Originally Posted by
M.S.
Citat jednog Kimijevog navijaca:
Michael Schumacher, vozač koji me je nervirao svojom dominacijom i kojeg tada nisam pretjerano volio, no nikada nisam omalovažavao njegov talent. U svoje vrijeme Michael Schumacher bio je veći i od same Formule 1. Iznimno sam nesretan kad čitam kako se blati kao čovjek jer Michael Schumacher to svakako ne zaslužuje. Ne zaslužuje to ni kao vozač. Istina, bubao je ljude po stazi i proglašavan ubojicom, budalom, idiotom, a istovremeno svi koji su isto učinili njemu bili su heroji. Idući puta kada krenete blatiti njegovo ime sjetite se da pljujete po čovjeku koji nije samo sedmerostruki svjetski prvak već i najveći humanitarac među svim vozačima koji su ikada nastupili u Formuli 1, a usudio bih se reći i među svim sportašima.
Michael je ambasador UNICEF-a i još uvijek aktivno volontira na dobrotvornim priredbama na kojima se prikuplja novac kojim se omugućuje djeci u siromašnijim dijelovima svijeta bolja zdravstvena skrb, edukacija, voda, prehrana i još mnogo toga. Sponzor je dječje bolnice u Sarajevu koja skrbi za klince s amputiranim ekstremitetima. Aktivno je povezan s međunarodnim Crvenim križem i sudjeluje u radu te organizacije prilikom izbijanja elementarnih nepogoda. U mnoge je slične projekte ulazio mimo znanja medija koji su to naknadno otkrivali. Recimo, nakon katastrofalnog potresa i tsunamija u Indijskom oceanu 2004. (koji je odnio bar 230,000 života) Schumacher je bio najveći svjetski privatni dobrotvor, s donacijama od preko 10 milijuna dolara u gotovini (!) – podatak koji je, jedva, procurio u medije tek nekoliko godina kasnije. Stoga dobro razmislite prije nego što Michaela Schumachera opet proglasite baš takvim zlikovcem kakvim ga smatrate.
Potpis i pečat, kao da sam ja pisao ovo... Dodao bih još njegovo tehničko znanje koje je u rangu jednog šefa tima, bilo što se tiče bolida, strategija, podešavanja itd, skidam mu kapu za to.
Ali eto, nikada ga nisam volio, a skoro 15 godina pratim F1...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Bookmarks