Prvi DIO:
Evo sto ruski turisti misle o "turistickoj" Crnoj Gori (kratki prikaz NEGATIVNOG sadrzaja ruskih forumova):
Servis - nekvalitetan
Smjestaj - vecinom minimalistican da ne kazem siromasan
Cijene - do neba
Financijska disciplina i poslovna uljudnost - nula
Infrastuktura - nema je (samo pogledajte autobusku na CT)
Zdravstvena skrb - primitivna
Taksi prijevoz u turistickim centrima - pljacka
Cistoca po ulicama i po cestama - ne postoji jer je bacanje smeca nacionalna tradicija
Plaze - prljave
"Divlje" deponije sirom "ekoloske drzave" - brojne
Saobracajna kultura - ne postoji
Poslovanje "na crno" - svugdje
Fiskalna disciplina/izdavanje fiskalnih racuna - nema
Prevare kod ugostitelja - puno
Nepostovanje zakona - jedino pravilo koji vazi sirom cjelokupne zemlje i koje je jednoglasno akceptirano od strane pripadnika svih bez izuzetka politickih, drustvenih te strucnjih prometa, partija, sindikata, savjesa te ujedinjenja
Korupcija, nepotizam i svemoguca birokracija - dobrodosli u Majku Rusiju (kao da nismo ni izlazili iz Domovine)
"Dragulja Crne Gore" prsuta - preslana
Vecina jela u "restoranima"- preslana i seljacki-primitivna(prsuta, cevapi,kuhano meso, przeno meso, meso na gradelama i td) sto je OK za konobu ali ne vazi za "restoran"
Tzv "setalista" po uvalama vise lice na ciganski tabori (samo ne znam ima li leskovaskih rostilja po taborima)
Gorivo -skodljivo za motor
Momci po crpkama - samo milse kako bi mogli na**bat turiste s kolicinom goriva
Povijesni spomenici - zaboravljeni su od strane samih Crnogoraca
Turisticke atrakcije - vjerujte mi, prosjecan Rus nije toliko opsjednut religijom i zelio bi posjetit jos nesto osim manastira i crkava
Svidja vam se ili ne ali ovako izglete u ocima preojesnog ruskog turista.
Da ponovim nabrojao sam samo negatinve utiske u Prvom dijelu
Bogami, kakva crna kava-lavazza?! O cemu pricate?
Slazem se da je sve ovo prisutno u svakoj drugoj zemlji ali samo u CG turisticki biznes radi toliko NEmudro kao sto za njega nikad nece doc sutra.
I naravno, svaka cast izuzetcima.
PS
Ovo nije moj stav nego kao sto sam vec napisao kratki prikaz stavova ruskih turista, ali , Bogami, u mnogome se slazem s njima.
Bookmarks