznenađenja i neočekivanja da mazda može ovako atraktivan auto da napravi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sport89 View Post
    eh kakvu sam crvenu mazdu sad vidio u grad - boli glava! Postoji li sansa da je to ova nova sestica koja je nedavno premijerno prikazana na nekom sajmu?
    Ako je to ona na barske ili budvanske tablice, onda jes nova 6.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja sam u početku napisao da Audi i VW nisu uopšte inovativni sa dizajnom i to je činjenica. Njihovi modeli vjerovatno jesu kvalitetni ali dizajn prolazi kroz veoma slabe promjene.

Što se tiče Opela, kod njih već to nije slučaj, mada su neki modeli auta bili užasnog dizajna. BMW je priča za sebe i to su auta koja ja veoma volim i sigurno je da bi neka ljuta mašina BMW-a bila u mom posjedu da se mogu pružit . Inače, dizajn kod Mazdi je uglavnom bio fenomenalan, još od sredine devedesetih pa do dana današnjeg. Zadnji model 6 je bruka dobar a isto je važilo i za prethodni model od kojeg se nova 6 itekako razlikuje i ja im odajem priznanje na tome. Inače, dizajn Alfa Romea, BMW, Mazde, nove Opel insignie ili nove Astre - e to je dizajn, sa korakom naprijed, kao što je nova mercedesova A klasa itd a ne VW ili Audi koji od 1996 izbaca slične karoserije.
    Last edited by Director; 09-02-13 at 07:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Ja sam u početku napisao da Audi i VW nisu uopšte inovativni sa dizajnom i to je činjenica. Njihovi modeli vjerovatno jesu kvalitetni ali dizajn prolazi kroz veoma slabe promjene.

Što se tiče Opela, kod njih već to nije slučaj, mada su neki modeli auta bili užasnog dizajna. BMW je priča za sebe i to su auta koja ja veoma volim i sigurno je da bi neka ljuta mašina BMW-a bila u mom posjedu da se mogu pružit . Inače, dizajn kod Mazdi je uglavnom bio fenomenalan, još od sredine devedesetih pa do dana današnjeg. Zadnji model 6 je bruka dobar a isto je važilo i za prethodni model od kojeg se nova 6 itekako razlikuje i ja im odajem priznanje na tome. Inače, dizajn Alfa Romea, BMW, Mazde, nove Opel insignie ili nove Astre - e to je dizajn, sa korakom naprijed, kao što je nova mercedesova A klasa itd a ne VW ili Audi koji od 1996 izbaca slične karoserije.

Tvoje chuveno priznanje "Zlatni dizajn godine" :P

Page 8 of 87 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)