dali se isplati mijenjati lagere na diferencijalu menjaca
hercules evo da pomognemo onima koji ne znaju evo lokacija:
Samo od Lukoil pumpe produzite pravo![]()
dali se isplati mijenjati lagere na diferencijalu menjaca
Koje felne i gume na lude?
Kupio sam prelude gen 4 1994 god. 2.0i sa gumama 17 inca 225/45 barum bravurius 2, nazalost to joj je preveliko,a kako ide zima cini mi se da imam 2 opcije.
1. da joj uzmem gume 215/40/17-bi li joj pasovale,na ove trenutne felne? to je maximum koji moze da se stavi da ne kaci plastiku kao sto je sad slucaj.
2. razmisljao sam da joj stavim 15 felne-tako je izasla iz fabrike-mislim da cu dobiti na ubrzanju,ustedi goriva,i da ce mio trapovi duze trajati. Fabricke su joj 205/55/15 ja bih stavio 205/50/15 )jos manji dijametar,dobija se jos na ubrzanju). Bi li joj valjalo to,vase misljenje? I neka preporuka gdje naci felne za nju 4x114,3 ubih se trazeci.
pasat b4 kolko kosta polovan
Prvo provjeri koja ti dodje dimenzija, posto moze biti da ni ta 215-55 nije fabrička, druga stvar, sa tom jeftinijom dimenzijom će ti auto biti manje stabilno, imaće lošije drzanje u krivinama, a i brže će se trošiti, pa to vidi isplati li ti se da zbog 100e rizikujes svoju bezbjednost a i moguću štetu koju možeš prouzrokovat na autu...
ajde ne sprdajte se ljudi...1cm uzu gumu i pola cm otprilike nizu da uzme i tolike probleme da ima u voznji i jos da mu se brze trosi? ajde ne zaebajte...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Mozes, nemas brige nikakve, slobodno na moju odgovornost, ako oces i da ti potpisem, ovjerimo u sud...
kEDOWN moze biti da je pogresno procitao, ove dvije dimenziju su skoro pa iste, a na oko su iste.
Ako vozis trke i upadas u krivine 100 na sat, onda ne valja, ni 215 ti onda ne valja, uzmi jos sire...
Ako si every-day vozac, zapali cigar, pojacaj Cecu, izbaci ruku kroz vrata, i vozi opusteno sa 205 gumom, a kusur potrosi na zene...
Njak Njak Njak
Rokni slobodno i ne sjekiraj se.
A mozes i 225 55 ako ti je jeftinije. To bi ti cak bilo bolje.
TAKUMI
I ja bih polovnog jer ne znam da li.ima kod nas jedan majstor kome bih dao da mi otvori getribu.
TAKUMI
Ima jedan u zagoric sto radi menjace, ali se ne mogu sjetit kako se zove trika nema.
Slavko Savovic 069 530 246
slavko radi menjace i dobar je majstor jeli
Ima li ko iskustva sa ovim Nexen gumama?
WG-SPORT
205/40 R17
Tip:Putničke gume
Sezona:Zimska
Širina:205 mm
Visina:40
Prečnik:17"
Konstrukcija:R
Indeks brzine:V (240 km/h)
Indeks nosivosti:84 (500 kg)
Posebne naznake:XL
Bez straha.
TAKUMI
Mene zanima slicna stvar. Alternativna dimenzija za 215-45-17? Za zimsku.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ako hoces 17:
205 50 17
225 40 17
TAKUMI
Na 205/40/17 razlika je 4.95%, tako da ta ne bi valjala.
EDIT: Mislio sam da si stavio 205/40. Izvinjavam se!![]()
Last edited by |G60|; 09-11-12 at 10:55.
Znate li dje se mogu kupiti polovne zimske gume u PG, a da nije servis "Djeca" u Maslinama?
Neko ko ima malo veci izbor a ne samo 3 dimenzije guma?
Tamo ona magistrala dje je perionica na zabjelo... od NK puta kad ides gledaj s desne strane posle perionice, vidjet ces gomilu guma pobacane... imaju te sa sunca a imaju i veliki magacin na 100m odatle.
Njak Njak Njak
Dje cu napravit skakavac kljuc od passata 4, ono ne radi da mi izlazi kljuc i to, pa kod koga da ponesem to?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks