pise da je dozvoljena kuka EU, tkzv, znaci ona sto moze da se mice ili da se sklapa ispod branika, i da mora biti zatvorena kad se ne vuce nesto...
Moze li neko da iskopa iz zakona kuku za vucu (taj dio zakona me interesuje kako je regulisano) i da okaci ovdje?
Hvala unaprijed.
EDIT: Nasao sam
Novčanom kaznom od 20 eura do 50 eura kazniće se za prekršaj:
Vozač motornog vozila na kome je ugradjen uredjaj za vuču priključnog vozila koji nije zglobno rastavljiv te se nakon korišćenja ne moze demontirati ili ako je motorno vozilo opremljeno zglobno rastavljivim vučnim ureĎajem za vuču priključnog vozila (Euro kuka), a učestvuje u saobraćaju sa postavljenim vučnim ureĎajem, a pri tom ne vuče priključno vozilo (član 63 st. 5 i 6);
Last edited by Bronx-PG; 23-01-13 at 22:36.
pise da je dozvoljena kuka EU, tkzv, znaci ona sto moze da se mice ili da se sklapa ispod branika, i da mora biti zatvorena kad se ne vuce nesto...
f6
Clan 291 se odnosi na alkohol i psihoaktivne supstance. Parafraziram, kaze da policajac ima pravo da te podvrgne testu na supstance koje sumnja.
evo slika, jer mi nesto ne radi copy-paste http://db.tt/7tfc1FSd
Po analogiji na ovaj clan on moze da vrsi provjeru za sve stvari koje su zakonom propisane.
eno ih pod podvoznjak u masline kolonu napravili.
Oce li mi ko rec jel imaju oni pravo to da rade? Tu su mi i uzeli vozacku prije mjesec.
Dakle to je po meni uzurpiranje naroda. Zaustavljeno je minimum 5 kola i cekaju da ih ovaj testira.
Trebaju li zimske gume za biciklo?
Ne radi ti zvonce - 30e?
Na prednju kočnicu ti se opuštila sajla - 30e?
Mašne retrovizor - 40e?
Prsluk nisi navuka - oduzimanje bicikla.
Dinamo ti ne puni svijetlo, lome ti pumpu o glavi.
Nemaš pumpu - pumpanje budžeta 40e
Voziš na zadnji točak Njegoševom - 50e
Pješke se krećeš, nemaš zimsku obuću - 40e?
Kramponi su ti izlizani - 20e?
Furi ti u leđa - 20e
Nemaš kacigu a prelaziš ulicu van pješačkog - tamburanje!
Na crveno pretrčavaš, konju- pendrečenje!
Naočare za sunce nemaš a upeklo je? 50e pobro!
Pušiš a nemaš protivpožarni aparat okačen na leđa - 60e
Pjan voziš biciklo? Oduzimanje prava glasa.
Šetaš psa bez prsluka - oduzimanje psa, osim ako isti ne prikolje oduzimača. Tad vas oboje otimaju - tamničenje.
Pas ne zna da odgovori na policijska pitanja - Oduzimanje prava starateljstva nad kućnim ljubimcem 6 mjeseci do 3 godine, zavisno od težine psa.
Nosiš sa sobom više od 10e - potrebna uredna dokumentacija o posjedovanju novca i njegovom porijeklu, u protivnom slijedi trajno oduzimanje istog.
Nemaš para, znači nema ko da te brani - klempa za tebe!
Nemaš ni kučeta ni mačeta, znači širiš mržnju prema životinjskom svijetu - 100e
Ne izlaziš iz kuće, znači kriješ se od nekog, kriv si brate - zatvor pa suđenje!
Što bi se još moglo dodat na ovaj novi zakon o saobraćaju, da počinemo?![]()
Mogu provjeravat biješ li familiju, jedu li ti đeca, kriješ li ilegalne Morokance itd. Samo kažu "Redovna kontrola, druže". Zašto je saobraćaj nešto drugo?
U zakonu piše vozač što znači osoba koja na putu upravlja vozilom. Ti si, kažeš, pješak.
Član 291 kaže sljedeće. Policajac može radi provjere prisustva alkohola ili opojnih droga testirati vozača odgovarajućim testom, a vozač je dužan postupiti po naređenju bez odlaganja. Međutim, izgleda da za njega riječ može u ovoj rečenici znači "Može testirati kada god hoće" tj. ne postoji zloupotreba člana 291. Jedan policajac može stati na put PG-NK i zaustaviti svako vozilo - napravit kolonu i puštat jednoga po jednoga ako prođu test. Takođe, recimo, jedno vozilo može biti zaustavljeno stotinu puta u toku jednoga dana. Piše da "može". Moje tumačenje je drugojače. Za mene ovaj član definiše sredstva i metode koji su dostupni policiji u obavljanju posla. Taj posao, i dalje tvrdim, ne uključuje proizvoljno zaustavljanje građana, "za svaki slučaj". Ponavljam, može biti da griješim i imam velike iluzije o Crnoj Gori.
★
Piše da te radi provjere prisustva alkohola i drugih droga može testirati takvim i takvim testom. Ne piše da tu provjeru može činiti kad mu volja.
★
Ma preseravaju i rade sto ih je volja ne postuju nista.
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Pise: "Ovlasceni policijski sluzbenik moze..." Ne pise: "moze u tim i tim uslovima, po tim i tim naredjenjima, u toj i toj situaciji..." pise samo "moze". Dakle, policajac moze kad mu je volja, kad mu se tuki digne da zaustavi koga god hoce i kad god hoce, pod uslovom da je na sluzbenoj duznosti.
Studiram pravo, pa ako hoces mogu ti objasniti kako se jezicki tumaci zakon, druge metode ne trebaju u ovom slucaju.
Posto studiras pravo, a zajedno gledamo sto pishe u ovom "clanu"... Vozac koji odbije da "duva", znaci ako vozacu dreger nije "odgovarajuca" mjera, postoje li druge mjere?
Jednu noc sam ostao sa njima preko pola sataDok sam izlazio iz kola zateturao sam se i poceo da se kezim i pricam kako dregeri nisu ispravni, i kao ubjedjujemo se i ja pitam dal je moguce da sam malo popio a da dreger pokaze 0, ovaj se iskezi i kaze JESTE
4 puta su mijenjali "cucle" na ponovni test jer su bili ubijedjeni da sam pjan... e to je vrijedjelo, al brate nekad mi se jednostavno zuri u wc a znam da moram proc pored 3 patrole do kuce, a zivim nepuna 3km od centra...
Last edited by brzi_pas; 24-01-13 at 04:29.
Je li se dešavalo nekome da popije 2-3 pića i da mu poslije alko test pokazuje 0.00?
Meni se skoro desilo, popio sam 2-3 viskija, i poslije toga 2 koka kole... Nakon nekih sat-dva, duvao sam, i bilo je 0.00... Tako da, mislim da se često može desiti da dregeri nisu skroz ispravni... Slično je bilo i prije par godina u Kotoru, isto 0.00 poslije 2-3 pića...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Malo malo pa na forume pocnete da ispravljate kosmicku nepravdu policije prema vama...
Originally Posted by Nk-001
jel tacan podatak da crna gora ima najvise policajaca u evropi u odnosu na ukupan broj stanovnika? nesto tipa da je svaki 10-15ta osoba u crnoj gori policajac ?
Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !
Da nije zabranjeno?
Znači tvoje tumačenje je da je ovo policijska država. Moja Ustavom garantovana prava prestaju tamo đe počinje volja policije i "radi bezbjednosti" se ne tumači kao "kada narušavam bezbjednost ili kada postoji osnovana sumnja za to", nego "kada se policajcu tuki digne". A kada kažem da Freedom House laže, ljudi se smiju.
Last edited by RoNN|3; 24-01-13 at 14:24.
★
Evi ti clan pa citaj http://db.tt/7tfc1FSd
Sto ti znaci to "policijska drzava", posto tvoje tumacenje je drugacije od ostalih?
Ako tvoja Ustavom garantovana prava ugrozavaju druge, onda prestavu da vaze. A sto se tice zakona, ako ti se ne svidja idi bojkotuj, sa ti samo kazem sto pise.
Uglavnom, malo zbunjujuce objashnjene, al radi se o tome da vozac nije duzan ni da "duva" ni da daje krv, i onda se valjda vodi kod psihologa ili sta vec koji ti daje one testove kao idi pravo, drzi ruke na stomak a tapshi se po glavi, ili neke slicne.... znaci, svako ko nije popio preko 2-3 piva ili sta vec bi treba da radi sve ovo, jer ako i dalje bude pijan dok dodje do zadnje stvari, neka snosi troshkove i nek mu uzmu vozacku
Da, AKO, ali kad neko postuje sve saobracajne propise i gleda svoga posla, teshko da se to moze kvalifikovati kao "ugrozavanje drugih" , zar ne?
Znači da mi prava nijesu garantovana, nego su uslovljena voljom policajca. Kretanje mi može biti ograničeno bilo kada iz bilo kojega razloga. Nikoga ne ugrožavam ako normalno upravljam normalnim vozilom. Ja tvrdim da to ne piše, nego se mogu kretati kada i kako ja hoću i to mi se može ograničiti isključivo ako postoji osnovana sumnja ili dokaz da sam nešto skrivio, da sam opasan po druge ili da mogu pomoći u vanrednoj situaciji. Po tvojemu tumačenju, policajac me može testirati cijeli dan. Izađem, puhnem i čim krenem, on opet traži da izađem i tako u krug. Ne moram bojkotovati zakon, ali bih mogao bojkotovati njihovo maltretiranje i poć do suda, ali ne vozim često i zaustavljen sam samo jednom i to sa razlogom.
★
evropske kazne i zakoni a crnogorske plate..>![]()
Zakon je takav, svidja li se to tebi ili ne, tvoj stvar. Ako ti se ne svidja, imas Apelacioni sud i Evropski sud u Strazbur (kako se god zove)
Samo me jos ovo zanima i prestajem sa ovom temom:
"Nikoga ne ugrožavam ako normalno upravljam normalnim vozilom." Po tebi, ako ja normalno vozim sa 50 kila heroina i oni me zaustave, ja na sud trebam da kazem nije me propisno zaostavio, postovao sam sve saobracajne zakone i da je taj heroin od mene nelegalno oduzet? Ili evo cesci primjer, vozim neregistrovano auto i oni me zaustave i napisu kaznu, ja na sud kazem da me policajac nije propisno zaustavio i nelegalno je dosao do informacije o stanju registracije mog vozila?
Last edited by An0n1mUs; 25-01-13 at 01:30.
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks