Page 3 of 29 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 706

Thread: Paraliza u snu : Djavo na ledjima

Thanks Thanks Given 
    9,448
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Desavalo mi se ali sam ja nevjernik pa mi nije naudilo.

Takodje ja sam sinoc sanjao male medvede koji mi trce po kuci i vidio u sanovnik da su to pare
    Dobih na kladionicu casti mi

Thanks Thanks Given 
    210
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    27 Posts

Ovo mi se desilo 7,8 puta do sad. Osjecaj je uzasan ali bi volio ponovo da mi se desi nije evo 3,4 god.
    Neko veli poremecaj sna, neko djaolja posla, astralna projekcija... konj ti ga zna sto je.
    Zadnji put kad mi se to desilo koliko je bilo uzasno toliko je bilo i lijepo
    No da ne pricam sad sto je bilo i kako...
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by kuglica View Post
    Ja imam paralizu sna veoma cesto. Jako je neugodno i do danas nisma uspjela da ne panicim i ne prepadnem se, jer kad god da mi se desi, isto je kao da mi se desava prvi put. I koliko god da se trudim da se smirim, ne ide, imam uzasnu aritmiju i osjecaj nemaci, oduzetosti. Imala sam lucidne snove, znas i sam sto je to. Nikada ne spavam na lednima, i ja sam se samo jednom probudila u tom polozaju, i tada sam imala utisak da me nesto gusi. Uglaavnom se budim spavajuci na stranu, i cesto mi se desava da mislim da vidim necije ruke koje me pritiskaju i ne daju da ustanem. Objasnila sam ovo doktorici poslt sam se kao lijecila i od migrene, receno mi je da je to halucinacija, i da je moguce da mi je sve povezano sa poremecajem spavanja koji imam ( uvece spavam po 2/3 sata max).
    Puna li si djavola! Ne da ti djavo mira. ;p

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja imam paralizu sna veoma cesto. Jako je neugodno i do danas nisma uspjela da ne panicim i ne prepadnem se, jer kad god da mi se desi, isto je kao da mi se desava prvi put. I koliko god da se trudim da se smirim, ne ide, imam uzasnu aritmiju i osjecaj nemaci, oduzetosti. Imala sam lucidne snove, znas i sam sto je to. Nikada ne spavam na lednima, i ja sam se samo jednom probudila u tom polozaju, i tada sam imala utisak da me nesto gusi. Uglaavnom se budim spavajuci na stranu, i cesto mi se desava da mislim da vidim necije ruke koje me pritiskaju i ne daju da ustanem. Objasnila sam ovo doktorici poslt sam se kao lijecila i od migrene, receno mi je da je to halucinacija, i da je moguce da mi je sve povezano sa poremecajem spavanja koji imam ( uvece spavam po 2/3 sata max).
    Da istu stvar sam cuo od nekih ljudi da ih neko pritiska. Neki cak i vide siluete pored njih.

nemoj da se plasish, probaj da se smirish i da svjesno u toj situaciji odreagujesh. Evo vidji koliko ljudi svjedoce, pa iskoristi to ako ti se ponovo desi.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 19:51.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Napisah prije, sinoć mi se prvi put desilo. Boldovani dio je apsolutno isti. Kao da te neko perfektno drži za krevet da ne možeš da makneš.
    Sreća pa čini mi se nije dugo trajalo.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nedje davno mi se desilo da sam zaspao na ledja po sred bijela dana i osjetio kao da me neko svezao i drzi me sa ledja samo mi je jedna misao prosla kroz glavu tad: Ja se u Boga uzdam! I pustilo me. Posle sam sve Boga falio te me naucio sto d arecem.

A to se desilo bash u specificnom momentu duhovne borbe za jednu osobu (valjda se to djavolima nije svidjelo). Valjda je to trebalo da me zaplashi sto li.

Kako nije, poslije toga sam imao sledeci dan direktnu viziju san (znaci ne paraliza u snu) dje me djavo drzi svezanog kao ono X i oce kao noz u srce da mi probode. Pa onda opet sledeci dan u noc paraliza u snu. Kakve su to stvari!!!

A efekat na mene je bio sasvim suprotan. Toliko me to tad isprevociralo da mi je bilo da ga(ih) scepam i glavu mu razvalim. I tad sam uspio prvi put da nesto i vidim. Predpostavljam osobu koja je za to odgovorna, jer sam mrznju i nervozu strasnu osjetio.

A ja nikad nisam vjerovao u praznovjerja i gluposti, ali ovo je nesto sasvim drugo sto se moze iskustvom dokazati.

U Boga se uzdajte i ne brinite!

Cak sam na kraj toga perioda nesvjesno stao na skorpiona i ubio ga!

Neko ce rec Slucajno neko reci ne, ali ovi svjetovi u nas i oko nas su spovezani.

A ljudi kad su telesno slabi isto imaju pristup ovome nevidljivom svijetu. Sjecam se kad mi je jedna draga osoba bila veoma bolesna i nasla se u stanje groznice, ispricala mi je ono sto vidi i sto me je zapanjilo. Govorila mi je o bicima koje je vidjela pored nas u tom trenutku, koji se gade na ljude, a koji su jako ruzni. Ta osoba se toga i ne sjeca, ali ja sam bio tu kad se sve to izdesavalo.

Sad uvidjam svezu.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 21:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Naravno, sasvim prirodna pojava, koja prati nestabilnost psihe.

Međutim, često kada čovjek spava, i kada se dešava nešto slično, tijelo, mozak, šalje kroz tijelo kontrakciju, sigurno se nekome to desilo.
    Čovjek se trzne dok spava, probudi se ili je polusvjesan, nerijetko duboko uzdahne i osjeti nelagodu, pojačano lupanje srca.

To je pojava sa kojom psiha provjerava da nije nastupila smrt. I upravo taj strah, nelagodu, napad panike, je strah od smrti (ali bukvalno).

Sada se postavlja pitanje, za ove koji opisuju psihu kao epifenomensku pojavu, raznih biohemijskih procesa, kada je to čovjek imao iskustvo sa smrću? i šta to pokušava da oživi tijelo, ili da ga provjeri da nije umrlo? - da bi sve to ušlo evolucijom u genetski kod, ako posmatramo evoluciju liearno da je od prostog ide ka složenijim organizmima.

Sa druge strane, psihička jednostranost, opterećenost, nestabilnost producira ovakva stanja, i zaista religijske slike imaju smisao, ako se uzme da su demoni suštinsko loše i kao takvi opisuju situaciju, da nešto loše radimo i upravo to nam ne da miran san. Pa u ovakvim ekstremnijim varijantama, uslijed jake usresređenosti, javlja se paralizovanost, tijelo odbija poslušnost.

Ne dešava se to samo u stanju dok spavamo, nesvjesne interfrencije mogu se javiti i u budnom stanju.
    Evo recimo Hitler, je bio obolio od histeričnog slijepila (to je već duža priča), opet se postavlja pitanje kako jednostavno je mozak u mogućnosti da isključi jedno od čula.
    Kad logika evolucije je tako jasna i daje nam odgovore, zašto je napravljena takva mogućnost u mozgu. Možda i ima smisla ako je evolcija tekla u retrogradnom smjeru neko vrijeme, pa ostali kompleksi i mogućnosti koji jako nadmašuju one kojih smo svjesni, ili naprosto neki vid kreacionizma, intervencije nad našom evolucijom.
    U kojoj poziciji, ili šta to,proizvede toliko usresređenosti, da jesnotavno jedan dio mozga, nad kojim ne postoji svjesna funcija, bude isključen iz procesa.

Za Hitlera ne možemo reći da čovjek nije imao volje, usresređenosti.

Ovdje dolazimo i do onog nesvjesnog, koje opet ostaje neobjašnjeno, kako i zašto postoji.
    Last edited by gaul; 22-12-12 at 21:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cimnem se u toku sna ponekad al ne bih rekao da to psiha provjerava dal je nastupila smrt. Ne znam odakle ti taj podatak da se radi o tome. Više vjerujem da se to radi o nekom grču koji mozak tokom sna proizvede.
    Ludilom maskiram dosadu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Gaul -> Mitolosko zlo bice koje se ustani u host-a ljudsko tijelo.

Evo josh svjedocenja:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo josh jedan:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A evo ovaj momak govori ko sto neko spomenu pritiskanje:

Thanks Thanks Given 
    9,448
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Ego kakav je zivot ako se opteretis sa svime i ako mislis da je za sve zivo sto se desi odgovorna neka visa sila?

Ne pokusavam da te vrijedjam ali ne bih mogao sebi da dozvolim da zivim takav zivot, nije mi moguce da si ovoliko snimaka (saberi minute koje si potrosio) pogledao koji govore jednu te istu stvar (pretpostavljam), stvar koju ti ustvari zelis da cujes cini mi se.

P.S

Sto se tice minuta potrosenih svi ih trosimo na velike gluposti da ne ispadne da te ja sad nesto kao kritikujem

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Reci: “Tražim zaštitu Gospodara ljudi, Vladara ljudi, Boga ljudi, od zla šejtana napasnika, koji zle misli unosi u srca ljudi - od džina i od ljudi!” (An-Nas, 1-6)

Evo vam neka razmisljanja i informacije o ovome iz Islamskog ucenja:

http://sulejmanas.blogspot.com/2011/...o-sejtanu.html

On doista nema nikakve vlasti nad onima koji vjeruju i koji se u Gospodara svoga pouzdaju; njegova je vlast jedino nad onima koji njega za zaštitnika uzimaju i koji druge Allahu ravnim smatraju. (An-Nahl, 99-100)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Ego kakav je zivot ako se opteretis sa svime i ako mislis da je za sve zivo sto se desi odgovorna neka visa sila?

Ne pokusavam da te vrijedjam ali ne bih mogao sebi da dozvolim da zivim takav zivot, nije mi moguce da si ovoliko snimaka (saberi minute koje si potrosio) pogledao koji govore jednu te istu stvar (pretpostavljam), stvar koju ti ustvari zelis da cujes cini mi se.

P.S

Sto se tice minuta potrosenih svi ih trosimo na velike gluposti da ne ispadne da te ja sad nesto kao kritikujem

Vidi, to je sve stvar licnog dozivljaja. Znash ja mogu lako da provalim ko laze a ko govori istinu o necemu o cemu sam ja iskustvo imao.

Ko nije osjetio on to ne moze da zna i tu onda ja potpuno razumijem tvoje sumnje.

A ja nisam jedini koji proucava ovo, a sigurno ne koji je najvise vremena potrosio na ovome. Masu ljudi istrazuje sve ovo, i koji su mnogo bolje upuceni u sve to i u dokumenta hiljadama godina starim.

Ovo sto sam vam napisao odje je moje istrazivanje tokom par proslih godina.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 21:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi to je bolest,davno se mozda smatralo da su djavoli jer nije bilo drugog objasnjenja za tu pojavu,kod psihijatra mozete uspjesno da se izlijecite.
    PROFIL VISE NIJE AKTIVAN!!!

Thanks Thanks Given 
    9,448
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Ego druze ja sam ovo osjetio makar 5-6 puta i imao sam jezu i budio se pokusavajuci da vrisnem i sve kao sto je vec nekoliko prije mene opisalo, ali ipak mislim da postoje medicinska, da ne kazem naucna objasnjenja toga. A kad mi se to desavalo definitivno je bilo i umora i nervoze i stresa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    A kad mi se to desavalo definitivno je bilo i umora i nervoze i stresa.
    Eto tako. Kad mi se ovo prvi (i jedini za sad) put desilo, spavao sam noć prije samo 3 sata, a tu noć sam lego u 5 ujutro.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    9,448
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Eto tako. Kad mi se ovo prvi (i jedini za sad) put desilo, spavao sam noć prije samo 3 sata, a tu noć sam lego u 5 ujutro.
    Sad ce on nama da objasni kako sejtan napada kad smo u najslabijem stanju.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Halucinacije koje se doživljavaju tokom ovakvih epizoda su nešto što se očekuje od uma koji se prenuo iz sna i direktno iz REM faze. Mozak se još nije kalibrirao na vanjske uticaje tokom budnog stanja, a ostaci snova još plutaju kroz centre za kratku memoriju i nisu zamijenjeni sa impulsima iz stvarnog svijeta pa se ove dvije percepcije vidno miješaju.

Prvo svi impulsi koju dolaze iz čula su pojačani jer nisu ugušeni hormonalnim balansom (slično se događa kod bolesnika koji boluju od hipersensitivizma čula, neurološkog poremećaja gdje inhibitori u mozgu ne rade dobro pa osoba pretjerano dobro čuje do granice bola ili slabo vidi zbog preosjetljivosti na svijetlost ili pretjerano osjeća bol) pa pojedini osjećaji se bukvalno jače osjećaju.

Drugo, kako je u većini slučajeva prekinuta REM faza odnosno period kakda čovijek sanja, ta osjećanja i slike još kratko opstaju unutar kratke memorije i zbog tromosti mozga u tim uslovima se ne brišu dovoljno brzo pa se ponekad preklapaju sa realnim doživljajem stvarajući halucinacije. (sličan poremećaj takođe je moguć i kod ljudi koji boluju od nekih vrsta šizofrenije)

Treće, pristup dugoperiodičnoj memoriji je spor (trom) i podložan greškama pa um nije u stanju uspoređivati doživljeno sa iskustvenim, pravilno. Ovo dovodi do toga da se vizualni impulsi (koji su već poremećeni hipersenzitivitetom i preklapanjem iz kratke memorije) tumače neadekvatno i pogrešno.

Porast nivoa adrenalina zbog početnog straha proisteklog iz osjećaja bespomoćnosti, paralize i tromosti disajnih puteva (koji još nisu počeli disati normalno kako to rade u budnom stanju) daje prioritet dijelu memorije koja sortira opasna iskustva tako da osoba uspoređuje vizualne, taktatilne i čulne impulse sa sjećanjima koja su označena kao iskustva povezana sa opasnim doživljaima.

Sve ovo može izazvati halucinaciju koja prikazuje nadnaravna i/ili opasna bića koja rade nešto kontra date osobe. ovo naravno sve prolazi čim mozak uspostavi normalni hemijski balans karakterističan za budno stanje što se događa vrlo brzo, zato simptomi, tokom ovakvih epizoda nestaju odjednom, otprilike demon odjedamput nestane i paraliza prestaje.

Naravno sve epizode paralize se ne manifestiraju sa halucinacijama, takođe kada se i to dogodi češći je osjećaj prisustva nečeg što želi nanjeti bol ili neku drugu negativnu radnju osobi, kompletne halucinacije koje obuhvataju sva čula su rijeđe i u mnogome zavise od početnih uslova u kojima je mozak bio tokom buđenja. Recimo dali je baš REM faza bila prekinuta, dali je osoba noć prije uzimala neku psihoaktivnu supstancu (alkohol, ljekove, drogu) te stepen umora i stresa.

U biti cijeli proces paralize i interpretacije doživljenog je u stvari mozak koji pokušava da uspostavi budno stanje kada je taj proces u stvari pogrešno ili naglo započet. Odnosno mozak je u budnom stanju međutim njegova hemija je još na nivou spavanja i samo tijelo još spava.

Kada se buđenje događa normalnim tempom mozak dolazi u budno stanje tek kada je moždani balans već prilagođen režimu budnog stanja, zato se recimo u većini slučajeva ne sijećamo snova jer se oni brišu iz memorije tokom buđenja.

Dokaz senzitiviteta na impulse, izmedu ostalog je i ono kada ste preosjetljivi na svijetlost kada se probudite.
    Last edited by funestis; 22-12-12 at 21:52.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ljudi vjerujte sto ocete, ako vi komfor daje neko u bijelom mantilu koji ce vam rec par latinskih rijeci pa nemojte da zamjerate drugima koji to isto rade ali sa nekima koji koriste arapski ili hebrejski,...

Meni do sad ni jedno objasnjenje medicinsko nije dalo utemeljenja. Ako je vama to dovoljno, pa to je onda super(ili se cini tako).

Samo nemojte da mislite da sto nije na TV i u novine i u skolu objasnjeno kao normalno da ne postoji i da je nenormalno.

Medju ucenjacima ova tema je normalna potpuno. A svjedoka ima koliko ocesh koji svojim svjedocenjem osporavaju medicinska objasnjenja, a koja uzgred potpuno ignorisu ove dozivljaje ljudi koja su identicna! Pa nek se zapita ko razuma ima, zasto se ignorise sve to i zasto kljukaju ljude sa svakakvim tabletama, drogama i cudima te posle bude 100 puta grdje no prije. A molitva kao lijek, stetu vam nemoze nikakvu nanijeti.

Ja sam postavljao odje i intervju sa osnivacem psihoanalize C.G. Jungom gdje iz njegovih usta mozete cuti o demonima i cudima.

Sto ne znate ne znaci da ne postoji.

A Kuran u koga vjeruje milijarde ljudi jasno o tom svijetu govori i o sejtanu:

O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede šejtan kao što je roditelje vaše iz Dženneta izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu da bi im stidna mjesta njihova pokazao! On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite. Mi smo učinili šejtane zaštitnicima onih koji ne vjeruju.

Odredene odlike šejtana saopcene u Kur’anu
    Podmukao je i lažov (Ibrahim, 22);
    prkosan je (Al-Hadždž, 3);
    nema nikakve moci osim da poziva (Ibrahim, 22);
    prkosnik (An-Nisa’, 117);
    poseže za uznemiravanjem (Al-Anfal, 11);
    nastoji onemoguciti zahvalnost ljudi (Al-A’raf, 17);
    plaši pristalicama svojim (Ali ‘Imran, 175);
    nastoji posijati neprijateljstvo medu vjernicima (Al-Isra’, 53), (Al-Ma’ida, 91);
    nastoji uvjeriti ljude da im cini dobrocinstvo (Al-A’raf, 20-21);
    poziva pristaše svoje da budu stanovnici u Vatri (Fatir, 5-6);
    navodi ljude na posrtanje (Ali ‘Imran ,155);
    daje lažna obecanja (Ibrahim, 22);
    obecava i primamljuje ljude lažnim nadama (An-Nisa’, 119-120);
    stranputice prikazuje kao lijepe postupke (An-Naml, 24);
    plaši neimaštinom i navraca na škrtost (Al-Baqarah, 268);
    oholi se i misli da je uzvišen (Sad , 74-75);
    podstice na ibadet radi pokazivanja pred drugima (An-Nisa, 38);
    nastoji udaljiti od Pravog Puta (Az-Zuhruf, 36-37);
    prouzrokuje zaborav (Al-Mudžadala, 19), (En’am, 68), (Al-Kahf, 63);
    obmanjuje emotivnošcu (Al-Isra’, 64), (Al-Mumtahina, 1-3);
    upušta se u suvišne detalje (Al-Baqarah, 67-71);
    podstice na rasipništvo (Al-Isra’, 26-27);
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 22:18.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by :)) View Post
    Ljudi to je bolest,davno se mozda smatralo da su djavoli jer nije bilo drugog objasnjenja za tu pojavu
    Svjedoci smo toga da takvi primitivci jos uvijek postoje.

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ljudi vjerujte sto ocete, ako vi komfor daje neko u bijelom mantilu koji ce vam rec par latinskih rijeci pa nemojte da zamjerate drugima koji to isto rade ali sa nekima koji koriste arapski ili hebrejski,...
    Da, to je jedina razlika.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Eh.... i ja sam bio zbunjen dok nisam dublje istrazio citavu stvar.
    Tako bih i ja to nazvala.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni do sad ni jedno objasnjenje medicinsko nije dalo utemeljenja. Ako je vama to dovoljno, pa to je onda super(ili se cini tako).

Samo nemojte da mislite da sto nije na TV i u novine i u skolu objasnjeno kao normalno da ne postoji i da je nenormalno.

Medju ucenjacima ova tema je normalna potpuno. A svjedoka ima koliko ocesh koji svojim svjedocenjem osporavaju medicinska objasnjenja, a koja uzgred potpuno ignorisu ove dozivljaje ljudi koja su identicna! Pa nek se zapita ko razuma ima, zasto se ignorise sve to i zasto kljukaju ljude sa svakakvim tabletama, drogama i cudima te posle bude 100 puta grdje no prije. A molitva kao lijek, stetu vam nemoze nikakvu nanijeti.

Ja sam postavljao odje i intervju sa osnivacem psihoanalize C.G. Jungom gdje iz njegovih usta mozete cuti o demonima i cudima.

Sto ne znate ne znaci da ne postoji.

A Kuran u koga vjeruje milijarde ljudi jasno o tom svijetu govori i o sejtanu:

O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede šejtan kao što je roditelje vaše iz Dženneta izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu da bi im stidna mjesta njihova pokazao! On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite. Mi smo učinili šejtane zaštitnicima onih koji ne vjeruju.

Odredene odlike šejtana saopcene u Kur’anu
    Podmukao je i lažov (Ibrahim, 22);
    prkosan je (Al-Hadždž, 3);
    nema nikakve moci osim da poziva (Ibrahim, 22);
    prkosnik (An-Nisa’, 117);
    poseže za uznemiravanjem (Al-Anfal, 11);
    nastoji onemoguciti zahvalnost ljudi (Al-A’raf, 17);
    plaši pristalicama svojim (Ali ‘Imran, 175);
    nastoji posijati neprijateljstvo medu vjernicima (Al-Isra’, 53), (Al-Ma’ida, 91);
    nastoji uvjeriti ljude da im cini dobrocinstvo (Al-A’raf, 20-21);
    poziva pristaše svoje da budu stanovnici u Vatri (Fatir, 5-6);
    navodi ljude na posrtanje (Ali ‘Imran ,155);
    daje lažna obecanja (Ibrahim, 22);
    obecava i primamljuje ljude lažnim nadama (An-Nisa’, 119-120);
    stranputice prikazuje kao lijepe postupke (An-Naml, 24);
    plaši neimaštinom i navraca na škrtost (Al-Baqarah, 268);
    oholi se i misli da je uzvišen (Sad , 74-75);
    podstice na ibadet radi pokazivanja pred drugima (An-Nisa, 38);
    nastoji udaljiti od Pravog Puta (Az-Zuhruf, 36-37);
    prouzrokuje zaborav (Al-Mudžadala, 19), (En’am, 68), (Al-Kahf, 63);
    obmanjuje emotivnošcu (Al-Isra’, 64), (Al-Mumtahina, 1-3);
    upušta se u suvišne detalje (Al-Baqarah, 67-71);
    podstice na rasipništvo (Al-Isra’, 26-27);
    Ja mislim da odje nije podforum religija pa da se citira Kuran. Ovo je smijurija koliko su neki zaludjeni.
    Ludilom maskiram dosadu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by lunar View Post
    Ja mislim da odje nije podforum religija pa da se citira Kuran.
    ????

A smijurija nije sigurno, no uznemiravanje ljudi. Ali ja sam svika da tamo se sprdaju i na gore ljudske probleme.

A to upravo govori u prilog svemu ovome.

ja sam samo htio da podijelim informacije, i da ljudi smire koji imaju ova iskustva i uvide da nisu sami i da ovo nije njihova greska i da se ne plase.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 22:47.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

I meni se nekoliko puta to desavalo...da se ukopam u neko mjesto i da nemogu nidje dalje,,,vicem iz svwga glasa ali nidje nista i niko ne cuje niti se cuje to moje vikanje...a sto je jos gore,barem meni je to sto mi se noge potpuno odsjeku i nemogu da se maknem..trcim iz sve znage ocu da pobjegnem od toga ali nemogu tu sam prikovan za jedno mijesto...katastrofa...nije ni malo prijatan osjecaj

Page 3 of 29 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)