redovno te upisuje kad te legitimise interventna ,njih kad posalju da to rade,ili npr. granicna policija gore kod Vilusa ...
A saobracajna policija kad te upise, tad se moze ocekivati i neka prijava da stigne :onthego:
Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине
Meni su uzeli i upisali podatke u svesku, a putovao sam vozom. Naglasavam, da nisam vozio voz ! Mogu li da ih tuzim ?
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Jesi li skrivio nesto? To sto su zapisali tvoje podatke moze znacit samo da je zbog ispunjavanja radne norme, da imaju pokrice da su radili taj dan nesto.
Inace, svaka patrola mora u smjenu zaustavit i prekontrolisat odredjeni broj auta-vozaca da bi to kasnije predao sefu. Tako da se opusitite, drzava je takva i sto cemo sad.
I to sto upisuju je samo jedna od mjera prilikom rjesavanja brojnih zlocina. Pa kad su pucale bombe u Splendid, nasli su da su Kozar i kompanija 2 od 3 puta kada je pucala bomba par sati prije toga isli prema BD iz Bara jer je saobracajna policija to zapisala.
CG ima 2 glavne magistale koje povezuju Jug sa Centr i Centr sa Sjevernim djelom. Svaki grad osim PG i NK ima jednu glavnu ulicu. Sa po jednom patrolom u svaki grad i po jednom na glavni mag. pravac i vise njih u Pg i Nk mozes cijelu CG da kontrolises! U spisima koji se unose u bazu moze puno toga da se sazna, pa otud pribiljezavanje.
Originally Posted by Nk-001
Slazem se potpuno da ne bi smjeli da zaustavljaju ukoliko se ne napravi prekrsaj. Zasto onda da te ne zaustavu kad setas da vidi imas li licnu?
Ili da te pretrese mozda nosis drogu ili pistolj?
evo sad ce bit manje toga, Vukasnovic je naredio da se jos 250 auta parkira, a vec ih je toliko izbacio iz upotrebe, od oko 1000 auta, mada ja mislim da se vecina tih auta vozila vise privatno no u službi
http://www.cdm.me/drustvo/hronika/vu...u-jos-250-auta
Noćas u ponoć i po patrola u tunel kotorski.
Pa majku mu *****, sve shvatam ali to neću nikad.
Bijo si poziw koi se neodbija
Pa ima pravo da te zaustavi i trazi licnu, a obaveza svakog gradjanina je da nosi licnu uvijek sa sobom. Drugove su mi jednom zaustavljali i provjeravali dokumenta, iako su bili pjeske, doduse bila je neka frka kroz grad pa su trazili nekoga.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
A ja mislio da pokušavaš bit duhovit, a ponestalo ti ideja.
Nije. (Izuzev tri situacije navedene u Ustavu.)
U pitanju je legitimnost razloga, druže. Ne tvrdim da me je zaustavio bukvalno bez razloga, ali ako me je zaustavio da me pita đe sam kupio košulju mislim da se to može opisati kao zaustavljanje bez razloga. Isto važi i za ispunjavanje kvota, šurduling šefovima i zadovoljavanje znatiželje.
To je legitiman razlog.
Last edited by RoNN|3; 27-01-13 at 01:17.
★
Policajac ima pravo da te zaustavi, da ti trazi dokumenta (licnu/pasos, vozacku, saobracajnu). Ti si duzan da ih imas sa sobom i da mu das sve sto ti trazi.
Duzan si da mu otvoris gepek i da mu pokazes opremu.
I ende!
TAKUMI
Dzabe bih se zalio i kad bih se zalio.
Ima pravo, njega ne zanima zasto te je zaustavio neki policajac prije 1 min, ili da li te zaustavio. Odakle on zna da li te zaustavio ili ne? Svako za sebe.
Ako krenes odavde da ides za ESP, preko BiH, HR, SLO...hoce li te zaustavit samo na granicnom prelazu Scepan Polje, ili Ilino Brdo...ili ce te zaustavit na svakom prelazu?
TAKUMI
a što ako te ista patrola pretiče i zaustavi više puta zaredom?po zakonu imaju to pravo
![]()
She is only here to annoy herself!
Imaju, ali to nece uradit.
TAKUMI
hoće ako im se ne sviđaš, svojevremeno su radili i gore stvari![]()
I koja je poenta da te zaustave 10 puta? Sto ce postic sa tim?
TAKUMI
pa mnoge stvari nemaju poentu, samo kazem da mogu![]()
I ti misliš da je to normalno tumačenje? Da mi kretanje bukvalno zavisi od njihove dobre volje?
Granice (i aerodromi) su specijalni slučajevi jer možeš značajno ugroziti bezbjednost druge države (zavisno od toga odakle dolaziš) ako te pušte da uđeš bez ikakve provjere.
★
Sto po vama znaci dati dokumenta na uvid?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks