Page 30 of 66 FirstFirst ... 2026272829303132333440 ... LastLast
Results 726 to 750 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ne vjerujem da to ima veze s namjerom bilo koga u DPS-u. Takvi incidenti, naprotivm samo smetaju i loši su za publicitet. Prije bi se reklo da su to izolovani (i gotovo beznačajni) sukobi među pojedincima unutar bošnjačkog naroda.
    ne znam, 2 incidenta u 2 udaljena grada u 2 dana..malo previse koincidencije a pogotovo znajuci kakvim se metodima dps sluzi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    nisam pametan sto bi trebalo radit sa srbima u buducnosti al se nesto mora uradit sa njima (ne nikakvim nasilnim putem!!!!)
    Svaka etnička grupa se u Crnoj Gori bori za svoja prava, bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, RAE itd.
    Ti bi najradije da ih ne vidiš, ali koliko god to ne htio - moraš prihvatiti činjenicu da ne živiš u etnički čistoj zemlji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Ti vrlo dobro znaš da mene neće uhapsiti niko. A ja ću apsolutno (ukoliko mi to naravno padne na pamet) Srbovati gdje god hoću, i naravno, niko neće ništa moći da učini povodom toga.

Međutim, nije to tema, tema je šta će se desiti u "realnosti". Znači tamo gdje odlučuju manje nasilni, nevaspitani, neodgojeni, fašisoidni pojedinci.

Srce srbuj vrbuj radi sto god oces... sami cete sebe sredit ne brinem se ja za to

Gledaj ti da ulazes u sebe i prosetas svijetom pa cemo lagano za srbovanje... to ce ti samo isparit iz glave kad pocnes dobro da se zabavljasi i bude ti pun stomak! Zivio sokolicu!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne znam, 2 incidenta u 2 udaljena grada u 2 dana..malo previse koincidencije a pogotovo znajuci kakvim se metodima dps sluzi
    Ako je pritisak toliki "na površini", vidljiv golim okom i nama sa strane - možeš tek misliti koliki je pritisak "ispod površine", "u četiri oka".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hari bate tada smo vjerovali masu u njih ... i tada i sad se vidi da nasem narodu treba svijeza politicka krv koja ce ic naprijed i zaustavit ove ludorije sto potenciraju ovi ... promjenu himne ... zastave ... TO JE ZAVRSENO 2006 ... ko oce uz pozitivnu sa tim mora da se pomiri i da radi na ekonomski pitanjjima!
    Ti si bio mlad pa te lako bilo zavesti mada je on smastraka i starije a problem sa nama (ili u nama) je sto mi oćemo da vjerujemo u ono sto bi nam bilo milo&pozeljno, a koliko je to objektivno to se preskoci. Poslije nam djao kriv sto idući za muvom dodjemo na gofno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Svaka etnička grupa se u Crnoj Gori bori za svoja prava, bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, RAE itd.
    Ti bi najradije da ih ne vidiš, ali koliko god to ne htio - moraš prihvatiti činjenicu da ne živiš u etnički čistoj zemlji.
    Radi mene mogu svi da se izjasnjavaju kako oce! Meni samo smeta ko oce da rusi moju drzavu i ne smatra je svojom a oce da zivi u nju ?! wtf.. no idemo masu od tebe ... otvorite drugu pa cemo se raspravljat tamo sto treba da se uradi po tom pitanju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Jes, pa da opet mora tužilaštvo da nešto radi i pača se po Montenegro Visokoletačkoj Kompaniji.
    Obrazovanje: FON; Masinski fakultet (doktor nauka)

Zanimanje: direktor aviokompanije

Dostignuce: poznavanje dva, periodicno tri padeza

Bracni status: ozenjen zenom od legure celika i marksizma

Tuzba? Ne, bogomi, no pravda za Zorana!

_______

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

http://www.portalanalitika.me/politi...m-frontom.html

dizu cijenu i jedni i drugi...a kupcu je plitak dzep u zadnje vrijeme, pa ce vjerovatno gledat koga iz opozicije ce najjeftinije uzet(treba im jos 2 mandata valjda), HGI i Genci bi mogli doobro da se omaste mada ne iskljucujem ni snupijevce ako manjine pocnu previse da zatezu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    U Plavu je na žalost, među Bošnjacima koji su aktivisti (a posebno funkcioneri) tamošnje najveće 3 partije (BS,SDP i DPS) nevjerovatna netrpeljivost. Tu je puno repova iz prošlosti, pošto se isti ne mijenjaju 20 godina, a jedni druge (gotovo pučistički) svaki čas smjenjuju i dovode svoju ekipu. Jedno vrijeme je čak SDP (klan lokalnog bega Džavida Šabovića i Adema Jasavića) poslao DPS u opoziciju i vladao (na zgražavanje partijske centrale) uz pomoć SNP-a.
    Slična netrpeljivost vlada među pojedinim viđenijim Bošnjacima i u još nekim sredinama, mada ne tako izraženo ko u Plavu...Zato me incident nije iznenadio. Čudim se (a hvala Bogu) što nije eskalirao u veće tuče i demoliranja privatnih objekata, jer skoro svaki funkcioner u Plavu ima neki privatni "biznis" (kafanu, motel, trgovinu..).
    Last edited by El Re; 15-10-12 at 22:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    Jeste, narod je i dalje u zabludi da vjeruje da je DF pobijedio u NK-u. Ako je to DF onda sam ja Omar El Sherif.
    Druze vidio sam to njihovo slavlje, pa to je sramotno. Nemam nista protiv zastave DF-a, ali srpske barjake ka na kosovo '89? E to ne mogu da svarim trika nema.
    Niko od ljudi koji su clanovi DF nije sinoc isao kroz Nk da slavi sa trobojkama.To su sve bili lokalni Srbi koji sigurno podrzavaju DF ali clanstvo nije sigurno,jer su oni slavili u stranci.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Obrazovanje: FON; Masinski fakultet (doktor nauka)

Zanimanje: direktor aviokompanije

Dostignuce: poznavanje dva, periodicno tri padeza

Bracni status: ozenjen zenom od legure celika i marksizma

Tuzba? Ne, bogomi, no pravda za Zorana!

_______
    Aok, odavanje Službene tajne!? Pušti više toga premijera da se ižljegne, izio mu ga đao, viš da ćeš nas obojicu u Spuž poćerat na odmor. Mada, kad se bolje razmislim, iz ove perspektive mi to i ne izgleda tako loše.

Zanimljivo mi nešto, objasni li ko ođe što padoše oni momci u Niišić, al onako, malo ozbiljnije pojašnjenje?
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zanimljivo mi nešto, objasni li ko ođe što padoše oni momci u Niišić, al onako, malo ozbiljnije pojašnjenje?
    pa nisu pali, nego prodjose isto ka na proslim izborima, samo je sad izlaznost bila veca i preplavila ih..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ja koaliciju Pozitivne i DF-a u Nikšiću ni jednog trenutka uopšte nijesam doveo u pitanje. Čak mislim da bi ih još ozbiljnija osuda opozicione javnosti snašla da u sve to ne uđu. Kako će to tehnički urediti - manje je bitno. A da li će ući? Pa, u to nema dileme.

Pazi JC (a vjerujem da ti ovo razumiješ bolje od mnogih drugih) - nemoguća je partija (bar još zadugo) koja će moći da vuče glasače i iz redova suverenista i iz redova četnika. Meni ta utopija (da je to moguće) izaziva baš priličan osmijeh. Pozitivna je dobar dio glasova dobila "na povjerenje" i to skoro svaki od birača suverenista. Baš kao što su toBož "građanski" DF glasali listom pripadnici najbrojnije manjine. Dakle, čim Pozitivna krene da zagleda i šarmira neke "druge", ovi prvi će reći "e pa nismo se tako dogovorili" i početi da joj se prosipaju ko iz probušenog džaka.
    Pozitivna dugoročno (ukoliko ne počne da luta tamo-amo) ima šansu da privuče dio DPS-ovih Srba. Njih nije malo. To je, kao što znaš, jedna posebna vrsta Srba i za njih je potrebna jedna drugačija specifična retorika, kojom ne bi iritirali sadašnje birače.
    Razumijemo se, samo sto mislim da je, za razliku od drzavnog, moguce napraviti model vlasti na lokalnom nivou bez pravljenja klasicnih koalicija, iako je po onome sto govori Bulajic, jedna takva izvjesnija. Mi smo u Kolasinu imali neobicnu "koaliciju", ciji ideoloski identitet, oblik, nacin funkcionisanja ili strukturu, da budem iskren, ni dan danas nijesam uspio da utvrdim. Tu se ulazilo i izlazilo kao na autobuskoj stanici.

Kako god, Pozitivnoj ne bi smjelo da se dogodi ucesce u cirkusima, progonima i naci orgijanjima koje bi rezirale stranke stare opozicije. Nadam se da Niksicani nemaju galeriju Benkovic.

________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Toliko je potrajalo tvoje "nezanimanje" za moje mišljenje. Ok, nema problema, ja ću uvjek udostojiti odgovora.

Nije identično pitanje, niti može biti. To je Francuska, ovo je Balkan. Identičan je problem - diskriminacija. Tamo je ima manje, ovdje više. U Francuskoj ima mnogo veći broj ekstremističkih organizacija, oružanih grupa, terorističkih organizacija, ćelija, itd - zapravo, kod nas ih ni nema. Međutim, i pored toga, većina se protivi anti-arapskom šovinizmu. A ovdje se pokreću pitanja oko zastava, pjesama itd. To je pokazatelj toga, da ovo društvo mnoge stvari nije ne prebrodilo, nego ni načelo.

Isto tako u svim zemljama zapadne evrope, postoji mnogo organizacija koje žele da pripajaju određene zemlje drugim zemljama. Daleko organizovanije, daleko jače, brojnije, agresivnije itd. Problem je u tome što se njima ne daje vladavina, već zakonu. Tako i kod nas u ustavu stoji da Crna Gora ne može ući u zajednicu sa drugom državom, i to pitanje je riješeno. E sad šta, da hapsimo sve koji se ne slažu sa tobom ? Ja pitam - pa ko si ti ?
    Kreces agresivno i oholo a onda postavis ovako lijepo obrazlozenje svog stava

- Zasto bi hapsili nekoga ko se ne slaze sa mnom za to imaju izbori! Ali treba da hapsis onoga koji radi protiv te drzave (pali zastave nepotrebno izaziva probleme...). Ti mozes do sjutra da se ne slazes sa mnom ili ja sa tobom ali ako ti pocnes da radis protvi zemlje u koju zivis ti si nacionalni neprijatelj... e sad i ja sjutra kao crnogorac da krenem da radim nesto tako bi me uhapsili ... e sad to je tvoja prica!

Problem je sto srbi ne osjecaju crnu goru svojom drzavom vec govore da im je matica srbija ?! To ne razumijem... ako dijelis ovakvo misljenje obrazlozi nam ga ako nije problem ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je ta prica za pozitivnu ... samo sto ja mislim da ako ''iskuliraju'' ove 4 godine i ne pridju ni jednoj partiji (jbg ocu da mislim da su ljudi koji su u pozitivnoj tu za dobrobit cg) na sledecim izborima uzece sve... ako ne sve makar par opstina da sami formiraju vlast il sa nekom strankom ... al sve u svemu poenta je da ne gledaju kratkorocno vec na duze staze...

zivo me interesuje rasplet u niksicu
    ne mogu da vjerujem. "da iskuliraju" 4 godine... pa brate treba ja i ti da iskuliramo JOS te 4 godine a ne oni...

sto se niksica tice zar nije bitnije sto tamosnji narod osjeca i ako zele smjenu vlasti neka se formira ta koalicija sa pozitivnom... ja to uopste ne bi uzeo za zlo Pozitivnoj iako je rekla da nece u koaliciju ni sa kim. ipak je to na lokalnom nivoua ne na drzavnom. i to za mene nije "ajde da provjerimo pozitivnu"...
    pojedinci jedva cekaju da se od pozitivne napravi PZP...( dps detect ili krajnji pesimizam)
    neka se gradanima obezbijedi sve sto treba da se obezbijedi pa neka se prave koalicije kakve god oce . drzava funkcionise gradjanskom voljom sve sto nam se svidja trazimo, sve sto nam se ne svidja bunimo se da dodje do promjene...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mi smo u Kolasinu imali neobicnu "koaliciju", ciji ideoloski identitet, oblik, nacin funkcionisanja ili strukturu, da budem iskren, ni dan danas nijesam uspio da utvrdim. Tu se ulazilo i izlazilo kao na autobuskoj stanici.

Kako god, Pozitivnoj ne bi smjelo da se dogodi ucesce u cirkusima, progonima i naci orgijanjima koje bi rezirale stranke stare opozicije. Nadam se da Niksicani nemaju galeriju Benkovic.

________
    To sto ste vi imali u Kolasin niko na svijet nije. Preśednik opstine prima u kafanu mada je i to bolje nego u Niksić dje preśednik stalno plan a prima valjda u opstinu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Dobro, i šta sad ako ja odlučim da slavim sa srpskom zastavom. Da neće neko sa foruma da me spriječi ?
    Eeee ako je vežeš sa ruskom onda tek neće niko smjet da ti priđe a ako dodaš na sve to i dvije tri kokarde i ne budeš se brijao pe šes dana i zovneš Peca da zapojete e tek će onda bježanija da nastane na sve strane...

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    To sto ste vi imali u Kolasin niko na svijet nije. Preśednik opstine prima u kafanu mada je i to bolje nego u Niksić dje preśednik stalno plan a prima valjda u opstinu
    ahahahaha

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    pa nisu pali, nego prodjose isto ka na proslim izborima, samo je sad izlaznost bila veca i preplavila ih..
    Što jes jes.
    Mada sam imao utisak da u ti grad postoji makar dvije adrese, lokalne ali sveukupne moćnosti, kojima da se šćelo, pa da su uprtili koju koverticu sa po 50€, uz koji džak krtole iz Banjana, i sav ostali arsenal, ama baš ništa od te poplave ne bi bilo.
    Tako mi se učinjelo, pa mi bilo čudno što se njima nije šćelo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Razumijemo se, samo sto mislim da je, za razliku od drzavnog, moguce napraviti model vlasti na lokalnom nivou bez pravljenja klasicnih koalicija, iako je po onome sto govori Bulajic, jedna takva izvjesnija. Mi smo u Kolasinu imali neobicnu "koaliciju", ciji ideoloski identitet, oblik, nacin funkcionisanja ili strukturu, da budem iskren, ni dan danas nijesam uspio da utvrdim. Tu se ulazilo i izlazilo kao na autobuskoj stanici.

________
    JC,

ljudi stalno govore o mogućnosti da Pozitivna počne da se približava DF-u. To je potpuno pogrešno posmatranje. Pozitivna stoji u mjestu i mrdati ne smije. Umjesto toga političkim pozicioniranjem svo vrijeme joj u susret ide DF. Ne znam da li me razumiješ što želim reći?
    Retorika DF-a se dramatično mijenja. Oni su čak u izjavama (nekom gotovo tugaljivom pomirljivošću) otišli u susret suverenistima više nego je to sam PzP (barem od 2008.) činio. Mandić i njegov ideolog Danilović kao da su rekli Lekiću i Medojeviću "slušajte, dajte prihvatite ovo za ravnopravnost Srba, trobojku i srpski jezik, a mi vam dajemo na tacni svu političku energiju i resurse NOVE i nećemo vam smetati da DF povedete u sam politički centar". Uostalom, moć da sve to obustave i dalje će biti u rukama Mandića i Danilovića.
    To je sve dio etape na istom putu koji su svojevremeno zamislili upravo Mandić i Danilović kad su uništili Srpsku Listu (2 mjeseca prije izbora 2009.!) i formirali NSD za koju niko nije dugo znao čemu ta naprasna transformacija treba da služi i šta je to novo što treba da donese. Tada su se Mandić i Danilović uplašili da to može biti preoštar zaokret i da im se može raspršiti dobar dio birača koji nemaju stomak za baš tolika ljuljanja, no sada je potpuno nova i više nego zrela situacija. Prva faza na putu profilisanja DF-a kao partije je završena.
    Naravno, već sam najavio da očekujem da će jedan broj partijskih funkcionera NOVE (tipa Stanića, Aleksića) izgubiti kondiciju i strpljenje i napuštiti ovaj novi projekat. No, i to ostaje da se vidi.
    Pažljivo uzdržavanje da se vidi i makar jedna srpska zastava na mitinzima DF-a jasan je znak da je tamo na relaciji rukovodstvo-birači posrijedi veliki nesporazum. Ipak, zasad je sve pod punom kontrolom.
    Last edited by El Re; 15-10-12 at 22:54.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Gledam na RTCG sad neku završnu emisiju posle rezultata i stvarno ovaj momak Dritan harizmom potpuno pregazi voditelje nego sva je prilika da će pregazit i šefa partije kad za to dodje vrijeme ... obavezno to treba pogledati
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naslucujes li vec da za 20 godina kad budu imali vlast totalnu i dosadi im sve da ce se raspast na Dirtan i Darko! Pa cemo kroz grad da se dijelimo jesmo li Dirtanovci ili Darkovci

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Znaju moji Kotorani rec': ,,Da se Njegos probudi poznao bi samo Kotor i Cetinje''. I bas u ta dva grada DPS-SDP-LP i dalje gaze...
    Cetinje poodavno ,,ne radi'', a u Kotor je gotovo sve unisteno, drzi se uglavnom zbog pomoraca.
    Eto kakav smo mi narod.

Jel' ono u Pg DPS kupio jednog srpskog odbornika zarad vecine? A ako bi Pozitivna na vlast usla sa prosrpskim partijama onda su izdajnici?
    Eto kakvi smo...

Meni su cudne najave kako ce dolaskom opozicije na vlast u Niksicu tamo biti bolje. Tesko. Drzavna vlast to nece omogucit redovnom blokadom racuna, sto cesto rade u svim opstinama dje nisu vlast.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Naslucujes li vec da za 20 godina kad budu imali vlast totalnu i dosadi im sve da ce se raspast na Dirtan i Darko! Pa cemo kroz grad da se dijelimo jesmo li Dirtanovci ili Darkovci
    Ne isključujem bilo koju mogućnost iako mi ta djeluje prilično nestvarna jer nije mali broj mladih ljudi kojima je politika bila samo odskočna daska u životu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Tako mi se učinjelo, pa mi bilo čudno što se njima nije šćelo.
    ko zna mozda su tu ostavili udicu da PCG udje sa DFom pa da ospu o velikosrpstvu...

Page 30 of 66 FirstFirst ... 2026272829303132333440 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)