Page 64 of 66 FirstFirst ... 145460616263646566 LastLast
Results 1,576 to 1,600 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by prijekilijek View Post
    montenegrino
    zar ti stvarno vjerujes da se milo odrekao politike 90-ih i srpstva?
    touchdown!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Recordare sve neka je tako kako si napisao opet je sve ovo jedna velika močvara. To ti ga dođe kao koalicija partizana i trećeg rajha a ovi iz rajha se "kao" odriču njihove politike...zar zaista u to vjeruješ? Kad nešto nije prirodno onda nije i to je to...
    Saglasan sam da je koalicija dosta neprirodna. Na kraju krajeva, da zanemarimo sva autenticno crnogorska pitanja-ove partije ideoloshki nishta ne vezuje. Jedino ih vezuje to shto su opozicija.

Medjutim, stavi se u poziciju Pozitivne CG. Imali su 4 opcije: da naprave koaliciju sa SDPS-om (i univerzalno budu prepoznati kao satelit rezhima shto bi decimiralo njihove glasove), da pokusaju da ostvare manjinsku vlast u Niksicu ( u cemu ih niko nije podrzao, ni SDPS ni ostatak opozicije), da jednostavno iskuliraju sve pregovore (shto bi rezultiralo novim izborima i sveopstim napadom i SDPS i ostatka opozicije na njih i takodje decimiranjem glasova) i ovo shto su uradili. Ovo shto su uradili za njih je najbolja opcija. A pride su napravili veliki uspjeh time shto su ostatak opozicije (nevoljno i ucjenama, slazhem se) priveli makar formalno k "poznaniju prava" i natjerali ih da prihvate fundamentalne stvari bez kojih ozbiljnog djelovanja na CG politickoj sceni nema (tu prije svega mislim na stavku 1 i 4 od 5 kojih sam nabrojao).

Naravno, ovo su ucinili po cijenu semantickih ustupaka, a ostaje da se vidi da li ce i kako funkcionisati u praksi, to jest u Niksicu. Ali ono shto sada na papiru makar imamo prvi put u istoriji nezavisne CG-to je da cjelokupna parlamentarna opozicija priznaje drzavu u kojoj zivi i politicki djeluje, simbole te drzave i greshke koje je pravila (pojedine licnosti iz partije) 90ih godina. To je veliki uspjeh, i u teoriji i u praksi. Naravno, to ne znaci da sad mora teci med i mlijeko-vidjecemo dalji razvoj situacije.

Sto se tice slushanja himne, obavezali su se da je slushaju. Pajovic je vishe puta ponovio da od poshtovanja drzavnih simbola zavisi sve. Takodje u sporazumu jasno stoji da nepostovanje simbola povlaci momentalni raskid koalicije. Ako se drzhavni simboli ne isposhtuju u Niksicu a Pozitivna ne raskine koaliciju to bi bilo politicko samoubistvo izvedeno sa tolikom efikasnoscu da bi postidilo Medojevica Ne kazhem da je nemoguce (sve je moguce u CG)-ali iz sadasnje perspektive i stanja stvari zaista ne izgleda vjerovatno da bi neko mogao da bude toliko glup. Za pocetak
    Last edited by Recordare88; 09-11-12 at 22:46.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Nemoj da pokušavaš da me uvlačiš u priče o Milu jer nijesam njegov ni glasač ni njegove partije. Da li se odrekao ili nije ne znam ali je država tu (naravno ne samo zaslugom dps-a i ostalih) kakva god da je a da su se ovi drugi pitali ne bi je ni bilo a ti drugi su i sad aktivni.
    Да ли онда да сматрам да си добровољно ушао у ову причу око никшића јер си гласач опозиције?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Ja mislim da su samim ulaskom u koaliciju sa DF izgubili glasače jer bolje i sam nego sa svakim...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Nemoj da pokušavaš da me uvlačiš u priče o Milu jer nijesam njegov ni glasač ni njegove partije. Da li se odrekao ili nije ne znam ali je država tu (naravno ne samo zaslugom dps-a i ostalih) kakva god da je a da su se ovi drugi pitali ne bi je ni bilo a ti drugi su i sad aktivni.
    Ne zavlacim te no te pitam jer vidim da si usuo po Pozitivnoj a premijer i predsjednik su nam ''bili'' cetnici pa ne vidim da se iko opterecuje oko toga i da iko prica o tome da li je njima mila himna i da li im srce zaigra kad je slusaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Да ли онда да сматрам да си добровољно ушао у ову причу око никшића јер си гласач опозиције?
    Nijesam glasač nijedne stranke jer moje stranke nema,samo komentarišem što mislim da bi trebalo u ovom trenutku..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Bogami, ne znam za med i mlijeko, prije će poteći smjesa krvi, kože i crijeva od puknutog čira. Smiješani najlakše se piju...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja mislim da su samim ulaskom u koaliciju sa DF izgubili glasače jer bolje i sam nego sa svakim...

Jedino ako budu uzeli jaka mjesta ... po meni bi morali uzet presjednika opstine! Koliko to god da nekome nerealno zvuci!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Za predsjednika znamo koliko mu je mila himna,nijesam osuo po pozitivnoj već sagledavam objektivno koliko mogu sa moje tačke gledišta,znam da su na Cetinje samo zbog ove lakrdije sa DF izgubili već sada popriličan broj glasova..

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Nijesam glasač nijedne stranke jer moje stranke nema,samo komentarišem što mislim da bi trebalo u ovom trenutku..
    Cesto ovo pises da je nema to je bila takodje stranka moga oca moje familije i ponosan sam na to.Sad imam jedno pitanje u vezi nje da li ti je smetalo dok je LSCG i $ata bio udruzen sa SNP-om i prosrpskom opozcijom da li si se odrekao LSCG-a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prijeki, mislim da je Montenegrino mislio na Pravednu CG a ne na LSCG. Montenegrino, ako grijeshim ispravi i izvinjavam se unaprijed

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U svemu ovome najsmjesnije je sto svak u ovome cita ono sto bi htio da tamo pise. Ne pominje se Kosovo - ada kako se ne pominje kad pise regionima i opstinama na podrucju bivshe SFRJ eto tu se pominje i Kosovo i Titovo Velenje i sve od Triglava do Djevdjelije pa uzni sta ti se svidja.
    Ne pominje se Srebrenica - ada kako ne pominje pise tamo svi zlocini pa uzmi koji ti volja da je zlocin a sta ti volja da je herojski cin.... Svi imali platmofrme i cuda i Lekic rece niko nije odustao od svojega i svi se dogovorili i sve super.... a najbolje će biti da odbornici DPS i SDP predloze da se izvede himna kad poloze zakletvu pa da vidimo da li koalicija traja uru vremena ili postovanje himne je kad je neko moze izvesti a da ga ne gadjaju krsima
    Predlazem da gradonacelnik bude nas drugar Medo pa da i mi imamo neke koristi

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Prijeki, mislim da je Montenegrino mislio na Pravednu CG a ne na LSCG. Montenegrino, ako grijeshim ispravi i izvinjavam se unaprijed
    Kad vec spomenu lscg oni su cist dokaz kakva su politicari g*vna bar njih 99%

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Ne pišem često ovo je drugi ili treći put od kad sam na forumu da sam to spomenuo.
    Recordare88 to je LSCG.

Smetalo mi jeste ali se nijesam odrekao LSCG-a ni tada a ni sada,moraš priznati da su ono bila ipak nega druga vremena..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Možda će se puštat neki remiks himne đe će samo da ide Oj svijetla majska zoro, oj, oj, oj, svijetla, oj, oj, ma, ma, majska zoro. Neće stizat do zadnje dvije strofe.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne pominje se Srebrenica
    Za Kosovo se slazhem da se mozhe tumaciti na vishe nacina (jer nema dijela o priznanju) ali Srebrenica, iako ne imenom, se pominje jasno-genocid i presuda MSP kristalno jasno ukazuju da je rijec o Srebrenici i da je ona "izdvojena" (ruzno je reci stoga navodnici) od ostalih zlocina. A to shto je pomenuta vremenska (90-e) i prostorna (bivsha SFRJ) odrednica nas sprecava da pomislimo na Nanking ili Bergen-Belzen...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Kad vec spomenu lscg oni su cist dokaz kakva su politicari g*vna bar njih 99%
    ..pojasni malo ako imaš vremena...

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

..pojasni malo ako imaš vremena...
    Evo odma cu ti rec danas na tv cuh onog iz liberala (valjda je glavni u tu partiju i rijetko mrznu facu ima) kako podrzava mila djukanovica a ti se vrati u vrijeme Slavka Perovica kad je on bio glavni pa upored

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Grunastar to je Liberalna Partija a ne LSCG,dva svijeta prijatelju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Za Kosovo se slazhem da se mozhe tumaciti na vishe nacina (jer nema dijela o priznanju) ali Srebrenica, iako ne imenom, se pominje jasno-genocid i presuda MSP kristalno jasno ukazuju da je rijec o Srebrenici i da je ona "izdvojena" (ruzno je reci stoga navodnici) od ostalih zlocina. A to shto je pomenuta vremenska (90-e) i prostorna (bivsha SFRJ) odrednica nas sprecava da pomislimo na Nanking ili Bergen-Belzen...
    a u cemu se sva ova pisanija razlikuje od one price Lekica na konkretno pitanje o Srebrenici?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    a u cemu se sva ova pisanija razlikuje od one price Lekica na konkretno pitanje o Srebrenici?
    Pominje se genocid...Lekic, koliko mi se cini, nije priznavao prije da se tamo desio genocid.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Богами неће овдје бити задовољних док опозиционари не истетовирају крста поповића на сред груди, и да их као у буксовцима свуда гдје иду прате само двије задње строфе химне.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Богами неће овдје бити задовољних док опозиционари не истетовирају крста поповића на сред груди, и да их као у буксовцима свуда гдје иду прате само двије задње строфе химне.
    Tacno tako! Dok idu po savijete u BG nikad srece Cak opet navodim da im je super kako bi ih ja tretirao a nisam uopste nasilan lik
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Moga si staviti velika slova makar početna za tako velikog čovjeka,taman posla da ti iz.... stavljaju išta crnogorsko na sebe...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlican tekst i kompromis, Lekic i Pajovic pokazali da znaju sta znaci biti dobar pregovarac, odrzati se na sopstvenim pozicijama a opet prihvatiti i druge. Bravo za obojicu. Klasicna politicka igra, uspjesno odradjena!
    I sto je sustina, ovim dobijaju obojica, Lekic zadrzava sve svoje birace, dok Pajovic mozda i dobije kojeg vise, jer se pokazao kao neko ko je na jakim stavovima po pitanju simbola i drzave, a opet je spreman da saradjuje sa drugom stranom i gradi kompromise oko drugih stvari, sto Crnoj Gori i treba najvise! Ti ostrasceni biraci, sa Cetinja, koje pominje Montenegrino, iskren da budem, mislim i da nisu ciljna grupa Pozitivne, jer Pozitivna tom svom nekom pitomom i ne bas iskljucivom politikom, koja inace krasi ove nase prostore, privlace drugaciji profil ljudi od tog kojeg Montenegrino pominje.
    Front zadrzava sve svoje birace jer se postavio kao lider opozicije, i sto je tim biracima i najbitnije, sastavio vlast sa drugim opozicionim partijama. Pozitivnu su svi koji malo vise prate politiku i prije izbora vidjeli u ovom drustvu, tako da ovo nije nikakvo iznenadjenje.
    SNP se drzao po strani, prihvatio cinjenicno stanje i to je to.

Po meni je u citavoj ovoj prici, sad govorim o drzavnom nivou, najvise pukao SDP, mislim da su se oni prosuli skroz, i mislim da nema sanse da budu u buducnosti na rezultatu koji su imali do sada...

Page 64 of 66 FirstFirst ... 145460616263646566 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)