Originally Posted by
Djoks
Kakvog je razumijevanja imao za one koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu - najbolje zna Slavko Perović.
"Ko je lojalan državi nije imao problem" - kakva užasna rečenica. Što znači: biti lojalan državi? Glasati na referendumu za samostalnost? Isticati crnogorski barjak na svadbama? Mahati zastavom na sportskim takmičenjima?
Ja sam, u tom pogledu, lojalan državi - a opet mi se stomak prevrće od takve konstrukcije, kao da odzvanja iz UDBINE kuhinje. "lojalan državi" ... podsjeća na ono vrijeme kada su oni "nelojalni" otkucavani od strane "lojalnih" i slati na Goli Otok ...
Osim toga, s' obzirom da živim u Herceg Novom pa znam i ponekog Srbina: vjeruj mi da njima Crna Gora nije mrzna, niti im je Đukanović noćna mora zbog svoje pro-crnogorske orjentacije! Đukanović je jednako noćna mora i pro-Srbima i pro-Crnogorcima i pro-Albancima i pro-Bošnjacima i pro-Hrvatima zbog svoje pro-mafijaške orjentacije, a ne pro-Crnogorstva! Dovoljno se popet na Španjolu i obrnuti oko sebe; viđeti rezultate, prebrojati hotele, privatizovane i izgrađene komplekse ... A znamo mi što je dotični bio i ostao. Pamtimo mi dobro luku u Zelenici i jata glisera u službi "građenja dobrosusjedskih odnosa sa Italijom" i promovisanja naše obale ... Gledali smo mi svojim očima i šlepere i pretovare i taj ljudski šljam s' juga Italije koji je kroz naš grad posijao sve najgore (da ne nabrajam) ... Gledali smo i komšinice koje su preko noći postajale kurve, zavisnice od opijata, nestajale negdje "preko bare" ... Gledali smo svojim očima fizikalce koji su preko noći od nosača gajbi postali ugledni biznismeni; isti ti pro-Crnogorci potom otišli u Srbiju i tamo pokupovali desetine firmi i preko noći ih poslali u stečaj ... Isto kao i ovdje. Eksperti, ekonomisti, "ugledni" preduzetnici kojima se ukazala šansa i iskoristili su je, što se kaže: "bili u pravom trenutku na pravom mjestu", a ovamo "da se za zelen bor uhvate - i on bi se zelen osušio ..."
Par puta sam ga sreo kroz preduzeće ... Par sati prije njegovog dolaska u firmu bi došlo obezbjeđenje i prevrnulo sve ladice, ispipalo sve stolove od ispod, iznad, otvorili sve ormare i prelistali svaku kutiju ... da slučajno ne krijemo oružje i izvršimo atentat. Pokazivao sam čovjeku gdje je WC u hodniku - pratilo ga je 4-oro ljudi naoružanih do zuba (ispod kaputa virili škorpioni) ... A napolju 7-8 istih audija A8 i S8 u koloni, svi upaljeni, da u momentu mogu evakuisati gospodara - ako što, daleko bilo, krene po zlu ... Muka mi je od toga ...
Bill Gates se u ta doba, sa svojih 70 i kusur milijardi USD kretao gradom bez tjelohranitelja, išao ulicama Rima i jeo picu na trgu; a od ovih naših "poštenih preduzetnika" - koji god je namakao preko par stotina hiljada - ne smije kroz grad proći bez 6-oro "gorila" da ga ne ubiju.
Bookmarks