Page 320 of 2536 FirstFirst ... 2202703103163173183193203213223233243303704208201320 ... LastLast
Results 7,976 to 8,000 of 63378

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakvi su JTD/MJTD motori, cuo sam da ih hvale. Imaju li oni gore navedenih problema?

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

neko ko radi dekodiranje fabrickih navigacija? RNS-E od a4 je u pitanju
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ajmo o turbinama. Vidim da ne znas pa ajde da ti objasnim neke stvari.
    Prvo, svaka turbina se vrti do svog maksimuma, svaka turbina ima maksimalni broj obrtaja koji zavisi od polozaja lopatica i pritiska izduvne grane.
    Te brojke se krecu od 130 000 do 150 000 rpm (full load). Turbina na 2.0 D4-D se vrti na 140 000 rpm pri ful loadu, taj broj je slican Garretu koji ide na 1.9 TDI PD sa 115 KS. Zasto na Toyotu traje vise? Zato sto je to IHI turbina, a na 1.9 TDI ide posrani Garret.

Dalje, Toyota ima 2.2 D-CAT sa 177 KS. Eto, da ne bi rekao da ne prave jake dizle.
    Pa i sad se radi 2.0 TDI sa 110 KS. To nije zbog toga sto ne mogu nego zbog registracije i drugih troskova.

Znaci VW ima 2.0 TDI sa 110 KS, koji ima Siemens dizne koje crkavaju, i to ti znaju svi majstori (pitaj majstore i na forum i van foruma). Vidis da ima malo snage a opet ne radi?

Zakljucak: nije problem imati 200 KS, treba izdrzati 200 KS. Sa Bosch i Siemens elektronikom to ne moze. Denso radi bez problema 20 godina, zato sto je napravljen da traje. To je jedina elektronika, jedini djelovi koji rade kako treba. Evo sad su poceli da rade VVTi sa Borg Warnerom i kita, odmah.

Svaka ti je ka Njegoseva.
    Mercedes pravi 2.2l sa preko 200ks, audi i bmw iz 2.0 izvlace vise od toyote iz 2.2. Neka elektronika ne moze da isprati mehaniku pa se zato mora ici sa inovacijama koje donose i pojedine probleme, koji se vremenom isprave. I pored sve te tvoje price VW svake godine sve vece ucesce ima.

VW ne proizvodi 2.0tdi evo tri godine nego je zamijenjen sa 1.6tdi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Mercedes pravi 2.2l sa preko 200ks, audi i bmw iz 2.0 izvlace vise od toyote iz 2.2. Neka elektronika ne moze da isprati mehaniku pa se zato mora ici sa inovacijama koje donose i pojedine probleme, koji se vremenom isprave. I pored sve te tvoje price VW svake godine sve vece ucesce ima.

VW ne proizvodi 2.0tdi evo tri godine nego je zamijenjen sa 1.6tdi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Mercedes pravi 2.2 sa 204 KS, ali sa 2 turbine, i to je velika razlika. i BMW isto i taj motor ne mogu da uporedim sa motorom koji ima jednu turbinu.
    Pricam sa sefom servisa u Efel, kaze da se ne sjeca da su zamijenili dio prednjeg trapa na Avensisa and Co., samo mi je potvrdio pricu da je jedna serija 2.0 imala problema sa karikama prije 2-3 godine. Turbine, dizne, elektronika, sve tip top. I vjerovao sam mu, jer sam bio nekoliko puta dolje u servis, pun je servis a samo redovni servisi, kocnice, kaisevi, ulja...nista ozbiljno. Aj pogledaj sto se radi u VW ili slicnim firmama.

Kako VW ne proizvodi 2.0 TDI? Mislis sa 110 KS ili uopste?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    33 Posts

Fabia, mora da ti je šef servisa zaboravio reć da su Land Cruiseri 120 imali problema sa diznama, i da su u pitanju bile velike havarije, gdje se kompletan motor morao mijenjati, a takav zahvat je koštao vlasnike koji su bili van garancije i po 10k €.
    Preferiram Toyotu, štaviše, vozim je, ali isto tako ako ima problem, želim da znam o tome, i ako ima problem napisaću da ima problem, razumiješ.
    Mom yarisu su promijenili korpu kvačila i kvačilo na 30.000km, zato što se čuo neki zvuk prilikom kretanja. Sva sreća pa je bio u garanciji.
    Mislim da Toyota polako gubi ono što je imala prije 5 ili 10 godina...Dovoljno ti je da pogledaš plastiku kod novog yarisa pa da znaš o čemu pričam.
    Još bi imao da ti pričam iz ličnog iskustva, ali drugi put.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    31 Posts

Ima li dje djelovi za Ladu 2107? Pozeljno da su novi.
    Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
    Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by DadoMonte View Post
    Fabia, mora da ti je šef servisa zaboravio reć da su Land Cruiseri 120 imali problema sa diznama, i da su u pitanju bile velike havarije, gdje se kompletan motor morao mijenjati, a takav zahvat je koštao vlasnike koji su bili van garancije i po 10k €.
    Preferiram Toyotu, štaviše, vozim je, ali isto tako ako ima problem, želim da znam o tome, i ako ima problem napisaću da ima problem, razumiješ.
    Mom yarisu su promijenili korpu kvačila i kvačilo na 30.000km, zato što se čuo neki zvuk prilikom kretanja. Sva sreća pa je bio u garanciji.
    Mislim da Toyota polako gubi ono što je imala prije 5 ili 10 godina...Dovoljno ti je da pogledaš plastiku kod novog yarisa pa da znaš o čemu pričam.

Ja znam da imaju mana i problema, ima ih i Lexus, ali imaju ih barem 200% manje od ostalih.

Da li bi volio da imas plastiku od Pola i da ti auto kvari kao Polo ili plastiku od Yarisa i da ti auto bude pouzdan kao Yaris?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by DadoMonte View Post
    Ziva ti je to istina.
    Toyota ce uskoro poceti da ugradjuje dizel motore iz BMW-a.o
    http://www.bmwblog.com/2011/11/28/bm...es-for-toyota/

Ima dosta istine u ovome sto Fabija kaze, ali danas ne postoji novo auto koje se ne kvari.
    Druga stvar, ne mogu se Toyote uporedjivati sa premium brendovima kao sto su BMW,Audi, pa mozda cak ni VW, koji vise naginje gornjoj klasi.
    Toyotu bih uporedio sa Skodom, to su auta, napravljena da se ustedi na cijeni i odrzavanju....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Toyotu Avensis ne uporedjujes sa Passatom?

Koji ***** vrijedi Passat pored jednog Avensisa?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

fakat je da VW ima bolju unutrasnjost, uporedi sedmicu i novog Aurisa...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Statistike kvarova ne kazu da je Toyota br.1 zbog plastike unutra, vec zbog toga sto su mehanicki djelovi i elektronika radjeni bolje.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fabija, zar nisi ti onaj sto slika svaku plastiku unutrashnjosti raznoraznih kola i pricash kako ne valjaju nista jer plastike nisu precizno uklopljene itd???
    I da, japosi su bili takvi nekad, i dalje su jedni od najkvalitetnijih, ali daleko, daleeeeko od tvoje price, ovo bar znam iz licnog iskustva par meni bliskih ljudi...pogotovo taj d4d cuveni

Quote Originally Posted by Shomi# View Post
    Kakvi su JTD/MJTD motori, cuo sam da ih hvale. Imaju li oni gore navedenih problema?

ovako bez da preuvelicavam, to su najbolji dizel motori trenutno...ne trenutno nego od 97me kad su se pojavili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Volim da plastika bude dobra, kvalitetna i da se ne cuje ali vise volim plastiku kao u Yarisa a auto da bude kvalitetan nego plastiku kao u Pola a da se kvari kao moj BMW.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Volim da plastika bude dobra, kvalitetna i da se ne cuje ali vise volim plastiku kao u Yarisa a auto da bude kvalitetan nego plastiku kao u Pola a da se kvari kao moj BMW.
    Moj polo predje 120.000km, majka sve vozila, uz jedan remont prednjeg trapa (citaj 40 EUR ruke + djelovi u roksped). Kvacilo je pri kraju, a sve ostalo mehanicki u super stanju. preko 100.000 km je predjeno od starog aerodroma do preko morace, tj u tom reonu.

Polo moje djevojke predje preko 80.000km uz jedan remont prednjeg trapa (30EUR djelovi + ruke). Preko 50.000km od toga je predjeno u najstrozijem centru grada.

Polo mog druga predje 140.000km uz jedan remont trapa.

S druge strane, RAV 4 mog druga iz 2008. godine, i to 2.0 benz, ima preko 3.000 EUR zamijenjenih djelova u garanciji: klipovi, parking senzori, zadnji desni amortizer, vodena pumpa na 15.000km i jos par sitnica.

Ti voli tojotu koliko oces, ali ja cu da vozim pola. Jbg.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

moj stric se kleo u mercedesa dok nije kupio ono ***** od ml-a(a kupio ga je novog)i nije preshao ni 10 000 vec je poceo da se kvari,e sad vozi toyotu land kruzer(isto novu je kupio) i evo josh malo pa ce 100 000km bez jednog jedinog kvara,sad nek mi neko rece shta je bolje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

KAo vlasnik e klase ti mogu reci japanac je japanac

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bolje uporedi Avensis novu i pasata,bas me zanima sto je bolje uradnjeno....vensis je bolestina totalna

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    fakat je da VW ima bolju unutrasnjost, uporedi sedmicu i novog Aurisa...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Toyote koje se prodaju ovdje, na balkanu, su uglavnom sklapane u (je li bjese?) Ceskoj ? Ne kazem ja da su Cesi losi radnici, ali ni Slovenci ne prave Clio kao sto je nekad Renault bio, zar ne ?

Tek kad nadjemo Toyotu, whole made in Japan, e onda bi mogli povest diskusiju o kvalitetu. Ovako, kupujemo svaki fus iz Europe i malo oko nje...
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Quote Originally Posted by JUAN View Post
    moj stric se kleo u mercedesa dok nije kupio ono ***** od ml-a(a kupio ga je novog)i nije preshao ni 10 000 vec je poceo da se kvari,e sad vozi toyotu land kruzer(isto novu je kupio) i evo josh malo pa ce 100 000km bez jednog jedinog kvara,sad nek mi neko rece shta je bolje?

Vidi mercedes je pocetnik sto se dzipova tice Land Rover pravi dzipove i ima iskustva dosta (ima se kad naucit da naprave najbolje).

Stari ljudi su govorili najbolje je novo auto ili polovni mercedes. (ne racunajuci dzipove)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Vidi mercedes je pocetnik sto se dzipova tice Land Rover pravi dzipove i ima iskustva dosta (ima se kad naucit da naprave najbolje).

Stari ljudi su govorili najbolje je novo auto ili polovni mercedes. (ne racunajuci dzipove)

Ne pricamo ovdje o terenskim osobinama, mada danas terenske osobine nema nijedan SUV.
    Tema je koliko ce neki dio na neki auto da traje. Po svim mogucim statistikama dio ugradjen na Toyotu, Hondu, Lexus, Infiniti...ce trajati barem 4 puta duze.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Moj polo predje 120.000km, majka sve vozila, uz jedan remont prednjeg trapa (citaj 40 EUR ruke + djelovi u roksped). Kvacilo je pri kraju, a sve ostalo mehanicki u super stanju. preko 100.000 km je predjeno od starog aerodroma do preko morace, tj u tom reonu.

Polo moje djevojke predje preko 80.000km uz jedan remont prednjeg trapa (30EUR djelovi + ruke). Preko 50.000km od toga je predjeno u najstrozijem centru grada.

Polo mog druga predje 140.000km uz jedan remont trapa.

S druge strane, RAV 4 mog druga iz 2008. godine, i to 2.0 benz, ima preko 3.000 EUR zamijenjenih djelova u garanciji: klipovi, parking senzori, zadnji desni amortizer, vodena pumpa na 15.000km i jos par sitnica.

Ti voli tojotu koliko oces, ali ja cu da vozim pola. Jbg.

Vozi ti i dalje Pola, ja sigurno necu nikad kupit VW, ni Audi, niti bilo kojeg njemackog auta. Never more. Never!
    Zasto? Zato sto su skupi za odrzavanje. Nije problem cijena djelova, problem je sto moras cesto da kupis djelove.

Ja imam frenda koji odrzava auto kod mene, Corollu TS...stara je 7 godina: jedini problemi do sad su bili: natezac kaisa je poceo da skripi poslije 5 godina, prosle godine puska od volana se cula kad se vozilo makadamom. Pritegli saraf i sve OK.
    Svaki put kad treba nesto da radim oko ovog auta, ulje, filteri i te stvari, vidim kako su japaneri sve rijesili jednostavno, kvalitetno, lijepo, lako za majstorisat. Danas svaka beba moze odrzavat i radit oko japanaca.
    Ovi ovamo su komplikovani do bola.

Mercedes ML280 CDI, kupljen 2009-e u Ljetopis, presao 38 000 km sve otvorenog puta PG HN PG. Njega isto odrzavam. Sto je crklo do sad? Pa servo pumpa, stopovi, prednji amortizeri, bremze bruje, dihtung desne dekle ventila, usla voda u gepek i crkao je SAU. Ovo ti je oko 6000 eura za godinu dana, bez ovog boldovanog. Imam osjecaj da nesto nije u redu sa mjenjacem, pri saltanju dize obrtaje za 300-400 sto je bas alarmantno.
    Last edited by Fabia_Elegance!; 25-10-12 at 23:13.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Ne pricamo ovdje o terenskim osobinama, mada danas terenske osobine nema nijedan SUV.
    Tema je koliko ce neki dio na neki auto da traje. Po svim mogucim statistikama dio ugradjen na Toyotu, Hondu, Lexus, Infiniti...ce trajati barem 4 puta duze.

A ja ti ne bi dao tocak od mercedesa za cijelu Toyotu, Hondu....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zao mi je sto ne drzim prodavnicu djelova za Mercedes...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po svim mogucim statistikama dio ugradjen na Toyotu, Hondu, Lexus, Infiniti...ce trajati barem 4 puta duze.
    Ovo potpisujem.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Ako znas sto znaci ovaj znak dalje ne bih komentarisao....

Page 320 of 2536 FirstFirst ... 2202703103163173183193203213223233243303704208201320 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)