Dobra knjiga za laganu 'isključiti mozak' zabavu.
I dokopao sam se.. kupio ih.
Čitam Dželata, odnosno u ovom prevodu Krvnika ljubavi. Riječ je o psihoterapijskim novelama, ozbiljnija tematika.
Ovu drugu knjigu uzimam u ruke...ubrzo..
Opet Tolkinovog Hobita, snimljen je film pa da vidim na sta to lici u odnosu na knjigu...
Dobra knjiga za laganu 'isključiti mozak' zabavu.
I dokopao sam se.. kupio ih.
Čitam Dželata, odnosno u ovom prevodu Krvnika ljubavi. Riječ je o psihoterapijskim novelama, ozbiljnija tematika.
Ovu drugu knjigu uzimam u ruke...ubrzo..
Vrati mi moje krpice - Vasko Popa
Anyone else?
Ima verzija na engleski, ja ne znam sto prevode to, za neke rijeci ne mogu naci ni definiciju a kamoli da razumijem.
The sound and the furry - William Faulkner.
Last edited by loungebar; 06-01-13 at 23:30.
Neki mali izvještaj knjiga od poslednjeg posta koje sam pročitala.
Jungova psihologija i tibetanski budizam - Radmila Moačanin
Tajna Zlatnog cvijeta - Kineska knjiga života
Osho - Biti zaljubljen (čitam trenutno)
Liječenje Šopenhauerom -da se tako duhovito izrazim, odlična je.
Sad je na redu Stubovi Zemlje.
Radjard Kipling - Čovek koji je hteo da bude kralj i druge priče
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Murakami-1q84
"How to be an alien" - George Mikes
2 put.
Прочитао пекићеву 1999, као да ме неко чекићем у главу кад затворих књигу.
После прочитаних двора од ораха, питам се да ли је неко написао за јерговића да сличи андрићу?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
zasto cekicem u vugla ? smorna?
http://nebojsacelebic.b0x.me/
Није (иако је атлантида по мени боља), чекићем у вугла јер је неочекивано, не можеш да се сабереш не знаш шта мислиш, мада те глава не боли.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Un giorno - David Nicholls. Odavno nisam citala neki 'lagani' roman, bas opusta![]()
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
K. G. Jung - Sjećanja snovi razmišljanja
Pročitao: Vitalij Šentalinski - I manoscritti non bruciano (1993)
(ne znam kako je originalan naslov)
napisana u novinarskom maniru. Izuzetna i lucidna studija o piscima/pjesnicima/naučnicima koji su, ni krivi ni dužni, "nestali" tokom Staljinovih čistki.
Vitalij se koristi autentičnim dokumentima iz KGB-a/Ljubljanke i jedno poglavlje (možda i najbolje) je posvetio i Maksimu Gorkom, koji, naravno, nije umro u nekom sibirskom logoru na -50c niti su ga strijeljali zbog navodnog trockizma (kao Babela) ali ipak... Ni Jagoda ni Jezov nisu mogli izbjeć' Staljinovu čizmu.
Preporuka!
Počeo sam da čitam
Bruno Schulz - Prodavnice cimetove boje (u odličnom italijanskom prevodu)
već sad mogu da kažem da je pravo remek-djelo.
Dino Buzzati, "Il Deserto dei Tartari"
"La porta della camera palpita con uno scricchiolio leggero. Forse č un soffio di vento, un semplice risucchio d'aria di queste inquiete notti di primavera. Forse č invece lei che č entrata, con passo silenzioso, e adesso sta avvicinandosi alla poltrona di Drogo. Facendosi forza, Giovanni raddrizza un po' il busto, si assesta con una mano il colletto dell'uniforme, dŕ ancora uno sguardo fuori dalla finestra, una brevissima occhiata, per l'ultima sua porzione di stelle. Poi nel buio, benché nessuno lo veda, sorride."
Kakva romancina! Zao mi je samo sto ga nisam ranije procitao, pa da ga sad, u 27. godini, citam po peti put![]()
I am the one who locks.
Kad je Nice plakao ...
odusevljen sam sa knjigom
![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
'Snežno dete' - Neverovatno podsjeca na ruske bajke, preporucujem je svima.
Otela again, kako me nervira Jago ..uh !!! A i Otelo da je malo pametan kao Hamlet bio bi bolji.
"Ne dozvoli mi da odem" -Tjeri Koen
Preporuka.
Pesma o Troji - Kolin Mekalou
preporucujem, zaista odlicna knjiga.
http://www.laguna.rs/n227_knjiga_pes...ji_laguna.html
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks