Ljudi vjerujte sto ocete, ako vi komfor daje neko u bijelom mantilu koji ce vam rec par latinskih rijeci pa nemojte da zamjerate drugima koji to isto rade ali sa nekima koji koriste arapski ili hebrejski,...
Meni do sad ni jedno objasnjenje medicinsko nije dalo utemeljenja. Ako je vama to dovoljno, pa to je onda super(ili se cini tako).
Samo nemojte da mislite da sto nije na TV i u novine i u skolu objasnjeno kao normalno da ne postoji i da je nenormalno.
Medju ucenjacima ova tema je normalna potpuno. A svjedoka ima koliko ocesh koji svojim svjedocenjem osporavaju medicinska objasnjenja, a koja uzgred potpuno ignorisu ove dozivljaje ljudi koja su identicna! Pa nek se zapita ko razuma ima, zasto se ignorise sve to i zasto kljukaju ljude sa svakakvim tabletama, drogama i cudima te posle bude 100 puta grdje no prije. A molitva kao lijek, stetu vam nemoze nikakvu nanijeti.
Ja sam postavljao odje i intervju sa osnivacem psihoanalize C.G. Jungom gdje iz njegovih usta mozete cuti o demonima i cudima.
Sto ne znate ne znaci da ne postoji.
A Kuran u koga vjeruje milijarde ljudi jasno o tom svijetu govori i o sejtanu:
O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede šejtan kao što je roditelje vaše iz Dženneta izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu da bi im stidna mjesta njihova pokazao!
On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite. Mi smo učinili šejtane zaštitnicima onih koji ne vjeruju.
Odredene odlike šejtana saopcene u Kur’anu
Podmukao je i lažov (Ibrahim, 22);
prkosan je (Al-Hadždž, 3);
nema nikakve moci osim da poziva (Ibrahim, 22);
prkosnik (An-Nisa’, 117);
poseže za uznemiravanjem (Al-Anfal, 11);
nastoji onemoguciti zahvalnost ljudi (Al-A’raf, 17);
plaši pristalicama svojim (Ali ‘Imran, 175);
nastoji posijati neprijateljstvo medu vjernicima (Al-Isra’, 53), (Al-Ma’ida, 91);
nastoji uvjeriti ljude da im cini dobrocinstvo (Al-A’raf, 20-21);
poziva pristaše svoje da budu stanovnici u Vatri (Fatir, 5-6);
navodi ljude na posrtanje (Ali ‘Imran ,155);
daje lažna obecanja (Ibrahim, 22);
obecava i primamljuje ljude lažnim nadama (An-Nisa’, 119-120);
stranputice prikazuje kao lijepe postupke (An-Naml, 24);
plaši neimaštinom i navraca na škrtost (Al-Baqarah, 268);
oholi se i misli da je uzvišen (Sad , 74-75);
podstice na ibadet radi pokazivanja pred drugima (An-Nisa, 38);
nastoji udaljiti od Pravog Puta (Az-Zuhruf, 36-37);
prouzrokuje zaborav (Al-Mudžadala, 19), (En’am, 68), (Al-Kahf, 63);
obmanjuje emotivnošcu (Al-Isra’, 64), (Al-Mumtahina, 1-3);