Moze li mala pomoc oko carinjenja
Narucio sam proizvod koji kosta 300 eur, i shipping mi je 50 eur. Dolazi preko Fedex-a.
Da li placam carinu i PDV na ukupan iznos od 350eur ili samo na cijenu proizvoda? Koliko sam procitao ukupni dodatak na cijenu je 22%? (17PDV + 5 carina)?
(350 eur +1 do 10 carina%) + %7 ili 17% PDV. Na ovo dodaj spediterske usluge 30-60 eur i eventualne ateste ili dozvole.
Ima li ko da mi predlozi koju karticu da uzmem koju bi preko Entropay vezao za PayPal i koju bih koristio samo za internet trgovinu.
Do sada sam koristio Visa PG banke i samo imam problema sa njom.Kod svake dopune Entropay vir. kartice osim onih 5 % sto uzima Entropay, sa kartice mi se skine jos dodatno 5e bez obzira na iznos dopune.Isao sam u banku da pitam o cemu se radi no oni tamo pojma nemaju ni sto je Entropay, samo su rekli da to Entropay uzima sto nije tacno.Da se ne bi vise kutarao sa njima molio bih nekoga da mi predlozi neku karticu koju je vezao sa Entropay i sa kojom nema ovakvih problema.
Ljudi, planiram uzimat tablet sa jednog od chinesse sajtova, cijena mu je nedje oko 97e.. Oce li se placat carina, i za koliko ga mogu ocekivat doma..? Tj. Oce li se ikakvi dodatni troskovi placat, i postoji li sansa da zajebu.. U pitanju je greatsku.com sajt, narucivao sam prije sitne stvari i stizale su..![]()
dje si vidjeo to.. dolazi li u obzir dinodirect.com, tinydeal.com ili dx.com ?
Pa klikni kao da hoces da kupis nesto pa ces vidjeti sta ti javlja.
Sto se tice ovih sajtova sto si nabrojao tu mozes ali ako nemas PayPal account preporucio bih ti dhgate.com jer ti oni nude zastitu.Registrujes se,napravis account i ako
nesto ne bude u redu dhgate ti garantuje povracaj novca.Ako imas PayPal onda mozes bez nekog rizika da trgujes i na gore navedene sajtove.
ljudi, u zadnje vrijeme mi iz USA sve stize u roku od 5-6 dana, ne preko, ljepota..![]()
Jos jedno pitanje samo, za koliko obicno stize porudzbina sa dhgate-a. Planiram tablet da narucim, a tamo vidjeh nesto kao procesing time 60 days, pa se prepadoh![]()
danas me zove ova iz ckb banke i kaze nesto visa electron kartica ukinuta sjutra ce bit gotova nova? zna li ko o cemu se radi i desavai se ovo samo meni?
Da ti nije istekla?
rm -rf /
O jadu me jedan prodavac zabavi sa tabletom. Plaćen 1. oktobra. Bili im neki praznici pa aj, poslat 9tog. Međutim, tracking se ne očitava te sam ih cima a onda je ovaj uzeo da mulja kako praznici bili, pa gužva, pa onda neki samit u Kinu te ne šalju sa baterijom stvari itd. Na kraj mi rekao da će poslat sa DHL,blablabla. Čekam do sjutra pa onda case dižem na "veći nivo". Odkad nema Paypala tamo izbezobrazili su se. Masu kasne itd.
Kako se zove prodavac da ne uzmem od istog, da mu siju zavrnem![]()
Znači da je dobijena od Vize info da tvoja kartica može potencijalno biti zloupotrijebljena, jer si možda plaćao na nekom sajtu gdje nema PayPal-a, a taj sajt je možda imao nekih problema sa curenjem informacija, i onda oni sve te kartice koje dobiju kao riskantne ugase zbog tvoje sigurnosti![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks