Share
Politički klub Pravedna Crna Gora danas je i zvanično podržao Rada Bojovića kao nezavisnog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Na predstavljanju kandidata Pravedne, pored Bojovića novinarima su se u hotelu Podgorica, obratili i članovi Savjeta stranke Ilija Vjošević i Šerbo Rastoder, kao i šef izbornog štaba Nebojša Nikčević.
Bojović je tom prilikom istakao da je on jedini kandidat koji je stvarno nezavisan i iza kojeg stoji samo grupa prijatelja i entuzijasta.
- Iza nas ne stoje političke stranke, iza nas ne stoje mašine, organizacija, novac, moć, i sve ono što će stajati iza drugih kandidata koji će biti klasični stranački kandidati. Iza moje kandidature stoji šezdeset i nešto prijatelja političkog kluba Pravedna Crna Gora i oko 100 aktivista, entuzijasta koji će na terenu pokušati, vjerujem uspješno, da prikupe potpise dok ćemo mi, paralelno, voditi kampanju – rekao je Bojović i poručio da ćemo ući u „završnicu izborne kampanje za koju vjeruje da će biti najneizvjesnija u zadnjih 15 godina.
On je istakao da Pravedna ne može ponuditi novac i obećanja već nadmoćnu političku priču.
- Možemo ponuditi ideju i vjeru u drugačiju Crnu Goru koja neće ličiti na ono što pravi vlast niti ono što nudi parlamentarna opozicija. Naša osvnovna ideja kampanje će biti da na mjesto nepravedne države iza koje stoji vladajuća koalicija i mutnih priča o prosperitetu iza koji stoji opozicija, Crnoj Gori ponudimo ideju o pravednoj i slobodnoj državi – rekao je Bojović.
Ne računaju na podršku SDP-a: Odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje podršku SDP-a, s obzirom da ta partija smatra neustanim kandidata DPS – a, Bojović je poručio da je „potpuno ravnodušan po tom pitanju i da njihova podrška nije ukalkulisana“.
- Kad sam ja bio osnivač i dio te partije (SDP) to je bila opoziciona antiratna i državotvorna stranka u periodu od 1993 – 96. godine. Današnja Socijaldemokratska partija ima malo zajedničkog sa tadašnjom strankom. Tu je riječ o jednoj politici koja je završila svoju istorijsku misiju i fokusirana je samo na duže trajanje na vlasti, iako ne osporavam državotvorne zasluge te partije – kazao je Bojović.
On je istakao da je njegova kandidataura najautonomnija i da je ravnodušan da li će ga neko od stranaka podržati.
- Da li će sjutra predsjednik SDP –a pozvati svoje birače da glasaju za mene ili će to uraditi predsjednik DPS –a ili PzP-a, pošto su seve to ljudi koji su imali periode političke saradnje samnom to je stvar njihovog izbora – poručio je Bojović.
Komentarišući kandidaturu Filipa Vujanovića, Bjović je naglasio da je „političar Vujanović porazio pravnika Vujanovića“.
- Kao pravnik mislim da je riječ o neustavnoj kandidaturi ali mi nemamo namjeru da na tome gradimo kampanju a to samo pokazuje koliko je nemoguće napraviti pravnu državu sa ovom vlašću – istakao je Bojović.
Javno prikupljanje potpisa od 1. februara u štabu Pravedne: Novinare koji su prisustvovali promociji interesovalo je da li je počelo sakupljanje potpisa i da li će Pravedna uspjeti da prikupi potpise za svog kandidata. Komentarišući potreban broj potpisa građana za predsjedničku kandidaturu i način na koji se prikupljaju šef Bojovićavog izbornog štaba Nebojša Nikčević je rekao da je toliki broj potpisa kao podrška za predsjedničku kandidaturu stavljen „da bi se spriječila nečija kandidatura“.
- Pitanje sakupljanja potpisa je dobro pitanje jer zaista 7 700 potpisa nije lako skupiti u Crnoj Gori jer su ljudi malo zasićeni politikom. Naročito ta činjenica da ljudi moraju lično da idu da podrže kandidata. Mi međutim imamo mrežu mladih ljudi koji su se angažovali oko toga i od 1. februara u Hercegovačkoj ulici u Podgorici građani mogu dati podršku našem kandidatu – rekao je Nikčević, i poručio da je ovo test za građane Crne Gore.
Potpredsjednik Savjeta Pravedne Ilija Vujošević je rekao da je Crna Gora taoc dvije politike i da joj treba nova ideologija.
- Crna Gora je taoc vladajuće politike koja živi od državotvornih lovorika i propalih opozicionih ideologija. Zbog toga je potrebna nova ideologija koja bi bila i pravedna i državotvorna – kazao je Vujošević.
Član Savjeta Pravedne Šerbo Rastoder poručio je da Crna Gora mora izabrati „treći put pravne, građanske i multietničke države koji se ogleda u kandidatu Pravedne“. |
Bookmarks