Page 51 of 66 FirstFirst ... 4147484950515253545561 ... LastLast
Results 1,251 to 1,275 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post

Kao sto rekoh, dobro je Slavko opisao ovaj forum.
    Posto to ponavljas reci nam kako ga je opisao ili daj link

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Posto to ponavljas reci nam kako ga je opisao ili daj link

Ne sprdaj se, imas na njegovom blogu....
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako li ces plakat kad ti rezim padne!?
    Pocinjes ozbiljno da mi ides na zivce. Ne samo ti, nego i ostale forumske tetke alapace. Mislim da je bolje da jedno vrijeme zabatalim ovu praksu testiranja zivaca. A DPS ionako ne placa dovoljno po postu.

Pozdravljam sve forumase, bez obzira da li se slazem ili ne slazem sa njima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    da je on imao vise prostora na TV ne bi se skidao sa istoga 24h, ako je sto ove izbore opozicija imala to je medijska zastupljenost. prvi put od kada je izborna utakmica u Cg DPS nije kontrolisao medije sem tvcg koji niko i ne gleda
    Ili ne pamtiš dobro, ili si bio premlad blesavih 90-ih godina, jer je tada opozicija imala veću medijsku zastupljenost. Puštimo sada privatne tv stanice, privatno je privatno. Pričajmo o državnoj tv koja ima valjda neku obavezu prema svim građanima Crne Gore. Što je specijalno imala opozicija na TVCG tokom ove kampanje osim ono minimalno- prilozi sa promotivnih skupova. I što još? A, da, imali su i učešće u 3-4 fenomenalne emisije u kojima su se okupili predstavnici svih 13 stranaka i koalicija i u kojima su u par navrata po minut mogli nešto da kažu na zadatu temu. A pominjanih 90-ih godina bile su emisije u trajanju po 30 i 60 minuta u kojima su stranke mogle po svom nahođenju da sebe predstave, plus prilozi sa skupova, plus okrugli stolovi i debate i sučeljavanja. E o tome ja pričam, zamisli da je Lekić na primjer dobio mogućnost da na tvcg sat vremena ispriča svoju verziju priče koju je o njemu plasirao DPS. To bi po logici stvari doprinijelo povećanju njegovog rejtinga i broja glasova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ping www.praha.cz

Reply from praha.cz: Destination host unreachable.

Ne prenemazi se. Jedino sto je ovdje smijesno jeste dobro poznata "skola manira" - pasivnost, inacenje i povremena sabotaza kao izraz nemoci vas nekolicine frustriranih sledbenika sumanutog Vodje. Umjesto tuzbalica i ocekivanja prvoborackih penzija, zdravije bi bilo da prestanete da glumite zrtvu, dignete glavu iz pijeska i uradite nesto konstruktivno. Osvrnite se oko sebe, cak su se i cetnici konsolidovali nakon referendumskog kraha i presli u ofanzivu, jedino vi ostadoste za bruku, cekajuci povratak Mesije koji je zreo da lobotomiju.

_________

Ne, nisam sljedbenik Slavka Perovica, a penziju cu docekat radeci. Svakako ne kao poltron ovog sramnog rezima.

A Prag je lijep grad. Najljepsi u kojem sam bio. A obisao sam ih mnogo...

Kao sto rekoh, dobro je Slavko opisao ovaj forum.
    Kako je slavko opisao ovaj forum ? (ozbiljno pitanje)
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne sprdaj se, imas na njegovom blogu....
    Nijesi dobro shvatio onda jer se ne radi o ovm forumu

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Pocinjes ozbiljno da mi ides na zivce. Ne samo ti, nego i ostale forumske tetke alapace. Mislim da je bolje da jedno vrijeme zabatalim ovu praksu testiranja zivaca. A DPS ionako ne placa dovoljno po postu.

Kad se odlucis vratit' ja svakako na tvoje postove vise necu obracat paznju.

A te izraze koristi tamo dje si ih naucio.

O'ladicu i ja malo sa ovog PDF-a, posto vidim da je nervoza velika...ne znam zbog cega. Vlast je ostala ista.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Samo se nadam da će to raskrinkavanje biti malo konkretnije od odgovora koja je davao u ovoj predizbornoj kampanji. Ili se nada da je Milo agorafobičan pa će širenjem priče do unedogled da mu stvori nelagodnost?
    Ne vjerujem da će mu to biti problem, da opovrgne izmišljotine i konstrukcije.
    Da ti pravo kažem nisam ni malo zaljubljen u Lekića, ali ne vidim trenutno boljeg kandidata da poljulja DPS (među onima koji su pokušali ili poželjeli da se upušte u tu avanturu). On ima čistu i profesionalnu prošlost, što izuzetno cijenim iako sam bio na nekim drugim talasima tokom njegovih političkih angažmana. Teško mu DPS može naći slabu tačku, osim što pokušavaju neke primitivne političke konstrukcije i manipulacije i priče za malu đecu- da ga pokušaju ocrniti pričom da je bio protiv Crne Gore, da je bio pion onih koji su htjeli da progutaju Crnu Goru i slično. Meni tu priču DPS ne može prodati, jer ja pamtim.
    Last edited by hop; 26-10-12 at 22:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Ne vjerujem da će mu to biti problem, da opovrgne izmišljotine i konstrukcije.
    Da ti pravo kažem nisam ni malo zaljubljen u Lekića, ali ne vidim trenutno boljeg kandidata da poljulja DPS (među onima koji su pokušali ili poželjeli da se upušte u tu avanturu). On ima čistu i profesionalnu prošlost, što izuzetno cijenim iako sam bio na nekim drugim talasima tokom njegovih političkih angažmana. Teško mu DPS može naći slabu tačku, osim što pokušavaju neke primitivne političke konstrukcije i manipulacije i priče za malu đecu- da ga pokušaju ocrniti pričom da je bio protiv Crne Gore, da je bio pion onih koji su htjeli da progutaju Crnu Goru i slično. Meni tu priču DPS ne može prodati, jer ja pamtim.
    Priblizi i nama onda to pamćenje ne budi skrt. Je li ga ono Mira Markovic i julovci bjese isćerala iz Ambasade pa Slobo vratio ili obrnuto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    A manjine? Kako sjutra da se nadas da ti pristupe manjine ako to pitanje ne rijesis? Bez njih obaranja DPS-a nema, a zna se da su ta pitanja (Srebrenica, Kosovo) njima bitna i da nece sa nekim ko nije rascistio sa sobom oko toga.
    Nema leba ako tako krenemo da se ujedinjujemo, isticanjem tih istorijskih događaja i deklarisanjem o njima. Sjeća li se ko Narodne sloge. Ujedini li se narod tada, žestoki Crnogorci i žestoki Srbi (i to u mnogo smutnije vrijeme nego danas) sa prvenstvenim ciljem da sruše DPS, neopterećeni nekim stvarima i ističući principe koji ih ujedinjuju. Ovako, izgleda da bi najbolje bilo da redom, pojedinačno, fino krenemo da kopamo po prošlosti, pa da Pozitivna zahtijeva da se neke manjine izjasne da je akcija Oluja u kninskoj krajini bila genocid i da se to osudi jer je Srbima to pitanje bitno, da Komunistička partija ako bi željela da uđe u koaliciju da ruši DPS treba da se izjasni da je neka brigada u nekom mjestu u 2. svj. ratu izvršila genocid, da BS treba da se izjasni da je Turska vojska u nekoj bitci u 17. vijeku izvršila genocid... i đe nas to vodi? Valjda primarni cilj opozicije u Crnoj Gori treba da bude smjena vlasti, a ne da to bude uslovljeno nekakvim političko-istorijskim deklaracijama. Ovđe kao da se teži smijeniti vlast da bi se definisala Srebrenica i Slobo Milošević, umjesto da se batale sve sporedne stvari dok se ne smijeni ova hobotnica, pa onda srediti sistem, depolitizacija, odgovornost, stručnost, transparentnost, primjena zakona, pa se stvore uslovi za normalno funkcionisanje sistema, pa onda polagano regulisati otvorena pitanja kada i ako bude potrebe za tim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Priblizi i nama onda to pamćenje ne budi skrt. Je li ga ono Mira Markovic i julovci bjese isćerala iz Ambasade pa Slobo vratio ili obrnuto
    Nisam mu ja advokat. Neka za sada bude važeća DPS verzija Lekićevog lika i djela, a on neka kaže to što bude imao kada za to dođe vrijeme, a izgleda doći će na proljeće.
    ...Samo meni nije jasno čemu potenciranje ove priče? Mogao bih i ja sada pitati je li nekada Milo imao kakve veze sa Slobom. Kako se to nekome može uzeti za zlo ako je imao neke veze sa nekim u prošlosti, a drugome se ne smije uzeti za zlo ako je imao veze sa istima u prošlosti. Na stranu to što su Lekićeve veze sa Slobom (kao personifikcijom predsjednika Srbije) nikakve i beznačajne u odnosu na DPS-ove kobne i podaničke veze sa Slobom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E zloga rada s tobom. Ti cijelo vrijeme potenciras pricu, kazes dobro se śećas, a sad pitas zasto se to potencira i nijesi mu advokat i nećes da nam priblizis njegov rad?????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E zloga rada s tobom. Ti cijelo vrijeme potenciras pricu, kazes dobro se śećas, a sad pitas zasto se to potencira i nijesi mu advokat i nećes da nam priblizis njegov rad?????
    Daleko bi odvela ta diskusija, rastegla bi se po poželjnom DPS scenariju, ne bih ja sad u te detalje, jer je sva priča ustvari krenula oko formiranja vlasti u Nikšiću. I neka bude da sam ja potencirao priču o grijehovima Lekića.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Ja vjerujem da će DF prihvatiti ponudu PCG, ali će za uzvrat tražiti da, kako kaže neki forumaš na in4s, Pozitivna napravi jasan od Sekule Drljevića, da se negativno odredi prema poklicima e viva ... jer se tako svojevremeno na Cetinju klicalo okupatoru. Naravno, moraće se osuditi zločini na Golom Otoku, ustaški zločini u Jasenovcu kao najveći zločin na tlu ExYu, zločin na Zidanom mostu, Nato intervencija 1999. nazvati agresijom
    Uvijek je moguće ponudu zakititi svime i svačim.
    Neka iz onih 10 uslova Pozitivna izbaci priču o Kosovu, o Slobu Miloševiću, jer to nisu naše priče, i onda neka počnu pregovore.
    Zločin u Srebrenici treba nazvati pravim imenom, a mislim da se u presudi naziva ograničenim genocidom, i sramotom (ma čime izazvanom) mog, srpskog, naroda.
    Last edited by Stradivari; 27-10-12 at 00:43.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post

anda: ( samo mi ovaj nekako odgovaro, panda je krajnje rijetka životinja )

Za sve ove što mi ljute Kolegu, za odmazdu shjutra dovodim cijeli komesarijat.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    @ B+G,

niđe nijesam pominjao da pod "međunarodnim faktorom" podrazumijevam institucije EU. Naprotiv, tako visoko mišljenje o nekakvom njihovom minucioznom praćenju naše političke scene i uopšte dometima političkih centara EU niti sam ikad imao, niti imam. Ne znam da li da kažem - na žalost ili na sreću...
    Ne, pod "međunarodnim faktorom" gotovo uvijek mislim na establišment velikih sila i finansijske lobije oko njih. Ti krugovi se prožimaju toliko da se u vremenu globalizacije izgubila ta nit koja ih jasno razdvaja. Ipak, oni djeluju sinhrono i njihovi interesi na ovom prostoru postoje makar od onih vremena kad su ti centri počeli uživati benefite činjenice da su zemlje u međuvremenu stekle status velikih sila.

Pozdrav za kolegu udbaša...
    Ups, majne greška.
    Pozdrav za primarijusa među nama bezbjednjacima.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ...
    Naprotiv, da sam na mjesto Đukanovića jako bih dugo razmišljao da li je to ponovno "utrčavanje u teren" mudro za njega. Da nije prije nekoliko godina sam izabrao svog nasljednika i blagoslovio njegove kadrove, niko mu (ne makar većina) ne bi zamjerili ukoliko bi rekao - poštovani građani, moje interesovanje za najvišim funkcijama je završeno i poštujte to". No, nije tako... Što reče B. Krivokapić on je doveo kompoziciju ovih "kursadžija" što iz hobija drže katedre po UDG-u, a koji su potpuno dikreditovali sve što im je predao u ruke. U konačnom - oni su vlastitim (ne)radom ismijali onog ko ih je tu postavio. Što je najgore za njega - svo vrijeme je dozvoljavao da oni rade pozivajući se na njegov autoritet, čak i u (vjerujem rijetkim) trenucima kada on s njihovim potezima nije imao blage veze.
    Sad će (ukoliko mu je stalo do mirne starosti) morati da se dovuče i suoči, i sa haosom koji je ostao nakon igranke njegovih pulena, ali i sa vidno ozlojeđenim građanima čije je strpljenje ili isteklo ili je na izmaku.
    Znam da je prerano za ovu što ću izjavit (mada neće biti premijera) , no ja zaista očekujem da se Đukanović sve više "izvlači" iz okrilja partije i tako otresa njenog bagaža. Sve što ne valja i nije valjalo, što direktno, što indirektno, počeće pripisivati partiji. Funkcija Predsjednika bi mu omogućila da to čini sa sigurne distance, a opet da pritom čvrsto drži poluge vlasti, tj. da taj proces kontroliše.

Da skratim - Đukanović uživa izrazito veliki respekt među Crnogorcima (iako većina to ne želi javno priznati), ali podjednako i među mnogim neCrnogorcima. Stoga, za njega još postoje šanse da se (do potrebnog nivoa) transformiše i (na određen način) preživi tranziciju iz ove (njegove) epohe koja se polako primiče kraju, u novu koja treba da uredi i izliječi ovo društvo. Partija kojoj Đukanović pripada, tu tranziciju (u izgledu, ulozi i veličini kakva je danas) ne može preživjeti i njoj spasa nema. Na nju će se (prije ili kasnije) sručiti sav akumulirani bijes i nezadovoljstvo građana Crne Gore. Ne napusti li Đukanović brod zvani DPS na vrijeme, podijeliće njegovu sudbinu i završiti na dnu oduvan energijom tog nezadovoljstva koje narasta i koje će sve teže biti kontrolisati.

Ali evo,.. put njegove zvijezde zavisiće od odluka koje bude donio ovih dana... Vidjećemo brzo u kom pravcu namjerava. Zasad primjećujem samo naznake neke naprasne benevolentosti prema Srbima i Srbiji. On kao da razmišlja da ponovi neke trikove iz 1997... Rano je da iz toga, što mi se čini da uočavam, izvlačim neke zaključke, pa ću se zasad uzdržati...
    Bem li ga, već par puta se suzdržavam da ne lajem na personalizovane teme, kakve i inače principijelno izbjegavam, e odma znam da mi slijedi naljepnica ponajvećeg forumskog sljedbenika presvijetloga Vožda... Ma, ne mogu da izdržim.

Većinski sam saglasan, sasvim je očito da se ođe radi o epskom sukobu Šerifa tradicionalnog formata, koji, sa dva levora za pasom, i nesporivom kuraži nekog nespecifično herojskog tipa, korača pravo u susret izvjesnoj smrti na mejdanu sa petoricom, u pancirnim prslucima, sa satelitskom vezom, i optičkim nišanima na automatima.

Da prevedem ovu romantiku divljeg zapada, očekujem da Šerif ne odbije Partiju od sise, već da je sreže, i to baš u onom gangrenoznom dijelu. Samo u toj varijanti, vaga na kojoj stoji, sastavljena od tasa koji ga tereti, i tasa koji ga oslobađa, dopustiće Šerifu da onu petoricu totalno nerealno zadrži u klinču, do vremena kad bi mogla da se pojavi konjica na vidiku.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    ...očekujem da Šerif ne odbije Partiju od sise, već da je sreže, i to baš u onom gangrenoznom dijelu...
    Samo jedno pitanje - kakav argument postoji da bas Serif nije najgrangrenozniji dio Partije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje ste vi otisli sa ovom temom

Ima li vode na mars ?
    Last edited by Crka; 27-10-12 at 01:32.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Samo jedno pitanje - kakav argument postoji da bas Serif nije najgrangrenozniji dio Partije?
    Ne postoji, isto ko ni argument da jeste.
    No, u onom stripu se radilo o tome što će Šerif učinjet sa onom petoricom, a ne o tome oće li izvršit samoanalizu i amputirat sam sebe.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Dje ste vi otisli sa ovom temom

Ima li vode na mars ?
    Ima, ali samo DPS ima koncesiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad ce pozitivci to sredit samo da sa Mer*****ma (hahahahahahaha) dogovore oko zastave i himne

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ne postoji, isto ko ni argument da jeste.
    No, u onom stripu se radilo o tome što će Šerif učinjet sa onom petoricom, a ne o tome oće li izvršit samoanalizu i amputirat sam sebe.
    Onda samo da se zavalim uz kokice i navijam da ova petorica izresetaju naivnog serifa. Osim ako, kao u svakom americkom filmu, bar jedan od njih ne shvati da je serif u pravu i okrene cijev na pajtase. Nadajmo se da je evropska kinematografija.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Dan:Novi izbori u Nikšiću ako Pozitivna ne odustane od platforme
    27. oktobar 2012.

Ukoliko Pozitivna Crna Gora ne povuče dio principa za razgovore o formiranju vlasti u Nikšiću, koji se tiču Kosova, Slobodana Miloševića, Srebrenice i državnih simbola, u tom gradu će najvjerovatnije biti raspisani novi izbori, stav je rukovodstva Demokratskog fronta na državnom i lokalnom nivou, koje je juče razmatralo platformu Pozitivne.
    Dan piše da je na sastanku ocijenjeno da su predlozi u platformi „na samoj ivici uvredljivosti i omalovažavanja najmanje 30 odsto Nikšićana“, zbog čega će se vjerovatno ići na nove izbore ako Pozitivna ne odustane od spornih zahtjeva.
    Prema informacijama Dana, predsjedništvo DF-a će konačan stav donijeti do kraja nedjelje. Detalje o daljim potezima u vezi pregovora za formiranje vlasti u Nikšiću danas će saopštiti predsjednik DF-a Miodrag Lekić na konferenciji za novinare.

http://portalanalitika.me/politika/v...latforme-.html

Kako se, čoče, ravnogorci vrijeđaju kad neko njih uslovljava. Navikli da oni ucjenjuju pa im malo neobično.
    Last edited by amnesiac; 27-10-12 at 10:30.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

... koji se tiču Kosova, Slobodana Miloševića, Srebrenice i državnih simbola ... Eto zašto nikad, ali baš nikad, neće biti alternativa ovima koji imaju titulu lopova ...

Page 51 of 66 FirstFirst ... 4147484950515253545561 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)