Ja sam napisao zalbu, fotokopirao prijavu i potvrdu da su mi uzeli vozacku i sve to zajedno ponio da se zavede u arhivu MUP-a, stara zgrada na bulevaru, naravno naznacio na zalbi da je za unutrasnju kontrolu.
ne mogu da vjerujem da to stalno rade, meni se slicno desilo na to isto mjesto... pretica sam dje je bilo 80 i "nagario" sam ga na cak 92. i oce da mi uzme vozacku jer tu dje zaustavljaju je 60 pa sam presao 30 preko... znaci isti dzukci. imaju srece sto ljudi obicno nemaju vremena da stvari rijese do kraja, nego svi zure i nemaju kad da idu s njima do stanica da se raspravljaju.
ja sam samo bio uporan da nisam prekoracio i da im uredjaj nije ispravan, reko kad su oni dzukci bicu i ja, jesi nisam jedno 10 puta, i "oprostise" mi. a bilo je jedno 4-5 oduzetih na gomilu kod njih.
u Bulevar Ivana Crnojevica onamo malo dalje od pinka cesto budu u svoje (civilno) auto.. zaustavljaju ljude i uzimaju im pare....
Ja sam im slao mail koji sam uzeo sa http://www.upravapolicije.com/index....=391&jezik=lat , i na neki od ovih, ne mogu se tacno sjetit' na kojeg, sam poslao mail. I od tada ima 10 dana, niko ne odgovara, boli njih ona stvar. Ali evo Tattoo je dao link za direktni kontakt i zalbe, valjace nam.
Treba da mijenjam vozacku (jos uvjek imam staru) i imam par nekih kazni, zadnju dobih prije neku noc (ne planiram to da placam osim ako ne budem morao). interesuje me (ako neko zna): hoce li mi pronac ovi da imam te kazne i ocu li morat odmah da ih platim da bih izvadio nova dokumenta!?
Prevedite to na nekog, oca, majku, sestru. Nekog ko nije dobar sa kaznama kao vi i cao. Ja cu na majku moje da prevedem, to mi je 150e. Ljetos sam platio 250e kazni.... :/
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
od svih mogucih prekrsaja i svih mogucih kazni ja danas dobih jednu za pojas.
a ko me zna (zna me majka i jos par ljudi) zna da se uvijek vezem (99% slucajeva)
Nista gume, nista lanci, nista sto sam zatamnjen itd... ali pojas. Hvala mu
Originally Posted by my name is ...
Akcija je valjda, mene zaustavlja jedan dan i kako se primice autu vidje pojas, samo mi pokaza da nastavim
Pitanje (vazda rasprava u kolima) : Ako suvozac nije vezao pojas, ko placa kaznu ako drugar plavi zaustavi i utvrdi prekrsaj ?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Bolje pojas no da te kazni za felme, za stakla...
TAKUMI
Po zakonu je vozač odgovoran i za putnike i za teret. To otprilike dođe, ako nema autoritet nad saputnicima onda nije sposoban da ih vozi.
I ja mislim da je ovo sto wolfy kaze. Jer mi je nesto cudno da se ja npr sa tatom vozim, i rokne mi 40 eura
Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2
Vozio ja za drugovima, ja u kola oni na motor. Vozac motora sa kacigom, a suvozac bez kacige. Zaustavlja ih "cuveni" cetkovic na motor, i napisa mi drugu (suvozacu) kaznu, kasnije je i na sud bio, dok drug koji je vozio prodje bez ikakve kazne, tj. na to sudjenje niko nije pitao za vozaca i sl. Moze bit ne velim ali ovako je bilo![]()
Mene napisali kaznu prije 4 godine da sam prosa crveno,jos mi stizala nije :-D
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks