Page 42 of 66 FirstFirst ... 3238394041424344454652 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post

Ja tebi SERDARE.......ti meni VOJVODO ....i tako u nedogled ...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Naslov teme jasan i odje se diskutuje iskljucivo na temu. Dopisivanje, chatovanje, pisma i razglednice.... na drugo i za takve stvari odgovarajuće mjesto.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, da.. ali kad analiziram situaciju koja pokazuje agresivnost i nestabilnost od strane glasaca/ i napadaca/, posebno onih iz DF-a i Pozitivne, pa i pogubljenost DPS-ovih pristalica.. procjenu nije tesko odraditi, pa je moj stav ostao isti - bojkot je bio jedini normalni odgovor stanju u kojem se nalazi danasnja CG i cija (profil uglavnom koristoljubivih - ili sto kaze jedan CG politicar - sisnjara - aktivista) jeste posledica i ovo sto smo i do sada vidjeli.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

FANTOME mene ne slusaju ni doma, samo je Medo ugradio desetak mojih PRIJEDLOGA u onih 595, DFa.
    A da mene slusaju POZITIVNI,
    stojali bi kao SVETIONIK CASTI&POSTENJA, sa sedam mandata i cekali da stignu ZAKONI U SKUPSTNU, od POZICIJE I OPOZICIJE,
    i da svaki RAZMOTRE SA GRADJANIMA, za okruglim stolovima, dobro razmisle i glasaju ZA ILI PROTIV, ali svaka KOALICIJA sa jednima ili DRUGIMA BI IZGLIBALA SVIJETLI OBRAZ, mene se GADE I JEDNI I DRUGI, ali neke zakone za OPSTE DOBRO GRADJANA NE TREBA SABOTIRAT.

Ja ljesnik iz ruke nebi uzeo ni POZICIJI NI OPOZICIJI,
    neka prestanu da POLARIZUJU GRADJANE, i pocnu sa REFORMAMA,
    a ako pocnu sa crkvama, himnama, zastavama i jezikom, NAPUSTAT PARLAMENT DOK PRESTANU DA TRESU PRAZNU SLAMU I GUSE GRADJANE GADLUKOM.
    TO JE MOJ CIK CAK,
    KO BOLJE SIROKO MU POLJE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Cim je SLUZBA, MUP I UDBA,
    zabrinuta i pocela da RAZMISLJA poslije 23 godine,
    treba se dobru nadat, jedan je glavom ekser ukucava u ZID, koji se iskrivio,
    iz razloga, sto je Ministar tvrde glave , naslonio glavu na drugu stranu zida.

Poceli su da pune MINIBUSEVE sa SITNIM RIBAMA iz narko branze,
    kad naprave ugovor sa ALIVODICEM, da iz AGENCIJA, OPSTINA, VODOVODA I MINISTARSAVA cera do Spuza i farme,
    sve GRESNIKE prijehodnih 23 godine, HIPOKRIZIJE & JAVASLUKA, izvedrit ce iznad CGe.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Da, da.. ali kad analiziram situaciju koja pokazuje agresivnost i nestabilnost od strane glasaca/ i napadaca/, posebno onih iz DF-a i Pozitivne, pa i pogubljenost DPS-ovih pristalica.. procjenu nije tesko odraditi, pa je moj stav ostao isti - bojkot je bio jedini normalni odgovor stanju u kojem se nalazi danasnja CG i cija (profil uglavnom koristoljubivih - ili sto kaze jedan CG politicar - sisnjara - aktivista) jeste posledica i ovo sto smo i do sada vidjeli.

Hvala Lepo
    Potpuno se slazem sa Vama. Problem je sto su djelovi DPSa i djelovi opozicije u licnom biznisu te s toga bojkot ne odgovara ni jednima ni drugima.
    Sin:

- "Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?"

Tata:

- "WTF? ROFL LMAO!"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

G. Milovane, da Vas pitam ..Vi kao covjek sa iskustvom i poznavanjem CG vjerovatno znate da li je tacno da se u CG kaze da majke i babe cine musko dijete senzibilnim, a da ih ocevi i dede cine karakternim u smislu ljudskosti, pravednosti, postenja, hrabrosti itd?
    Ako je to tacno, onda su samo mame i babe odradjivale posa'...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    FANTOME mene ne slusaju ni doma, samo je Medo ugradio desetak mojih PRIJEDLOGA u onih 595, DFa.
    A da mene slusaju POZITIVNI,
    stojali bi kao SVETIONIK CASTI&POSTENJA, sa sedam mandata i cekali da stignu ZAKONI U SKUPSTNU, od POZICIJE I OPOZICIJE,
    i da svaki RAZMOTRE SA GRADJANIMA, za okruglim stolovima, dobro razmisle i glasaju ZA ILI PROTIV, ali svaka KOALICIJA sa jednima ili DRUGIMA BI IZGLIBALA SVIJETLI OBRAZ, mene se GADE I JEDNI I DRUGI, ali neke zakone za OPSTE DOBRO GRADJANA NE TREBA SABOTIRAT.

Ja ljesnik iz ruke nebi uzeo ni POZICIJI NI OPOZICIJI,
    neka prestanu da POLARIZUJU GRADJANE, i pocnu sa REFORMAMA,
    a ako pocnu sa crkvama, himnama, zastavama i jezikom, NAPUSTAT PARLAMENT DOK PRESTANU DA TRESU PRAZNU SLAMU I GUSE GRADJANE GADLUKOM.
    TO JE MOJ CIK CAK,
    KO BOLJE SIROKO MU POLJE.
    Slušaju te slušaju, serdare (aj kad kaže kolega forumaš da si to )...ne boj se ništa-sluša te dosta ljudi.

PCG je partija, a u politici definitivno ne može da se opstane bez stalnih, i značajnih, prihoda.
    Ako se DPSDP nekako dovija da sakupi većinu bez njih, jer tvoj drug Miško onda nema dovoljno razloga da ih finansira. A pretpostavljam da su ostali finansijeri mnogo manje
    kadri da finansiraju čitavu jednu partiju.

U tom slučaju bi se PCG ugasila. Dakle politika potpunog otklona od svih je mač sa dvije oštrice. Možda griješim, ali vrlo vjerovatno je to tako.

Što se tiče tvog odnosa sa g. Medojevićem, uprkos njegovom prilično otvorenom pozivu da vratiš uvažavanje virtuelnom i svakom drugom podrškom DF,
    njegov rešpekt i priznanje tvog ogromnog iskustava i znanja MENI imponuje...jer čovjek koji ima dugo sjećanje- (brzo li Crnogorci zaboravljaju, majko mila)- i koji je voljan i kadar da iskaže priznanje i poštovanje, kod mene uvjek dobija VELIKI PLUS. To svakako važi za g. Medojevića, u odnosu sa tobom.
    To je i pozitivan primjer za druge, njer živimo u zemlji gdje većina ljudi nije kadra da u cjelosti shvati tvoju ličnost i tvoju višedecenijsku, vrlo svjesnu žrtvu za opšte dobro, bar onako kako ga ti vidiš.

Makar i ne bio u pravu u nekim procjenama- TVOJA NAMJERA I POBUDE SU MNOGO ČISTE, A TO JE NAJVAŽNIJE ZA DOBRONAMJERNA ČOVJEKA.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 18-10-12 at 12:22.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Да кажем неколико ствари као баранин.Ја не познајем господина Лекића, али је он врло добро познат у свом крају.Кажу људи да је прави господин, да је из добре фамилије, али да је у животу направио више погрешних потеза, по мојој процјени из немогућности да процијени ситуацију из иностранства, сврставајући се увјек на погрешну страну.Зато је обиљежен и зато је у свом селу освоио само један глас, а у Старом Бару гдје је порастао, недовољно.
    Jel to neka lista za odstrijel ??? Ko bi reka da ćemo postat isto što i Mudzahedini ali ništa ne treba da iznenadni jer smo toliko mutirali da svaki dan uradimo korak nazad u odnosu na ostatak svijeta
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

i tako ja procjenjijem da ce mandatar biti Dusko Markovic ili ona zmijica od Djurisicke....

Rastoder, presednik skupstine....
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

G. Milovane, da Vas pitam ..Vi kao covjek sa iskustvom i poznavanjem CG vjerovatno znate da li je tacno da se u CG kaze da majke i babe cine musko dijete senzibilnim, a da ih ocevi i dede cine karakternim u smislu ljudskosti, pravednosti, postenja, hrabrosti itd?
    Ako je to tacno, onda su samo mame i babe odradjivale posa'...

Hvala Lepo
    Moja PROFESORICA i virtelna ljubav je skoro uvijek u pravu,
    a ja SAGLASAN sa tvojim STAVOVIMA, kod mene su samo mama i djed odradili posa,
    zato sam ostao hendikepiran i nedovrsen, inace bi bio IDEALAN.

Zato imam Harija, da mi brusi coskove, i od mene napravi uzornog clana foruma.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Maraš: DIK odbio prigovor DUA-e
    18. oktobar 2012.
    Share

Državna izborna komisija odbila je na današnjoj sjednici prigovor Demokratske unije Albanaca kao neosnovan, saopštila je Portalu Analitika portparol Daržavne izborne komisije Slavka Maraš.
    Iz DUA-e su juče podnijeli prigovor DIK-u na rezultate izbora, jer je, kako tvrde njeni predstavnici, toj partiji oduzet mandat lošim tumačenjem Zakona o izboru odbornika i poslanika.
    - Prigovor DUA-e je na današnjoj sjednici odbijen kao neosnvan. Komisija je glasala o tome da li se prigovor usvaja ili da li je neosnovan, ocijenili smo da je neosnovan. U toku dana bi trebalo da objavimo obrazloženje – rekla je Maraš. Ona je saopštila da DUA ima pravo žalbe Ustavnom sudu kada dobije rješenje.
    Obrazloženje odluke DIK-a objavićemo uskoro.
    Zenka: Odluka DIK-a je diskriminacija Albanaca!
    18. oktobar 2012.
    Share

Lider Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmet Zenka ocijenio je da je odluka Državne izborne komisije „pljačka albanskih glasova“ i da predstavlja diskriminaciju a ne afirmativnu akciju prema ovoj etničkoj zajednici.
    „Albanci nisu zakinuti nego su opljačkani, 4.000 glasova Albanaca je prebačeno na liste nealbanaca“ kazao je lider DUA u izjavi za Portal Analitika. Zenka napominje da nije riječ samo o odnosu prema jednoj stranci nego o odnosu prema albanskom narodu uopšte.
    „Gola diskriminacija prema albanskom glasu. Radi se o Albancima koji žive u Crnoj Gori i koji su dali veliki doprinos Crnoj Gori“, kazao je Zenka.
    Predsjednik DUA smatra da princip afirmativne akcije za manjine, koju obezbjeđuje Ustav i Zakon o izboru odbornika i poslanika, nije poštovan i da nije uzet u obzir prilikom raspodjele mandata za novi skupštinski saziv.
    „Ako se ova država želi odnositi prema Albancima na način da će im se zakinuti mandat tobože se pozivajući na afirmativnu akciju, a sa druge strane glasovi albanskih lista se mogu prelivati u druge liste, a glasovi Albanaca unutar albanskih lista ne mogu, onda Državna izborna komisija mora da objasni koju su to pravnu logiku upotrijebili izuzev uskopartijskih interesa“, izričit je lider DUA.
    Predsjednik DUA je najavio da će se na odluku DIK-a, koju smatraju nelogičnom i pravno neutemeljenom, žaliti Ustavnom sudu Crne Gore. Ali, ako i tamo ne naiđu na, kako smatraju „pravedan odgovor“, Zenka naglašava da će ići dalje.
    „Ako Ustavni sud ne bude našao načina da jednostavno tumači zakon afirmativne akcije kao što propisuje taj zakon, mi nećemo sigurno stati na tome nego ćemo ići do kraja“ bio je izričit Zenka.
    Foto: visit-ulcinj.com
    Lider Force se osvrnuo i na izborni rezultat koji je postigla DUA i kazao da je ta partija „pokušala da za svoj neuspjeh okrivi člana Force u izbornoj komisiji“. - Član Force ili bilo koji drugi član komisije nema pravo da mijenja zakon. Izborni zakon se donosi u Skupštini Crne Gore. Mi smo jjoš prije dvije godine skrenuli pažnju predstavniku DUA, o tome šta će se desiti ako se zakon, koji je sada na snazi, usvoji, dodaje je Cungu.
    Foto: visit-ulcinj.com

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Slušaju te slušaju, serdare (aj kad kaže kolega forumaš da si to )...ne boj se ništa-sluša te dosta ljudi.

Makar i ne bio u pravu u nekim procjenama- TVOJA NAMJERA I POBUDE SU MNOGO ČISTE, A TO JE NAJVAŽNIJE ZA DOBRONAMJERNA ČOVJEKA.

Pozdrav,
    Jesam ja ZALJUBLJIVE prirode, u partije, pokrete, licnosti i lijepe i pametne zene i ljude,
    upoznao sam mnogo dobrih ljudi, na koje sugradjani bacaju drvlje i kamenje,
    zbog malih razlika ili taktickig gresaka, ja sa BOGU zahvalan sto sam imo cast, da tebe i tvoje sokolice upoznam i zavolim, rijetko me srce prevari.
    Niko nije postao svetac u svoju domovinu za zivota,
    POKOLJENJA DJELA SUDE, dajem od srca sve sto imam u sebi, svjesan svih mana i nedostataka, drugi narodi su imali dva vijeka od Francuske REVOLUCIJE, da se obracunaju sa DRZAVOM, CRKVOM I VOJSKOM.

U plodnu zemlju od mrtvog zrna,
    rodi KLAS,
    u zdravom drustvu i zdravim glavama,
    jedna ideja, prcveta i spasi OBRAZ&CAST.

Ta dje nista ne raste i nista ne cvjeta,
    to su vrata PAKLA i kraj svijeta.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,097
    Thanked in
    2,322 Posts

AK izgleda postigla sporazum sa SDPS-om, sad se čeka HGI, pa da se lagano dogovore i sa Bošnjacima čim ovi smanje prohtjeve...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A sto ce im onda Bosnjacka stranka, sa onakvim ciljevima i prohtjevima?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    AK izgleda postigla sporazum sa SDPS-om, sad se čeka HGI, pa da se lagano dogovore i sa Bošnjacima čim ovi smanje prohtjeve...
    demokratija, kad 3% odlucuje ko ce vladati
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    BS ce svakako uci u koaliciju radi "ocuvanja partnerstva" i , iako nece biti nuzno za vlast SDPS-a , Forca svakako , Hrvati i to je to ...
    DUA platila generalno los ucinak i ruka spasa SDPS-a ovoga puta izostala i otisla nekom drugom , Forci najvjerovatnije .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ni u jednom poslu gdje jedan od potencijalnih partnera uslovljava nije vrijedan zajednickog "ugovora". No kakvi su CG politicari i svaki posa' u CG, ne cudi me nista..
    Znaci da ocekujemo da predstavnici bosnjacke stranke sve sa svojim predsjednikom posjedaju u CG Vladu na drzavnim pozicijama na racun svih gradjana(plate i sve beneficije), a da oni kako javno i drcno naglasise da ce rade samo u interes svojih glasaca..
    Nevidjeno...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ni u jednom poslu gdje jedan od potencijalnih partnera uslovljava nije vrijedan zajednickog "ugovora". No kakvi su CG politicari i svaki posa' u CG, ne cudi me nista..
    Znaci da ocekujemo da predstavnici bosnjacke stranke sve sa svojim predsjednikom posjedaju u CG Vladu na drzavnim pozicijama na racun svih gradjana(plate i sve beneficije), a da oni kako javno i drcno naglasise da ce rade samo u interes svojih glasaca..
    Nevidjeno...

Hvala Lepo
    Ajdeeeeeeeeeeee... Šta napriča to...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nevidjeno...

Hvala Lepo
    Ma kakvi uslovi , bez svake , pojedinacno , manjinske partije SDPS moze i cuveno uslovljavanje je samo glas koji dopire do usiju glasaca i stvara pozitivan ambijent . Uslove pravi samo SDPS kao i sam nacin i pristup toboznjih pregovora ..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ono je javno receno i ne znam sta tu moze da se anulira. Nek ih placaju njihovi glasaci i nek rade na lokalnom nivou, za Drzavni kako rekose nijesu jos dorasli.
    AK i HGI ok.. Dostojanstveno su se predstavili CG javnosti.
    Ako DPS/SDP/LP uprkos tome prihvate Bosnjacku stranku u koaliciju.. Onda je jasno kakve kadrove guraju u drzavni nivo. U tom slucaju Bosnjaci i nijesu krivi sto ih Drzava ne zanima, nego DPS/SDP i LP.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-10-12 at 16:42.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

- Sačekaćemo da se glasovi zbroje i o koaliciji razgovarati na osnovu naših programskih ciljeva, a to su veća zastupljenost u bošjnačkog naroda u državnim institucijama, značajnije ulaganje u sredine sa dominantno zastupljenim bošnjačkim stanovništvom.
    Eto postase svi gradjani CG - Bosnjaci, pa i je i Drzava CG u stvari Drzava Bosnjacka? Ili se radi samo o interesima Bosnjacke stranke koja ocekuje plate i pozicije na racun svih gradjana CG, a da oni koriste te pozicije i kapital da bi sprovodili samo svoj interesni program partije, njihovih glasaca i Rozaja.
    A mi ostali gradjani ne znamo citati sto je izaslo u svim CG novinama kao izjava predsjednika Bosnjacke stranke.
    Sprdnja..
    E ako to prihvati DPS/SDP i LP, onda to govori o njima i njihovim ciljevima sa CG.
    Lokalni izbori su jedno, a Parlamentarni nesto mnogo ozbiljnije. Vidjecemo tu "ozbiljnost" u izboru koalicionih partnera.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-10-12 at 17:10.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

svaki gradjanin drzave Crne Gore bio on bosnjak, srbin, crnogorac ili albanac je ravnopravan u svemu u ovoj drzavi.
    ja ne djelim ljude po vjeri i nacionalnosti nego na ljude i neljude (NESOJE), a ovje ima par nesoja sto muskih sto zenskih.
    po nekima ovdje koji i ne izlaze na izbore ali ih mnogo zanima politicka scena iako nema niko interesantan u njoj najbolje bi bilo kada bi samo pravoslavci glasali u CG mada koliko mi se cini neki iz opozicije bi voljeli isto.
    onda najbolje da ovo nije gradjanska drzava nego neka bude pravoslavna etnicki cista Crna Gora i da se vrate neke veliko srpske ideje sprovodjene ranih 90 tih.
    HVALA LEPO ali ja to ne zelim mojim sunarodnicima niti bilo kome, zato je moja zemlja jedna od najljepsih jer je razlicita i drzava je svih vjera i nacionalnosti
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, da i sad naprasno uvrede na racun jedne od malobrojnih osoba koje su za zapadne civilizovane norme i gradjansku jedinu opciju - zato i bojkot, a to sve od nacionalistickih aktivista i partija sa samo lokalno interesnom i nacionalistickom osnovom.
    Normalno da mi gradjani smetamo ( i da isprovocirani gradjanskom opcijom mnogi nece imati skrupula da kazu ono sto govore svojima u kuci/ kako vidimo i nemaju), jer ukazujemo na izjave i akcije politicara koji pretenduju na Drzavne pozicije i drzavni budzet svih nas GRADJANA CG.
    Jasno je sto moji komentari smetaju nacionalistima i aktivistima vecine partija. To se vidjelo i noc uoci izbora i sve do danas, kad se interesi pojedinaca i grupa preplicu i traze bolju prodaju za kapital naroda.
    Malo nas je ovdje koje ne zanima ko je sta po naciji i vjeri a zanima nas da li gradjanin zavredjuje da bude na budzetu Drzave i da vodi Drzavu ka zapadnim tekovinama.
    Znam da moji komentari ruse njihove kule od karata, jer sam gradjanka koja zeli svojoj drzavi najbolje bez ikakvog licnog interesa, a mnogi koji i sa kokardama, titovkama, masnicama i bedzevima traze samo interes njihovih grupa prelaze sve granice samokontrole, i njihova se osnova "krvavih zuba" ugradjuje u jedno.. Biti protiv gradjanina/ke. U ovom slucaju gradjanke, pa to nekim klerofasistima jako, tj. prekomjereno smeta.
    Moj bojkot je bio bojkot upravo takvoj retrogradnoj masineriji i malogradjanstini, a to sad bas zbog mojih stavova kod nekih osoba izlazi na vidjelo.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-10-12 at 17:44.

Page 42 of 66 FirstFirst ... 3238394041424344454652 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)