Page 9 of 119 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast
Results 201 to 225 of 2951

Thread: Preśednički kandidati

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Malo ste se pozbunjivlali, Oprosteno vam je, i ja sam bio na vasem mjestu. i ja sam nekada smatrao da je neglasanje konkretno ne. Ali mi kazite danas kada ova drzava samo ceka da joj se ozvanici bankrot, kome ste to rekli NE.
    sve si rekao..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ja na zalost ne zivim u Ceskoj, pa da pricam kako je tamo covjek dobio. I volim to sto mislimo da zivimo u demokratiji. Zadnje izbore je DPS dobio kao partija, sto je onako plasticno prikazano u predizbornoj kampanji. Nista bolje se nisu prikazali ni ovi iz DF-a. Ja sam jedva prepoznao 4-5 ljudi koji se vrte zadnjih godina ovuda. Nisu imali kada od clanova da zablistaju onako kako samo oni mogu. Jer mi pricamo o realnom stanju ili sta bi smo zeljeli da bude.
    Ovo me podsjeca na onu anegdotu sa Cetinjanima
    "Pa, ti si prvi poceo"
    Last edited by Hell Raiser; 27-01-13 at 01:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Nije mi jasno kako misli Bojović da prikupi toliko potpisa pod takvim uslovima, posebno ako kaže da mu logistika SDP-a nije potrebna.
    To je brojka oko koje će i Pozitivna imati problema.
    Neće mu biti nimalo lako, a takve budalastine kako su nasi taj sistem pravdali pred EU je za dobar humoristicki program. U zemljama koje praktikuju takve sisteme ja i ti kao gradjani mozemo potpisati za deset kandidata i to nije nikakva obavaza ili nasa garancija da ćemo glasati nekog od tih i mozemo nekog desetog. Potpisom samo dajemo saglasnost za demokratsku utakmicu vise ljudi za neku funkciju i nista vise. Kod nas mozes potpisati samo za jednog kandidata. Ne znam da li su predvidjene kazne ako neko potpise dva puta ili će nekog kukavca iskljuciti sa izbora jer necitko se potpisa Pero iz Zete
    Nama mozda nije dobro ali nam je bar veselo

Ja na zalost ne zivim u Ceskoj, pa da pricam kako je tamo covjek dobio. I volim to sto mislimo da zivimo u demokratiji. Zadnje izbore je DPS dobio kao partija, sto je onako plasticno prikazano u predizbornoj kampanji. Nista bolje se nisu prikazali ni ovi iz DF-a. Ja sam jedva prepoznao 4-5 ljudi koji se vrte zadnjih godina ovuda. Nisu imali kada od clanova da zablistaju onako kako samo oni mogu. Jer mi pricamo o realnom stanju ili sta bi smo zeljeli da bude.
    Ovo me podsjeca na onu anegdotu sa Cetinjanima
    "Pa, ti si prvi poceo"
    Nema to veze sto tamo ne zivis jer i tamo postoji vlast i opozicija i partije i ...sve ka kod nas. Izgleda jedino ne postoje gradjani koji glasaju kako im partija naredi, a oni slusaju i jos kukaju sto im takva stvarnost
    Kad shvatis da je stvarnost izbora ono sto ti zaokruzis i ono sto ti mislis da je dobro, a ne da si poslusni izvrsilac neke partije biće bolje pa se nećes morati pravdati, zaliti na los izbor .... Prevario te Slavko, prevario Darko... nema druge nego se sam kandiduj i ne prevari sam sebe. Ima laksi nacin da glasas u ono sto sam vjerujes ili ne glasas i nema sile da će te neko prevariti. Prevare samo onoga koji 'oće da je prevaren da bi poslije imao razlog za kuknjavu. Ja ću ti se u sve crkve zakleti da me Filip nije bas nikad prevario
    Last edited by Hari Krisna; 27-01-13 at 01:48.

Thanks Thanks Given 
    2,019
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    U slucaju finala Vujanovic - Lekic, predlazem da se glasa Lekic.
    U slucaju finala Vujanovic - Pajovic, predlazem da se glasa Pajovic.
    U slucaju finala Vujanovic - Bojovic, predlazem da se glasa Bojovic.

A ti iz toga zakljuci da li sam rukovodjen patriotizmom prema CG ili "srpskim kleronacionalizmom", kako neki vrlo umni likovi dozivljavaju takav pristup...
    U prvom slučaju moj izbor je - nevažeći listić. Zašto? Zato što sam već jedanput birao između dva zla, pa tipovah na manje (Milo vs. Momir, sada, već, daleke '97). Još uvjek se kajem zbog toga, i moj izbor je da više ne želim da biram između dva zla. Mislim da je to moj legitimni izbor.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,680
    Thanked in
    3,841 Posts

i kakvi ce sve izgovori biti da je casno i "patriotski" apstinirati u drugom krugu, to tek..
    Vujanović predstavlja katastrofalne stavove, Lekić predstavlja nešto gore. Ako nikako nećemo da glasamo za dps, nema logike da se glasa za nešto gore.

Što se tiče patriotizma, evo definicije, i to još na ćirilici:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B7%D0%B0%D0%BC

"Патриотизам или родољубље, је концепт чије значење обухвата различита позитивна осећања и ставове чији су објекти сопствени народ, језик, држава, историја и култура. Он подразумева развијену националну свест, оформљен национални идентитет, као и осећање привржености својој нацији, али без идеализације властите и потцењивања туђе нације"

Da ne idemo dalje od ovog foruma, ako ljudi, imajući u vidu ovu definiciju, kod Mande, Mede i Lekića prepoznaju ove osobine, onda su talentovaniji za čitanje između redova od mene. A Filip im je, u tom kontekstu, istomišljenik. Pa vi recite da je izbor između Filipa i Lekića stvarno izbor.

Sve rezone nekako mogu i da shvatim, ali da se patriotizam pripisuje prosrpskoj opoziciji, to nikako ne mogu. Odnosno mogu, ali ne kada je država Crna Gora u pitanju. Možda ova susjedna država.
    Last edited by NHM; 27-01-13 at 07:52.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Citam i ne mogu da vjerujem! O kakvom patriotizmu se ovdje prica?
    Do kad cemo da branimo drzavu kojoj ne prijeti nista? U stvari lazem! Znate li sta "patriote" trebaju da urade? Da glasaju za onog ko ce onemoguciti da Gusinje, Petnjica i Tuzi postanu opstine! To je patriotizam, jer bojim se da ce poslije stvaranja ovih opstina, stanovnici tih opstina patrotski odluciti da se pridruze svojoj 100-godina staroj postojbini. I ovo nije nacionalizam, no se bojim surova realnost!
    I prestanite vec jednom da glasanje DPSDP koalicije nazivate ocuvanjem drzave i patriotizmom! Ne pije vodu vise!
    Ovom narodu konacno treba mira, a bogomi i HLJEBA! Ko se ovim ne vodi, mislim da treba ozbiljno da se zamisli!

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,195
    Thanked in
    474 Posts

Tako je,stop secesiji.Predlazem inicijalno dobrovoljacko okupljanje ispred prostorija df-a.Tamo se vec dijele automati,panciri i junacke brlje...na ovaj sveti dan krenimo dignuta cela...ka nekad!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ovi izbori ce se svesti na ovo:
    drugi grug Fica i Leka st za vecinu nas ovdje nece nista znaciti.
    prvi krug, veliko otreznjenje za pozitivnu i njihov veliki pad zbog njihove slavne epizode zvane NK.
    u Nk je najvise dobio DPS pred ove izbore predsjednicke. DF se pokazao kao prava cetnicka koalicija koja ne postuje nista sto je crnogorsko tako moze zaboraviti na i jedan glas od onoga ko se ne osjeca srbinom ili cetnikom.
    a pozitivna sa njihovim ocajnim platformama od koje su svaki put odstupali i njihovim kontradiktornim izjavama opet izgubila mnogo vise nego sto misle.
    njima bi najbolje bilo da stanu iza Bojovica pa bar se javno nece vidjeti koliko su izgubili a mogu dobiti samo. da ovaj osvoji dobar broj glasova mogu uvijek reci da je to zahvaljujuci njima.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nema to veze sto tamo ne zivis jer i tamo postoji vlast i opozicija i partije i ...sve ka kod nas. Izgleda jedino ne postoje gradjani koji glasaju kako im partija naredi, a oni slusaju i jos kukaju sto im takva stvarnost
    Kad shvatis da je stvarnost izbora ono sto ti zaokruzis i ono sto ti mislis da je dobro, a ne da si poslusni izvrsilac neke partije biće bolje pa se nećes morati pravdati, zaliti na los izbor .... Prevario te Slavko, prevario Darko... nema druge nego se sam kandiduj i ne prevari sam sebe. Ima laksi nacin da glasas u ono sto sam vjerujes ili ne glasas i nema sile da će te neko prevariti. Prevare samo onoga koji 'oće da je prevaren da bi poslije imao razlog za kuknjavu. Ja ću ti se u sve crkve zakleti da me Filip nije bas nikad prevario
    Moram priznati da volim ove suptilne napade. Sada sam ja razocarani ovaj i onaj. Zasto je ovdje nekima bilo kakav otpor vlasti napad na drzavu. I uvijek se poteze taj argument da su to neki koji ne znaju koga glasaju, razocarani, iskompleksirani.
    Puna su ti usta demokratije, i kako treba uraditi nesto, a u stvari zelis da se nista ne promijeni. Ove price sam vec slusao hari. ove se price koriste kao pritisak na birace. Ni oni sto vrse pritisak kad ti dodju kuci na kafu da te "ubjedjuju" koriste iste tehnike. ni tamo niko ne govori da glasas za vladajucu partiju neko neke nedefinisane situacije i lagano vrijedjanje i podmetanje, da bi se slomio otpor
    Ajde sad raspali, teorije zavjere, ozonske rupe, vaskoliki svemir, srbi kao nebeski narod i sl. samo da te oavijestim nece dovijeka, i da sve manje i manje argumenata prolazi kod ovog naroda

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Zanimljiva mi je izjava Djukanovica, na pitanje sta ce da radi u slucaju da ga ne podrzi SDP, on ladno izjavljuje:,
    ``Ajde da sacekamo, da vidimo kome ce kolege iz SDP-a dati svoju saglasnost i glasove, hoce li dati nama ili ce samostalno na varedne parlamentarne izbore``

Uzgred, Vujanovic do pobjede :victorious:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,195
    Thanked in
    474 Posts

Dje to procita?

"...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Dje to procita?

Mislim da je u dnevne novine bilo ili u pobjedu nisam siguran, prije nekoliko dana.... nemo me vjerovat tacno....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moram priznati da volim ove suptilne napade. Sada sam ja razocarani ovaj i onaj. Zasto je ovdje nekima bilo kakav otpor vlasti napad na drzavu. I uvijek se poteze taj argument da su to neki koji ne znaju koga glasaju, razocarani, iskompleksirani.
    Puna su ti usta demokratije, i kako treba uraditi nesto, a u stvari zelis da se nista ne promijeni. Ove price sam vec slusao hari. ove se price koriste kao pritisak na birace. Ni oni sto vrse pritisak kad ti dodju kuci na kafu da te "ubjedjuju" koriste iste tehnike. ni tamo niko ne govori da glasas za vladajucu partiju neko neke nedefinisane situacije i lagano vrijedjanje i podmetanje, da bi se slomio otpor
    Ajde sad raspali, teorije zavjere, ozonske rupe, vaskoliki svemir, srbi kao nebeski narod i sl. samo da te oavijestim nece dovijeka, i da sve manje i manje argumenata prolazi kod ovog naroda
    Istina ziva.Dobro si rekao svemu mora doci kraj.Ne mislim da je iko odje protiv Drzave.Samo je neki brane mnogo revnosno.:smug:Bez uvrede,naravno,kao sto kaze Milovan-samo pozitivno:smug:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja, ako smijem da primijetim, svi na ovom forumu koji bi u drugom krugu glasali protivnickog kandidata Vujanovicu, uradili bi to zbog katastrofalne ekonomske situacije i vise neizdrzive otimacine i lopovluka, kojoj se ne nazire kraj.
    Sa druge strane, oni koji to ne zele da urade imaju samo jedan motiv: nacionalizam. Mozete krstit vi to, gospodo, u neko rodoljublje i patriotizam koliko hocete, ali prejadno to sve vise zvuci.. drzava nam ode u totalni murac zbog tog vaseg "patriotizma"...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

svakoga dana sam sve jaci u uvjerenju da je bolje glasati BILO KOGA samo ne Fijipa.....

U prvom krugu Bojovica....u drugom Lekica - to je moj izbor !
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ja, ako smijem da primijetim, svi na ovom forumu koji bi u drugom krugu glasali protivnickog kandidata Vujanovicu, uradili bi to zbog katastrofalne ekonomske situacije i vise neizdrzive otimacine i lopovluka, kojoj se ne nazire kraj.
    Sa druge strane, oni koji to ne zele da urade imaju samo jedan motiv: nacionalizam. Mozete krstit vi to, gospodo, u neko rodoljublje i patriotizam koliko hocete, ali prejadno to sve vise zvuci.. drzava nam ode u totalni murac zbog tog vaseg "patriotizma"...
    Nije svima u drzavi tako lose ekonomski kao sto ti mislis.... Ja recimo glasam Vujanovica radi drugih stvari i kvaliteta njegovog programa koji se licno meni svidja a ne radi nacionalizma jer mislim da je nacionalnost i nacionalne podjele stvar prevazidjena i koju treba sprijeciti..... uzgred ekonomski mi je solidno, nisam prebogat a niti se zalim da nemam ljeba jest.... tako da glasam iskljucivo prema programu odredjene partije koju simpatisem i koja je gradjanska pratija a ne nacionalna..... Rece neko, ``Za nacionalne ideale ginu budale`` - ne znam ko je to reko ali svaka mu je na mjestu....
    Last edited by lucke91; 27-01-13 at 11:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne vjerujem da postoje ljudi koji glasaju DPS a da nemaju nikakve koristi ...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Ne vjerujem da postoje ljudi koji glasaju DPS a da nemaju nikakve koristi ...

За дивно чудо постоје...и ти су најнедоказанији...причај, објашњавај, троши живце...не помаже!

Ово је срамота што се ради...ја сам мислио да ће ДПС кандидоват Милицу, а они кандидоваше оног...јопет
    Но кад Емило и Кнежевић могу бит посланици што Вујановић или Лекић не би био предсједник...таман фино...
    Изгледа да наше цјелокупно друштво има само једно усмерење, једну религију а то је ДПС, док су опозиционе партије, цркве и вјерске заједнице само ту да помогну то усмјерење.
    Нама требају нове вође, а не као ови љевичарски клошари и агенти типа Вање Ћаловић.Нама треба наша Златна Зора!

Људи свака расправа је сувишна.Вујановић ће побиједити, осим у случају да нешто друго није договорено...
    Last edited by BAR; 27-01-13 at 12:32.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vala ti nas obavijesti o svemu i svacemu samo ne o tome sto se ostrvi na Bojovića koji ti nikako nije mogao neko zlo nananijeti, pod uslovom da se ne broji onaj bol o kojem se ne prica
    Ti slusas sto oces da cujes a posto znas pricu napamet odgovaras, ali pazljivim citanjem vidjećes da niko nije pominjao ni napad na drzavu ni nebeski narod.... Sto ti se to pricanjava i sto o tome pises sam razmisli. Ne zali se nama oko toga koga pustas kući da te ubjedjuje jer si ih ti pustio, a nije niko od nas, a kao obicno sve se to zacini kako se glasalo za Liberale pa oni razocari i ostalo jedino pametno rjesenje koje nikad nikoga nije razocaralo
    Tvoj glas i tvoj izbor i zaokruzi ti koga oćes jer najvaznije je da si ti sam zadovoljan sopstvenim izborom samo nemoj opet poslije izbora da nam se jadas kako te neko ubjedjivao, a ti se totalno razocarao. Vidis kako su zadovoljni ovi sto će podrzati Bojovića i ne śekiraju se sta ćes ti izabrati

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ja recimo glasam Vujanovica radi drugih stvari..
    a ja sam mislio na apstinente..

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Људи свака расправа је сувишна.Вујановић ће побиједити, осим у случају да нешто друго није договорено...
    A ja mislim da je sve ovo samo uvodna igranka, da ce Sud ocijeniti Fickovu kandidaturu neustavnom, DPS reci: "Eto, mi smo posteni, postujemo zakone..", a onda upada Milica kao dzoker i razbija sve u prvog krugu

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

a ja sam mislio na apstinente..
    pa stani malo, ako mislis na apstinente zasto ih onda svrstavas u klasu nacionalista?
    nacionalisti uglavnom su u prvim redovima za glasanje i to za svoju nacionalnu opciju....
    najveci dio apstinenata upravo cine oni kojima nacionalizam jeste zadnja rupa na svirali i koji gledaju iskljucivo ekonomska pitanja i ne izlaze na izbore bez muke neke...
    zato takvi daju glas onome za kojeg misle da ce bolje ucinjet njemu i stanju u drzavi, a nacionalnost mu je manje bitna....

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

A ja mislim da je sve ovo samo uvodna igranka, da ce Sud ocijeniti Fickovu kandidaturu neustavnom, DPS reci: "Eto, mi smo posteni, postujemo zakone..", a onda upada Milica kao dzoker i razbija sve u prvog krugu
    Koliko cujem od ovih sto imaju dobre kontakte u dps , kazu da su postojale u sustini dvije opcije o kojima se raspravljalo i to mi je savjetnik jednog od ministara prenio sa sjednice direktno, da Vujanovic dobije kandidaturu i bude predsjednik, ili da se Djukanovic povuce sa mjesta premijera i kandiduje za predsjednika a da upraznjeno mjesto premijera preuzme Vujanovic kao drugi covjek po jacini u DPS-u koji mora biti na nekoj od te dvije funkcije.... to je predoceno i ponudjeno sdp-u, a Ranja the Krivi je naravno prihvatio da Vujanovic bude predsjednicki kandidat jer je sa te pozicije neuporedivo manje uticajan nego sa mjesta premijera..... zato se sdp i povukao, podnijece primjedbu ustavnom sudu koji ce izglasati da je legitimna kandidatura vujanovica, i onda ce sdp u glas da govori da postuje institucije Crne Gore i da postuju kandidaturu i podrzavaju....

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

alo, umijes ti da kontas napisano?
    Ljudi na ovom forumu koji su spremni glasati recimo Lekica protiv Vujanovica zele nekakve promjene, posto nam se drzava bukvalno raspada.
    Ljudi sa ovog foruma koji ne zele niposto glasati za Lekica protiv Vujanovica, vec ce da apstiniraju, to ce uraditi jer im njih dvojica nisu dovoljno crnogorci koliki su, čočе, oni.

U prvom slucaju ljudi su usmjereni na stvari koje su iznad nacionalizma, a u drugom su ljudi koji su jos uvijek ostali na tom nivou.

Koji ti dio nije jasan?

Page 9 of 119 FirstFirst ... 56789101112131959109 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)