A Pahuljica?
Ona ni slutila nije kakvu joj sudbinu pripremaju. Njena tuga je svakim danom postajala sve teža...
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Last edited by Oljce; 24-11-12 at 17:59.
- Nikad neću zaboraviti svoju zemlju i pomiriti se s tim da ostanem na tvojoj lađi.
YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:
"your ATTITUDE is more important than the TOOLS you use"
A nije znala još nešto: da su južni vjetrovi doznali za poraz sjevernih vjetrova kod Zaboravljene Zemlje i počeli da im se rugaju:
- Vi ste obrukali sve vjetrove. Niste mogli potopiti običan jedrenjak.
- Ni vi ga ne biste mogli potopiti.
- Mi ćemo ga potopiti. Mi ćemo vam pokazati što možemo.
I threw a wish in the well, Don't ask me, I'll never tell
I looked to you as it fell, and now you're in my way...![]()
...divlje kose, tamna oka dva
cvijet bez korjena
ples je sve sto zna...
"Nešto nije u redu sa mnom, ili sa svijetom, ili je u redu i sa mnom i sa svijetom, ali ne mozemo vezu da uspostavimo, nikakvu. Da li je iko uspostavlja, ili ljudi lazu, pretvarajuci se da nema raskida ili im je svejedno, a odrzavaju samo privid. Da li je moguca ikakva veza izmedju covjeka i svijeta osim moranja? Ja ne biram ono što imam. Ne biram, u stvari, ništa, ni rodjenje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod, sve mi je nametnuto. Još je cudnije što to moranje pretvaram u ljubav. Jer, nešto mora biti moje, zato što je sve tudje, i prisvajam ulicu, grad, kraj, nebo koje gledam nad sobom, od dijetinjstva. Zbog straha od praznine, od svijeta bez mene. Ja ga otimam, ja mu se namecem, a mojoj ulici je svejedno, i nebu nada mnom je svejedno, ali necu da znam za to svejedno, dajem im svoje osjecanje, udahnjujem im svoju ljubav, da mi je vrate.
Ljudima ne mogu udahnuti svoju ljubav, i oni ne mogu da mi je vrate. Gledaju me hladno, sumnjicavo odmjeravaju opasnost koja im od mene prijeti i, zatvoreni svakako, zatvaraju se još više, na prvu neocekivanu rijec, na prvi nenaviknut pokret, ili odmah napadaju, braneci se, jer više vole da ubiju nego da strahuju. Ljudi se u stvari boje, zato su surovi. Napad je odbrana koju naredjuje opreznost, i tako nema lijeka surovosti, jer nema lijeka ljudskoj nesigurnosti.
Ali šta je sa mnom? Ne mogu da napadam, ne mogu cak ni da se branim. Ja sam talambas po kojem biju, ali nekakav gluhi talambas koji niti sam jeci niti koga saziva."
Selimović
Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.
Kad imas slobodni dan i radis sve osim da spavas...
Malo na istok i zapad,
malo u mir pa u napad...
...divlje kose, tamna oka dva
cvijet bez korjena
ples je sve sto zna...
thank you for all you done ....sad dzaba kad vise ne mozes cuti ,i hiljadu puta krenem i zaiskri mi misao i gotovo da izgovorim rijec i ostane negdje da lebdi ,ta misao, jer znam da ce me sacekati samo tisina koja je veca od vremena.Nedostajanje kao urlik svakodnevno para dusu iznutra ali cutim i kako odmicu dani shvatam da te nista vise u zivotu ne moze nadomjestiti,hvala ti za sve sto si bio i sto si od nas stvorio!!! R.I.P
Krevet.
Tako dopao. Mekan.
Zeljan mene u njemu.
naspavana!
zamalo ispadoh kroz prozor! to je zbog vas dvoje! :mad:
Sad se probudio. Hraaaana!
Ko ti je kriv sto si napisla da si se naspavala :P
OT: Jos 5 dana do rodjendana a onda 29 do Turske. AJDE VISE DJAO TE PONIO! Brze mi dani idu kad spavam... Moracu se vrnut starome tempu.. 10h dnevno spavanja, 8 na posa, one 6 ne znam sto cinim... Dati dok ustanem iz kreveta, dok ijem, pa procunjam kroz kucu, pa 3-4 partije LoLa... Ah eto bolje to no 100 stvari zavrsit za dan a on nikako da prodje![]()
.........
Gledajuci kroz istoriju Evropa je uvijek bila centar zla jer iz Evrope je sve uvijek i pocelo: inkvizicije, boleštine, porobljavanja, osvajanja, krstaški ratovi, eksplotacije tudjih resusrsa. Da bi na kraju kada se nakupila toliko kriminala, siledžija i ubica ta ista Evropa počela da izvozi taj svoj otpad (poznato naseljavanje Australije, a kasnije i USA) i tesko je naci i jedno mjesto na zemaljskoj kugli gdje Bijelac/Evropljanin nije dosao a da nije napravio ili pokolj ili masovnu pljacku, silovanja, porobljavanja, kolonizaciju....
The more things change, the more they stay the same.
I don't get lucky. I make my own luck.
Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.
Nismo mi te sreće...
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Niste VI te srece.
Last edited by Oljce; 25-11-12 at 16:17.
There are currently 16 users browsing this thread. (0 members and 16 guests)
Bookmarks