Ljudi gledam nesto ova uputstva sto je lejdi marijana izbacila ne valja ovo moramo ovo mijenjat treba $est i ispisat jedno 15 stavki da valja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Petar_I...87-Njego%C5%A1
Није чудо што се задрма Црна Гора на дан рођења Петра Петровића Његоша...
tutti quanti cantano e bevono per te!
Ljudi gledam nesto ova uputstva sto je lejdi marijana izbacila ne valja ovo moramo ovo mijenjat treba $est i ispisat jedno 15 stavki da valja.
Prijeki neces ga zazimat nocas![]()
Last edited by bosko10; 13-11-12 at 00:32.
Evo Vuk Jeremic rece na tviteru kako je lomio stolove jer je No2e pobijedio.
I don't get lucky. I make my own luck.
Lol ala drma po Turskoj, ovi je zemljotres zarazna boles
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Map/gmap.php
Ja čekam ovaj drugi da mi opet malo butine izmasira'..ili da legnem na parket da mi dobro kičmu odradi..Kosmodisk who? ovo je mader.
Bih da se ova tema zakljuca do sledeceg, kljuc Prijekom u ruke i fino na spavanje.
I am so post-rock I shit sad birds.
ljudi ne ismijah se odavno ovako, moraće češće ovo, dajte mi taj HAARP ovamo
Eto vam sad konstitutivna sjednica niksickog parlamenta.
Eto vam i Niksic i onako ga se pola nocas oburdalo. Bedema pola nema.
Slazem se.
Malo edukacije,da znamo odokativno koliko nas drma...
Merkalijeva skala Đuzepe Merkali (Giuseppe Mercalli) je italijanski naučnik koji je kreirao Merkalijevu skalu intenziteta zemljotresa. Zahvaljujući njemu moguće je evidentiranje jačih intenziteta zemljotresa i bez instrumenata. Ovo je značajno zbog toga što se na ovaj način zemljotresi proučavaju i evidentiraju vekovima i približavamo se momentu kada će njihovo predviđanje biti moguće.
Merkalijeva skala ima 12 stepeni:
1 – Ljudi ne osećaju nikakav pomeraj
2 – Neki ljudi osećaju ako su u stanju mirovanja ili na višim spratovima zgrada
3 - Mnogi ljudi, ako su u zatvorenom prostoru osećaju podrhtavanje. Viseći objekti (npr. Lusteri) se ljuljaju. Ljudi na otvorenom ne primećuju
4 - Većina ljudi, ako su u zatvorenom prostoru osećaju podrhtavanje. Viseći objekti se ljuljaju. Zveče tanjiri, prozori i vrata škripe
5 – Skoro svi primećuju podrhtavanje. Oni koji spavaju – bude se. Vrata se otvaraju, posuđe pada, slike na zidu se ljuljaju. Mali predmeti se pomeraju ili prevrću. Drveće može da se ljulja, tečnost se preliva iz otvorenih posuda.
6 – Svi osećaju potres. Ljudi imaju problema sa hodom. Predmeti padaju sa polica. Slike padaju sa zidova. Nameštaj se pomera. Puca malter. Drveće se trese. Manje štete na loše sazidanim kućama. Nema strukturnog razaranja.
7 – Ljudi imaju problema sa stajanjem, Vozači osećaju da im se vozilo trese. Neki nameštaj puca. Slabije vezani crepovi padaju sa krova. Oštećenja su manja do srednjih na kvalitetnim objektima. Značajna na starim objektima.
8 – Vozači imaju problema sa upravljanjem. Kuće se ruše. Visoke strukture kao soliteri i dimnjaci se ljuljaju i mogu da se sruše. Dobro sagrađene zgrade trpe ozbiljna oštećenja. Stabla se lome. Nivo vode u bunarima se menja.
9 – Dobro građeni objekti imaju ozbiljna oštećenja. Podzemne cevi pucaju. Zemlja puca. Rezervoari imaju teška oštećenja. 10 – Većina kuća je oštećena. Neki mostovi se ruše. Brane su teško oštećene. Rade velika klizišta. Voda se preliva na obale reka, jezera, kanala. Železničke šine se deformišu. Zemlja puca na više mesta.
11 - Većina kuća se ruši do temelja. Neki mostovi se ruše. Velike pukotine na zemlji. Železničke šine značajno savijene.
12 – Skoro sve je uništeno. Objekti lete u vazduh. Zemlja se pokreće u vidu talasa. Velike stene se pomeraju.
Zašto se ljudi ponašaju kao da samo pojedini imaju pristup guglu i vikipediji?
Bijo si poziw koi se neodbija
Merkalijeva skala Đuzepe Meaca.
Nego, loš humor na stranu, ja ga ne osjetih a i ja sam neki k*rac od forumaša pa reko da napišem makar to.
Ako izginemo, pozdrav za sve Vas na forumu koje sam volio.
Mislim na starwalkera naravno.![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Evo gledam po Čileu i Turskoj koliko zemljotresa. I Mianmar danas imao nekolika po 5-6.
'Ajmo u krevet, nije ovo ništa.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Osjetiste li zemljotres prije dvije ure?![]()
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Lee Man feat Monteniggers - Zemljotres.mp3
Zemljotres, urnebes,
hajde podji sa mnom i zaboravi na sve,
zemljotres, urnebes,
hajde podji sa mnom i opusti se.
"There’s no such thing as good money or bad money. There’s just money." - Lucky Luciano
Vjerovatno sam jedan od rijetkih zaljubljenika zemljotresa, zbog toga će Vam se moj komentar učiniti subjektivnim.
Međutim, ono sinoć i nije bio neki zemljotres, a po svim seizmološkim podacima, računa se u blage do srednje zemljotrese.
E sad, ja sam ranije živio u zgradi kod sportskog centra koja je napravljena nakon nekog jakog zemljotresa u Sloveniji (ne znam tačno koje godine, iako sam tu priču čuo 1000 puta). Po onome što pričaju stariji stanari zgrade, ta zgrada je pravljenja da izdrži do VIII stepena Rihterove skale. Mislim da sličnih teško ima u PG. Ali, je glavna stvar kod tadašnje gradnje bila, da su pregradni zidovi od gipsanih ploča... E to je bilo uživanje, kad zadrma.... pa se svaki zid zaljuja... Sad živim u relativno novoj zgradi (stara tri godine), jako dobrog kvaliteta gradnje (kad je u pitnaju gruba gradnja (izvođač Kroling)), ali mi se nekako čini, da ne daj Bože da se ponovi '79-ta, ode pola PG sa novim zgradama do temelja...
Ova stavka je izuzetno korisna ako ti se iznad glave nalazi polica za knjige i mermerne (izmedju ostalog) skulpture na njoj, u tom slucaju mozhesh da birash da li da umresh od udaraca (bez jastuka) ili od gushenja (sa)Originally Posted by uputstvo
Sveti???
Ne ne, fali Mabus i ona kompanija sa Religija podforuma. Bog je jedan, pakao postoji, poslao je zemljotres da nas kazni za nashe grEhe, u Kuranu je precizno opisano kako nastaju zemljotresi a ovaj je predvidio Muhamed Saws prije 1400 godina i tako toOriginally Posted by Desert De Lleo
![]()
Last edited by Recordare88; 13-11-12 at 08:53.
Deserve's got nothing to do with it.
Vazda neka ***** u taj Danilovgrad.
Ja i drug iskulirasmo zemljotres, dako nam se ne naljuti. Igrali smo soni, zao nam je bilo prekidat.
Trebao je biti malo jaci![]()
---Chelsea Fc---
Obuka ipak potrebna vidimne na lice nego na glavu jastuk...
a za stvari, pa to je ono u prevenciji napisano da staviš na donje police
da si odmah to stavio tamo, jesi čuoooo
, nemoj 2 puta da ti govorim
.
Nisam mogla da napišem da nas Bog kažnjava jer svi znaju da ne vjerujem u njega...a bila sam "bad girl
uuups
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks