Kao vozač c klase koja još malo ima da obrne 300.000km samo ću se nasmijati ljudima koji kažu da su japanska auta bolja od njemačkih linuzina...
Evo da se složim za javnost, bolji su Japanci...
Ahh nisu
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
Mercedes je nekad pravio nenormalno kvalitetna auta, sto posle 2000-te i nije slucaj. Inace da razjasnimo trokraku zvijezdu: motori za kopno, vazduh i vodu.
Kao vozač c klase koja još malo ima da obrne 300.000km samo ću se nasmijati ljudima koji kažu da su japanska auta bolja od njemačkih linuzina...
Evo da se složim za javnost, bolji su Japanci...
Ahh nisu
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
Slicno tome DzOnI93
Tri kraka i prsten imaju znacenje:
1 krak; Gorivo
2 krak: Ulje
3 krak: Voda
Prsten: Planeta
Sipas gorivo, ulje i vodu i obici ces cio svijet.
Bronx-PG
Trokraka zvezda Mercedesa predstavlja jedan od najpoznatijih brendova na svetu. Zvezdu sa tri kraka dizajnirao je Gottlieb Daimler i njome je hteo da predstavi dominaciju motornog pogona na zemlji, moru i vazduhu.
Znam ja sve to DzOnI93 evo i klip o tome
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=X9Z9t3riBU4
Neko ako mu sipas gorivo ulje i vodu s njim moz da obidjes svijet kolko je dobar auto...
Je li istina (ako sam laz cuo, laz prenosim), da od decembra ce da se izdaju nove vozacke dozvole, sa vise kategorija, npr. A=A1,A2 ; B=B1,B1C ... itd itd, sva ona prica sto je bila po novinama?
Dobro si i ti, i ostali rekli, sva nova auta se kvare, neka više a neka manje Nisam imao priliku da vozim Pola, tako da ne mogu da ti pričam kakav je za vožnju i za održavanje, ali za Yarisa ti mogu reći da sam zadovoljan.
Neko je spomenuo da ima velike razlike za Toyote Made in Japan, i ove koje su iz Češke i Turske, i vjerovatno da ima. Sa Toyotom sam upoznat '96, kad je otac kupio Corollu XL, 1.8D karavan, (made in Japan), auto je imalo oko 60.000km na satu kad je kupljena, mi smo sa njom prešli preko 340.000km, a da osim potrošnih djelova nismo ništa drugo mijenjali, tu spadaju, kvačilo, pakne, čaure upravljaca, semering radilice, regler alternatora, vodena pumpa, termostat. Pazi, auto je palilo kao mina svaki put, na -20 i na +20 isto, nema tu verglanja u nedogled. Prodata je 2005god., ženi koja je tada imala još dvije corolle ispred kuće, ali htjela je još dizel i karavan, i eto...Još se vozi, na HN table, vidjeh je skoro nedje na trajekt.
Znači nije bilo velikih popravki, samo redovno održavanje.
A danas je druga priča, i to svi znamo.
Zašto je Toyota ćutala u vezi dizni kod LC120, kad je znala da će doći do havarije?
Ovo je samo primjer za LC, ima tu još, od Rav-4, pa do Hilux-a.
Pored kvačila koje je na mom Yarisu zamijenjeno na nekih 30.000km, takodje je uradjena i zamjena kompresora klime, koji je imao krivu remenicu, a niko nije znao ni zašto ni kako, a nije se mogla samo remenica promijeniti, već kompletan kompresor (super za mene), dobio sam nov kompresor koji košta oko 900eura za dž.
Tako da ima tu svega, moramo priznati da su auta prije pravljena da traju, i razni sistemi su bili manje komplikovaniji, a s tim i manje pokretnih djelova, a onda i trajniji. Danas se gleda da auto proizvodjači zarade, da se kupuju rezervni djelovi.
Iako sam prije 5 godina kupio novog Yarisa, danas ne bih kupio novog Yarisa, ili bilo koji drugi model iz njihove široke palete. Jednostavno sam zapazio da materijali koje danas koriste u interijeru (po meni) nisu ni približno kvalitetni a ni lijepi za viđet od onih korišćeni prije 5 godina, a kad čovjek pogleda, logično bi bilo da idu naprijed, a ne nazad, je'l tako? Onda me to navodi da po pitanju mehanike i elektronike nisu napredovali (a možda i griješim). Sada sam nekako više naklonjen Mazdi i Hondi.
@kEDOWN
Što se tiče kvačila, čini mi se da je bio oko 250€,nisam siguran,morao bih pogledati. Yaris je 2007god.
Ja vozim 124 200e evo 5 godina(jes da nema toliko godina od kad sam polozio,ali vozim....ne pamtim da sam imao neki veci kvar da moram da dam 300.400e da se popravi....sve sitnice neke....a sto se tice snijega sve 4 zimske i dosta lagano
a i sad sam kupio jos jednu 200e sekvent plin
![]()
zadnja vucha plus snijeg plus lsd = enormous fun
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Pogledaj ovu ljepotu
Za one sto vole novije moze:
Za one sa dubljim dzepom:
I da pored ovoga vozi neko japanca?
Da je para ja se ne bih razmisljao:
![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
posle 124-ke svakome mercedesu mosh se slobodno na znak popishat...
Pozdrav forumashima, i pitanje gdje u PG ima da se presvuce nebo novim platnom(da ne kazem plafon auta) ostavite i br, tel ako se sjetite nekog :encouragement: ZAHVALJUJEM !!!
Ufff...kad se sjetim problema sa W221, onda sa W163, onda druga generacija C klase, onda E klasa od 2002-e...
U USA imaju BLACK reputation od 2000-e.
TAKUMI
Rekose mi da na otpad otkupljuju stare akumulatore. Koliko uzimaju za to ? Ima li vajde da ga nosim ili da ga bacim ?
Sve zavisi koliko je tezak. Mislim da oko 5e mozes dobit za onaj normalni![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks