Page 50 of 66 FirstFirst ... 4046474849505152535460 ... LastLast
Results 1,226 to 1,250 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ja licno mislim da je ovo od Pozitivne bilo planirano na republickom nivou , ali su ih iskulirale manjinske partije. sto je po meni velika steta jer se oglo ocisititi do sljedecih izbora i depolitizovati neke institucije i malo zavrnuti slavinu za kupovinu nekih glasova.
    ovako nisu znali kako drugacije pa su to prenjeli na Nk i malo da se operu kod glasaca sto ulaze u koaliciju sa njima. mozda je operu gruba rijec , vise je to evo oni nisu cetnici i sl kao sto se prikazuje.
    po meni totalno dobro odradjeno i jos uvijek imaju moju podrsku ako nastave ovako kako su krenuli.

Apsolutno dijelim stav... Zaista teško je sada ne pomisliti da je ova platforma Pozitivne bila već ranije pripremljena i trebala da bude uslov (čitaj: ucjena) "partnerima" iz opozicije, da su se DF i PCG kojim slučajem našli u poziciji da zajedno mogu formirati vlast.
    Zvuči pomalo perverzno i paradoksalno, no mislim da DF ima ludu sreću što je ovaj scenario doživio na lokalnom nivou. Sad postaje još vjerovatnijom moje uvjerenje da iza "profesora" konce vuče neko van CG ko na svaki način želi pravovremeno neutralizovati i marginalizovati blok srpskih partija (čitaj: potpuno im istupiti zube) i pripremiti Pozitivnu kao glavnu alternativu režimu, koji (ako sve bude teklo po planu) nema ni teorijske šanse da se održi ni pola mandata, a kamoli da formira sljedeću Vladu.
    Sad sam još sigurniji da Đukanović neće biti novi mandatar, već da će gotovo izvjesno ići u predsjedničku utakmicu, kako bi s te pozicije kontrolisao i rad Vlade i buduće događaje.
    Last edited by El Re; 27-10-12 at 08:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    @Re,
    Znalac, pozdrav.

Što se tiče međunarodnog faktora koji miriše u potezima PCG-a, za mene tu uopšte sumnje nema. Jedino mjesto đe se nećemo saglasit, jeste identifikacija tih internacionalaca. Prilično mi izvjesno iza njihovih zavjesa ne mreškaju globalne institucije, tipa EU koja se stara za političku budućnost CG ( koja je, pošteno rečeno, vjerovatno jedino mjesto na brdovitom Balkanu đe se baš i ne moraju mnogo akat s tijem ), već vrlo konkretni poslovni i finansijsko- bankarski centri, da baš moram lupit reko bih predominantno austrijsko/mađarsko/njemačkog porijekla. I, prije no što svi raspale po meni zbog ove tvrdnje, ne mislim da je u pitanju geo- strateška teorija zavjere da neki spakuju malecku Crnu Goru u džepove, no sasvim legitimni poslovni interes određenih krugova, a koje smo, po imenu, prezimenu i adresi, već imali prilike da gledamo na djelu, ko je umio gledat, u Srbiji sa kraja devedesetih i prve polovine sledeće dekade.
    @ B+G,

niđe nijesam pominjao da pod "međunarodnim faktorom" podrazumijevam institucije EU. Naprotiv, tako visoko mišljenje o nekakvom njihovom minucioznom praćenju naše političke scene i uopšte dometima političkih centara EU niti sam ikad imao, niti imam. Ne znam da li da kažem - na žalost ili na sreću...
    Ne, pod "međunarodnim faktorom" gotovo uvijek mislim na establišment velikih sila i finansijske lobije oko njih. Ti krugovi se prožimaju toliko da se u vremenu globalizacije izgubila ta nit koja ih jasno razdvaja. Ipak, oni djeluju sinhrono i njihovi interesi na ovom prostoru postoje makar od onih vremena kad su ti centri počeli uživati benefite činjenice da su zemlje u međuvremenu stekle status velikih sila.

Pozdrav za kolegu udbaša...
    Last edited by El Re; 26-10-12 at 20:22.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

e sada jedino ostaje zal sto nisu imali sansu da u ovom sazivu formiraju vladu, pale bi mnoge maske sa ovakom platformom (ucjenom).
    onda bi se vidjela prava slika u opoziciji ko je za promjenu vlasti a ko je samo tu da kupi srpske birace. ova platforma je to sto treba da mi idemo naprijed, dok se god te stvari provlace kroz kampanju DPS ima argumenata da prica kao sto prica.
    mislim da je ovo sansa i opoziciji da izadje iz nekog stereotipa sto se misli o njima i prava sansa za neke buduce izbore. sa ovim moze samo DPS da gubi i niko vise.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da,..potpuno se slažem...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ... alternativu režimu, koji (ako sve bude teklo po planu) nema ni teorijske šanse da se održi ni pola mandata, a kamoli da formira sljedeću Vladu....
    Zasto mislis da neće odrzati pola mandata sljedeću vladu kad će imati stabilnu parlamentarnu većinu, a kad se poslanici docepaju sigurne fotelje i plate tesko da će kidati granu na koju śede?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Danilović neće da ide u prošlost?
    Strašno mi smetaju različiti principi i aršini. Dobro bi bilo kad bi isto važilo za sve. I za mene Crnogorca i za sve ostale u Crnoj Gori. I za mene pojedinca i za sve ostale u Crnoj Gori.
    Ajde da kratko izanaliziramo. Što nam smeta Danilović? Nekad je bio ekstreman, zajedno sa svojom strankom, pa su u toku vremena doživjeli korigovanje svoje politike. Isto kao što je DPS bio ekstreman pa korigovao svoju politiku i još je zaokrenuo naglavačke. Legitimno, je li tako? Sada su ekstremni Srbi valjda politički marginalizovani u Crnoj Gori (radikalna stranka, razni Stamatovići, Kadići itd). Ali DPS i dalje nabija na nos Daniloviću i njegovoj stranci i svima onima što se sa njima udružuju da oće da unište Crnu Goru. DPS ima pravo da koriguje politiku i da mu se to prizna kao činjenica, ali drugi nemaju to pravo? A politika bez prilagođavanja i promjena ne postoji. Kakav je sad status Danilovićeve stranke, što oni rade? Između ostalog, bave se promocijom zaštite prava jednog naroda u Crnoj Gori. Je li to legitimno, je li ok, ima li tu nešto KRIMINALNO? Zašto bi to bio problem, a nije problem da se drugi bave isticanjem i zaštitom prava drugih naroda u Crnoj Gori? Sve dok ne ugrožavaju moja i prava drugih i dok ne vrše neke protivzakonite i kriminalne radnje. Zašto DPS u napadanju procrnogorske opozicije kao argument ističe da ta opozicija šuruje sa Mandićem, Danilovićem, Peđom Bulatovićem i ostalim prosrbima i da je to nešto nemoralno, a isti taj DPS (ne onaj prije raskida sa Miloševićem, nego baš ovaj današnji) je imao koalicionu vladu sa prosrpskom Narodnom strankom Peca Popovića i u toj vladi 3 velika Srbina, mnogo veća od Peca i od Šoća. E to je ono što kod mene ne prolazi, ta priča DPS-a, ti dupli aršini. Meni ne smeta udruživanje opozicije i mislim da je najbolje udruživanje kad ono obuhvata predstavnike svih naroda. Ako i Pozitivna to želi, a vjerujem da želi i zbog toga se nadam u ispunjenje njihovih ciljeva, pitanje je kojim putem Pozitivna namjerava da to ostvari, težim ili lakšim. Čini mi se da su izabrali teži. U redu je da traže poštovanje simbola, državnosti i slično, ali uvlačiti sada neke političko-istorijske događaje...? I nema što da Pozitivna to zahtijeva, to je određeno zakonom (što je uostalom Lekić i jasno rekao) i to može biti pojedinačna odgovornost i pojedinačna obaveza, a ne nekakva partijsko-kolektivna. Ko garantuje i meni i Pozitivnoj da će za 800 godina ovo i dalje biti simboli Crne Gore i da niko više neće imati pravo da pokrene to pitanje i da na referendumu sve to promijeni? Kad bi te stvari bile zacementirane za vazda, onda niko nikada do sada ne bi mijenjao simbole, pa ni Crna Gora. Ostavimo to vremenu, biće kako bude, a sada je tako kako je... i ajmo da se udružujemo po nekim drugim uslovima, zbog nekih drugih pitanja, zbog rješavanja važnijih stvari.
    Last edited by hop; 26-10-12 at 18:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dobar intervju... Vrijedi ga pogledati...

-----------------------------------------------------------------------------

Portal Analitika: 26. 10 2012
    Boro Krivokapić: Građani poslali upozorenje- mijenjajte da vas ne mijenjamo

Gostujući u emisiji Živa istina na Atlas TV novinar i publicista Boro Krivokapić ocijenio je da su građani na parlamentarnim izborima glasali za sebe.
    -Žurim da čestitam crnogorskim građanima kako su lucidno procijenili veoma teški trenutak po Crnu Goru i tačno odmjerili kako da zaštite dostignuto i kako da pošalju jasno upozrenje ili mijenjajte da vas ne mijenjamo.
    Krivokapić smatra da je izborni rezultat jasna poruka lideru DPS-a Milu Đukanoviću.
    -Mislim da je to iluzorno da se ljudi pitaju da li premijer ili predsjednik republike.Situacija je takva da traži operatvnost predsjednika Vlade.
    Đukanovićev povratak neminovan je smatra on zbog stanja u crnogorskoj ekonomiji.
    -Došli ste dotle da je nekoliko Kursadžija iz sela Gorica donja kojima je povjerena vlada uspjelo da opovrgnu Đukanovićevu tezu o samoodrživosti Crnogorske države
    Boro Krivokapić smatra da je ulazak ruskog kapitala u Crnu Goru bio dio subverzivnog plana.
    -Ljudi misle da je to privatni kapital.Tu nema ni jednog eura privatnog kapitala to je sve državni kapital. Pošto je zapad pokazao nezanimanje,to je pitanje za analizu, za crnogorske velike investicije kao što je kombinat,kao što je elektroprivreda itd ,malo je Italija tu ušla, onda se taj kapital pojavljuje u svojoj subverzivnoj formi.Po mome mišljenju tako je bilo planirano, jer imate jedan momenat da jedna vlada ne može efikasno da raskine ugovore sa jednom kompanijom
    Ključni zadatak Demokratskog fronta Krivokapić vidi da ne dozvoli ulazak Crne Gore u NATO i tvrdi da iza toga stoji ruski eksponent na Balkanu Srbija,dodajući da je upravo ulazak u alijansu pospješuje suštinske reforme u Crnoj Gori.
    -Oko naše zemlje se trenutno igra jedna velika međunarodna igra u kojoj Crna Gora ima sticajem okolnosti važno mjesto a to je igra da se po svaku cijenu spriječi članstvo ,pristupanje Crne Gore NATO paktu.To je ključno. Sve dok Crna Gora ne uđe u NATO pakt ,simbolički dok vojnik NATO pakta ne bude u Brodarevu neće biti tog ambijenta koji će osiguravati pune reforme.
    Boro Krivokapić proglašen je 1982.godine u bivšoj Jugoslaviji za novinara godine ,i autor je više knjiga.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

@hop Da ne citiram cijeli post. Danilović smeta jer sam konkretno njegovu izjavu komentarisao. I u prethodnom postu sam rekao šta smeta - to što je prošlost ono što oni ne žele da potenciraju, a prošlost nije ono što žele da potenciraju. Prošlost su Slobo i Srebrenica, prošlost nije referendum i priznanje Kosova.

Uopšte nisam ni upućen, niti se bavim stvarima detaljno i analitički kao par kolega sa foruma (iako i oni to rade rekreativno, pretpostavljam. A sve i da se bavim time aktivno, ne tvrdim da bih išta pametno zaključio ili, daleko bilo, uspješno predvidio), ali uopšte nije tačno da se moja kritika odnosi samo na prosrpske partije. Naravno da je za stanje u državi i zaslužna i odgovorna prvenstveno vlast, tako da se moje ruganje (na šta mi se postovi i svode), uglavnom odnosi na partije na vlasti. A oni imaju prošlosti za izvoz. Naravno, opozicija mi je kriva što je takva kakva je pa omogućava ovima na vlasti da budu na vlasti. Da ne pominjemo to da bi mi ugasili državu, da se "mole" bogu čiji je Risto Mutikaša predstavnik ođe na Zemlji, da im je ćud ista, samo su promijenili dlaku.

Uostalom, moj avatar govori sve. Da sam baš maliciozan, rekao bih da je većina naših političara i funkcionera u svome poslu sposobna koliko i ovaj baletan u komentarisanju utakmica. Ako pitaš i vlast i opoziciju, uvijek je to neka borba na sredini terena, neki stameni odbrambeni igrači, uvijek jedno te isto na svakoj utakmici. Nikad niko da pogleda šta se stvarno dešava na terenu.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

-Došli ste dotle da je nekoliko Kursadžija iz sela Gorica donja kojima je povjerena vlada uspjelo da opovrgnu Đukanovićevu tezu o samoodrživosti Crnogorske države
    Ocekujem odgovor prozvanih pa makar i putem facebook-a.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ključni zadatak Demokratskog fronta Krivokapić vidi da ne dozvoli ulazak Crne Gore u NATO i tvrdi da iza toga stoji ruski eksponent na Balkanu Srbija,dodajući da je upravo ulazak u alijansu pospješuje suštinske reforme u Crnoj Gori.
    aoo još malo će bit da je DF potpisivao ugovore sa Rusima (mada ne sumnjam da bi i oni isto učinili)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Zasto mislis da neće odrzati pola mandata sljedeću vladu kad će imati stabilnu parlamentarnu većinu, a kad se poslanici docepaju sigurne fotelje i plate tesko da će kidati granu na koju śede?
    O stabilnoj parlamentarnoj većini nema ni govora. To je i ključni hendikep ove Vlade zBog čega nimalo neću biti iznenađen ukoliko Đukanović (u nekom trenutku) sam odluči da skrati mandat Parlamenta i pošalje nas sve opet na birališta.

Nezadovoljstvo naroda (koje će samo narastati, jer uzroci nijesu i ne mogu biti preko noći otklonjeni) čini da će odnosi koalicionih partnera biti sve samo ne idilični.
    A zašto ne očekujem da će Vlada pokrenuti privredu i slična sanjarenja??...Pa zato što se na istu postavljenu jednačinu, dobija uvijek isti odgovor. Pred nama je još najmanje 3 godine teške (evropske) ekonomske krize i nova SDPS-ova Vlada (ko je god bude vodio) sem ukoliko u Crnoj Gori ne otkriju vrata kroz vrijeme i prostor (neki ekskluzivno naš wormhole, poput Sueca u udaljene svjetove čiji ćemo mi biti vratari) - nema mogućnost da bitnije popravi situaciju. Čak i da na njeno čelo dođe sve neki genijalac do genijalca, za izvlačenje stanovništva iz ovog gliba u koji su nas štetočine i nesposobna garnitura SDPS, te globalna kriza koja posebno trese Evropu, uvalili, trebaće znatno više vremena nego ga oni imaju. Narod očekuje i traži HITNE promjene. To očekivanje je toliko naraslo da je SDPS mogao pasti ko zrela kruška još na izborima 2009. samo da je preko puta sebe imao bilo kog drugog, a ne političku opciju koju trećina Crnogoraca vidi ko crnog neprijatelja, trećina ko simbol prošlosti, a trećini izaziva pomiješane potrebu za ismijavanjem i osjećaj gađenja.
    Mene Hari pomalo zbunjuje otkud toliko (mahom prikriveno) očekivanje među Crnogorcima da će sad Đukanović (poput Supermena) čim uskoči u igru napravit dar-mar i stvari dovesti na svoje mjesto. (??)
    Naprotiv, da sam na mjesto Đukanovića jako bih dugo razmišljao da li je to ponovno "utrčavanje u teren" mudro za njega. Da nije prije nekoliko godina sam izabrao svog nasljednika i blagoslovio njegove kadrove, niko mu (ne makar većina) ne bi zamjerili ukoliko bi rekao - poštovani građani, moje interesovanje za najvišim funkcijama je završeno i poštujte to". No, nije tako... Što reče B. Krivokapić on je doveo kompoziciju ovih "kursadžija" što iz hobija drže katedre po UDG-u, a koji su potpuno dikreditovali sve što im je predao u ruke. U konačnom - oni su vlastitim (ne)radom ismijali onog ko ih je tu postavio. Što je najgore za njega - svo vrijeme je dozvoljavao da oni rade pozivajući se na njegov autoritet, čak i u (vjerujem rijetkim) trenucima kada on s njihovim potezima nije imao blage veze.
    Sad će (ukoliko mu je stalo do mirne starosti) morati da se dovuče i suoči, i sa haosom koji je ostao nakon igranke njegovih pulena, ali i sa vidno ozlojeđenim građanima čije je strpljenje ili isteklo ili je na izmaku.
    Znam da je prerano za ovu što ću izjavit (mada neće biti premijera) , no ja zaista očekujem da se Đukanović sve više "izvlači" iz okrilja partije i tako otresa njenog bagaža. Sve što ne valja i nije valjalo, što direktno, što indirektno, počeće pripisivati partiji. Funkcija Predsjednika bi mu omogućila da to čini sa sigurne distance, a opet da pritom čvrsto drži poluge vlasti, tj. da taj proces kontroliše.

Da skratim - Đukanović uživa izrazito veliki respekt među Crnogorcima (iako većina to ne želi javno priznati), ali podjednako i među mnogim neCrnogorcima. Stoga, za njega još postoje šanse da se (do potrebnog nivoa) transformiše i (na određen način) preživi tranziciju iz ove (njegove) epohe koja se polako primiče kraju, u novu koja treba da uredi i izliječi ovo društvo. Partija kojoj Đukanović pripada, tu tranziciju (u izgledu, ulozi i veličini kakva je danas) ne može preživjeti i njoj spasa nema. Na nju će se (prije ili kasnije) sručiti sav akumulirani bijes i nezadovoljstvo građana Crne Gore. Ne napusti li Đukanović brod zvani DPS na vrijeme, podijeliće njegovu sudbinu i završiti na dnu oduvan energijom tog nezadovoljstva koje narasta i koje će sve teže biti kontrolisati.

Ali evo,.. put njegove zvijezde zavisiće od odluka koje bude donio ovih dana... Vidjećemo brzo u kom pravcu namjerava. Zasad primjećujem samo naznake neke naprasne benevolentnosti prema Srbima i Srbiji. On kao da razmišlja da ponovi neke trikove iz 1997... Rano je da iz toga, što mi se čini da uočavam, izvlačim neke zaključke, pa ću se zasad uzdržati...
    Last edited by El Re; 27-10-12 at 08:37.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

On kao da razmišlja da ponovi neke trikove iz 1997...
    ako su radili tada radiće i danas, ne vjerujem da se narod bitno promijenio za ovih 15 god.(nažalost)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    aoo još malo će bit da je DF potpisivao ugovore sa Rusima (mada ne sumnjam da bi i oni isto učinili)
    Sjećaš li se kako je Mandić prvi put dočekao Kuznjecova (doskorašnjeg direktora KAP-a) kad je ovaj dolazio na sasušanje pred anketnim odborom Skupštine? Baš smo to nas dvojica tada komentarisali... Mandić je stao na ulaz u Skupštinu i zauzeo stav mirno ko da planira da mu preda raport, zatim se gostu naklonio glavom (ko pred kakvim princom) a nakon toga mu pokazao put ispred njega, kreveljeći se ko nezdrav i gutajući gosta očima.
    Tako je u svoje pero jedino običavao Vujanović srijetat Tadića, a poniznost i egzaltiranost nalik toj iskazao je i Lukšić tokom neobične posjete Papi Benediktu, koja je više ličila na njegovu đačku ekskurziju. Da je kojim slučajem meteor letio na ovu trojicu tokom ovih susreta, oni ga od uzbuđenja ne bi ni čuli ni viđeli.
    Last edited by El Re; 26-10-12 at 20:12.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

znam zato i kažem da bi skoro isti bili barem većina njih

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Kako trenutno stoje stvari,od te koalicije u Niksicu nema nista.
    Principi pozitivne daleko su od neceg prihvatljivog za vojvodu i druzinu oko njega.Sto rece jedan od njih prije neku noc:"ako to prihvatimo,mozemo komotno kljuc i katanac na stranku metnut"
    Last edited by Sidewinder; 26-10-12 at 20:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Kako trenutno stoje stvari,od te koalicije u Niksicu nema nista.
    Principi pozitivne daleko su od neceg prihvatljivog za vojvodu i druzinu oko njega.Sto rece jedan od njih prije neku noc:"ako to prihvatimo,mozemo komotno kljuc i katanac na stranku metnut"
    Pa to je i poenta pozitivne Da ugasi te nacionalisticke partije ujedno ce time i zgazit pud DPSDP Uf ne daj boze da se meni moze...
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ako DF ne prihvati to onda sigurno slijede novi izbori, jedino ako ne bude neki salto SNP DPS sto nije iskljuceno mada ovi kategoricki tvrde da nece sa DPSom vise. a novi izbori jedino odgovaraju DPSu i donekl epozitivnoj, mislim da bi tu najvise izgubili upravo ostale politicke opozicione partije.
    sada bi DPS bio mnogo spremniji i mogao bi da skoncetrise svu snagu na Nk, i sigurno bi uleceli sa vise novca i resursa raznoraznih tamo. znaci malo politicko samoubistvo bi bilo za DF i SNP da ovo odbiju, ogu samo gore da prodju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O stabilnoj parlamentarnoj većini nema ni govora. To je i ključni hendikep ove Vlade zBog čega nimalo neću biti iznenađen ukoliko Đukanović (u nekom trenutku) sam odluči da skrati mandat Parlamenta i pošalje nas sve opet na birališta.

Nezadovoljstvo naroda (koje će samo narastati, jer uzroci nijesu i ne mogu biti preko noći otklonjeni) čini da će odnosi koalicionih partnera biti sve samo ne idilični.
    A zašto ne očekujem da će Vlada pokrenuti privredu i slična sanjarenja??...Pa zato što se na istu postavljenu jednačinu, dobija uvijek isti odgovor. Pred nama je još najmanje 3 godine teške (evropske) ekonomske krize ....
    Sto se tice krize u nekom drasticnom obliku (ala Grcka, Spanija i donekle Portugalija) Crna Gora nije ośetila. Sto su pare od investicionog buma spiskane to je kao i mnoge i druge ranije, a krizni period amortizovan je kreditima. Od piljarica do radnika naveceg crnogorskog giganta svi trce da ih Vlada spasava, a oni to koriste. Bilo koja Vlada i bilo koja koalicija
    osim znacajnih rezova ne moze nista obećati, a posto se moze lagati pred izbore kad se vlada formira onda je djao odnio salu. Ako se opet pojave metiljave kursadzije, pripravnici i poslusnici propast će biti drasticnija kriza uocljivija, a perspektiva teza. Jedan strucnjak tvrdi da je za DPS bilo bolje da su sad izgubili izbore nego sto ih dobili, ali će vrijeme pokazati. Milo je mislio da je izborom Luksića nasao bar malu "britvu", koja će umjesto njega malo "pocistiti", a ispostavilo se da je umjesto "ostre britvice" ispalo "tupi britvulin". Vjerovatno teska srca, ali će se sam morati rijesiti balasta kao sto se i sad rijesio pred izbore mnogih Radojicića, Nenezića.... Po onoj "sto blize Nisu sve gore pisu" sad će morati drasticnije. Sto se tice parlamentarne većine razlika 3-4 mandata je neznatna i vjerovatno ovakve (pred)izborne koalicije bile dogovorene sa sadasnjim koalicijantima. Malo se preracunali kao sto se moze tvrditi da se mozda i Bojović prepao uloge koja bi mu pala u sake kao "vruć krompir".
    Odavno nijesam procitao bolju i kraću analizu od ove Bora Krivokapića pa ako ko ima i zrvo mozga a odlucuje o smjernicama drzave ovo bi morao drzati iznad radnog stola i zagledati svaki dan. Ni najbolji sefer tesko moze upravljati sa zadnjeg śedista, a polovina mandata sljedeće vlade će se poklopiti sa ulaskom u NATO i eto prilika za propagandu uspjeha, guslanje....
    Ja se licno ne bih iznenadio da mandatar bude Ranko ili Milica, a da se on sprema za preśednicke dje će bez pomuke trijumfovalno se vratiti u politiku i biti garant i Vladi i strancima.
    Vise mu propagande u inostranstvo ne treba od ovo sto je kad puste Meda i Vojvodu da svoj program predstave strancima.
    Ma koliko cudno izgledalo mnogo vise će sve zavisiti od PCG nego od nazovimo fronta i vesele druzine. PCG ima sansu ne samo da sredi upravljanje Niksićem vec i mnogo ozbiljniju stvar. Lansiranje Lukovca kao kandidata za preśednicke izbore koji bi bio pravi konkurent. Lekić ne samo da nije već nikad i neće biti ni mnogo losijem igracu iz DPS-a od Mila.
    Nijesam bas siguran da sad nije takva situacija dje su mnogo vise sanse za autogol nego za gol.
    Ako Milo opet postavi Luksica za mandatara onda nije svjestan sta je Boro napisao i polako gubi kompas.
    Ako PCG ne istraje na cvrstom stavu i jasnoj deklaraciji budućih koalicijanata onda su ga utulili jer je situacija takva da se lakse oprasta metiljava vlada nego i navodno nedosljedna nova partija koja ne smije dozvoliti da je sitacija preraste. U puno povoljnijoj su sitaciji od one koju je u svoje pero imao LSCG, a uvjeren sam da je tada LSCG slusao nekog Lukovca bilo bi bolje, ali....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali evo,.. put njegove zvijezde zavisiće od odluka koje bude donio ovih dana... Vidjećemo brzo u kom pravcu namjerava.
    Ima jedna muka na Mila i na DPS, zvana proljeće 2013-e (koje će vrlo brzo doći) i Miodrag Lekić. Jeste li vi ljudi svjesni koliko je glasača DF dobio samo zbog Lekića? Nije baš sav narod blesav i maloljetan da se ne sjeća i da ne vjeruje sebi i onome što zna poznajući Lekića i njegov rad evo 20 godina, a ne da vjeruje što mu DPS mašina servira o Lekiću. Saberite glasove Nove i PZP sa prošlih izbora, pa uz to još slobodno i smanjite taj broj jer im je popularnost bila u silaznom trendu, pa viđite koliko je više u odnosu na to dobio DF. Ja znam ljude koji ne bi nikad u životu glasali ni za Novu ni za PZP ali su zbog Lekića glasali za DF. Da je Lekić imao više prostora na TV, a ne samo intervju na privatnoj stanici, da je bilo još više vremena za kampanju, još bi DF dobio više glasova.

E u čemu je ta muka na DPS sada? Muka je što će vjerovatno Lekić biti predsjednički kandidat opozicije za izbore na proljeće, a to znači i termine za predstavljanje lično za njega i direktno sučeljavanje sa kandidatom DPS-a, a to je nezgodan scenario za DPS i Mila. Zašto? Zato što bilo koji kandidat DPS-a osim Mila ima velike izglede da izgubi od Lekića, a to bi onda bio kraj DPS-a. Zato bi DPS najrađe da Milo bude njihov kandidat, pa će smisliti nekome drugome da daju da vodi vladu, jer tu nemaju opasnosti te vrste. A ako Milo bude predsjednički kandidat onda će Lekić da ga raskrinka i da ga "razbije" u kampanji a naročito u direktnom sučeljavanju. Ogoliće do kraja Milove manipulacije vezane za napade tokom ove kampanje. Tako da je na DPS sad muka ko će da vodi vladu a koga planirati da bude protivkandidat Lekiću.
    Last edited by hop; 26-10-12 at 21:15.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

[QUOTE=hop;3014684Da je Lekić imao više prostora na TV, a ne samo intervju na privatnoj stanici, da je bilo još više vremena za kampanju, još bi DF dobio više glasova.
    [/QUOTE]
    da je on imao vise prostora na TV ne bi se skidao sa istoga 24h, ako je sto ove izbore opozicija imala to je medijska zastupljenost. prvi put od kada je izborna utakmica u Cg DPS nije kontrolisao medije sem tvcg koji niko i ne gleda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ne aplaudira niko Pozitivnoj zbog simbola
    Djede Djuro, vrijeme je da idem na kurs ironije. Slabo se snalazim samouk.

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Pa naravno.

Ispada da su forumski DPS-ovci (da ne vrijedjam) borci za CG!
    A mi, liberali...od nas ta CG ocigledno treba da se brani.
    Smijesno.
    ping www.praha.cz

Reply from praha.cz: Destination host unreachable.

Ne prenemazi se. Jedino sto je ovdje smijesno jeste dobro poznata "skola manira" - pasivnost, inacenje i povremena sabotaza kao izraz nemoci vas nekolicine frustriranih sledbenika sumanutog Vodje. Umjesto tuzbalica i ocekivanja prvoborackih penzija, zdravije bi bilo da prestanete da glumite zrtvu, dignete glavu iz pijeska i uradite nesto konstruktivno. Osvrnite se oko sebe, cak su se i cetnici konsolidovali nakon referendumskog kraha i presli u ofanzivu, jedino vi ostadoste za bruku, cekajuci povratak Mesije koji je zreo da lobotomiju.

_________

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    A ako Milo bude predsjednički kandidat onda će Lekić da ga raskrinka i da ga "razbije" u kampanji a naročito u direktnom sučeljavanju. Ogoliće do kraja Milove manipulacije vezane za napade tokom ove kampanje. Tako da je na DPS sad muka ko će da vodi vladu a koga planirati da bude protivkandidat Lekiću.
    Samo se nadam da će to raskrinkavanje biti malo konkretnije od odgovora koja je davao u ovoj predizbornoj kampanji. Ili se nada da je Milo agorafobičan pa će širenjem priče do unedogled da mu stvori nelagodnost?
    Last edited by NHM; 26-10-12 at 21:34.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

ping www.praha.cz

Reply from praha.cz: Destination host unreachable.

Ne prenemazi se. Jedino sto je ovdje smijesno jeste dobro poznata "skola manira" - pasivnost, inacenje i povremena sabotaza kao izraz nemoci vas nekolicine frustriranih sledbenika sumanutog Vodje. Umjesto tuzbalica i ocekivanja prvoborackih penzija, zdravije bi bilo da prestanete da glumite zrtvu, dignete glavu iz pijeska i uradite nesto konstruktivno. Osvrnite se oko sebe, cak su se i cetnici konsolidovali nakon referendumskog kraha i presli u ofanzivu, jedino vi ostadoste za bruku, cekajuci povratak Mesije koji je zreo da lobotomiju.

_________[/QUOTE]

Ne, nisam sljedbenik Slavka Perovica, a penziju cu docekat radeci. Svakako ne kao poltron ovog sramnog rezima.

A Prag je lijep grad. Najljepsi u kojem sam bio. A obisao sam ih mnogo...

Kao sto rekoh, dobro je Slavko opisao ovaj forum.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post

Ne, nisam sljedbenik Slavka Perovica, a penziju cu docekat radeci. Svakako ne kao poltron ovog sramnog rezima.

A Prag je lijep grad. Najljepsi u kojem sam bio. A obisao sam ih mnogo...

Kao sto rekoh, dobro je Slavko opisao ovaj forum.

Oces li maramicu? I meni je suza krenula, priznajem.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Oces li maramicu? I meni je suza krenula, priznajem.

Page 50 of 66 FirstFirst ... 4046474849505152535460 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)