Page 66 of 66 FirstFirst ... 16566263646566
Results 1,626 to 1,647 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesam ja fulio nista nego ti 'oces da u toj recenici nadjes Srebrenicu, a to je tako siroko napisano da svak nadje ono sto mu se cini da pise. Opet preskecas ono i
    Davno sam napisao kako se to razumije, ti razumijes drugacije i gotova rabota.

PS.
    Posto vidjoh da je neko otvrorio posebnu temu sta mislite da se ova zamandali ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitanje Srebrenic je od izuzetne vaznosti za NK i CG, pogotovo sad kad su simboli pase...Ko jebbe principe pod A, dajmo malo Srebrenice za koju je DPS tocio gorivo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Pitanje Srebrenic je od izuzetne vaznosti za NK i CG, pogotovo sad kad su simboli pase...Ko jebbe principe pod A, dajmo malo Srebrenice za koju je DPS tocio gorivo...
    Mani se demagogije jer ako im nije bilo vazno sto su ga pisali? .

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Ja sam da se zamandali. A svakako već i tice znaju da je Onaj iz SNP-a već promijenio pjesmu, pa mogu pisat platforme kolko oće...
    A da, đaole, što je bitan gradonačelnik, mogu oni i bez njega dok budu ustajali na himnu.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mani se demagogije jer ako im nije bilo vazno sto su ga pisali? .
    Ti nekom o demagogiji ? aj polako

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja izvini sto vam ja napisah onu platformu pa ubacih nepotrebne stvari :d

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Davno sam napisao kako se to razumije, ti razumijes drugacije i gotova rabota.
    Jeste, napisao si da se time misli na svakakve tuzbe za genocid i slicne rabote.. ja velim da to nema veze s mozgom, jer kad se pominju Srebrenica i odgovarajuca odluka Medjunarodnog suda pravde u jednoj istoj recenici, sve je jasno. Jer ni jedno drugo tijelo nije kompetentno da nesto proglasi genocidom, a taj sud je Srebrenicu tako okarakterisao. I da, gotova prica..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dvadesetak dana ti je trebalo da shvatis kako se mandati broje ovo ce ti zauzeti manje vremne jer je jednostavnije sta znaci jedno obicno "i" u recenici, ali to je sporedna stvar. Ni u dzep ni iz dzepa kako god ko razumije, a pogotovo poslije ovoga sto napisa B&G

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

e bogome ce biti da se opasno pocinjes sluziti lazavinama, jer u vezi mandata si ti bio taj koji je zabudalio debelo bio kako i Forca silom na sramotu treba da dobije mandat, iako njihova zbirna manjinska lista nije imala dovoljno glasova za njega. Pa smo vdjeli kako je prosla ta tvoja 'racunica'.. no da ne sirimo i ne nadovezujemo se na "i"...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hhahhahaha vazno je da si ti naucio kako se racunaju mandati, a crtano ti bar par puta no ce biti bruka ako si opet zaboravio kad si i to zaboravio Prica o Forci je bila tumacenje zakona a ne racunanje. Razlika je objasnjavanje clana nekog zakona i racunanje, ali ako je za tebe to isto i tako je dobro

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

ada prica o forci nije bila racunanje, coce, samo si ti sto puta izbacivao link simulatora koji pokazuje kako forca treba da dobije mandat. A i tumacenje tog clana izbornog zakona ti je bila jaca strana, vidjeli smo posle po odluci RIK-e

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

26-10-12, 11:03

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ko god ima minimum razuma jasno mu je da sve ovo nema blage veze sa Nikšićem, nikšićanima i njihovim komunalnim uslugama.
    Biće više nego interesantno posmatrati rasplet ove situacije. Ukoliko Pozitivna odustane od ovih principa (pa makar i za jotu), sad kad su već izašli (bolje reći: istrčali) sa njima, poslaće poruku javnosti da je zapravo daleko od ozbiljne partije i cijena koju može platiti zBog toga može biti visoka.
    28-10-12, 10:00

Međutim, ne vjerujem da će Pozitivna istrajati na vlastitim uslovima. Naprotiv, već se vide jasni znakovi reteriranja. Ne znam ko im osmišljava djelovanje, no neiskustvo se prije ili kasnije nekako prikaže, a za velike amplitude u potezima (ukoliko se sve odigrava u kratkom vremenskom razmaku) plaća se obično visoka cijena.
    29-10-12, 13:50

Ipak, imam neki čaroban osjećaj da će Pozitivna da odstupi i da od ponavljanja izbora nema ništa. Sve što se sada traži jeste častan izlaz i za Pozitivnu i za Ravnogorski front, obzirom da je ova neočekivana epizoda bila ipak štetna za samu opozicionu saradnju, a posebno štetna za DF.
    Svaka čast na procjeni, ali uopšte nijesam srećan (kao ni ti) što si bio u pravu. Vjerujem da bi malo ko zamjerio Pozitivnoj da je napravila koaliciju sa Ravnogorskim Frontom u Nikšiću zbog dugogodišnjeg uništavanja tog grada od strane SDPS-a bez ovog cirkusa đe su, ničim izazvani, postavili uslove kao što su Srebrenica, Kosovo, Milošević i simboli. I što je od toga ostalo?

Kosovo?

Before
    9. Kada je od značaja za razvoj Opštine Nikšić, saradnja sa zvaničnim vlastima Kosova, odnosno njihovim lokalnim upravama. Distanciranje od javno iskazanog stava o organizovanju referenduma o preispitivanju odluke države Crne Gore o priznanju Kosova.
    After
    4. Saradnja sa lokalnim upravama (zajednicama) bivše SFRJ, bez izuzetka, o pitanjima koja su od značaja za ukupni društveno ekonomski razvoj Opštine Nikšić.
    Moglo je pisati i ovako:
    Saradnja sa svim opštinama na Svijetu, bez izuzetka, o pitanjima koja su od značaja za ukupni društveno ekonomski razvoj Opštine Nikšić. Isti matrak.

Srebrenica i Milošević?

Before
    10. Jasan otklon od političke prošlosti i politike Slobodana Miloševića. Osuda svih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, sa posebnom osudom genocida u Srebrenici (odluka Međunarodnog suda pravde od 26.2.2007.), i puno poštovanje odluka Haškog tribunala.
    After
    5. Jasan otklon od političke prošlosti devedesetih godina, koja je rezultirala teškim posljedicama ratnih dešavanja, gubitkom ljudskih života , velikim brojem izbjeglih i raseljenih lica, ogromnim materijalnim razaranjima, sankcijama i uništavanjem privredne osnove crnogorskog društva. Osuda genocida i svih zločina na prostoru bivše SFRJ i s tim u vezi poštovanje odgovarajuće odluke Međunarodnog suda pravde
    Nit ima pominjanja Miloševića pa se kreativnim tumačenjem otklona od političke prošlosti devedesetih godina može uzeti da recimo Pozitivna ograđuje od Miloševića a Nova srpska demokratija od Izetbegovića i Tuđmana, a možda i Kučana i Gligorova (Đukanović se podrazumijeva).
    Od posebne osude genocida u Srebrenici ni slova. Ah, pardon. Kaže "svih zločina". Mogli su napisati:
    Osuda svih zločina od srednjeg vijeka do danas i s tim u vezi sve odluke svjetskih sudova. Tu je neđe i Srebrenica.

Simboli?

Before:
    7. Isticanje i poštovanje državnih simbola kako je predviđeno Ustavom, a utvrđeno Zakonom o državnim simbolima (zastava, grb, himna). Ovo ne isključuje vaša programska opredjeljenja o simbolima, ali skladno legalističkoj pretpostavci zahtjeva poštovanje postojećih simbola u punoj mjeri.
    After:
    2. Nepoštovanje i neisticanje državnih simbola (zastava, grb, himna) od strane potpisnica ovog sporazuma uzrokuje raskid koalicije u Nikšiću.
    Nema se što zamjeriti. No, malo je čudno nakon onoga od prije par dana

Dio poslanika Demokratskog fronta iz Nove srpske demokratije i bivših funkcionera Socijalističke narodne partije nije bio u skupštinskoj sali dok je intonirana crnogorska himna, na otvaranju konstitutivne sjednice novog saziva crnogorskog parlamenta.
    Svi poslanici Nove kao i Predrag Bulatović, Milan Knežević i Vladislav Bojović iz Demokratskog fronta su nakon intoniranja crnogorske himne, ušli u plenarnu salu.
    Ah, da. To ne važi jer nije bio potpisan sporazum. Dakle, vrijeme SAD.

Meni je zbilja degutantno kako pojedinci gutaju sve što im se servira iz Pozitivne i pokušavaju da predstave da je to to i kreativno tumače ono što je svima jasno ko ima mozak. Kreativnost je čudo. Vidiš ono što želiš da vidiš.

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Konačno da neko ilustruje kako je nastala narodna izreka "i vuk sit i ovce na broju". Neki su paralelni univerzumi u pitanju, vidim ja...

Taman da i momak priča da je j**** i đevojka da kaže da je još nevina. Mada, uvijek su u opticaju i druge šupljine...
    Najgore je kad se to radi u zdrav mozak. Čisto da se nadovežem na moju prethodnu priču.

Nemam ja nikakvog razloga da budem razočaran u Pozitivnu. Bio bih da sam im dao glas, ali sam odavno vidio o čemu se, nažalost, radi. Htio sam povjerovati da ja umišljam i pozdravio sam svaki njihov pozitivan potez. Kritikovao sam ih vrlo malo a uslove koje su Ravnogorcima dali sam odmah pozdravio sa oduševljenjem. Ali, ljudi. Ovo je neozbiljno. ''Il ga kuj, 'il ga ne mrči'' ide narodna izreka. A oni su ga samo zamrčili.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da nije bilo toga linka ti nikad ne bi shvatio Donta pa je bilo korisno. Samo nemoj zaboraviti do sljedećih izbora pa da se opet neko muci dok shvatis da oni koji ne izlaze ne pomazu nikome Koliko se sjecam poredjenja su pravljena zbog starog i novog zakona da bi ti shvatio kako se racuna. To da sam fulao kod Zakona jeste istina ziva, ali fulali si i ponajbolji pravnici i bivsi Ministar pravde, a ne ja amater.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ah kako se odje pocelo kakiti i traziti dlaka u jajetu.. Ja ne pamtim da je neka partija vise bila na meti politickih puritanaca od pozitivne. Konstantno, a opet uzalud, jer Pozitivna svakim svojim potezom demantuje svaki zluradi nagovjestaj njihovog posrnuca u tako principijelnoj politickoj igri, svojstvenoj samo njima.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

To da sam fulao kod Zakona jeste istina ziva, ali fulali si i ponajbolji pravnici i bivsi Ministar pravde, a ne ja amater.
    Ada sad si amater pored velicina poput Mitrica kockara i Šoća popaja, a onda bi svi ostali trebali ispasti profesionalci kad pogodili kako treba ovo perverzno postaje..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Moglo je pisati i ovako:
    Saradnja sa svim opštinama na Svijetu, bez izuzetka, o pitanjima koja su od značaja za ukupni društveno ekonomski razvoj Opštine Nikšić. Isti matrak.

Srebrenica i Milošević?
    ......
    Ja mislim da si ti nepismen i ne znas da citas jer tamo je sve pomenuto. Tebi se moze oprostiti nepismenost, ali evo i Miskove novine naopako objasnjavaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Je stvarno ne vidim nikakvu sustinsku razliku izmedju onog prvobitnom prijedloga i ovog usaglasenog.
    To sto direktno ne spominju Milosevica, Srebrnicu i Kosovo mene stvarno mnogo ne tangira ako misle da ce time spasit obraz ovima iz Nove pred njihovim biracima.

Ja sam ipak skeptican po pitanju svega to jest vjerujem da Andro i Co ipak nece postovat te simbole
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    ... A oni sa tim malim rucicama (obzirom na broj osvojenih glasova) ne da su odradili dobar posao, nego lavovski! Natjerali su prosrpske partije da priznaju nezavisnost CG, simbole, ratne zlocine iz skorije proslosti, kao i na saradnju sa Kosovom, koje ne moze biti ako se ne priznaje ta drzava kao nezavisna. Znaci, na sve ono sto NIKO do sada nije uspio...
    Jedino se ne bih slozio sa tobom da je iko uopste pokusavao ovo da postigne dosad. Zato nase forumske SDPSovce toliko i boli ova prica, manje zato sto ode Niksic, a puno vise zato sto se gubi prica na kojoj su se izbori dobijali i glasovi namicali kad je najgusce.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Ljudi, Pozitivna CG je sa svojom platformom postigla ono shto nije uspijevalo u poslednjih 6 godina, a to je da ostatak opozicije:

1. Prizna drzhavu CG i rezultate referenduma,
    2. Poshtuje drzavne simbole,
    3. Prihvati saradnju sa Kosovom,
    4. Osudi politiku 90ih,
    5. Prizna genocid u Srebrenici,

te da se na sve ovo pismeno i javno obavezhe, i da ovo bude platforma za buduce politicko djelovanje. Potpuno objektivno, nepristrasno i mirne dushe mogu da kazhem da je ovo veliki politicki uspjeh i vazhan poen za Pozitivnu.
    FAKAT!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Čujem u Kotoru se dogovoriše DPS, SDP, LP i HGI. Bez iznenađenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

..što gođ napišeš svako će pjevati svoju,nijeste u stanju napisati pjesmu na koju se svakome diže

Slobodan Aligrudić i Mima Karadžić pije nekih tries godina,scenario Mihailo Radojičić...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Djavo će ga znati sta se dogovorili jer Medo kaze iz Pozitivne kao demantuju, pa ponovo pisu platforme, onda nije to nego akcioni program, a kako će akcije izgledati ima da se vidi, samo da se ne zavrsi na pisanju jer papir svasta trpi.

Dalje mozemo na temu
    Last edited by Hari Krisna; 12-11-12 at 18:29.

Page 66 of 66 FirstFirst ... 16566263646566

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)