Quote Originally Posted by BAR View Post
Предсједник ЦГ је само политичка фигура у ЦГ и он нема неке надлежности којима би могао озбиљније нашкодити било чијим интересима па ни мафији као је ти зовеш (види Устав Црне Горе).Предсједик ЦГ може само бити добар симбол а за то треба снажна личност.Толико о незнавености.

О наивности:
Потпуно си пао на кампању ДФ који је некадашњем унионистичком бирачком тијелу ("народу") Лекића приказао као новог месију и спаситеља народа.У суштини Лекић само статира и нико га не пита ништа.Служи као алиби за дисциплиновање СНП-а и за хомогенизацију рапидно осипајућег унионистичког бирачког тијела, као вјечитог извора опозиционих гласова.Не видим да би он могао добити више од онога што су заједно освојили ДФ и СНП а то је нешто преко 30%.Он ће бити на политичкој сцени до наредне године када се очекују локални избори у ЦГ да би својим фигурирањем помогао завршне операције удара на СНП, гдје би ДФ постао доминантни корисник унионистичких гласова.Послије тих избора ће га вратити онамо одакле је дошао.Мислим да ни он сам није свјесан тога.
Pa ocigledno se u jednom dijelu ne razumijemo, a u drugom ne slazemo.
Po pitanju figuriranja nema prostora za veca neslaganja, ali djelovanje predsjednika se ogleda i u njegovim izjavama, inicijativama, odnosima sa drugim politickim subjektima.. Kad, recimo, predsjednik drzave javno osudi neki cin za koji vladajuca partija nema petlju da uradi isto, to ima veliki odjek u narodu, a predstavlja i veliki pritisak na institucije nadlezne za ta pitanja. Vidis, to uopste nisu male stvari, ali razumijem da ti sve to previdjas i ne pridajes nikakav znacaj, jer si navikao na Ficka i njegova (ne)cinjenja, pa ti se takve stvari cine nemogucim u ovom svijetu, a ne bi me cudilo da ih smatras i krsenjem zakona, obzirom kako ga tumacis...

A sto se tice Lekica, odmah cu ti reci da nisam ja "pao" ni na kakvu pricu, jer nisam govorio o svojim utiscima, vec o tome kako narod gleda na njega. Naravno, pricam o ljudima koje ja poznajem i cija se politicka ubjedjenja razlikuju, ali kazem da mi upada u oci sto su se po pitanju ovoga covjeka 'nasli'. Sto se mog misljenja tice, ako te zanima, meni je Lekic ameba, jednostavno. Ali sa druge strane, imamo ameba koliko hoces, tako da ne vidim neki veci minus u tome.. A ta prica "unionisti" i sl, tu se takodje ne slazem, jer ja PZP ne smatram unionistickom partijom, ma koliko zagoreli suverenisti upirali da dokazu to. Ima ljudi koji su svjesni da Crnoj Gori nema buducnosti bez suzivota Srba i Crnogoraca, ali razumijem i tvoju potrebu da miniras tu ideju po svaku cijenu, ne bi li na kraju sve ostalo samo crno ili bijelo.. ali nece biti da je sve tako jednostavno....