TAKUMI
i moj je 92ks, testirao sam ga ne trosi mi vala zakleo bi se vise od toga. naravno bez klime, jer je rijetko kad palim. inace je 2009-e godiste a i manje je presao skoro 100 000km od tvog ?
koji je tvoj god?
Who let the dogs out
Za tako malu kilometražu ne bi trebao da se čuje baš ovako kako ti možda predimenzioniraš. Auto sa pređenih 80.000 km je "ka momak". Evo i taksisti peugeot auta kroz PG isto kažu kada ih pitam zašto im se motor čuje ka traktor, ali to su auta prešla po 300.000 minimum sa non-stop vožnjom. Ti ako budeš išao đe put Beograda, povezi auto tamo na neki dobar servis jer ljudi imaju više iskustva pa neka ga pogledaju.
A iz klime stize? Imas webasto?Sto čine vozači peugeot-a
![]()
Pa bas zbog tih dijelova ja idem kod Knezevica jer znam da valjaju tih para sto ih platim. Svako to promijeniti moze, samo da mu je da se zaprlja malo. Znaci nositi dijelove iz prodavnica koji su porijekla 'vidimose' kod ovlascenog servisera na ugradju je smijesno, da ne kazem glupo.
Drugo, moj 1.6hdi je presao oko 200 000 i radi kao sat. Sipa se Total 5-40 i ne boli me glava. Kad je hladan zna malo da zadimi i to je sve. To sto ta auta imaju ocajnu izolaciju i sto su plasticna pa sve zuji kad motor radi, to je vec druga prica. Pogledaj na taj tvoj 308 odakle dolazi zvuk koji ti smeta. I naravno, sto kaze fabija, racunaj da mora da se cuje malo zesce kad je hladan. Ako ne trosi puno ulja [malo mora, pogledaj u specifikaciji koliko je dozvolejno da ne lupam ja sad] i ako kao sto kazes trosi 6l nafte, i ako ne dimi previse kad se stisne onda nemoj da brigas.
Znaci slobodno se ne nervirajpusti price, no ako ti sto konkretno treba oko pezoa javi na pm.
I za ovoga kolegu, ne pali klimu oganj u nju, grijace ti isto i tako i tako dok se motor malo ne ugrije. Nego fino porani do auta pa ga upali nek radi 2 minuta dok se ti opeglas pa onda upali grijanje i cao. Doduse meni 406 grije/hladi izuva iz cipela. 307 ima poteskoca jer ima ogromne staklene povrsine pa ....crno mi da kucam vise.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Sa klimom moze samo losije da grije, bar tako dok je hladan, stvarno smijesno sta se sve moze procitati![]()
pa klima je samo za hladjenje?
isti je vazduh iz motora i klime? istom jacinom izduvava sa ili bez klime? posto ne znam volio bih da mi objasnite pravac tj. putanju kretanja vazduha od motora do kabine ?
hvala.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Pa naravno da je klima samo za hladjenjeImas webasto na luksuzna auta, kamione itd. to su grijaci i oni ti sluze da ti auto grije cim udjes u njega, i kad je napolje -10...
vazduh nije isti jer je kad upalis klimu regulisana tj. eliminisana vlaznost, i zato se najbolje odmagljuju stakla kad upalis klimu tj. kompresor, nebitno je li na grijanje ili hladjenje... sto se jacine izduvavanja tice, ista je..
sto bih ti jos mogao reci... kad upalis recirkulaciju vazduha, ono da ti ne ulazi vazduh od spolja, e onda ce brze da ti zagrije, samo sto ce da ti magli tad bez klime, isto tako i ljeti, kad upalis recirkulaciju, bolje ce da ti hladi, to ti je najbitnije kad se vozis kroz grad, uvijek upali recirkulaciju - vazduh iz kabine ce AC da hladi jos vise, a kad ti je recirkulacija ugasena, onda ce AC onaj vazduh od spolja da hladi, a taj vazduh je kao i sto znas 40+ stepeni, tako da mnogo bolje hladi kad je recirkulacija ukljucena
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 10-01-13 at 15:12.
A/C palis, tj. kompresor samo ljeti kad ti treba hladan vazduh, ili zimi (kad je kisa) kad ima previse vlage pa normalni vazduh iz ventilatora ne moze da osusi stakla, tada ukljucis A/C za minut dva i opet ga iskljucis (temp gore naravno).
Ako ti je motor hladan, ujutro, sa A/C neces dobit nista.
Upalis auto, ostavis da radi 10-15 sec, krenes polako, stavis temp na max, ventilator na 1 i onda postepeno povecavas brzinu ventilatora, zavisno od temperature motora.
Moj auto ima jednu strasnu stvar, kad upalim grijanje a motor je hladan, stavim temp na max, ventilator na max - on sam regulise brzinu ventilatora (iako je na max), ventilator pocinje da duva samo kada kroz heater core pocne da cirkulise topla voda, i tako postepeno povecava brzinu.
TAKUMI
pa to sam i rekao jer vazduh nije isti niti istom jacinom grije - ja kad upalim klimu mnogo brze i bolje radi (zato je i palim).
ok...shvatio sam.
hvala.
Koji Reno?
TAKUMI
Megane 2 2006 god.
Imas manuelnu ili automatsku?
TAKUMI
Me bih ti znao rec, uglavnom imam digitalno sve. Ima automatic a ima i da sam podesavam. Kada ga stavim na automatic tako se ponasa.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Na automatik da, ali ovaj se ponasa tako i na manual (ja nikad ne stavim na automatik).
TAKUMI
Pojma nemam, samo znam da sam prvog puta mislio da nesto nije uredu
:o
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks