Page 36 of 66 FirstFirst ... 2632333435363738394046 ... LastLast
Results 876 to 900 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Jel ovo konacno?
    Ako jeste, zali boze DUA.. da su imali 500 glasova vise, mandat ide njima (treci albanski), a DF bi imao 19. Ma svakako je ovaj dontov sistem sraaanje jedno veliko...
    Jeste, evo dodao sam i nevažeće i procente

CRNA GORA:
    - Evropska Crna Gora - 165.380 (45,6%)
    - Demokratski Front - 82.752 (22,8%)
    - Socijalistička Narodna Partija - 40.079 (11,0%)
    - Pozitivna Crna Gora - 29.885 (8,2%)
    - Bošnjačka Stranka - 15.124 (4,2%)
    - Forca - 5.244 (1,4%)
    - Albanska Koalicija - 3.845 (1,1%)
    - Hrvatska Građanska Inicijativa - 1.514 (0,4%)
    - Srpska Sloga - 5.275 (1,5%)
    - Srpski Nacionalni Savez - 3.085 (0,9%)
    - Demokratska Unija Albanaca - 2.852 (0,8%)
    - Zajedno - 1.384 (0,4%)
    - Albanska Omladina - 531 (0,1%)
    - nevažeći listići - 5.762 (1,6%)

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by 17.posa View Post
    Vele asimilacija je pocela i u Obrenovcu i Šapcu... o kukalo srpstvo ugašeno...
    A i ovi Albanci na Kosovu što rade.... sve do jedne ure
    A i Knin se pohrvatio .... sve do jedne ure
    A i Lužički Srbi su Lužički ... sve do jednog časa

A što se tiče ovih izbora dobro je da je ovaj DPS streknuo malo. Mnogo su osilili bili. Promjene ne očekujem.
    Ovo što je DPS najjači u Andrijevici, je normalno. Bez želje da uvrijedim bilo koga i da generalizujem, čini mi se da te ljude koji žive tamo zovu trokapići
    Zamislite samo kako li oni zovu ljude koji glasaju kao Vi? Sigurno ne iz razloga da Vas uvrijede ili one slicne vama...

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zamislite samo kako li oni zovu ljude koji glasaju kao Vi? Sigurno ne iz razloga da Vas uvrijede ili one slicne vama...

Hvala lepo
    Ako možete gospođice da mi kažete za koga sam glasao, ja bih vam bio zahvalan

Hvala unapred
    Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Aaa niste shvatili da ste sami napisali odgovor? Samo lEpo procitajte Vas komentar i znacete sta ste zaokruzili - sta niste, a oni jesu.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Kao i 99% Crne Gore, a za NK konkretno jedini krivac je sdps, u stvari dps, posto sdp postoji u naznakama.
    Nemoj tako nije bas totalno kriv sdps ili kako ti kazes dps, njima je dopusteno ili preciznije receno oni su izabrani.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja volim Dritana i Sulja,
    a stidim se od domacih hulja,
    jer me niko , kao brat ne mulja,
    sto je blizi, to je cojstvom nizi.
    Last edited by milovan; 16-10-12 at 19:37.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Meni je interesatna i uporedna analiza koliko mjesta u skupštini zauzima pojedina izborna lista u zadnja tri izborna ciklusa:

Skupština je podeljena na 125 mandata

1990 god.:
    Savez Komunista Crne Gore - 83 mandata (ko se ne sjeća ovo je DPS, koji poslije izbora mjenja ime)
    Savez Reformskih Snaga Jugoslavije za Crnu Goru - 17 mandata
    NS - 13 mandata
    Demokratska Koalicija - 12 mandata

U skupštinskom sazivu se djeli 85 mandata

1992 god.:
    DPS - 46 mandata
    NS - 14 mandata
    LSCG - 13 mandata
    SRS - 8 mandata
    SDPR - 4 mandata

U skupštini Crne Gore ima 77 mandata

1996 god.:
    DPS - 45 mandata
    Narodna Sloga - 19 mandata

1998 god.:
    Da Živimo Bolje - Milo Đukanović - 42 mandata
    SNP - Dr. Momir Bulatović - 29 mandata
    LSCG - 5 mandata
    DUA - 1 mandat

2001 god.:
    Pobjeda je Crne Gore - Demokratska Koalicija - Milo Đukanović - 36 mandata
    Zajedno za Jugoslaviju - 33 mandata
    LSCG - 6 mandata
    DUA - 1 mandat

2002 god.:
    Demokratska Lista za Evropsku Crnu Goru - Milo Đukanović - 36 mandata
    Zajedno za Promjene - 30 mandata
    Crna Gora može - LSCG - 4 mandata
    DUA - 2 mandata

Skupština Crne Gore od sledećih izbora ima 81 mandat

2006 god.:
    Koalicija za Evropsku Crnu Goru - Milo Đukanović - 41 mandat
    Srpska Lista - Andrija Mandić - 12 mandata
    Koalicija SNP-NS-DSS - 11 mandata
    Pokret Za Promjene - Nebojša Medojević - 11 mandata
    Liberali i Bošnjačka Stranka - ispravni u prošlosti, pravi za budućnost - 3 mandata
    DUA - Ferhat Dinoša - 1 mandat
    Koalicija Demokratski Savez u Crnoj Gori-Partija Demokratskog Prosperiteta - Mehmed Bardhi - 1 mandat
    Albanska Alternativa - 1 mandat

2009
    god.:
    Evropska Crna Gora - Milo Đukanović - 48 mandata
    SNP - Srđan Milić - 16 mandata
    Nova Srpska Demokratija - Andrija Mandić - 8 mandata
    Pokret Za Promjene - Možemo - Nebojša Medojević - 5 mandata
    DUA - Ferhat Dinoša - 1 mandat
    Forca - Nazif Cungu - 1 mandat
    Albanska Lista - Gjergj Camaj - 1 mandat
    Albanska Koalicija Perspektiva - 1 mandat

2012
    god.:
    Evropska Crna Gora - Milo Đukanović - 39 mandata
    Demokratski Front - Miodrag Lekić - 20 mandata
    SNP - i riječ i djelo - Srđan Milić - 9 mandata
    Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović - 7 mandata
    Bošnjačka Stranka - Rafet Husović - 3 mandata
    Forca za jedinstvo - Genci Nimanbegu-Vasel Sinishtaj-Zana Sarvan - 1 mandat
    Albanska Koalicija - 1 mandat
    HGI - Odlučno - 1 mandat
    Last edited by wulfy; 16-10-12 at 20:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Ova Vlada ako napuni dvije godine,ja cu glavu samome sebi odrubit.
    I ja sam sličnog razmišljanja...
    Ne treba biti mag pa shvatiti da bi SDPS (bez utrčavanja Đukanovića u teren) dobio toliko glasova da bi ga drugi (i takvi kakvi su) jednostavno oduvali sa scene. Ono što me kopka svo vrijeme jeste - zašto je Đukanović tako kasno ušao u teren da spasava stvar?... Ne razumijem šta je čekao? Kampanju je počeo tek od polovine septembra...Da li je zaista moguće da je toliko precijenio svoje partijske drugove ili je toliko potcijenio opoziciju i naraslo nezadovoljstvo naroda?... Ili oboje??...
    BS i HGI nijesu slučajno "otkačeni". Ta priča kako je to smišljeno u SDPS-u da manjine same pokupe više, a onda te glasove prislone uz SDPS-ove je - stupidna. Svako ko iole poznaje političku scenu zna da je SDPS-u bilo itekako u interesu da oforme što širu koaliciju, obzirom na taj famozni sinergijski efekat koji takve koalicije imaju. No, do toga nije došlo...U SDPS-u su očigledno bili uvjereni da mogu bez njih i da će ih otresanjem potpuno uništiti. Posebno mislim da su precijenili opštu apatiju crnogorskog društva koju su očekivali, te efekte od raskola i samostalnog nastupa SNP-a.
    Sada, vjerujem da Đukanoviću treba stabilna većina u Skupštini i da će htjeti i BS i HGI, no apetiti ove dvije stranke (u to nikakvu dilemu nemam) učiniće da Đukanoviću presjedne ta koalicija brzo.
    Što je za njega samog i SDPS još gore, uključivanjem BS i HGI u koaliciju poslaće poruku Bošnjacima i Hrvatima da je slab... Takva poruka u nekim sredinama (poput Rožaja, Plava i Bijelog Polja) može ga dodatno udaljiti od onih Bošnjaka koji su mu tokom ovih izbora dali glas. Bez te snažne baze i u bošnjačkom narodu SDPS nikada više neće biti u poziciji da dobije apsolutnu vlast... Obrni-okreni, Đukanović će brzo zaključiti (baš ko 2001. nakon sličnog debakla kada je LSCG bio tas na vagi) da je bolje prekinuti mrcvarenje i odmah ići u pripremu terena za nove izbore. Lično nemam dilemu da on sam DPS vidi (i to odavno) kao nešto čega se davno trebao osloboditi. Zar upravo tome nije najbolja potvrda činjenica da DPS još od 1996., pod tim imenom nije izašao na izbore...Sada, nakon što je to postao gotovo simbol za sve što nije valjalo, mislim da će i dodatno biti natjeran da razmišlja da, upravo on, DPS pošalje u istoriju. Kako?? Pa - napuštanjem partije. Uostalom nešto slično već se događalo više puta u političkoj praksi Svijeta. I u susjedstvu imamo primjer da je lider odbacio staru partiju (ko zmija košuljicu) i naprasno počeo da izgleda ko neka nova i "svježa" snaga koja govori upravo ono što građani žele da čuju.
    Sva ova kombinatorika (odbacivanja repa i pripreme za nove izbore) ima problem u jednom vrlo bitnom detalju - kako krenuti u nove izbore ako je državna kasa prazna... Ša kojim resursima krenuti? Čime platiti kampanju, zapošljavati, asfaltirati, dijeliti kredite,...čime animirati ljude???... Dužničko ropstvo u u koje su zemlju dobro zaglibili limitira im mogućnosti da se dodatno (makar javno) zadužuju, a da takvo nešto ne izaziva kontra-efekat.
    Reći će B+G da sam pesimista, no zaista se negdje iz zadnjeg plana sve više nameće opcija da se može dogoditi da homogenizacija pristalica bude pokušana na našim već postojećim društvenim antagonizmima. Ne želim ulaziti u dalju analizu jer je to jedan mračan scenario i za sada tek na horizontu, no, definitivno mi izgleda sve više kao karta koju vlast drži u rukavu poput džokera. Nešto nalik - last rescue.
    Barijera ozbiljnijem (nekontrolisanom) raspirivanju strasti jeste međunarodna zajednica (čitaj velike sile) koje bilo kakvu prolongiranu pojavu nestabilnosti nikako ne žele i neće mirno posmatrati. Takvo nešto, ukoliko bi se otelo kontroli, ne bi bilo po volji ni pristalicama SDPS-a (ili kakve nove Đukanovićeve partije), i tu uključujući i najzagriženije. No, ono čega se plašim jeste da se u nekakav kontrolisani sukob niko spolja ne bi uključio. Tu se opet, kao safety mehanizam, stvar vraća u teren SDPS-a - prosto, niko od njih nije siguran da će zaigraju li oko mašnice na Pandorinoj kutiji, biti u stanju da njeno otvaranje u epilogu i prežive.

A opet, svako ko ima oči ne može negirati da SDPS-u svakog dana ponestaje opcija... U takvoj situaciji, sve je moguće...
    Last edited by El Re; 16-10-12 at 20:02.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Da li je zaista moguće da je toliko precijenio svoje partijske drugove ili je toliko potcijenio opoziciju i naraslo nezadovoljstvo naroda?... Ili oboje??...
    a ono, vjerovatno mu kao i svakom diktatoru podguzne muve saopstavaju kako njega narod u stvari voli i kako su sva ona pisanja vijesti i slicno jedna obicna izmisljotina, i ako ima kontakt sa nekim iz naroda rijetko ko se usudjuje da mu odbrusi kako stvari stoje nego manje-vise svi koji dodju (i traze da dodju) u kontakt s njim gledaju da izvuku kakvu korist..zatekoh se u kopirnici neki dan prije izbora i vidim nekoga djeda zaludnoga kako diktira onoj mrcenoj "daktilografkinji"(koja bas svasta mora da kuca i da stampa) neku zamolnicu da ga ovaj primi u kabinet te kako on dugo godina radnik pa zaduzio drzavu i slicno(= trazi kakvu nadoknadu da glasa)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postavio bih jedno pitanje svim apstinentima na ovom forumu: da li vam je milije sto DPS nema sam apsolutnu vecinu?
    Meni nije milo. Milije bi mi bilo da DPS ima apsolutnu vecinu, jer apsolutna vecina obezbjedjuje stabilniju vladu, a Crnu Goru ocekuju izuzetno vazne i teske cetiri godine.
    Zasto bi mi bilo milije? Zato sto mi nije mio DF u vladi. Tacka.

Da li vam je milije sto je pao DPS u Niksicu?
    Mislim da je promjena vlasti u Niksicu korisna. No, treba imati u vidu da taj grad, kao i ostale u Crnoj Gori, nije razorio lokalni odbor DPS, vec vlast na drzavnom nivou. Nova vlast moze uciniti efikasnijim rad opstinskih sluzbi, pa ce Niksic, mozda, imati cistije ulice i urednije baste, ali da bi gradjanima bili omoguceni bolji ekonomski uslovi, potrebno je da inicijativa krene "odozgo". Osim ako u gradskom menadzmentu buduce vlasti u Niksicu, u sta sumnjam, postoji neko poput Gorana Jesica, koji godisnje otvori dvije-tri fabrike u Indjiji.

Last edited by Jal Cargo; 16-10-12 at 20:17.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Meni nije milo. Milije bi mi bilo da DPS ima apsolutnu vecinu, jer apsolutna vecina obezbjedjuje stabilniju vladu, a Crnu Goru ocekuju izuzetno vazne i teske cetiri godine.

Mislim da je promjena vlasti u Niksicu korisna. No, treba imati u vidu da taj grad, kao i ostale u Crnoj Gori, nije razorio lokalni odbor DPS, vec vlast na drzavnom nivou. Nova vlast moze uciniti efikasnijim rad opstinskih sluzbi, pa ce Niksic, mozda, imati cistije ulice i urednije baste, ali da bi gradjanima bili omoguceni bolji ekonomski uslovi, potrebno je da inicijativa krene "odozgo". Osim ako u gradskom menadzementu buduce vlasti u Niksicu, u sta sumnjam, postoji neko poput Gorana Jesica, koji godisnje otvori dvije-tri fabrike u Indjiji.

Samo bih dodala u vezi sa prvim komentarom (slazem se ukupno) da mi je drago sto im je udarena malo veca "packa" da se uozbilje u DPS-u i da ne mogu sa bilo cim i bilo kim proci.. A najmanje sa foliranjem, kupovinom kristastalica iz opozicije i dovlacenjem u svoje redove, i uopste sa sarlatanima. Ako misle da su najbolji - nek se potrude da to i pokazu, ali u primjerima a ne sa kompleksima vise vrijednosti i "mi radimo nesto i zmurimo pa to niko ne vidi.
    Kako ono ucismo.. i u malog "Muja"..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

A ono, u teoriji ne mogu da prolaze sa svim i svakim, ali u praksi mogu. Ko su ti sposobni kadrovi koji su na prethodnim izborima donijeli 48 mandata? Odnosno, šta su to prethodnici ovih sadašjih bivših kadrova koji su došli do pozicija, uradili tako dobro da Lukšić i njegovo društvo sa fakulteta dobiju 48 mandata? Sveto the mad tong Marović? Predrag the handsome minister Nenezić?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Samo bih dodala u vezi sa prvim komentarom (slazem se ukupno) da mi je drago sto im je udarena malo veca "packa" da se uozbilje u DPS-u i da ne mogu sa bilo cim i bilo kim proci.. A najmanje sa foliranjem, kupovinom kristastalica iz opozicije i dovlacenjem u svoje redove, i uopste sa sarlatanima. Ako misle da su najbolji - nek se potrude da to i pokazu, ali u primjerima a ne sa kompleksima vise vrijednosti i "mi radimo nesto i zmurimo pa to niko ne vidi.
    Kako ono ucismo.. i u malog "Muja"..

Hvala Lepo
    Tacno, a udarena im je packa i u Niksicu, taj poraz mozda ima veci znacaj, upravo zato sto je poraz. Na drzavnom nivou kormilar je upozoren - brod se zaljuljao, ali (jos uvijek) nije potopljen. Mada, da sacekamo i vidimo sta misle manjine.
    Last edited by Jal Cargo; 16-10-12 at 20:45.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    A ono, u teoriji ne mogu da prolaze sa svim i svakim, ali u praksi mogu. Ko su ti sposobni kadrovi koji su na prethodnim izborima donijeli 48 mandata? Odnosno, šta su to prethodnici ovih sadašjih bivših kadrova koji su došli do pozicija, uradili tako dobro da Lukšić i njegovo društvo sa fakulteta dobiju 48 mandata? Sveto the mad tong Marović? Predrag the handsome minister Nenezić?
    Sve ce vise i vise da se pita narod uopsteno ko su ti primjeri.. Ispitah ja moje, pa kad su uvidjeli da ih medju ponudjenim nema, prekidose svaku pricu o glasanju - bojkotovali. Ipak je CG u mislima mnogih gradjana CG i dalje banovina ili republika.. Kad shvate obicni ljudi da im od tih pojedinaca zavisi sadasnjost i posebno licna buducnost i buducnost svoje porodice, a da svi do jednoga politicari pricaju sladosti za usi radi licne karijere i profita - nizasta... Iha kako ce gradjani drugacije da vrednuju svoj glas. Nece glasati tek onako za "majstora" jer sam za sebe kaze da je majstor ( i njegovi interesni partneri) a nigdje mu djela, ili lose mu djelo..
    Ni u kuci takve ne uposljavaju da im odrade nesto, a kamoli da im rade o "glavi"...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Pa to i kažem. Logično bi bilo da neće da glasaju za njih. Ali prethodnica prethodnice je uspjela da bankrotira najbogatiju opštinu, recimo, a tamo imaju žestoku podršku. Andrijevica je ubjedljivija od njih. Ali oni ne barataju stotinama miliona vrijednosti. Možda je, iz Milovog ugla, sposoban kadar onaj koji može da akumulira dovoljno glasova, a ne onaj koji umije nešto da odradi. Ipak u CG mnogo stvari koje bi trebalo da se odrade, ne mogu da se odrade jer su u suprotnosti sa interesima ljudi kojima je Lomi okružen. Još je opasniji kadar koji skuplja glasove, a jednako je nesposoban. Ili nemoćan, svejedno.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Tacno, a udarena im je packa i u Niksicu, taj poraz mozda ima veci znacaj, upravo zato sto je poraz. Na drzavnom nivou kormilar je upozoren - brod se zaljuljao, ali (jos uvijek) nije potpoljen. Mada, da sacekamo i vidimo sta misle manjine.
    Oni su uvijek govorili da se pametni mijenjaju - evoluiraju.. Sta ima da izgube vise od toga sto su "zasluzne" za saku glasova birali za odgovorne pozicije gdje se ukljucuje znanje i iskustvo a ne sarena laza za omadjijanu saku glasaca.. Pa, nek se mijenjaju - u tome su bar dobri i nemaju granica.

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Pa to i kažem. Logično bi bilo da neće da glasaju za njih. Ali prethodnica prethodnice je uspjela da bankrotira najbogatiju opštinu, recimo, a tamo imaju žestoku podršku. Andrijevica je ubjedljivija od njih. Ali oni ne barataju stotinama miliona vrijednosti. Možda je, iz Milovog ugla, sposoban kadar onaj koji može da akumulira dovoljno glasova, a ne onaj koji umije nešto da odradi. Ipak u CG mnogo stvari koje bi trebalo da se odrade, ne mogu da se odrade jer su u suprotnosti sa interesima ljudi kojima je Lomi okružen. Još je opasniji kadar koji skuplja glasove, a jednako je nesposoban. Ili nemoćan, svejedno.
    Znate, uvijek se govorilo kad se dobro nesto uradilo jer je bilo pametnih i odgovornih ljudi u YU koji nisu bili slatkorecivi masinbravari "Titu je receno, pa Tito zna sve".. A onda kad bi se desilo nesto lose "lazu Tita, ulizice oko njega mu ne pricaju realnost"...
    Sto ocekivati od g. Djukanovica, kad je odgovornost na funkcionerima? U ex Yu se za bilo kakvu stetu islo u apsanu - isti ti partijski drugovi.. U CG jok.. Steta ogromna, odgovornost nicija.. E pa, ili je masin-bravar ili bravar bolje znao odabrati ljude oko sebe u svim resorima od CG fakultetski obrazovanog ekonomiste, ili .. Nesto nije u redu..
    Kako god vrtimo se oko kadrova. Potpuno mi je svejedno ko je iz kojeg naroda ako taj neko radi u interes Drzave i gradjana CG..
    Ako misle da ce CG da guraju "ogranicene" reaktivne licnosti i klimaci glavama zbog nekoliko hiljada pokupljenih glasova (na ko zna koji sve nacin) i da takvima obezbedjuju po 20 savjetnika da ga nesto nauce i upute u drzavne ingerencije.. Iha.. onda i babu %$@# mogu staviti za Premijera, cisto radi zabave. Uostalom lucidna gospodja, pa ce savjetnici pripomoci svaki put kad joj bude koncentracija na nivou za obuku i skolovanje..
    Zamislite tek da mora iznijeti neki stav iz specificnih profesija i privrede, ili odluciti o tome.. 4 godine je malo za specijalizaciju nakon zivotne specijalizacije iz pletenja carapa itd.
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 16-10-12 at 21:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Tacno, a udarena im je packa i u Niksicu, taj poraz mozda ima veci znacaj, upravo zato sto je poraz. Na drzavnom nivou kormilar je upozoren - brod se zaljuljao, ali (jos uvijek) nije potopljen. Mada, da sacekamo i vidimo sta misle manjine.
    Udarena im je packa ne samo sto su lose radili jer nijesu ni u Andrijevici napravili kosmodrom već zbog nesposobnih ljudi (neki kazu jos sklonih alkoholu) na odgovornim mjestima od gradonacelnika navise. Malo sto sami nesposobni nego stvaraju dinastije nasljedicima koji osilili pa izigravaju serife ili lokalne djilkose, a kad ispadne pogodna prilika oni super biznismeni "ala prodaja placa za Ambasadu u PG".
    To sto dobili u NK ceka ih i u PG i na jos dosta mjesta kad budu lokalni izbori. Dosta će vode proteci Moracom dok narod na drzavnim izborima izabere one koji su opozicija drzavi a ne DPS-u, ali sad se pojavila Pozitiva, kasnije će Pravedna ili neka druga pa neka se oni o svom jadu zabavljaju.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Meni nije milo. Milije bi mi bilo da DPS ima apsolutnu vecinu.
    Dobro je sto ti apstiniras.. Nastavi sa kokicama, imas moju punu podrsku
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Udarena im je packa ne samo sto su lose radili jer nijesu ni u Andrijevici napravili kosmodrom već zbog nesposobnih ljudi (neki kazu jos sklonih alkoholu) na odgovornim mjestima od gradonacelnika navise. Malo sto sami nesposobni nego stvaraju dinastije nasljedicima koji osilili pa izigravaju serife ili lokalne djilkose, a kad ispadne pogodna prilika oni super biznismeni "ala prodaja placa za Ambasadu u PG".
    To sto dobili u NK ceka ih i u PG i na jos dosta mjesta kad budu lokalni izbori. Dosta će vode proteci Moracom dok narod na drzavnim izborima izabere one koji su opozicija drzavi a ne DPS-u, ali sad se pojavila Pozitiva, kasnije će Pravedna ili neka druga pa neka se oni o svom jadu zabavljaju.
    Izmedju ostalog, i zato sto su nesposobni, ali u Niksicu se i efekat nezadovoljstva sveukupnim ekonomskim prilikama sa drzavnog prenio na lokalni nivo - Niksic ima tradiciju industrijskog grada i vazi za jedan od stubova crnogorske privrede, dok u Andrijevici nemaju za mnogo cime da zale (porazavajuce, ali istinito).

Dobro je sto ti apstiniras.. Nastavi sa kokicama, imas moju punu podrsku :grin:
    Naravno. Uveseljavace me, dok jedem kokice, tvoje guslanje i borba sa dualnim identitetom. Samo se nemoj nagrdit, pa koji god da pretekne.
    ________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Crnogorska politicka scena je obogacena sa Gos. Abazovicem i Lekicam, sa pozitivnom i DFom,
    Medo ne smije vise na igraca, Pedja zlopogledja i E-Milo, i Knezevic, poziraju u poledjini, a sve manje ce ALAUKAT I KUKAT,
    kad vide sudbinu Peca, Soca i Dobrila, iz duboke reke Nila.
    Da ima srece i pameti, i pozitivne rugrutacije kvalitetnih kadrova i uvodjenje redovnih izbora i na unutar partijskom nivou sa frakcijama, koje bi unijele dinamiku u smjenama istrosenih KRTIJA IZ BERKOVICA, i obnove voznog parka, dpSSdp-ovci bi pocistio CUNAMI,
    i gradjanima omogucio NEPOSREDNO GLASANJE,
    da ih mi sortiramo i odvojimo TRICE I KUCINE, kroz nase SITO i reseto.

Andrijevica je glasala za Ranka i LPartiju,
    a bio sa prosle godine da sahranim tetku, koja nije imala muskih glava,
    takve mrznje ispoljene od 90% prisutnih , posebno prema Ranku,
    ni u Izraelu nema prema HITLERU,
    ali kad se prepanu socijali ili pomoci za staracka domacinsta, zaborave MRZNJU,
    i nacrtaju SRCE za Ranka i Mila,
    tipicki za nas, zamalo me otac prijavi MILICIJI, zbog Milovana Djilasa,
    od straha da ne izgubi boracku, zato sam zamolio djeda Stanisu da mi napravi malo mjesta u grob u Brskut, zivio je posteno i casno sa dvije krave i dvajest ovaca,
    ova Titova generacija je unistila STOICKI MORAL U CGi, HEDONISTI I KOMUNISTI su DOKRAICILI, ono malo sto je ostalo poslije gologuzih proletera iz vukojebina.
    Last edited by milovan; 16-10-12 at 22:29.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Crnogorska politicka scena je obogacena sa Gos. Abazovicem i Lekicam,.............

ova Titova generacija je unistila STOICKI MORAL U CGi, HEDONISTI I KOMUNISTI ..........
    Odluci se Milovane da li ti komunisti valjaju ili ne jer kako Lekić onda osvjezenje

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Naravno. Uveseljavace me, dok jedem kokice, tvoje guslanje i borba sa dualnim identitetom. Samo se nemoj nagrdit, pa koji god da pretekne.
    Gusle nikad nisam volio, a gitara je vec nesto drugo.. valjda jer ne pripadam ovom talasu hard-core-crnogoraca. A ne vidim zasto bih se borio sa icijim dualnim identitetom. Ako je on tvoj stav, srecan ti bio.. ima i takvih...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Odluci se Milovane da li ti komunisti valjaju ili ne jer kako Lekić onda osvjezenje
    Nikad KOMUNISTE nijesam simpatisa, 66 godina cekam da TITO UMRE I MILO PANE,
    od njih sa pobjega davne 1969, poslije TORTURE od 23 mjeseca u JNA,
    sa nepismenim desetarima, podoficirima i oficirima, mrzio sa BIROKKRATIJU I LJUBLJENJE SALTERA I PLACANJE TAKSI I DOKAZIVANJE DA SAM RODJEN SVAKIH 6 mjeseci,
    dobro nijesam DAVNO IZLUDIO OD CEKAONICA,
    no 1% cekanja nijesam proveo u DKu.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Milovane, kako nijesi nikad kad sad stalno smocis s Lekićem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li neko od pravnika da objasni ovo
    Vujović: DUA nema prostora za žalbu
    16. oktobar 2012.
    Share

Programski direktor Centra za monitoring (CEMI) Zlatko Vujović rekao je da Demokratska unija Albanaca (DUA), nema prostora za žalbu na preliminarne rezultate izbora, prema kojim je osvojila 2.852 glasova i nije uspjela da osvoji jedan mandat.
    On je istakao da DUA nema pravo žalbe "ne zbog toga što je to pravedno ili ne, već zbog toga što je takvo zakonsko rješenje prisutno u samom zakonskom tekstu“.
    - To rješenje je da takozvani cenzus od 0,7 odsto jeste uslov da se određena politička partija kvalifikovala da uđe u proces raspodjele mandata što ne znači da će ona osvojti mandat. Prednost albanskih stranaka u odnosu na druge stranke jeste da se njihovi rezultati sabrani na jednu listu na koju je takođe primjenjivana Dontova formula. Ako se Dontov količnik ne sadrži, u njihovom slučaju tri puta, oni neće dobiti tri već dva mandata u konkretnom slučaju – rekao je Vujović, nakon današnje konferencije za medije CEMI-ja.....

Primjenom Dontovog kolicnika imamo rezultat da sve zbirne liste albanskih partija imaju 3 mandata ako mu znaci da se Dontov kolicnik primjenjuje za sve albanske partije koje ucestvuju na izborima onda imamo ovako po kojoj DUA opet mora imati poslanika.
    Zakon kaze

Po kom onda obracunu ta zbirna lista dobija 2 mandata a ne tri?
    Nema, bez spamera i frontasa

Zato sto si sabrao glasove sve 4 albanske stranke, a trebao si samo tri. Albanska omladina ne ulazi u igru, jer ima manje od 0,7.. a onda zborna albanska lista dobija 2 mandata, ne 3...
    Zalba je podnesena, morace vratiti mandat UDSH koji im sleduje.
    Slijedi ponovno glasanje u 2-3 u Dinosu i Ulcinj dje su uglavnom biraci DUA a DPS-u ti glasovi sada ne trebaju nista.

Page 36 of 66 FirstFirst ... 2632333435363738394046 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)