8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
fabia, oskrnavio si ovu svetu temu![]()
Ista klasa odprilike,ista pocetna cijena (Benz cak skuplji)
Uporedite trenutne cijene 8C,SLS AMG i M6 kao "polovnjaka" naravno...
O njemackom kvalitetu ne bih trosio rijeci,jer me o jadu zabavljalo par WV-a pa sam mislio da se "spasim Benzom" i us*ao motku...
Last edited by M.S.; 22-10-12 at 10:20.
Sa Njemcima i Francuzima nisam sigurno...
Japanci, mozda?
Mozda jos trazi spas
hahahahaha, a baš sam se pitao dje kupuju ovolike tockove hahahaha
Japanerom frende, japanerom.
TAKUMI
Amerikanizacija Alfa Romea
Čitam planove ALfa Romea i ovo su, otprilike, pouzdane informacije. Čak tri modela će se proizvoditi u Sjedinjenim Američkim Državama.
Prvi i najvažniji model (još nema ime, a nije dugo očekivana Đulija) je model pozicioniran ispod koji će se zasnivati na Fiatovoj C-Evo platformi. Prvi predstavljen model na toj platformi je Alfa Romeo Đulijeta (Alfa Romeo Giulietta), drugi model je Dođ Dart (Dodge Dart), treći je Fiat Vjađo (Fiat Viaggio) za kinesko tržište (slike zadnja dva modela su ispod). Za razliku od Đulijete ovaj model Alfa Romeo će imati rep kao zadnja dva modela te će se, izvjesno je, proizvoditi u SAD, a prodaja počinje 2014 godine. Po nekim pesimističkim najavama ovaj model će da ponese ime Đulija. Za ovaj budući model Alfa Romeoa je predviđeno nešto veće međuosovinsko rastojanje.
Drugi model je u klasi SUV automobila i zasniva se na istoj platformi koja je nešto izmjenjena pa se zove D-Evo (za američko tržište C-Wide). Prvo će na toj platformi da se predstavi Đip Čiroki (Jeep Cherokee), pa tek onda Alfa Romeo. I ovaj model će se kao i gore rečeni proizvoditi u Sjedinjenim Američkim Državama. Na slici je zamaskiran model koji koristi po neke stilske elemente Đulijete
Treći model je Alfa Romeo Spider koji će se za razliku od predhodna dva modela proizvoditi u Italiji. No ako se proizvodi u Italiji to ne znači da će mu porjeklo biti sa Apeninskog poluostrva. Naime tehnologija dolazi iz Japana i djeli je sa sledećom generacijom, sada već kultnog, modela Mazda MX-5. Ako ništa drugo biće to Alfa Romeo koja će imati pogon na zadnje točkove uz mtor smješten naprijed
Četvrti (a zapravo prvi po pojavljivanju) je model 4C koji će se pojaviti na tržištu tokom ljeta 2013 godine. Centralno smješteni motor, pogon na zadnje točkove i težina manja od 1.000 kg podižu i cjenu na 40.000 €. Za pogon će biti zadužen 1.7 motor koji razvija 250 KS. Planirana proizvodnja je 2.500 primjeraka godišnje.
Ne znam, djeluje mi kao da Fiat baš nije siguran šta da radi sa Alfom (kao da je čeka sudbina Lanče) ili je sve ovo zbog toga što se ipak vode 8tajni) pregovori sa Folksvagenom oko prodaje ...
Eh, da, evo kako izgleda zvanično viđenje Alfa Romea http://www.fiatspa.com/it-IT/investo...11%29_site.pdf
Ma kreteni, svako malo zamishljaju sta bi bilo kad bi bilo...ali obradovala me cinjenica da se taj SUV vec testira, isto kao i 4c koja se uveliko testira
Pazi, Alfa sa Michigan Manufacturer Plate tablicama![]()
TAKUMI
kod koga poc da se obrise greska air bag-a na 147?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
grrrroarrrrrrrrrr
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Aj javite sto ste napravili, pa i meni da je izbrises!![]()
mora drugi kabal ekv ne moze standardni, i sve onda radis preko fiatecuscana
7 je ecu, 3 airbag komp, 1 abs komp....samo se kratkospoji na konektoru na autu, dakle u ovom sluchaju spoje se 7mi i 3ci pin.
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
nista...imam dva elm kabla...taman cu jedan da prepravim..i stavim mikroprekidac na njega...za abs i za airbag...
treba mi provjerena info
jel ko pokusavao na 4x98 da montira 4x100 felge, neko kaze moze neko kaze ne moze , treba mi info dakle moze li ili ne
![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
ne moze, jedva ces upasovat sarafe spadace popustace il ce neki bit mikronski krivi, nece nalec tocak i bjez od toga, isprobano je, sto ? ako imas 4x98 15 dam ti 16 odma ;0
hahahah i ja imam 16, al mi nesto skupe gume
najradije bi fabricku 14' stavio da se sjetim malo kako je bilo kad je bilo udobno![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks