znam cure koje rade kao stjuardese tamo, al to je vec nesto drugo, sve obezbijedjeno, dijeli stan sa drugima, cesto odsutne zbog prirode posla, tako da to i nije neka prica mozda koja tebi treba![]()
Ima li ko kakva iskustva? Ili da zna nekog ko je zivio i radio tamo pa da je cuo njegovu pricu? Svaka info je dobrodosla![]()
znam cure koje rade kao stjuardese tamo, al to je vec nesto drugo, sve obezbijedjeno, dijeli stan sa drugima, cesto odsutne zbog prirode posla, tako da to i nije neka prica mozda koja tebi treba![]()
Me, myself and I
treba mi neko ko je bas stacioniran tamo![]()
Znam da plate nijesu mnogo vece od nasih, to je sve. Uostalom, proguglaj malo, ako ti se neko ne javi.
Znam da po hotelima i restoranima uglavnom rade za male male pare pa tako ni ne izlaze u grad, bioskop jer bukvalno stede pare za porodicu (ovo je rekao vodic u Dubaiu).
Ali im bar ne kasne plate po 3 mjeseca![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Receno mi je da su plate za neke pocetne poslove od 300-500 eura, s tim sto je to bez baksisa, dok se sa baksisom dogura do 1000+ eura. E sad kad se napreduje moze to da ide 1500 i vise...
Ako ljustis krompir tamo negde u pozadini ne verujem da imas baksisa vise od 2 eura![]()
Nije mi jasan neko ko oće da ide iz ovog raja i to sad kad će biti još bolje(mada sam mislio da bolje biti ne može) ali pošto ima i takvih -skoro mi se vratila prijateljica -bila je tamo mjesec dana da papire sređuje itd a opet kod drugarice koja tamo radi već neko vrijeme i ima sve papire.
Oni su ljekari pa je za njih malo komplikovanije ali pitaću ih samo kaži šta ako budu znale eto javljam!
Molim osobu koja bude isla u Dubai da radi,kad se obogati i kad ga uvati kriza pa pocne ostavljat auta na ulicu kao ovi sad ferarije,audije i to da mi se javi na forum da dodjem preuzet barem jedno auto. Hvala.
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Ja ih znam nekoliko koji su u Pg trenutno a rade bas tamo, doduse jedan u Abu Dabiu a nesto ne ostavljaju kola po ulici... ne bi verovao.
Za turisticke posjete ne znam, al ovo za rad sam ispitao i nije uopste tesko dobiti radnu vizu i naci posao, za razliku od SAD, Kanade, Australije, drzava zapadne i sjeverne evrope. Mora se imati godina-dvije iskustva u toj oblasti za koju se aplicira raditi, tecno znanje engleskog, i zelja za radom.
Evo kako to otprilike izgleda
http://europeroyaltravel.com/jobs_careers
Nesto sam i cula da menjaju politiku zaposljavanja jer im ne odgovara da ti filipinci skupljaju te parice a ne trose ni centa u njihovoj zemlji..
Ne lupetaj!![]()
Ambasadorka je jedna nevjerovatna i predobra zena i ne postoji taj koji je dobio posao u UAE da mu je odbijena viza! Bilo kod nas, bilo nedje drugo u svijetu!
Otvoreni su za strance nenormalno! Svako engleski prica, sve ima na engleskom pored arapskog, a expat jobs su pozamasno placeni!
Znam mnooogo stranaca a i nasih koji su posli tamo da rade, i vec su po 3-4 godine i ne pada im na um da se vracu na Balkan, nego sa tim izdrzavaju sebe tamo i cijele familije nazad doma!
Ne znam ko pomenu plate, ali start plate (graduate jobs - sto znaci da morate imat diplomu fakulteta) su od $2000 pa navise!
Fora je sto nema poreza, tako da ti ne ide 50% plate na porez, kao u pojedinim zemljama EU npr.
U juznijem Omanu su plate jos vece, a cijene jeftinije nego u CG!
Da ljustite krompir, i takve zanate, i $500 ce vam bit super!
Last edited by ThaHool; 29-10-12 at 20:37.
Globetrotting
a i ko ljušti krompir ima ovakva mašina pa fino noga preko noge![]()
![]()
She is only here to annoy herself!
Ma neće Arapi da bacaju pare na te mašine, nemaju oni para... Više oni vole da plate Filipince da to ručno rade, ukusniji im je krompir koji prođe kroz filipinske ruke... Slađe im kad Filipinac zabije svoj glibavi nokat u krompir.![]()
Ipak Filipinaca tamo ima koliko i nas, ne bas puno, al zato Indijaca, Pakistanaca, Sirijaca i ekipe iz okolnih zemalja koliko oces!![]()
Globetrotting
ThaHool, ne bih se sad pozivala na poznanstva.Sem toga ja nisam rekla za vize uz posao...
Last edited by Oljce; 30-10-12 at 15:01. Reason: edit je ne lupetaj!
pusti sad vize nego nam reci sta bi s onom knjigom![]()
She is only here to annoy herself!
Neka se prvo objasni ovo kako da plate od 2000. Onda ćemo ostalo lako..
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks