Page 37 of 66 FirstFirst ... 2733343536373839404147 ... LastLast
Results 901 to 925 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by POBR0 View Post
    Nema, bez spamera i frontasa

Zalba je podnesena, morace vratiti mandat UDSH koji im sleduje.
    Slijedi ponovno glasanje u 2-3 u Dinosu i Ulcinj dje su uglavnom biraci DUA a DPS-u ti glasovi sada ne trebaju nista.
    Ima logike matematicke to sto je napisao ovizionizi, ali onda iz zakona izbaciti ono 0,7 i staviti 0,9 ili dva mandata jer ovako ni teoretski ne mogu uzeti 3 mandata ako su vise od dvije partije u trci. Mrzi me traziti diskusiju kad se ovaj zakon usvajao jer bi bilo interesantno sad procitati kad imamo primjer. Ne znam ali mislim da bi po starom zakonu imali 4 ili 5 mandata a sad samo dva. .

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ima logike matematicke to sto je napisao ovizionizi, ali onda iz zakona izbaciti ono 0,7 i staviti 0,9 ili dva mandata jer ovako ni teoretski ne mogu uzeti 3 mandata ako su vise od dvije partije u trci.
    Ne razumijem te bas najbolje odje.. Zar nismo zakljucili da DUA fali svega 500 glasova pa da dobije mandat? Ona je treca albanska partija u igri, presla je cenzus od 07% i itekako je imala teorijsku sansu da uzme taj treci mandat (maksimalni broj mandata za jednu zbirnu manjinsku listu), samo sto joj je, je li, falilo nesto malo glasova
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

0,7 je tamo izgleda forme radi i da bi 3 partije Albanaca usle moraju imati 12.413 glasova Samo jedan glas manje imaju 2 mandata (normalno za Dontov obracun) a u oba slucaj imaju prosjek mnogo veći 0,7 tj (ako sam dobro primijetio) po 1,2%

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

0,7 je tamo izgleda forme radi i da bi 3 partije Albanaca usle moraju imati 12.413 glasova Samo jedan glas manje imaju 2 mandata (normalno za Dontov obracun) a u oba slucaj imaju prosjek mnogo veći 0,7 tj (ako sam dobro primijetio) po 1,2%
    Jeste, ali sta da je izlaznost bila recimo 80%? Onda u prosjeku ne bi imali po 1,2%, nego znatno manje.. ali opet dovoljno da prodju njihov cenzus. Ja ipak mislim da je ovaj zakon kao izmisljen za manjine, jedino nece biti kada ih bude toliko da vise nisu manjina...

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Ne prepadaj đecu, đaole pesimistički.

I ja sam sličnog razmišljanja...
    Ne treba biti mag pa shvatiti da bi SDPS (bez utrčavanja Đukanovića u teren) dobio toliko glasova da bi ga drugi (i takvi kakvi su) jednostavno oduvali sa scene. Ono što me kopka svo vrijeme jeste - zašto je Đukanović tako kasno ušao u teren da spasava stvar?... Ne razumijem šta je čekao? Kampanju je počeo tek od polovine septembra...Da li je zaista moguće da je toliko precijenio svoje partijske drugove ili je toliko potcijenio opoziciju i naraslo nezadovoljstvo naroda?... Ili oboje??...
    Otpočinjanje pregovora = udobna stolica = ljuljuškanje preko mjere opuštenosti.
    + Totalno podcjenjivanje, odnosno ne- čitanje akcije Druge interesne kolone, a koja je zapravo jedna od najsavršenije izvedenih igranki koju sam u životu vidio, koncipirana, planirana i postavljena do perfekcije ( tu ja nemam dileme ).
    + Dopuštanje da Prva interesna kolona umiruje Dr. Igija na onakav način, posledice sasvim vidne, cccc... Ođe je vjerovatno bio razoružan, no mislim da više nema izbora da ne opasa levor u bedra junačka.

Ša kojim resursima krenuti? Čime platiti kampanju, zapošljavati, asfaltirati, dijeliti kredite,...čime animirati ljude???... Dužničko ropstvo u u koje su zemlju dobro zaglibili limitira im mogućnosti da se dodatno (makar javno) zadužuju, a da takvo nešto ne izaziva kontra-efekat.
    :smug:
    Odgovor na ovo, i onih 40k radnih mjesta, čoek potencira već godinu dana, no ga slabo čitaju. Građevinska dozvola.
    BTW, čini li mi se, ili je CB neđe davala nekakvi izvještaj da je po ledina CG zamrznuto oko 370 meleončića... Realno je, početkom 2012, bilo preko 650. Korigovano krizom i prognozama opadanja tržišta nekretnina ( evropske, pesimist. -12 do 15% na god., optimist. 5 do 10% ), ponderisano očekivanom stabilizacijom turističkog priliva ( opet evropski okviri ) u sledećih 5g... Opet može da namakne dovoljno za startić.
    A pomaže i što ovi što se tako šesno zamrzoše u naše krše više baš i nemaju kuđ, kao i što Azerbajgeni begafte iz Moskve, a Kinezima smo sitni ali bliski.

Reći će B+G da sam pesimista, no zaista se negdje iz zadnjeg plana sve više nameće opcija da se može dogoditi da homogenizacija pristalica bude pokušana na našim već postojećim društvenim antagonizmima. Ne želim ulaziti u dalju analizu jer je to jedan mračan scenario i za sada tek na horizontu, no, definitivno mi izgleda sve više kao karta koju vlast drži u rukavu poput džokera. Nešto nalik - last rescue.
    Barijera ozbiljnijem (nekontrolisanom) raspirivanju strasti jeste međunarodna zajednica (čitaj velike sile) koje bilo kakvu prolongiranu pojavu nestabilnosti nikako ne žele i neće mirno posmatrati. Takvo nešto, ukoliko bi se otelo kontroli, ne bi bilo po volji ni pristalicama SDPS-a (ili kakve nove Đukanovićeve partije), i tu uključujući i najzagriženije. No, ono čega se plašim jeste da se u nekakav kontrolisani sukob niko spolja ne bi uključio. Tu se opet, kao safety mehanizam, stvar vraća u teren SDPS-a - prosto, niko od njih nije siguran da će zaigraju li oko mašnice na Pandorinoj kutiji, biti u stanju da njeno otvaranje u epilogu i prežive.

A opet, svako ko ima oči ne može negirati da SDPS-u svakog dana ponestaje opcija... U takvoj situaciji, sve je moguće...
    Ne bi ja tebi, pesimisto, reko da si pesimista, ma ni da Bog...:devilish: No, u ljubavi je sve dopušteno.

Nema šanse, pucaće sa skroz novim idejnim rješenjima po svim aspektima, kako, kad i đe mu se budu najmanje nadali. Strateški ga jesu preskočili, ali ako ne dovrše posa, slobodno mogu spremat guze za prutiće- u tu taktičku pizmu mu nisu ni do koljena.
    Realno, jedina posledica koju za sami početak prve faze vidim je da će Prva kolona postat Druga, i obrnuto ( znam da ti ovo nećeš brkat sa familijama ). O tome ćemo, za sefte, na onu drugu temu, kad primire vatrometi.
    Ja taj film očekujem da gledam u naredna doba. I da vidim jesam li u pravu da će od tog kastiga bit i nešto inicijalnog dobra i za nas proste ljude.
    Last edited by Buva+gacce; 17-10-12 at 00:25.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Jeste, ali sta da je izlaznost bila recimo 80%? Onda u prosjeku ne bi imali po 1,2%, nego znatno manje.. ali opet dovoljno da prodju njihov cenzus. Ja ipak mislim da je ovaj zakon kao izmisljen za manjine, jedino nece biti kada ih bude toliko da vise nisu manjina...
    Za manjine je bio bolji stari zakon a ovo ti je cisti dokaz. Iskreno receno mrzi me traziti temu dje se raspravljalo kad je ovaj zakon donosen i bila je dilema oko ovoga "do tri mandata". Cini mi se da je jako tesko i matematicki nastelovati broj vazecih glasova, a da albanska manjina osvoji 2,1% i tri mandata (na primjer tri partije po 0,7%). Nijesam siguran kako se glasalo za ovaj zakon i da li su manjine bile preglasane, ali mi se cini da nesto ne stima u interpretaciji tog zakona.
    Zamisli situaciju da imaju tri partije po 0,7 zbirno glasova oko 2,1 i onda ih ubacuju u Donta dje je cenzus 3%. Da li to znaci da onda nemaju nijedan mandat jer u zakonu pise do tri a i 0 je do 3.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Milovane da li mi pričamo o istom predsjedniku DF-a ili sam ja nešto u međuvremenu propuštio?
    Predsjednik DF-a branio Crnu Goru? E pa fino je odbranio nema što..
    Da da, 'osvijetlio obraz' kao što vi ultra-montenegrini znate da kažete. U vrijeme kada je tvoj Milo bio četnik (kao što ti sada tvrdiš da je Medo, a dobro znamo da nije), pljuvao po Hrvatima, pljuvao po latinici, mršikao ljude koji su htjeli nezavisnost, omalavažaovao LSCG i njegove aktiviste, Ćaki Lekić je bio jedan od rijetkih ljudi koji je želio nezavisnu Crnu Goru i branio je od nenormalnih diplomata i novinara po čitavoj Evropi, misleći da se ponašamo kao varvari...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Milovane, kako nijesi nikad kad sad stalno smocis s Lekićem
    Ma Lekic je rodjeni Gospodin, kao i Koca Popovic, Veljko Vlahovic i Gospodin Veljko Milatovic, neku gospodu IDEOLOGIJA ne moze unistit kao ljude,
    ono ljudsko uvijek ispliva na povrsinu, samo je u sjenci Dritana Abazovica,
    koji je za ponos nama iz Brskuta polupismenim i polukulturnim,
    ja se ponosim vise nego se STIDIM OD MILA I OSMJEHA ROCKOVOG MASNOG; MASNIJEG OD ONOG DIREKTORA BIVSEG KAPa,
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zamisli situaciju da imaju tri partije po 0,7 zbirno glasova oko 2,1 i onda ih ubacuju u Donta dje je cenzus 3%. Da li to znaci da onda nemaju nijedan mandat jer u zakonu pise do tri a i 0 je do 3.
    Ne znam da li bi imali jedan najveci kolicnik.. Ali dje 5 mandata, hari, onda bi Bosnjaci trebali uzeti nekih 6-7.. 'bem ti takve "manjine" onda..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Da da, 'osvijetlio obraz' kao što vi ultra-montenegrini znate da kažete. U vrijeme kada je tvoj Milo bio četnik (kao što ti sada tvrdiš da je Medo, a dobro znamo da nije), pljuvao po Hrvatima, pljuvao po latinici, mršikao ljude koji su htjeli nezavisnost, omalavažaovao LSCG i njegove aktiviste, Ćaki Lekić je bio jedan od rijetkih ljudi koji je želio nezavisnu Crnu Goru i branio je od nenormalnih diplomata i novinara po čitavoj Evropi, misleći da se ponašamo kao varvari...
    U vrijeme kada je tvoj Milo bio četnik

Kad je Milo bio moj, kad sam sa Miskom Perovicem od prvog broja MONITORA, mozem me tamo nac medju donatorima i uvijek javno, ako je tvoj vodi ga kuci, nemoj mi Mila u kucu ugonit, nedje sam lanuo u zaru borbe za samostalnu da je Milo BASTADUR, bolje da sam jezik pregriza jer me ta HIPOTEKA prati od maja 2006, ili da sam hovno poiO.

(kao što ti sada tvrdiš da je Medo, a dobro znamo da nije)

E ovo gore je cista LAZ, to nikad nijesam rekao, a isto sam Medov donator i pozvan na OSNIVACKU SKUPSTINU na Cetinje, i stalno smo u kontaktu na FBuku, i Medo mi cesto zahvali na ideje, koje je ugradio u svoj program.
    Tacno je, da sam zbog VOJVODA I ODBRANE Kosova
    prestao da podrzavam PzP i Meda, i zbog manjka unutar partijske demokratije i gubljenja uglednih clanova PzPa.

Ćaki Lekić je bio jedan od rijetkih ljudi koji je želio nezavisnu Crnu Goru i branio je od nenormalnih diplomata i novinara po čitavoj Evropi, misleći da se ponašamo kao varvari.

ZIVA istina, nikad ni jednu losu rijec nijesam izgovorio protiv Gospodina Lekica,
    cak sam i imao na kratko priliku da razjasnim njegove nastupe na RAI tv,na putu za Ankonu, nijemi jasno KOLIKO POGRESNIH STVARI SI IZNIO O MOJOJ MALENKOSTI,
    veoma me povrsno pratis, pa ti mogu oprostit za ove neistine, da ne kazem lazi,
    ako su sa ZLOM NAMJEROM,
    TO VISE GOVORI O TEBI NEGO O MENI,
    ako je zbog neznanja , neka ti bude prosto i prosto prosireno, ali ti ne sluzi na cast.

IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    U vrijeme kada je tvoj Milo bio četnik

Kad je Milo bio moj, kad sam sa Miskom Perovicem od prvog broja MONITORA, mozem me tamo nac medju donatorima i uvijek javno, ako je tvoj vodi ga kuci, nemoj mi Mila u kucu ugonit, nedje sam lanuo u zaru borbe za samostalnu da je Milo BASTADUR, bolje da sam jezik pregriza jer me ta HIPOTEKA prati od maja 2006, ili da sam hovno poiO.

(kao što ti sada tvrdiš da je Medo, a dobro znamo da nije)

E ovo gore je cista LAZ, to nikad nijesam rekao, a isto sam Medov donator i pozvan na OSNIVACKU SKUPSTINU na Cetinje, i stalno smo u kontaktu na FBuku, i Medo mi cesto zahvali na ideje, koje je ugradio u svoj program.
    Tacno je, da sam zbog VOJVODA I ODBRANE Kosova
    prestao da podrzavam PzP i Meda, i zbog manjka unutar partijske demokratije i gubljenja uglednih clanova PzPa.

Ćaki Lekić je bio jedan od rijetkih ljudi koji je želio nezavisnu Crnu Goru i branio je od nenormalnih diplomata i novinara po čitavoj Evropi, misleći da se ponašamo kao varvari.

ZIVA istina, nikad ni jednu losu rijec nijesam izgovorio protiv Gospodina Lekica,
    cak sam i imao na kratko priliku da razjasnim njegove nastupe na RAI tv,na putu za Ankonu, nijemi jasno KOLIKO POGRESNIH STVARI SI IZNIO O MOJOJ MALENKOSTI,
    veoma me povrsno pratis, pa ti mogu oprostit za ove neistine, da ne kazem lazi,
    ako su sa ZLOM NAMJEROM,
    TO VISE GOVORI O TEBI NEGO O MENI,
    ako je zbog neznanja , neka ti bude prosto i prosto prosireno, ali ti ne sluzi na cast.

Pogrešno si shvatio, nekog drugog sam quotovao, ne tebe... Inače sa tobom se slažem u 99.9% slučajeva...
    Inače Medojeviću zamjeram na ponavljanje jednih te istih rečenica od kada je PzP postala stranka, da su on i Mandić vodili kampanju DF-a, ne bi osvojili ni 10%
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

što će Pozitivna učinjet u NK? što je bolje za građane? stranku? rolling stoneu i Pozitivcima u Nikšiću nije lako. na prvu bandu ne valja na drugu opet ne valja. no... iskreno im želim uspjeh.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crnogorska politicka scena je obogacena sa Gos. Abazovicem i Lekicam, sa pozitivnom i DFom,
    Medo ne smije vise na igraca, Pedja zlopogledja i E-Milo, i Knezevic, poziraju u poledjini, a sve manje ce ALAUKAT I KUKAT,
    kad vide sudbinu Peca, Soca i Dobrila, iz duboke reke Nila.
    Da ima srece i pameti, i pozitivne rugrutacije kvalitetnih kadrova i uvodjenje redovnih izbora i na unutar partijskom nivou sa frakcijama, koje bi unijele dinamiku u smjenama istrosenih KRTIJA IZ BERKOVICA, i obnove voznog parka, dpSSdp-ovci bi pocistio CUNAMI,
    i gradjanima omogucio NEPOSREDNO GLASANJE,
    da ih mi sortiramo i odvojimo TRICE I KUCINE, kroz nase SITO i reseto.

Andrijevica je glasala za Ranka i LPartiju,
    a bio sa prosle godine da sahranim tetku, koja nije imala muskih glava,
    takve mrznje ispoljene od 90% prisutnih , posebno prema Ranku,
    ni u Izraelu nema prema HITLERU,
    ali kad se prepanu socijali ili pomoci za staracka domacinsta, zaborave MRZNJU,
    i nacrtaju SRCE za Ranka i Mila,
    tipicki za nas, zamalo me otac prijavi MILICIJI, zbog Milovana Djilasa,
    od straha da ne izgubi boracku, zato sam zamolio djeda Stanisu da mi napravi malo mjesta u grob u Brskut, zivio je posteno i casno sa dvije krave i dvajest ovaca,
    ova Titova generacija je unistila STOICKI MORAL U CGi, HEDONISTI I KOMUNISTI su DOKRAICILI, ono malo sto je ostalo poslije gologuzih proletera iz vukojebina.

Ovo je jedna duboka analiza našeg naroda ( a i naroda u prosjeku, na cijeloj kugli zemaljskoj) i mnogo treba islustva da se ovo shvati...Taman se to zbiva u glavama na početku posta pomenute gospode, i uopšte- teško mladom čovjeku može doć u pamet kakvi postanu ljudi kad se plaše za egzistenciju.
    Takvo ponašanje nam je ušlo u "kolektivno nesvesno".....kad je neki interes ugrožen, ne postoji ni sin ni rod, već samo zaštita tog interesa. Hvala ti prijatelju što sa nama dijeliš ova traumatična iskustva.
    Ne prima mi mašina reputaciju, prije nego je još nekome ne dam, a neću je dijelit bez veze, pa te moram smajlijem pohvalit za iskrenost
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 17-10-12 at 03:16.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

e zbilja je traumatično iskustvo kad neko neće ništa konkretno da radi nego čeka izbore da bi ućario nešto i uvalio se negdje ta gospoda ako nisu već školu završila bi mogla biti i zanatlije i poljoprivrednici i redom tako ali...kad može milojicin mali da bude asistent pomoćnika savjetnika sekretara opštine može vala i moj sinovac
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Teško je u kratkom postu izložiti procjene koje su veoma kompleksne, a da čovjek bude jasan....pa ko ima živaca neka pročita ovo pisanije, a ko nema-neka preskoči .

Dakle:
    A što to Kenet i da je Milovan pohvalio Mila? Bi li slagao da je bastadur? Ne nego je nesposobnjaković, koji je 9 sukcesivnih izbora dobio na turbulentnom Balkanu, i koji je ostvario 90% onoga što je obećao!

Je li sramota pohvalit protivnika, ILI TO DIŽE CIJENU ONOME KO IMA HRABROSTI DA SE PROTIV JAKOGA BORI? E to nedostaje našem narodu, posebno Srbima-objektivnost, mjera, poštovanje različitosti!
    Pa da Djukanović ( a i cijela prva ekipa DPSDP-Roćen (bravo generacijo, majstore!), Vujanović, Marović, Lukšić, Djurišićka...pa Krivokapić, Lazović, Lompar....valja priznat SDP-u) nije sposoban-onda bi opozicija bila neshvatljivo nesposobna!

Konačno ste vi dobili čovjeka koji izaziva u meni poštovanje-g. Lekića naravno
    , pobijedili ste u Nikšiću zahvaljujući njemu (Neka ste! Možda je ECG trebala takva opomena, ali ga bez Lekiće ne bi imali takav rezulatat!) i konačno, konačno LIČITE NA NEKU OPCIJU, KOJU MOGU ZAMISLITI NA VLASTI (iako je nećete lake šale dobijat, jer čemo se i mi mijenjat i poboljšavat).

MNOGO ZNAČI LIDER!
    Evo ga ja vama priznajem! Milovan je (ka on pošteni!)- iako najtvrdja i NAJKONKRETNIJA opozicija, tvrdja od svih vas koji ga kritikujete- imao širine da prizna ono što je cio svijet priznao:
    da je g. Djukanović lider vanserijskog formata, koji je odlučujuće doprinio da se stvori jedna zemlja, da se izvrše promjene zakonodavstva, formiranje institucija, poboljša infrastruktura i stvori novi sistem optičkih kablova i sistem komunikacija 21 vijeka (u vrlo nepovoljnoj za komunikaciju ,brdovitoj MNE), napravi nova vojska, mala i kompatibilna sa NATO, otvore škole i fakulteti koji su priznati i inkorporisani u EU Bolonja sistem, obnovio zgrade svih državnih institucija, unaprijedio sport DO MAKSIMUMA (bravo fudbaleri za pobjedu u Ukrajini! VELIKA REKLAMA ZEMLJE!), i odradio sve drugo što je konačno rezultiralo da je ta nova zemlja pred samim vratima NATO i prva na listi za prijem u EU, u svojstvu priznatog kandidata koji se kontroliše.....I NIJE BASTADUR, JE LI? A Boga mi i mi koji smo za njega znamo o svim devijacijama...znamo, ali ono dobro kod DPSDP bitno preovladjuje!

Jačajte vi i dalje sa Lekćem, a mi ćemo sa Milom, bićemo jedni drugima podsticaj i konkurencija, pa da ovoj zemlji bude bolje! ZATO SU OVI IZBORI MNOGO VAŽNI I MNOGO KORISNI! POSTALI STE PRAVA POLITIČKA KONKURENCIJA (KONAČNO!), ALI JOŠ STE "S BRDA S DOLA" SKPLJENI, DA BI BILI KADRI ZA VRŠENJE VLASTI BEZ TURBULENCIJA...A NISU VREMENA ZA UČENJE, nego za finaliziranje započetog! U mojim postovima sam naveo scenario koji bi se 99,99% desio-a to je bankrot države i povlačenje investicija! A činjenica je da ja nisam u procjenama pogriješio već dugo, dugo vremena...zato mi VJERUJ MI DA JE ZA MNE NAJKORSNIJE DA DPSDP ZAVRŠI ZAPOČETO! Osim ako tebi nije žal za novim referendumom i ponovnim statusom 28. srbijanskog okruga..a ako je to bila tvoja želja-moje saučešće!

NE TREBA NAM ISKUSTVO SRBIJE, DA SVAKI NAREDNI VRŠILAC VLASTI SVE GORE PLJAČKA ZEMLJU
    !!!
    ...NEGO KAD MI BUDEMO POD PUNOM EVROPSKOM KONTROLOM, ZA NEKOLIKO GODINA, DOĆETE NA VLAST -ALI BIĆE TAKVA KONTEROLA OD EU DA NEĆE NIKO BIT U MOGUĆNOSTI DA "MATERIJALIZUJE VIŠEDECENIJSKI OPOZICIONI RAD" -T.J. DA LOPUŽA" (kakav bi grabež bio sad, da vam je zapalo-mogu (za)mislit! NEGO ČUVA BOG CRNU GORU!)

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 17-10-12 at 04:24.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Krivac je DPS ili oni koji su birali ono sto im je izgledalo najuspjesnije za razvoj grada NK?
    Birao DPS (njegovi predstavnici u ponudi) sam sebe a narod ni luk mirisao ni.. .. Koje sprdanje sa razumom...

Hvala Lepo
    Onda da se ukinu partije, pa neka se osnuju kibuci, i svi da budemo zadovoljni. Sta treba, da krivim njihove glasace sto su glasali onog bolida i bolide oko njega?
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Kad bi uzeli i idealnu varijantu da glasa 100% nema nevazećih ni rasutih i podijelilo se na primjer:
    partija CdM=257027
    partija a=128513
    partija b=102294
    partija c=15421
    a 3 partije manjina po 3600 glasova ili zbirno 10800
    slijedeći logiku Vujovića i zakon koji ima ulogu afirmacije manjina je takav da manjine nemaju predstavnika :!: sto ne samo da nije duh zakona već njegova parodija.
    Zakonska odrednica "do tri mandata," dakle ne 4,5,15 ili 25 bez obzira na rezulatat je da se bi mogla desiti situacija da svi biraci partije CdM se naljute i glasaju za manjisku partiju i ona ni 5-6 ima apsolutnu većinu.
    Ako je napravljena zastita da se ne moze desiti situacija prevelikog broja mora biti i zastita od eliminisanja prestavnika jer "do tri" ne moze znaciti 0 poslanika. Granica od 0,7 je provizorna neka granica koja po interpretaciji Vujovića nista ne garantuje osim sto partiju "gura" na Dontov sistem u startu za manjinske partije diskriminatorski. Manjinsku partiju koja da bi i sama izasla moze doći u situaciju da je Dontov kolicnik mozda visi od apsolutnog broja manjine.
    Iako raspopozen zbog sinoćne utakmice izgleda da tvrdnje nijesu bile povrsne a evo simulacija

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Licno mi se svidja pojava i "gospodicluk" te persone,ali bih te pitao kako to da taj velikan i Crnogorac,nije glasao za stvaranje svoje drzave?
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Osim ako tebi nije žal za novim referendumom i ponovnim statusom 28. srbijanskog okruga..
    Pa preko 55 odsto stanovinsta je za nezavisnost, tako da bi raspisivanje novog referenduma bio fijasko.

Osim u slucaju da se nesto mutilo, pa se mnogi pribojavaju novog referenduma
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Licno mi se svidja pojava i "gospodicluk" te persone,ali bih te pitao kako to da taj velikan i Crnogorac,nije glasao za stvaranje svoje drzave?
    Zato sto je tada placan iz srpske kase ... i mislio je da ce tako dovijeka...mada ...nije daleko otisao...tada srpske...sada miskove ....ali, kasa je kasa !
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ima li neko od pravnika da objasni ovo
    Vujović: DUA nema prostora za žalbu
    16. oktobar 2012.
    Share

Programski direktor Centra za monitoring (CEMI) Zlatko Vujović rekao je da Demokratska unija Albanaca (DUA), nema prostora za žalbu na preliminarne rezultate izbora, prema kojim je osvojila 2.852 glasova i nije uspjela da osvoji jedan mandat.
    On je istakao da DUA nema pravo žalbe "ne zbog toga što je to pravedno ili ne, već zbog toga što je takvo zakonsko rješenje prisutno u samom zakonskom tekstu“.
    - To rješenje je da takozvani cenzus od 0,7 odsto jeste uslov da se određena politička partija kvalifikovala da uđe u proces raspodjele mandata što ne znači da će ona osvojti mandat. Prednost albanskih stranaka u odnosu na druge stranke jeste da se njihovi rezultati sabrani na jednu listu na koju je takođe primjenjivana Dontova formula. Ako se Dontov količnik ne sadrži, u njihovom slučaju tri puta, oni neće dobiti tri već dva mandata u konkretnom slučaju – rekao je Vujović, nakon današnje konferencije za medije CEMI-ja.....

Primjenom Dontovog kolicnika imamo rezultat da sve zbirne liste albanskih partija imaju 3 mandata ako mu znaci da se Dontov kolicnik primjenjuje za sve albanske partije koje ucestvuju na izborima onda imamo ovako po kojoj DUA opet mora imati poslanika.
    Zakon kaze

Po kom onda obracunu ta zbirna lista dobija 2 mandata a ne tri?
    Hari, zakon je loš, što se vidi u ovom slučaju. Manjinska partija koja je osvojila 0,80% glasova nema ni jedan mandat, a matematika je jednostavna.

1. Naprav zbirne manjinske liste tako da svaka zbirna lista mora imati jednu ili više izb.lista koje su predstavnici te manjine. Ukoliko je više lista koje predstavljaju određenu manjinu, lista koja nije osvojila 0,7% glasova ne ulazi na ovu zbirnu manjinsku listu. Na primjeru poslednjih izbora, imamo 3 manjinske zbirne liste, a to su ALBANSKA (AK, FORCA, DUA, bez AOA koja nije prošla tzv. manjinski cenzus), BOŠNJAČKA (BS) i HRVATSKA (HGI). Ovim zbirnim listama dodijeli po 1 zagarantovani mandat.

2. Primijeni Dontovu formulu na sve izborne liste, osim na manjinske. Umjesto manjinskih lista, koristiš zbirne manjinske liste koje smo napravili pod 1. (broj glasova zbirne liste jednak je zbiru glasova svih manjinskih izbornih lista na toj zbirnoj listi). Posle ovog koraka imao bi nešto poput ovog: http://icon.cat/util/elections/gNzSQgZyKY osim što bi i HRVATSKA lista imala jedan mandat više a Evropska CG jedan mandat manje. (Na ovom sajtu ne poznaju "zagarantovani mandat" a pošto HGI ima 0,4% glasova onda na tom linku nema mandata.)

3. Primijeni Dontovu formulu na svaku od zbirnih lista pojedinačno. Kako smo u 2.koraku došli do toga da albanske liste imaju 2 mandata za raspodjelu, a DUA je najgore prošla od 3 liste koje su prošle tzv. manjinski cenzus, DUA ostaje bez mandata.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Iako raspopozen zbog sinoćne utakmice izgleda da tvrdnje nijesu bile povrsne a evo simulacija
    A nije Hari, stavio si cenzus 3%, a ne smije biti kad obracunavas manjinsku listu. Stavi cenzus 0 i vidjeces da ova zbirna manjinska lista od 10-ak hiljada glasova ipak dobija jedan mandat, iako je cak 500 hiljada duša izaslo na izbore, tj izlaznost je 100%

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To je već treća interpretacija Ako manjinsku listu stavljamo na opstu listu bez limita onda ulaze i sve partije koje nijesu presle cenzus

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

To je već treća interpretacija Ako manjinsku listu stavljamo na opstu listu bez limita onda ulaze i sve partije koje nijesu presle cenzus
    Pa naravno da ih stavljas bez limita, bar ja to tako tumacim. Jer za njih nikako ne mogu vaziti dva cenzusa, imaju taj manjinski od 0,7% i ako ga prodju, sabiraju se glasovi svih stranaka te nac. manjine i ubacuju se kao zbirna lista na listu svih stranaka koje su prosle odgovarajuce cenzuse, pa onda u dontovu drobilicu

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nije lako ovim glasacima.. izabrase od %^$& ponude i sad muke i fiskovi kako ce sto skrpiti i iskalkulisati...
    Na temi sta se ocekuje u 4 naredne godine - mazohizam do savrsenstva..
    Sto mi sve to lici na renoviranje stana, pa majstori dodju po preporuci onih koji pojma nemaju, materijal limitiran po kvalitetu, krpljavina, ucjene za "manjine" tj. neki dodatak koji krucijalno fali - vrata po mjeri.. Pa majmunisanje sa cijenom ucijenjenog klijenta.. Umjesto sikter - pa ponudite bolje, sad o prica o visokom broju samoubistava po Pljevljima itd.. Nisu culi za doktore i resavanje zdravstvenih problema.
    Opste ludilo..

Hvala Lepo

Page 37 of 66 FirstFirst ... 2733343536373839404147 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)