View Poll Results: Ko osvaja po vama ?

Voters
216. You may not vote on this poll
  • AC Milan

39 18.06%
  • AC Siena

1 0.46%
  • ACF Fiorentina

11 5.09%
  • AS Roma

20 9.26%
  • Atalanta Bergamo

2 0.93%
  • Bologna FC

0 0%
  • Cagliari Calcio

0 0%
  • Calcio Catania

0 0%
  • Chievo Verona

0 0%
  • Delfino Pescara 1936

2 0.93%
  • Genoa CFC

0 0%
  • Inter

33 15.28%
  • Juventus

67 31.02%
  • Lazio Roma

17 7.87%
  • Parma FC

4 1.85%
  • Sampdoria

2 0.93%
  • SSC Napoli

10 4.63%
  • Torino FC

3 1.39%
  • Udinese Calcio

2 0.93%
  • US Palermo

3 1.39%
Page 170 of 446 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270 ... LastLast
Results 4,226 to 4,250 of 11126

Thread: Serie A - sezona 2012/2013

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Istina, ali pravljenje cijelog tima od igraca za koje nije potroseno nishta je veliki rizik. Ti talenti mogu da se formiraju u vrhunske igrace i da to bude senzacionalni uspjeh, trofeji i titule, ali takodje mogu da ne iskoriste svoje potencijale shto klub ostavlja u situaciji da ima losh tim, igrace koje ne mozhe prodati za velike pare i finansijske gubitke jer sve manje ljudi kupuje karte, gleda utakmice, kupuje dresove...i pare od plasmana u evropska takmicenja i osvajanja domacih trofeja (i/ili evropskih) presusuju.

Razvoja da, ali troskovi zadrzhavanja tih talenata u klubu su mnogo veci, shto Arsene Wenger, a i Bielsa u Bilbau (situacija sa Ljorenteom i Xavi Martinezom) dobro znaju. E sad, Bilbaou to ne smeta, jer to nije ekipa koja je navikla da serijski osvaja najvece trofeje. Ali Milan(i Arsenal) je druga prica. Zato i govorim da je tvrdoglavljenje sa visinom plate igraca stvar koja vrlo lako mozhe da ti se obije o glavu, ako si veliki klub. Cak i vishe nego nespremnost da potroshish velike pare na transfere, koja ima i dosta pozitivnih strana, za klub i za fudbal generalno.

To je vec druga prica, ali ne vidim da Galjani pominje tu izgradnju novog stadiona.
    Nijesam mislio bukvalno na cijeli tim naravno... Ali ne vidim problem da se svake sezone izbace po jedan Shaarawy ili De Sciglio... Dovoljno je napraviti kostur tima, pa od para koje uštediš kupiš ostatak... Italijani ne mogu više kao nekada poslovati, to im je generalni problem... Kako ja o tome razmišljam... Berluskoni je shvatio da se ne može kao prije i ove sezone je umjesto da održava bolesnika na samrti, odlučio da povuče definitivan rez... Umjesto da maže oči navijačima dovođenjem posrnulih zvijezda (tipa Ronaldinjo), krenuo je od početka... Ne sumnjam ni najmanje da je spreman da uloži malo veće pare, čim klub ponovo stane na noge i napravi kakvu takvu bazu za budućnost... Da podsjetimo prethodna je trajala skoro 20 godina... Starina je što bi se reklo fudbalski boem, njemu su strast fudbal i žene, kad vidi dobru priliku nema tu štekanja...

Galjani nije pominjao gradnju stadiona, ali se konstantno provlači priča o kupovini San Sira... Koliko god da mi je prirastao srcu taj stadion (po priči mnogih fudbalera, stadion sa ubjedljivo najboljom atmosferom u Evropi), mislim da je u ovom trenutku preveliki... Stadion tipa Juventusov, tu do 45k sjedišta i projektovan da se može lako nadograditi po potrebi, bi bio savršen...

Inace, uporedite samo trenutni nivo rasprave na ovom i na Primera topicu. Izvinjavam se na off-u ali morao sam
    Eh poslije će neko reći kako je Španska liga zanimljiva...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Razvoja da, ali troskovi zadrzhavanja tih talenata u klubu su mnogo veci, shto Arsene Wenger, a i Bielsa u Bilbau (situacija sa Ljorenteom i Xavi Martinezom) dobro znaju. E sad, Bilbaou to ne smeta, jer to nije ekipa koja je navikla da serijski osvaja najvece trofeje. Ali Milan(i Arsenal) je druga prica. Zato i govorim da je tvrdoglavljenje sa visinom plate igraca stvar koja vrlo lako mozhe da ti se obije o glavu, ako si veliki klub. Cak i vishe nego nespremnost da potroshish velike pare na transfere, koja ima i dosta pozitivnih strana, za klub i za fudbal generalno.
    Sve je to fino, ali 'troškovi zadržavanja' po meni ne postoje.
    Ako potrošiš 20 eura na materijal za picu i napraviš baš zajebanu veliku picu od koje zaradiš 400 eura, nazivanje tog obrta troškom mi je malo kao termin 'legitimno silovanje'.

'Troškovi zadržavanja' ne prelaze količinu novca koju inače možeš da odvojiš, a ta količina zavisi od uspjeha. Bilbao ne proizvodi mega - talente a prodajom Martineza zadržao je Muniaina na nešto većoj plati od ostatka ekipe. Prodaja Ljorentea je uvijek bila dio te priče tako da je pomalo nebitan.

Ono što odvaja Milan od takvog scenarija je nedostatak pogona koji proizvodi klince. Sumnjam da:

a) će 'troškovi zadržavanja' predstavljat' problem kad Šaravi napuni 26;
    b) će nekome bit' frka da potroši 10 miliona na neko dijete za par godina, kad se situacija malo stabilizuje.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nijesam mislio bukvalno na cijeli tim naravno... Ali ne vidim problem da se svake sezone izbace po jedan Shaarawy ili De Sciglio... Dovoljno je napraviti kostur tima, pa od para koje uštediš kupiš ostatak... Italijani ne mogu više kao nekada poslovati, to im je generalni problem... Kako ja o tome razmišljam... Berluskoni je shvatio da se ne može kao prije i ove sezone je umjesto da održava bolesnika na samrti, odlučio da povuče definitivan rez... Umjesto da maže oči navijačima dovođenjem posrnulih zvijezda (tipa Ronaldinjo), krenuo je od početka... Ne sumnjam ni najmanje da je spreman da uloži malo veće pare, čim klub ponovo stane na noge i napravi kakvu takvu bazu za budućnost... Da podsjetimo prethodna je trajala skoro 20 godina... Starina je što bi se reklo fudbalski boem, njemu su strast fudbal i žene, kad vidi dobru priliku nema tu štekanja...
    Ok, ovo o cemu Dzo u prethodnom postu prica i ti sada je vec mnogo bolja varijanta od one o kojoj je Prekidi Stvarnosti pricao. Ali to je upravo ono shto ja potenciram-balans se mora naci. Speaking of Dzo, pogreshno sam se izrazio kada sam rekao "troskovi zadrzavanja". Mislio sam na potrebu da se formiranim igracima daju vece plate kako bi se sprijecili da odu u drugi klub. Naravno da ih je moguce prodati i "troskove" pretvoriti u super zaradu. Medjutim, onda osvajanje trofeja ide malo tezhe. Arsenal je najbolji primjer za to. Citava moja prica ide u pravcu da je potrebno napraviti taj balans izmedju dvije potrebe: one da se posluje razumno (shto ce reci, bez razbacivanja, ogromnih gubitaka i trosenja po 20 miliona polugodisnje na kese) i one da se osvajaju titule.

Quote Originally Posted by Medo Je
    Galjani nije pominjao gradnju stadiona, ali se konstantno provlači priča o kupovini San Sira... Koliko god da mi je prirastao srcu taj stadion (po priči mnogih fudbalera, stadion sa ubjedljivo najboljom atmosferom u Evropi), mislim da je u ovom trenutku preveliki... Stadion tipa Juventusov, tu do 45k sjedišta i projektovan da se može lako nadograditi po potrebi, bi bio savršen...
    Ja bih volio da ostane San Siro, iz cisto emotivnih razloga. Evropske utakmice na San Siru (kao i na OT, Anfieldu, Camp Nou i Bernabeu) su uvijek neshto posebno

Quote Originally Posted by Medo Je
    Eh poslije će neko reći kako je Španska liga zanimljiva...
    Mislio sam na kvalitet diskusije, ne lige
    Last edited by Recordare88; 14-12-12 at 16:57.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Ok, ovo o cemu Dzo u prethodnom postu prica i ti sada je vec mnogo bolja varijanta od one o kojoj je Prekidi Stvarnosti pricao. Ali to je upravo ono shto ja potenciram-balans se mora naci. Speaking of Dzo, pogreshno sam se izrazio kada sam rekao "troskovi zadrzavanja". Mislio sam na potrebu da se formiranim igracima daju vece plate kako bi se sprijecili da odu u drugi klub. Naravno da ih je moguce prodati i "troskove" pretvoriti u super zaradu. Medjutim, onda osvajanje trofeja ide malo tezhe. Arsenal je najbolji primjer za to. Citava moja prica ide u pravcu da je potrebno napraviti taj balans izmedju dvije potrebe: one da se posluje razumno (shto ce reci, bez razbacivanja, ogromnih gubitaka i trosenja po 20 miliona polugodisnje na kese) i one da se osvajaju titule.
    Naravno balans mora postojati i to je jasno... Arsenal je dobar model stvaranja igrača, ali kiksaju na poslednjoj stepenici... Bajern Minhen bi bio vjerovatno najbolji primjer, mada i oni znaju potrošiti malo više nego što im je potrebno...

Ja bih volio da ostane San Siro, iz cisto emotivnih razloga. Evropske utakmice na San Siru (kao i na OT, Anfieldu, Camp Nou i Bernabeu) su uvijek neshto posebno
    I ja naravno, nego ne znam koliko je to realno... Sentimentalnost je Milan već koštala dosta, umjesto da su postepeno mijenjali tim, oni su predugo zadržali "starce"...

Mislio sam na kvalitet diskusije, ne lige
    Znam naravno... Nego kod nezanimljivih liga nema ni kvalitetne diskusije... Jes da nije ni Italija prećerano zanimljiva trenutno, ali je većina timova u tranziciji pa nam ne ostaje ništa drugo nego da pričamo...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nijesam mislio bukvalno na cijeli tim naravno... Ali ne vidim problem da se svake sezone izbace po jedan Shaarawy ili De Sciglio... Dovoljno je napraviti kostur tima, pa od para koje uštediš kupiš ostatak...
    i sam si svjestan da je to nemoguce. neizvodljivo je svake sezone imat po jednog Faraona a trosit kako oni trose. medjutim, da se napravi kostur od 3, 4 pa da se na to doda nekoliko jeftinih, to je vec izvodljivo. mada, Milan nikad nije tako radio pa sumnjam da ce i sad. ka sto je Juve napravio, dje nemas najboljeg igraca i svi su korisni. za takve stvari ti i poseban trener treba.

Milan je vazda zvijezde imao i od toga je Berlusconi bolesan. ili ce doves nekog manijaka ka sto je Kaka bio ili ce na neke jade, rate i ta cuda, uzet Teveza i njemu slicne.
    Last edited by clapton; 14-12-12 at 17:22. Reason: lose se izrazih.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Odlicno je sto vodimo diskusije o svemu ovome i normalno da nismo ni priblizno strucni kao neko ko se tamo time bavi inace ne bih ovo kucao nego bio u nekoj kancelariji na cijim vratima pise AC Milan
    Dobro je za nas sto pratimo fudbal da u CG imamo stvar kao sto je ovaj forum da podijelimo misljenja sa drugim, a cesto i svjeze informacije.Normalno je da svi ne mislimo isto, ali u tome i jeste stvar.Zato naprijed i sa misljenjima i infomacijama!!!
    TU SEI TUTTA
    LA MIA VITA
    AC MILAN

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by skoljci View Post
    Odlicno je sto vodimo diskusije o svemu ovome i normalno da nismo ni priblizno strucni kao neko ko se tamo time bavi inace ne bih ovo kucao nego bio u nekoj kancelariji na cijim vratima pise AC Milan
    Dobro je za nas sto pratimo fudbal da u CG imamo stvar kao sto je ovaj forum da podijelimo misljenja sa drugim, a cesto i svjeze informacije.Normalno je da svi ne mislimo isto, ali u tome i jeste stvar.Zato naprijed i sa misljenjima i infomacijama!!!

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Procitah sad taman: po nekim istrazivanjima barselona je klub koji je proizveo najvise igraca koji trenutno igraju u ligama petice.
    Ukupno njih 38!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Procitah sad taman: po nekim istrazivanjima barselona je klub koji je proizveo najvise igraca koji trenutno igraju u ligama petice.
    Ukupno njih 38!
    mislim da ni Real nije daleko od te brojke. cak bih reko, da ti ne iznese taj podatak, da ih Real ima mnogo vise. mozda u okviru Primere?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milan, tj. uprava Milana, Galliani i Braida prije svih, nemaju vise ideje kako da upravljaju klubom. Vec nekoliko prelaznih rokova lutaju, nadaju se da ce uspjeti da uhvate nekog odlicnog a nezadovoljnog igraca tipa Ibrahimovic. Mogu da se odluce da rade sa manje para, ali planski, no oni nemaju plan. Fiorentina je zamjenila skoro 20 igraca ove godine, dovela je potpuno novu odbranu za oko 5 miliona. 4 od 5 igraca iz Fiorentinine odbrane koji su ove godine ulazili u igru makar na minut bi imali mjesta u Milanu, a dvojica bi lagano bili u prvih 11 [Roncaglia i Rodriguez]. Milan mora da podmladi upravu, pa onda da neko novi i sa malo vise entuzijazma krene u plansko gradjenje nove ekipe.

Btw, Inter je navodno blizu dovodjenja Facunda Ferreyre iz Veleza. Mlad je, ali veliki potencijal, bila bi odlicna kupovina za Inter, ako se ostvari.
    S druge strane, Palermo hoce Funes Morija, za oko 10 miliona, sto mi je smijesno. Prilicno precjenjen igrac.
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    514
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    379 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    mislim da ni Real nije daleko od te brojke. cak bih reko, da ti ne iznese taj podatak, da ih Real ima mnogo vise. mozda u okviru Primere?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko oce da radi ekipa se pravi vrlo lako. Samo sansa,motivacija i skauting. A da tu neke velike pare trebaju, ne trebaju.

Evo sto kaze bgh jedan Pizaro, Rodrigez,Mati kao ne bi mogli igrat u Milan a ?

Njukasl 11 - still at club 8. Hvala.
    Last edited by Jovan081; 14-12-12 at 17:41.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    i sam si svjestan da je to nemoguce. neizvodljivo je svake sezone imat po jednog Faraona a trosit kako oni trose. medjutim, da se napravi kostur od 3, 4 pa da se na to doda nekoliko jeftinih, to je vec izvodljivo. mada, Milan nikad nije tako radio pa sumnjam da ce i sad. ka sto je Juve napravio, dje nemas najboljeg igraca i svi su korisni. za takve stvari ti i poseban trener treba.

Milan je vazda zvijezde imao i od toga je Berlusconi bolesan. ili ce doves nekog manijaka ka sto je Kaka bio ili ce na neke jade, rate i ta cuda, uzet Teveza i njemu slicne.
    Ođe se mora napomenuti jedna stvar... Milan je svoje najveće zvijezde ili sam stvarao ili dovodio za smiješno male pare... Maldini, Seržinjo, Stam, Kafu, T.Silva, Pirlo, Gatuzo, Sidorf, Kaka, Rivaldo, Ševa, Inzagi itd... Jedino su Rui Kosta i Nesta plaćeni velikim parama... Vazda su se bolje pokazivali igrači koje dovedemo za male pare nego skuplji...

Quote Originally Posted by big giant head View Post
    Milan, tj. uprava Milana, Galliani i Braida prije svih, nemaju vise ideje kako da upravljaju klubom. Vec nekoliko prelaznih rokova lutaju, nadaju se da ce uspjeti da uhvate nekog odlicnog a nezadovoljnog igraca tipa Ibrahimovic. Mogu da se odluce da rade sa manje para, ali planski, no oni nemaju plan. Fiorentina je zamjenila skoro 20 igraca ove godine, dovela je potpuno novu odbranu za oko 5 miliona. 4 od 5 igraca iz Fiorentinine odbrane koji su ove godine ulazili u igru makar na minut bi imali mjesta u Milanu, a dvojica bi lagano bili u prvih 11 [Roncaglia i Rodriguez]. Milan mora da podmladi upravu, pa onda da neko novi i sa malo vise entuzijazma krene u plansko gradjenje nove ekipe.

Btw, Inter je navodno blizu dovodjenja Facunda Ferreyre iz Veleza. Mlad je, ali veliki potencijal, bila bi odlicna kupovina za Inter, ako se ostvari.
    S druge strane, Palermo hoce Funes Morija, za oko 10 miliona, sto mi je smijesno. Prilicno precjenjen igrac.
    Da, da to ti znaš pošto se čuješ svaki dan sa njima... Pretprošle osvojena titula, prošle borba do samog kraja (i gubitak iste od neporaženog Juventusa)... I poslije malo lošijeg starta sezone odma nemaju viziju i plan, dok je Fiorentina uzor za planski rad, tim sa pregršt titula i dominacijom u ligi... Baš da vidimo ko će na kraju ove sezone biti bolje plasiran...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Orgullo View Post
    Zna li se sta oko Jovete?
    Oce li igrati protiv Siene?
    Trebalo bi da startuje, bice sigurno u sastavu.

San Siro ostaje sigurno, samo sto bi Milan zelio da ga otkupi kad Inter predje na svoj novi stadion. Problem je sto je zakon o kupovini gradskih stadiona juce zaustavljen, sto znaci blokada do najmanje 2014. Realno gledano, Milan ce vjerovatno biti u prilici da kupi San Siro tek poslije finala Lige Sampiona 2016 godine.

Sto se tice transfer politike, nijesam ja rekao da Milan uopste nece kupovati dobre igrace. Hipoteticki gledano, ko god da dovede Lewandovskog ili Llorentea, doveo je zvijezdu. Cinjenica da ce ih dovesti za 0 eura, apsolutno ne umanjuje znacaj transfera. I cinjenica je da Milan vise ne moze da igra igru na milion vise. Pa vec ove godine smo barem za 10 igraca odustali cim smo dobili iole ozbiljnijeg konkurenta. Ono sto Milan moze da radi, dok se finansije ne stabilizuju jeste da igra na kartu ugleda i velicine kluba. U slicnoj situaciji Milan se nasao i krajem 90tih, pa je iz tog perioda izasla jedna od najboljih Milanovih generacija. Jeste se i ulagalo, ali su dovodjeni mladi igraci, vecinom neprovjereni ili nedokazani. Pirlo, Serginho, Sheva, Gattuso, pa i Seedorf i Kaladze. Sheva je papreno placen, ovi ostali apsolutno potplaceni u odnosu na kvalitet. Ali i pored ove krize, Milan je El Shaarawy-ja platio 15 miliona, kad je ovaj imao samo 18 godina. Za te pare je vjerovatno mogao da dovede sasvim solidnog izgradjenog igraca. Ipak, vec u drugoj sezoni ta kupovina je isplacena. Slicno je sa trgovinama Gabriela i Nianga. Njihovo vrijeme tek dolazi. Inace, u poslijednjih 5 godina, Milan je potrosio ubjedljivo najvise para u Seriji A na igrace do 18 godina i organizaciju mladjih kategorija. Ta politika mora dati rezultate. A kad imas rezultate, dovoljno je da, kao Barsa, dodas jedan ili dva elementa koji nedostaju, ako kostur ostaje isti. Upravo taj kostur koji se ne mijenja karakterise sve velike ekipe. Milan za sad ima 3 sigurna elementa kostura, a to su De Sciglio, Montolivo, El Shaarawy. Siguran sam da ce u Januaru, dobiti i cetvrtog clana, stopera. Sto se mene licno tice, ja potpuno podrzavam ovakvu politiku, ako je vec realnost da, finansijski, stari sistem nije mogao izdrzati. Bilo bi mi bas glupo da Milan da 20 miliona na Balotellija, koliko god da mi je mio, da bi dokazao da je veliki klub i dalje na trzistu. Jasno mi je da zvijezde donose sa sobom mnogo vise od onoga sto prikazuju samo na terenu, ali mislim da pametnim transfer odlukama, kupovinom talentovanih igraca, moze da se nadomjesti pauza velikih ulaganja od 2-3 godine. Sigurno je da ovo nije dugorocno transfer rjesenje, kao sto je i Berlusconi sam izjavio nebrojeno puta, ovo je situacija u kojoj se on i Milan nasao, najvise zbog one kazne od 560 miliona eura koju je morao da plati.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, da to ti znaš pošto se čuješ svaki dan sa njima... Pretprošle osvojena titula, prošle borba do samog kraja (i gubitak iste od neporaženog Juventusa)... I poslije malo lošijeg starta sezone odma nemaju viziju i plan, dok je Fiorentina uzor za planski rad, tim sa pregršt titula i dominacijom u ligi... Baš da vidimo ko će na kraju ove sezone biti bolje plasiran...
    A? Gdje sam rekao da je Fiorentina uzor za planski rad? Ove sezone je napravila dobar prelazni rok, prethodne 2 je bila uzasna, taman kao Milan sad. I to sam u prethodnim sezonama gomilu puta i pisao ovdje...
    Da ce biti bolje plasirana od Milana na kraju sezone? Nisam ni to rekao, mada vjerovatno hoce, jer je bolji tim, sa boljim trenerom, ali uopste nisam o tome pricao u tom postu, vec prosto o cinjenici da se i bez velikih ulaganja moze napraviti bolji posao od onoga sto je napravio Milan.
    Milan nije imao nikakav plan ni u prethodne 2-3 sezone iako je imao dobre rezultate. Sve se svodilo na nadu da ce naci nekog dobrog igraca koji je nezadovoljan u drugim ekipama i privoliti ga da dodje. Sa Robinhom i Ibrahimovicem je uspjelo [sa razlicitim rezultatima], sa Tevezom nije. Titula je i dosla kao posledica toga sto je Ibrahimovic prakticno covjek-tim, ali to i dalje nema nikakve veze sa vizijom i planskim radom. Milan ima gomilu prosjecnih igraca koji nemaju sta da traze u timu koji navodno ima ambiciju da i Ligi Sampiona pravi rezultate. Odbrana je problematicna vec godinama, ovog ljeta su prodali ubjedljivo najboljeg igraca i koja su rjesenja?
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

A? Gdje sam rekao da je Fiorentina uzor za planski rad? Ove sezone je napravila dobar prelazni rok, prethodne 2 je bila uzasna, taman kao Milan sad. I to sam u prethodnim sezonama gomilu puta i pisao ovdje...
    Da ce biti bolje plasirana od Milana na kraju sezone? Nisam ni to rekao, mada vjerovatno hoce, jer je bolji tim, sa boljim trenerom, ali uopste nisam o tome pricao u tom postu, vec prosto o cinjenici da se i bez velikih ulaganja moze napraviti bolji posao od onoga sto je napravio Milan.
    Milan nije imao nikakav plan ni u prethodne 2-3 sezone iako je imao dobre rezultate. Sve se svodilo na nadu da ce naci nekog dobrog igraca koji je nezadovoljan u drugim ekipama i privoliti ga da dodje. Sa Robinhom i Ibrahimovicem je uspjelo [sa razlicitim rezultatima], sa Tevezom nije. Titula je i dosla kao posledica toga sto je Ibrahimovic prakticno covjek-tim, ali to i dalje nema nikakve veze sa vizijom i planskim radom. Milan ima gomilu prosjecnih igraca koji nemaju sta da traze u timu koji navodno ima ambiciju da i Ligi Sampiona pravi rezultate. Odbrana je problematicna vec godinama, ovog ljeta su prodali ubjedljivo najboljeg igraca i koja su rjesenja?
    Jesi li uopšte čitao raspravu prije nego si ostavio prethodni post...? Prelazni rok u kome se dovode prosječni igrači nije nikakav plan... Milanu nije cilj da se napuni prosječnim igračima i juri treće mjesto, ova,a moguće i par narednih sezona su samo prelazne da bi se došlo do cilja... Ako se ne borimo za titulu potpuno je svejedno imamo li bolju ili lošiju kesu u timu...

U drugom dijelu posta si pokazao da zapravo pričaš napamet... Za Robinja i Ibru se nijesu nadali, nego se odrali od posla da ih dovedu... Za svakog igrača kojeg dovode postoji i zamjena, to ljudi bez plana nemaju... I za Teveza si pogriješio... Pristao je i sve je bilo gotovo, odustali su samo zbog toga što su na kraju odlučili da zadrže Pata... Oko prodaje Silve iščitaj poslednje dvije stranice, ako ti i poslije toga ne bude jasno, žao mi je ne mogu ti pomoći...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E, no shit?
    Da, naravno, nisu samo poslali email sa molbom Barceloni/Cityju da im daju igraca i bukvalno se nadali da ce ovi prihvatiti to. Da, prilicno sam svjestan da nije bilo TAKO.
    No, ne namjeravam da se natezemo, slobodan si da mislis da Milan ekshli ima pojma sta radi.
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    514
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    379 Posts

Igraju li u nedelju De Rossi i Pjanic za Romu?

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

E, no shit?
    Da, naravno, nisu samo poslali email sa molbom Barceloni/Cityju da im daju igraca i bukvalno se nadali da ce ovi prihvatiti to. Da, prilicno sam svjestan da nije bilo TAKO.
    No, ne namjeravam da se natezemo, slobodan si da mislis da Milan ekshli ima pojma sta radi.
    Mislio sam da bar nešto znaš... No dobro, ni ne očekujem da navijač prosječnog kluba može razumjeti planove najvećih...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislio sam da bar nešto znaš... No dobro, ni ne očekujem da navijač prosječnog kluba može razumjeti planove najvećih...
    Dobro, shvatio sam, duhovit si, znash vise, sa visine gledas na one koji navijaju za prosjecne klubove, bla bla, mozemo li sad pokusat da se pravimo da smo odrasli?
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi, citam vam raspravu, i mislim da par kljucnih stvari ne shvatate. Milan jeste u teskoj situaciji, i zadnjih par prelaznih rokova su slabo odradili. Prije svega, para se nema kao ranije. Meni je najzalije, ali je tako. Drugo, Milan ipak ima projekat, iako vi mislite da oni nasumicno kupuju. To su ljudi sa dosta iskustva. Sad, malo to teze ide, jer traze veoma jeftine igrace, na kojima bi da grade buducnost. Morate da shvatite da, ako oce da se udje u ovaj projekat, da se gradi mali tim, to traje. Ne moze se to desiti preko noci, to je projekat koji moze da potraje par sezona. Posebno dugo ce trajati u Milan. Oni su prakticno odradili potpuni reboot ekipe. Otisli su oslonci, ekipe, a zamijenili su ih ili mladi, ili (ispod)prosjecni igraci koji su dovedeni za 0 eura, u nadi da ce iz njih proizaci nesto. Opet, tu je kriva finansijska situacija (aka Berlusconi). Sad, prica se da ce Milan da ulozi malo u ekipu. To ne znaci da ce da trguju igrace od 20+ miliona. Kupovace mlade igrace, za koje ce davati igrace u razmjenu, ili nesto tako. Ja vjerujem u taj projekat, i svjestan sam da ce trebat vremena. Ali, krucijalno je da se naprave pravi potezi na transfer marketu.

I evo, da vam javim, prvi VRHUNSKI korak, po meni, je napravljen. Milan je zavrsio za Armera. U januaru ce se priljuciti ekipi. Po meni, odlicno pojacanje.

“Pablo Armero sarŕ un giocatore del Milan nel prossimo mercato di gennaio. La trattativa con l’Udinese č ormai definita. Il laterale colombiano, il cui contratto con il club friulano scadrŕ solo nel 2015, arriverŕ in rossonero dietro un pagamento di un conguaglio economico"

Za sad su sami detalji dogovora nepoznati, ali se prica da ce Udinese dobiti oko 10 miliona eura + igraca iz Primavere po Pozzovom izboru.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Dobro, shvatio sam, duhovit si, znash vise, sa visine gledas na one koji navijaju za prosjecne klubove, bla bla, mozemo li sad pokusat da se pravimo da smo odrasli?
    Nekom jesam nekom nijesam, ka i svi ljudi na svijet... Daleko od toga da sa visine gledam bilo čije navijače, no je činjenica da navijač Fiorentine teško može razmjeti planove i funkcionisanje jednog od najvećih klubova na svijetu... Pogledaj poslednju smjenu generacija u Milanu, nemoj pričati napamet... To što smo tih godina par puta završili na 7-8 mjestu nije značilo da ne postoji plan, već samo da se završava jedan ciklus i počinje drugi...

Galjani konstantno priča da nijesmo više u mogućnosti da dovodimo zvijezde i dajemo basnoslovne plate... Priča kako ćemo da se oslanjamo na sopstvene igrače... Neko je gore iznio i podatak da Milan ima ubjedljivo najveća ulaganja u igrače ispod 18god u Italiji... Ove godine su lansirana dvojica, koja ako ovako nastave će biti okosnica tima u narednoj deceniji... Ako ti tu ne vidiš plan, nije problem u Galjaniju nego u tebi... Ajde da si rekao da se ne slažeš sa planom, ali da ne vidiš...?

P.S. Kazna od pola milijarde je naravno imala veliki uticaj... Bez nje bi i ove godine gledali Silvu u crveno-crnom dresu, to je valjda svima jasno...?
    Last edited by MeDo_JE; 14-12-12 at 18:59.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Isto, zaboravih da pomenem, svaki dan se prica o interesovanju Milana za Lucasa Bigliu iz Anderlehta. I to se prica o konkretnom interesovanju. Njegov agent je izjavio da bi on bas volio da igra u Serie A, i da jos nije bilo formalne ponude Milana, ali da su pokazali interesovanje (inquiry). Meni se taj mali bas svidja, i volio bih da dodje.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    Ljudi, citam vam raspravu, i mislim da par kljucnih stvari ne shvatate. Milan jeste u teskoj situaciji, i zadnjih par prelaznih rokova su slabo odradili. Prije svega, para se nema kao ranije. Meni je najzalije, ali je tako. Drugo, Milan ipak ima projekat, iako vi mislite da oni nasumicno kupuju. To su ljudi sa dosta iskustva. Sad, malo to teze ide, jer traze veoma jeftine igrace, na kojima bi da grade buducnost. Morate da shvatite da, ako oce da se udje u ovaj projekat, da se gradi mali tim, to traje. Ne moze se to desiti preko noci, to je projekat koji moze da potraje par sezona. Posebno dugo ce trajati u Milan. Oni su prakticno odradili potpuni reboot ekipe. Otisli su oslonci, ekipe, a zamijenili su ih ili mladi, ili (ispod)prosjecni igraci koji su dovedeni za 0 eura, u nadi da ce iz njih proizaci nesto. Opet, tu je kriva finansijska situacija (aka Berlusconi). Sad, prica se da ce Milan da ulozi malo u ekipu. To ne znaci da ce da trguju igrace od 20+ miliona. Kupovace mlade igrace, za koje ce davati igrace u razmjenu, ili nesto tako. Ja vjerujem u taj projekat, i svjestan sam da ce trebat vremena. Ali, krucijalno je da se naprave pravi potezi na transfer marketu.

I evo, da vam javim, prvi VRHUNSKI korak, po meni, je napravljen. Milan je zavrsio za Armera. U januaru ce se priljuciti ekipi. Po meni, odlicno pojacanje.

“Pablo Armero sarŕ un giocatore del Milan nel prossimo mercato di gennaio. La trattativa con l’Udinese č ormai definita. Il laterale colombiano, il cui contratto con il club friulano scadrŕ solo nel 2015, arriverŕ in rossonero dietro un pagamento di un conguaglio economico"

Za sad su sami detalji dogovora nepoznati, ali se prica da ce Udinese dobiti oko 10 miliona eura + igraca iz Primavere po Pozzovom izboru.
    Sjajna vijest.Ovaj igrac mi se jako svidja i nadam se da ce opravdati ocekivanja.
    TU SEI TUTTA
    LA MIA VITA
    AC MILAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je jos uvijek nezvanicno, timovi su blizu dogovora, ali nijesu njemu nista blizi nego juce. Armero ce 70% biti Milanov igrac, ali treba sacekati da se s mirom dogovore, jer nije iskljuceno da neko moze uleceti sa ponudom, poput Arsenala, jer je Armero odusevio Wengera u dvomecu. U svakom slucaju, bilo bi odlicno pojacanje, meni ubjedljivo najinteresantniji igrac Udinesea, jos prosle sezone, dok su tu bili Asamoah i Isla. Fenomenalne atletske mogucnosti a zna da igra. Poslije 10 godina cemo imati ozbiljne bekove na obje strane. Pa i ako bude igrao u sredini, opet cemo imati covjeka koji moze da probije i centrira da valja.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Page 170 of 446 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)