aktuelna koalicija. crnogorske podjele cine cudo
Znam, i Vi biste, ali.. ne moze.
Hvala Lepo
možemo se složit oko druge dvije opcije, oko prve NE! Prosto, ne pada mi na pamet da glasam za nekoga za koga mislim da ne može donijeti dobro mojoj domovini, samo zato da skinem Filipa Vujanovića...ja i moj glas? Mis'im, ne znam kako ne kontaš da za kojega god da glasam vjerujem da jednaku štetu radim CG
Vjerujem da je potreba opozicije da zadovijek glasaju samo da bi nekoga "skinuli" i bez ikakve ideje kako voditi državu...jedina ideja je "postati sultan umjesto sultana" kao Iznogud, a posle ćemo lako..e ja ne bih![]()
Sovrenstvo tvorenija, tainstvene sile boe,
nita ljepe, nit je kada, niti od nje stvorit moe!
Iskreno, volim prevrtanja skrivena iza lijepih rijeci. Oduvijek sam smatrao da je Marovic apsulutni sampion u tome. Imam nedje audio snimak sa skupstine cg gdje covjek prica bukvalno 2 sata pet recenica koje vrti ovako i onako. Mogu vam ga dati mozda nesto dodatno naucite. Na zalost skrivanje iza velikih rijeci i nadmeni stav kod mene vise ne pije vodu, ne samo od vas.Ja sam svoji nacionalnu pripadnost davno prestao da pravdam, i sta se tu moze.
Ako vam je lakse da polemisete samnim ako sam Srbin, i da jedino tako moje pisanje moze da se uklopi u vas sistem onda neka bude tako. Ako Lekic moze da donese promjene, sto se svi toliko plasite toga. Evo sad cu vam reci nesto.
Ako me ubijedite da Bojovic moze da pobijedi glasacu ga bez problema, ali da glasam kao sto je moj brat imao obicaj za stranku u narodu porozvani LETACI, a poslije kukati na sve sto se desava za mene je licemjerno.
Parlamentarni izbori i izbori za preśednika drzave nijesu isti bez obzira sto se tako nameće. Ma koliko ta funkcija bila protokolarnai ma koliko se preśednik malo pita ne samo kod nas već u vecini drzava to je licnost koja mora prestavljati najbolje odlike te drzave i zagovarati vrijednosti za dobro te drzave. Kad navodis Pozitivnu i glasanje u NK to ti je samo primjer da tamo nijesu glasali zbog Darka kojeg nijesu ni vidjeli i jedva za njega culi vec za Necka i masu ljudi koje znaju jos od Liberala i znaju sta oni misle i kakvi su..... Kad se bira preśednik imas par ljudi i glasas za njega kao jedinku, cojeka koji će prestavljati drzavu. Partije tu imaju (tj trebalo bi ) mali uticaj osim sto svi koptisu pa će po sistemu poslusnosti glasati za "svoga" pa sve da je suntav i da bi izgubio i tri nacrtane ovce. U Ceskoj isto postoje partije i narod izabra cojeka koji nije clan djaolje partije. Sta mislis zbog cega i zasto su prvi put birali na opstim izborima?
Kad se bira presednik onda se ne bira partija i ne bira se DPS već Filip Vijanović sa teorijama malo trudne djevojke i ne bira se bućkuris DF-a vec neinformisani Lekić koji se bas nikad ne zezne na svoju stetu a sve sto nije u prilog zaboravi. Ne bira se ni partija koja nije jos osnovana već Rade Bojović kojeg svi bar malo zainteresovani za drzavu znaju i lako mogu provjeriti da li je nekad nesto slagao, smuvao ili obećavao zlatna brda i doline a poslije kupi atlas.
Vi ste gospodine sami priznali da ste svaki put glasali pogresno i da ste se nanovo razocaravali.. Kod mene se to ne desava, pa i ne shvatam gdje Vama "kvrcne" kad donosite odluke kao glasac. Cak je to dovoljno jednoj pametnoj osobi da odustane od glasanja jer samo sebe dovodi u zabludu a kasnije, nakon otreznjenja uvodi u razocaranje. Djeluje po Vasoj prici da je to Vama familijarno nesto (nasledno mozda?), ali nebitno.
Mislim da sam o "pobjedjivanju" na izborima rekla dovoljno, tako da...
Hvala Lepo
Ne, ne bih Majo ja ni u jednu bandu. Sit sitan sam i ove moje male bande u pokušaju!
Mislim da se mogu snaci i bez njega. Nije nikakav problem u tome ko je Rade Bojovic. Meni je problem zasto Pozitivna nije stala iza tog covjeka, ili ako bas hoces i tebe ako bi se kandidovao. Zasto Rade Bojovic nije ponudio cijeloj opoziciji da stane iza njega kao nezavisnog kandidata. To je ono sto ovdje vidim kao problem, sto se taj covjek kandiduje da bi pobrojao ljude koji su suverenisti a ne zele da glasaju za Vujanovica jer je iz DPS-a, a Lekica jer je nedefinisani Srbin.
Već sam se, manje-više, opredijelio kako ću glasati.
Neće mi biti ni prvi, ni drugi, ni... put da "izgubim" i ponovo me to neće potresti.
---
To mu dođe kao neki meč na koji sam se kladio, ne zato da bih dobio, nego da mi sama utakmica bude zanimljivija.
Shvati da se bira preśednik drzave i tu nema pozicija, opozicija, polupozicija ili ofsajd. Tu je relacija gradjanin i kandidat za najvisu drzavnu funkciju. Zar ti nije pomalo smijesno kad se pojavi neka partija i kaze "glasajte za ovoga cojeka". Zar neko nema zeru mozga pa da od dva kandidata izabere jednog bez instrukcije?
Kupio Pivljanin djetetu zvaku i dijete zvaće, duva balone i kad balon puce... brizljivi otac se izdere na dijete " e brzo li je djavolisa djaolje dijete".
Vidis ja ne smatram da sam glasao pogresno ili sam nesto razocaran. Brat je imao svoje vidjenje bojkota izbora i po tome je slican vama. Vi bojkotujete on je glasao budalstinu da bi iskazao revolt, ali je sustina ista. Oboje ste kasnije kukali na stanje poslije izbora. Mozete naci 1000 lijepih izgovora za ono sto tvrdite ali krajnji rezultat apsulutno isti.
Moje glasanje prestaje prije 12 godina jer nisam ocekivao da se partija upravlja carsijskim pricama, ali eto ispade tako i koliko vidim nista se nije promijenilo. zato sam i apstinirao niz izbora. Pozitivna me nije razocarala jer nisam nista ni ocekivao. Dao sam glas jer sam smatrao da ako zelim promjenu moram da se ukljucim. Sve ostalo je mlacenje prazne slame i trazenje izgovora i laznog osjecaja superiornosti, jer eto rekao sam vam i nisam ja kriv za ovakvo stanje, jer nisam glasao ni za koga
Jao, nisam znao za ovu anegdotu![]()
In vino veritas
Je li istina da za prihvatanje kandidature predsjednički kandidati moraju obezbijediti ~7500 glasova i to ne skupljenih na ulici, po firmama, u strankama? Navodno, potpisi podrške jedino mogu biti dati u prostorijama opštinskih izbornih komisija uz prisustvo dva svjedoka. Nije šala, ovo mi rekoše neki ozbiljni ljudi.
Last edited by Stradivari; 27-01-13 at 01:12.
Ja Vas razumijem, ali Vas ovi koji nisu u struci nece shvatiti. No nije ni bitno.. Vi glasanjem nazivate kad ne date glas, a kad date Vas glas na izborima to smatrate da nije glasanje.. Pratim Vas ja sto pisete - odlicno..
Sto se tice Vaseg brata i to sto glasa za budalastine, toliko mu vrijedi glas i takvim ga smatra.. Postujem, njegova stvar. Sto se mog bojkota tice, to je jasno svim normalnim osobama koje znaju da kazu NE konkretno. Od svih ponudjenih tanjira sa istim "splacinama", neko ih pojede i shvati to kao budalastinu, a neko jednostavno ignorise. Sto nije za "jelo", nije...
Na kraju krajeva drago mi je sto Vi smatrate da glasanjem do sada u stvarii niste glasali. Sve je to OK..
Hvala Lepo
dok je Mila i Vuja mozete da glasate za bilo koga, dzabe vam je. cas ovaj cas onaj tako dok se ne penzionisu pa im djeca dodju na vlast. nista se nece promijenit, dzabe piskarate. a i dzabe glasate, jedan covek mi daaavno rekao kad sam htela da izadjem na glasanje da je sve namijesteno. i sigurna sam da jeste tako...sad.
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
hahahahhahahahhahhahah. Ok, nije se birao, birao se clan predjednistva SFRJ, nekako dodje na isto. Sve je to ok sto si napisao, ali ako stvarno vjerujes u to sto pricas da se bira covjek a ne partija, zasto je onda Lekic toliki problem i zasto ga odmah svi povezuju sa DF.
Problem je, a ti si toga svjestan, da predjednicki kandidat zavisi od volje politickih partija. Isto tako politicka partija je olicena kroz covjeka koji je njen lider i sve greske njegovog clanstva se pripisuju stranci koju vodi
Treba 7 700 potpisa a ljudi moraju lično da idu da potvrde da su podržali kandidata, pokazu dokumenta..... Nijesam siguran ali navodno postoji mogucnost da bar dva clana izborne komisije budu prisutna na neko javno mjesto dje se skupljaju potpisi i da verifikuju taj potpis. Mislim da takav debilni propis nidje nema osim kod nas![]()
Malo ste se pozbunjivlali, Oprosteno vam je, i ja sam bio na vasem mjestu. i ja sam nekada smatrao da je neglasanje konkretno ne. Ali mi kazite danas kda ova drzava samo ceka da joj se ozvanici bankrot, kome ste to rekli NE. Samodopadljivost koju osjecate ne pomaze nekome ko radi 7 dana u nedelji za 250 eura
Nije mi jasno kako misli Bojović da prikupi toliko potpisa pod takvim uslovima, posebno ako kaže da mu logistika SDP-a nije potrebna.
To je brojka oko koje će i Pozitivna imati problema.
Dje sam ja rekao da je meni neki problem sto je Lekić iz DF-a ili Filip iz DPS-a? Ako izbor preśednika zavisi od volje partije kako to u Ceskoj pobijedi cojek koji nije clan nijedne partije, a izgubili clanovi najjacih partija? Zamjeras komunizmu a pises kao partijski sekretar sa Kube. Chu politicka partija olicena kroz cojeka koji je njen lider![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks