Page 27 of 66 FirstFirst ... 1723242526272829303137 ... LastLast
Results 651 to 675 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Milovane da li mi pričamo o istom predsjedniku DF-a ili sam ja nešto u međuvremenu propuštio?
    Predsjednik DF-a branio Crnu Goru? E pa fino je odbranio nema što..
    POGLEDAJ TI DOKUMENTARAC,
    A NE GLUMU I IGRANI Q.RAC PALAC,
    pa se uvjeri SVOJIM OCIMA I USIMA.
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iy7EGLTva2A
    Last edited by milovan; 15-10-12 at 19:50.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo da Pozitivna ne udje u nekakvu koaliciju sa ostatkom opozicije u Nikšiću i tako se pokaže neprincipijelnom u globalu. Ili podrška manjinskoj upravi Fronta i SNP-a ili njihova uprava uz podršku koga god, što bi po meni bilo korisnije za opoziciju uopšte, jer bi pokazali da se neće poklati oko prve fotelje... No...Kad bi se mogli ovi iz opozicije umjeli iskontrolisati, ali sudeći po Mandićevom kezu na licu sinoć na sam pomen Nikšića... Teško da on to planira bez nekog svog

Čini li vam se realnim da Pozitivna dobije Nikšić?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hmm...Ajde da iznesem i ja viđenje onog što se desilo...

Generalna ocjena – rezultati ovih Izbora se mogu posmatrati iz više uglova. Ako se pitamo „da li svi koji slave imaju razloga za slavlje?“ odgovor bi bio „Da!, No, ako bi me pitali „da li Crna Gora i njeni građani imaju razloga da slave?“, moj odgovor je „Ne! Čak naprotiv..“... Ovo što imamo sada je jedna potpuno nadrealna i izopačena politička scena iz koje se može zaključiti samo to da Crna Gora iznutra vri.Još uvijek ovo društvo nema ni minimum konsenzusa oko odgovora na pitanje –kuda dalje? Ovo je jako opasna situacija jer istorijsko iskustvo govori da, ako se ovakva stanja pojave u vremenu ekonomske krize, onda ona jedno društvo najčešće odvedu u samo jedan epilog - nemire, diktaturu, jednoumlje... Znam da će mnogi od vas reći „šta priča ovaj čovjek?!“, no na žalost ovo je (po istorijski više puta potvrđenim zakonima Sociologije i Politikologije) vrlo realna opcija.
    Za ovu situaciju isključivi krivac je, po posljedicama koje će (već je izvjesno) ostaviti,ova vlast-pošast, po učinjenoj šteti neviđena u istoriji Crne Gore. Za 23 godine DPS je dramatično, (a u mnogim stvarima i nepovratno) izmijenio Crnu Goru. Ona više nikada neće biti ista. Ta partija destrukcije nijedan posao kog se u državnom inacionalnom interesu Crnogoraca, kao jedinog državotvornog naroda, prihvatila (i to uglavnom iz kalkulantskih razloga) - nije završila na valjan i održiv način.Odavno me podsjeća na nadriljekara koji se razmetao i nudio izliječiti Crnu Goru svih njenih bolesti,pa kad je pristala, uspavao je, rasporio i uzeo operisati. I tako mu nesretna leži bespomoćna i drogirana, dok ovaj nadriljekar izvodi zahvate svako-malo otvarajući novo mjesto koje želi operisati, a da nijedno prije toga nije zatvorio. Crnu Goru je isjekao na svakom mjestu i već godinama tako nesretna krvari iz svake rane koju je njen samouki spasilac otvorio.
    Iako i dalje „operiše“ polako anestezija popušta i jedan dio (ovog potpuno unakaženog) pacijenta se, sva je prilika, budi. Što se više budi, to se više grči i trza. Sa svakim trzajem raste nervoza zlosretnog „spasioca“ jer je svjestan da ukoliko se još zlosretniji pacijent probudi sada, isti može umrijeti i to na izrazito bolan i mučan način.
    Upravo bi se ovom slikom opisala moja zabrinutost jer je DPS (pomognut satelitima) u vremenu opšteg nezadovoljstva materijalnim stanjem, i otvarajući delikatno i vrlo opasno pitanje prepoznavanja i čuvanja nacionalnih posebnosti, zapravo izazvao nacionalno buđenje, artikulaciju zahtjeva za afirmacijom svih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori. Osim jedne – crnogorske. Crnogorski narod, duboko nesvjestan opasnosti u kojoj se nalazi, u poziciji je (a posebno nakon ovih izbora) da može izgubiti sve što je stekao i da se može naći u situaciji da bude utamničen u vlastitoj državi.
    Već godinama sam upozoravao da je pitanje dana kada će se manjinski narodi u CG (Srbi, Bošnjaci, Albanci i Hrvati) polako, ali sigurno, početi primicat izajedničkom cilju. Bez obzira s kojih polazišta krenuli, svi oni će, prije ili kasnije, malo po malo, dokidati monopol Crnogoraca i tako (koristeći se upravo izgovorom DPS-a o „građanskoj državi“) činiti od nje bezličnu tvorevinu, punu antagonizama, koja će u konačnom doživjeti imploziju i postati suvišna svima, a najviše onima čiji garant slobode, nezavisnosti, samobitnosti i kulture je trebala biti – Crnogorcima.

DPS je duže od deceniju jahao na tom talasu i zloupotrebljavao tu potrebu Crnogoraca, te pod maskom borbe za taj (nikad jasno definisan) projekat, pljačkao i devastirao nasljeđe i resurse ove zemlje. Ipak pošteno je reći istinu... Nije DPS izgubio (samo) ove izbore. DPS je izbore izgubio još 1997. Sve izbore od tada (uključujući i ove) dobio je Milo Đukanović.
    Nijedan rezultat bilo koje od partija opozicije nije ostvaren zaslugom avangardnih ideja i plemenitih zalaganja tih partija, već isključivo kao rezultat pobune i otpora Đukanoviću, kao simbolu dosadašnjeg stanja i poretka stvari.

Izvukao je pobjedu, ali po koju cijenu...Stari vuk definitivno nije što je bio... Zapuštio se, okružio laskavcima, šarlatanima i partijskim vojnicima, i u konačnom –pogubio vezu sa bilom naroda .. Drži ga nevjerovatna harizma imentalitetsko-plemenska svijest građana Crne Gore o potrebi da imaju Vođu... Instinktivno ga vide kao sinonim zastabilnost. Ima u tome i neke perverzne istine. No, ovo je kraj jednog poretka.U to nemam sumnju. No, ne nužno i sam kraj Đukanovića. Naprotiv, ako je starom majstoru političke vještine ostalo imalo dara za preživljavanje (a nijesam više tako siguran, obzirom da je ekipu koja je odgovorna za 3 godine neviđenog haosa u zemlji on postavio, držao, pa čak pomišlja i dalje zadržati), no, ako jeste još sposoban igrati, onda vjerujem da je shvatio poruku da mu ne ostaje drugo sem da posegne za radikalnim promjenama kursa. Njemu pod HITNO treba nova partija (nova lica, platforma, strategija), neki jak i lako prijemčiv razlog za radikalizaciju i homogenizaciju društva oko njega (ili nekog kom može vjerovati) i potpuno nov diskurs i pristup protivnicima.
    Izrazito velik problem mu predstavlja činjenica da bi njegov povratak na državne funkcije (čemu vjerujem da se ni sam ne raduje) iritirao osjetljiva čula velikih sila, no bez toga biće mu sada teško (gotovo i nemoguće) da izvrši i koordinira oštar, a tako neophodan, zaokret. Bez tog zaokreta – Đukanović će se srušiti. Taj pad ne bi značio samo štetu po njegovu političku zvijezdu. Ne, on bi apsolutno značio i kraj lične stečevine porodice Đukanović, te destina porodica povezanih sa njegovom.
    Takav epilog, koliko god da ga neki priželjkuju, izazvao bi politički vakum nesagledivih posljedica i generisao nestabilnost. Poput domina redom bi pucali svi „ventili“ koji drže sistem u balansu i to jedan za drugim. Čitava struktura bi se urušila, a Crna Gora našla u haosu etničko-vjerskih parcelizacija. Zašto? Pa ne postoji, niti će ga još dugo biti, NIJEDAN pojedinac koji bi se svojim autoritetom nametnuo i iza koga bi se (ovako i ovoliko izdijeljeni) građani bili spremni okupiti.Posljedica takvog obrta bio bi, nakon što Svijetu priredimo slike haosa, vrlo brz međunarodni intervencionizam i uspostavljanje još jednog potpuno vještačkog državnog provizorija i otvorenog protektorata.

Kao što rekoh na početku, Crna Gora je svoju sudbinu dala u ruke nadriljekaru i sada se budi otvorene utrobe. Ne vidim nijedan razlog da se nesretna tome ima razloga radovati....
    Last edited by El Re; 15-10-12 at 20:40.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Here To Help View Post
    Samo da Pozitivna ne udje u nekakvu koaliciju sa ostatkom opozicije u Nikšiću i tako se pokaže neprincipijelnom u globalu. Ili podrška manjinskoj upravi Fronta i SNP-a ili njihova uprava uz podršku koga god, što bi po meni bilo korisnije za opoziciju uopšte, jer bi pokazali da se neće poklati oko prve fotelje... No...Kad bi se mogli ovi iz opozicije umjeli iskontrolisati, ali sudeći po Mandićevom kezu na licu sinoć na sam pomen Nikšića... Teško da on to planira bez nekog svog

Čini li vam se realnim da Pozitivna dobije Nikšić?
    Dok je gladi za foteljama, PCG nema sanse za manjinskom vlasti u NK. Sto sad raditi ne znam. Ja im zamjerio ne bi da odu u koaliciju sa DFSNP, ali svi znamo kako bi taj potez bio iskoriscen.Veliki rizik, koji moze rezultirat pzp sindromom. Bas nezgodna pozicija.

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Zanimljivo je koliko je glasova za republičke izbore koja lista ostvarila po gradovima.

Podgorica:
    - Evropska Crna Gora - 47.700
    - Bošnjačka Stranka - 1.500

Danilovgrad:
    - Evropska Crna Gora - 4.762
    - Demokratski Front - 2.509
    - Socijalistička Narodna Partija - 1.083
    - Pozitivna Crna Gora - 830

Herceg Novi:
    - Evropska Crna Gora - 6.316
    - Demokratski Front - 4.004
    - Socijalistička Narodna Partija - 3.300
    - Pozitivna Crna Gora - 1.000

Tivat:
    - Evropska Crna Gora - 3.127
    - Demokratski Front - 1.730
    - Pozitivna Crna Gora - 713
    - Hrvatska Građanska Inicijativa - 646
    - Socijalistička Narodna Partija - 536

Bar:
    - Evropska Crna Gora - 10.266
    - Demokratski Front - 5.830
    - Pozitivna Crna Gora - 2.731
    - Socijalistička Narodna Partija - 1.163
    - Bošnjačka Stranka - 942

Cetinje:
    - Evropska Crna Gora - 5.173
    - Pozitivna Crna Gora - 2.620
    - Demokratski Front - 1.235
    - Socijalistička Narodna Partija - 306

Berane:
    - Evropska Crna Gora - 9.575
    - Socijalistička Narodna Partija - 5.447
    - Demokratski Front - 2.966
    - Bošnjačka Stranka - 869
    - Pozitivna Crna Gora - 831

Rožaje:
    - Bošnjačka Stranka - 6.976
    - Evropska Crna Gora - 5.965
    - Pozitivna Crna Gora - 104
    - Demokratski Front - 45

Plav:
    - Evropska Crna Gora - 3.367
    - Bošnjačka Stranka - 1.970
    - Socijalistička Narodna Partija - 607
    - Demokratski Front - 384
    - Pozitivna Crna Gora - 77

Pljevlja:
    - Evropska Crna Gora - 9.640
    - Socijalistička Narodna Partija - 4.042
    - Demokratski Front - 5.438
    - Pozitivna Crna Gora - 880

Žabljak:
    - Evropska Crna Gora - 1.257
    - Socijalistička Narodna Partija - 494
    - Demokratski Front - 474
    - Pozitivna Crna Gora - 127
    - Srpski Nacionalni Savez - 94
    - Srpska Sloga - 66

Šavnik:
    - Evropska Crna Gora - 795
    - Socijalistička Narodna Partija - 380
    - Demokratski Front - 274
    - Pozitivna Crna Gora - 13
    - Srpski Nacionalni Savez - 11
    - Srpska Sloga - 11

Plužine:
    - Socijalistička Narodna Partija - 974
    - Evropska Crna Gora - 612
    - Demokratski Front - 400
    - Srpski Nacionalni Savez - 89
    - Zajedno - 48
    - Pozitivna Crna Gora - 34
    - Srpska Sloga - 31

Mojkovac:
    - Evropska Crna Gora - 2.691
    - Socijalistička Narodna Partija - 1.231
    - Demokratski Front - 1.208
    Last edited by wulfy; 15-10-12 at 20:33.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Ne bi me bilo srecnijeg nego da se napravi koalicija PCG-DPS u Niksicu. U svakom slucaju, PCG treba da trazi mjesto gradonacelnika, nebitno sa kim ce da bude u koaliciji. Volio bih da to bude DPS, samo zbog onih srpskih i cetnickih zastava sto su se viorile sinoc. Kakvo bi to razocarenje bilo na licima Drazinih pulena.
    Mislim da bi im to bio pravi potez. Vise bi dobili nego sto bi izgubili. Prisvojili bi jos DPS biraca , razbili onaj maligni tumor velikosrpstva u Niksicu, i tako ubili dvije muve jednim udarcem.
    Last edited by Sandor Kolar; 15-10-12 at 20:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    POGLEDAJ TI DOKUMENTARAC,
    A NE GLUMU I IGRANI Q.RAC PALAC,
    pa se uvjeri SVOJIM OCIMA I USIMA.
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iy7EGLTva2A
    Kakve veze ima što je to "film" da li je slagao nešto?
    Taj tvoj youtube sam gledao mnogo prije i to je bilo tada tako i više nije, isto kao i Medo kad je branio Mila a sad brani Dražu...prema tome moj youtube je istina a tvoj je samo "nekad bilo"...
    Last edited by Montenegrino-CT; 15-10-12 at 20:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Ne bi me bilo srecnijeg nego da se napravi koalicija PCG-DPS u Niksicu. U svakom slucaju, PCG treba da trazi mjesto gradonacelnika, nebitno sa kim ce da bude u koaliciji. Volio bih da to bude DPS, samo zbog onih srpskih i cetnickih zastava sto su se viorile sinoc. Kakvo bi to razocarenje bilo na licima Drazinih pulena.
    Mislim da bi im to bio pravi potez. Vise bi dobili nego sto bi izgubili. Prisvojili bi jos DPS biraca , razbili onaj maligni tumor velikosrpstva u Niksicu, i tako ubili dvije muve jednim udarcem.
    Treba to gledati i šire i na dalje. Bilo kakvim egzibicijama sa DPS-om, gube ono što su. Manje gube sa Frontom, ali "sačuvaj me Bože od oboj'ce".

Dobili su priliku koja se rijetko pruža - da na relativno malom uzorku demostriraju ono što im je program na republičkom nivou. Ako ne dobiju podršku Fronta i SNP-a - neka im ponude da oni formiraju upravu, uz njihovu, jasno definisanim principima uslovljenu, podršku. Neulaskom Pozitivne u opštinsku vlast Fronta i SNP-a ta vlast bi bila nestabilna i lako kažnjiva, što bi, osim u slučaju stvarno dobrog vodjenja (koje će, opet, biti teško dostižno zbog očekivane opstrukcije državnih vlasti), rezultiralo nekim novim, prijevremenim izborima na kojima bi Pozitivna sigurno duplirala uspjeh.

Za Pozitivnu, po meni - najveća greška bi bila stupanje u bilo kakve koalicije u Nikšiću.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    AHAHHAHAHAH e kuku, vala neka bi mi i djed bio, ali stvarno Milovane oladi malo jadan. Kolko svatih ti si u Dansku jel? Ja ne znam kakav ti dil imas sa moderatorima te ti dopustaju toliku pljuvacinu, ali mi opet ne ide nikako da jedan stari panjat od svojih (evo lupicu, pa me ispravi) 60+ godina misli da ce nesto promijenit? I to iz drzave koja je na kraju svijeta? Kad vec nisi nista mijenjao kad si bio mlajdi ne moj ni sad da ispravljas krive Drine supenom kasikom.
    Kad cujem i mog djeda - to je bilo nekad ovako, to nikad nije smjelo, to ovo, to ono - da ste se malo vise potrudili da resavate vasu buducnost, mi danas ne bi imali oko cega da brinemo. Jer taj komunizam kolko god da je imao negativnih strana je nesto najbolje sto se ikad desilo na ove prostore. Svi ste imali stan, platu, da krkate a i auto. To vam nije valjalo pa ste usrali ne razmisljajuci za bilo kakve dalje posledice. Sad ste tu dje ste vasom krivicom.
    Vlada lopovska? Vazi druze. Rubeza (za neupucene naselje tik uz samu Zeljezaru) se izgradilo zahvaljujuci nasem postenom narodu koji je radio u Zeljezaru. Sve sto nije bilo svezano za nebo nije moglo ostat iz nje.
    A mislim da je isti slucaj i za KAP. Demantujte me, za to i ovaj topic sluzi, zar ne?
    Narod je stoka jedna, vlast nista nije tu kriva.
    Rodjen 1946, a pobjega od Komunizma cim sam osluzio 23 mjeseca torture u JNA, 1969 bez dana radnoga staza u SFRJot, vratio se sa suprugom Dankinjom i troje djece, i sina ostavio u Dansku 1980-83godine, podiga 6000 m2, SOLARNIH UREDJAJA, od Ulcinja do Poreca, i ceka 4 ure za 200 grama kafe, kad je bilo dinara nije bilo robe i obrnuto, vratio se ponovo u Dansku, sa UPOZORENJEM Gospodina pokojnog Veljka Milatovica, da se sprema CUNAMI u AKADEMIJI NAUKA U BEOGRADU,
    i prognozom da cu od KOSMOPOLITE postat Crnogorac,
    sto se ostvarilo ali ne kao PROFESIJA, nikome LJESNIK NIJESAM UZO IZ CGe, a jesam posla stotinak hiljada eura donacija za CGu.

Ako je to malo,
    vi iznesite sto ste vi napravili za CGu.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

ima neka izreka koja ide nekako ovako, odprilike:
    "ako zelis da vidis kakav je neko, daj mu vlast."
    siguran sam da pozitivna nece biti tako glupa da odmah potrci u zagrlja ovima ili onima, posebo ne kad se radi samo o jednoj opstini, ma koliko ona velika bila.
    sacekat ce oni trenutak kad se malo veci kolac bude dijelio, pa ce onda pokazati pravo lice...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Pare dođu i pođu znaš i sam..
    Moja đeca stoje mirno kad je Crnogorska himna i znaju sve strofe ,kad izgubi CG u nekom od sportova budu tužni i suznih očiju,spremni su da "grizu" kad neko pokuša da im omalovaži Crnu Goru..znaju ko su Komite i što je bilo osamnaeste..
    Ako je ovo malo....dodaću još...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vjerovatno ove donacije su isle adminima pa ga zato ne banuju zbog vrijedjanja konstantnog
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Berane:
    - Evropska Crna Gora - 9.575
    - Socijalistička Narodna Partija - 5.447
    - Demokratski Front - 2.966
    - Bošnjačka Stranka - 869
    - Pozitivna Crna Gora - 831

Rožaje:
    - Bošnjačka Stranka - 6.976
    - Evropska Crna Gora - 5.965
    - Pozitivna Crna Gora - 104
    - Demokratski Front - 45

Plav:
    - Evropska Crna Gora - 3.367
    - Bošnjačka Stranka - 1.970
    - Socijalistička Narodna Partija - 607
    - Demokratski Front - 384
    - Pozitivna Crna Gora - 77

Pljevlja:
    - Evropska Crna Gora - 9.640
    - Socijalistička Narodna Partija - 4.042
    - Demokratski Front - 5.438
    - Pozitivna Crna Gora - 880

Žabljak:
    - Evropska Crna Gora - 1.257
    - Socijalistička Narodna Partija - 494
    - Demokratski Front - 474
    - Pozitivna Crna Gora - 127
    - Srpski Nacionalni Savez - 94
    - Srpska Sloga - 66

Šavnik:
    - Evropska Crna Gora - 795
    - Socijalistička Narodna Partija - 380
    - Demokratski Front - 274
    - Pozitivna Crna Gora - 13
    - Srpski Nacionalni Savez - 11
    - Srpska Sloga - 11

Plužine:
    - Socijalistička Narodna Partija - 974
    - Evropska Crna Gora - 612
    - Demokratski Front - 400
    - Srpski Nacionalni Savez - 89
    - Zajedno - 48
    - Pozitivna Crna Gora - 34
    - Srpska Sloga - 31

Mojkovac:
    - Evropska Crna Gora - 2.691
    - Socijalistička Narodna Partija - 1.231
    - Demokratski Front - 1.208
    kad vidim koliku je "gomilu" PCG uzela u ovim mjestima apsolutno mi je jasno da su sami sebi krivci za to stanje u kojem jesu i da je nerazvijenost sjevera samo rezultat svojega stanja svijesti a nikako podgoričkoga centralizma
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne znam JC, samo nacujem ponesto. Opsta je pretpostavka da DPS koji padne s vlasti gubi bar 60% svojih biraca. Od toga bi Pozitivna uzela preko polovine. Ostali podijele ostatak (dosta bi otislo BS i Albancima, sto nije zanemarljivo kod ovog cjenjkanja). Onda ti ostali imaju sledece izbore bez (ili sa manje) ucjenjivanja za posao, otpustanja sto ne nosis majicu sa brojem 11, ulja, secera, trzista licnih karti i avionskih letova iz inostranstva - i njima opet puno bolje.
    U sustini, ti si Ostatku dodijelio ulogu pasivnog posmatraca koji na tribinama ceka da Pozitivna poraste do rejtinga koji bi Ostatak ucinio suvisnim. Usput, urusavanje Matice, od koje je Ostatak povukao genetsku informaciju (ista mat(r)ica je porodila i vlast i opoziciju), ne bi dovelo u pitanje samo ulazak Ostatka u vladu, vec bi i njihov opstanak ucinio neizvjesnim. Jer, pretpostavimo li za trenutak idealan scenario, u kojem "novi ljudi i nova energija za novo vrijeme" demontiraju Maticu, neminovno bi se mijenjao i postojeci "sistem vrijednosti" - u novim uslovima, za politicare profila danasnjih opozicionara adaptacija bi bila neizvodljiva.
    Naravno, ne znaci da bi se to zaista dogodilo, ali to su samo neki rizici na koje bi morali racunati u staroj opoziciji.

Procitao sam danas Lekicev predlog. Iluzija o vladi narodnog jedinstva trajala bi do sledece utakmice u vaterpolu ili kosarci (mada, kad malo bolje razmislim, drzava bi postigla ogromne ustede, jer za utakmice reprezentacije ne bi bilo interesovanja u rukovodstvu).

Last edited by Jal Cargo; 15-10-12 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Kakve veze ima što je to "film" da li je slagao nešto?
    Taj tvoj youtube sam gledao mnogo prije i to je bilo tada tako i više nije, isto kao i Medo kad je branio Mila a sad brani Dražu...prema tome moj youtube je istina a tvoj je samo "nekad bilo"...
    STO SE MENE LICNO TICE,
    sve se SLAGALO, jer bi vrijeme TITA&PARTIJE I GENERALA i MILA I DPSa,
    mnogo zesce ispljuva i izgrdio, od onog GLUMCA,
    jer su mi ti gadovi ZIVOT iz korijena izcupali, i nacerali me da TRAZIM KORU LJEBA I SLOBODU PO SVIJETU.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    jer za utakmice reprezentacije ne bi bilo interesovanja u rukovodstvu).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    mislis interesovanja za samoreklamiranjem
    Ne mislim. Danasnje rukovodstvo ide na utakmice reprezentacije iz dva razloga:

1. navijaju za svoju drzavu

2. besplatna reklama (na teret poreskih obveznika)

Odlazak Andrije Mandica ili Srdjana Milica na utakmice reprezentacije, stav mirno pri intoniranju himne ili reakcija prilikom postizanja gola, poena... bespotrebna antireklama i gubitak birackog tijela. Prije mogu da zamislim Dodika kao premijera Pakistana.

Sa ostatkom je, vec, druga prica. Pajovic bi navijao za reprezentaciju, Medojevic bi jedno poluvrijeme navijao za Crnu Goru, drugo za Srbiju, dok bi Lekic iznio zakljucak da su stolice na tribinama nefunkcionalne i neudobne, ali da je to opsirna tema o kojoj ne zeli govoriti.

________

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

i nacerali me da TRAZIM KORU LJEBA I SLOBODU PO SVIJETU.
    mene se cini da su ti napravili uslugu.
    kad vec imas da DONIRAS (kao sto sam kazes) stotine iljada eura onda si se sasvim fino snasao i (hvala Bogu) zaimao i vise od same kore hljeba.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Cetinje:
    - Evropska Crna Gora - 5.173
    - Pozitivna Crna Gora - 2.620
    samo pozitivno
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Ne mislim. Danasnje rukovodstvo ide na utakmice reprezentacije iz dva razloga:

1. navijaju za svoju drzavu
    ja vjerujem(tj. vrlo sam siguran) da bi 90% tih sto navijaju o drzavnom trosku sjutra takodje navijali za neku provizornu SiCG, ako bi im gazda povukao uzicu na drugu stranu

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    samo pozitivno
    prijestonica je ipak zadržala koliko-toliko časti i obraza...u svu onu njihovu muku
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Vjerovatno ove donacije su isle adminima pa ga zato ne banuju zbog vrijedjanja konstantnog
    Skoro 90% donacija je bilo upuceno pokretima, radiju, novinarima, zastitnicima Tare, planinarima, istoricarima o komitskom pokretu i istoriji cge, procrnogorskim AKTIVISTIMA, od Gazimestana i prvog broja Monitora, sad me djeca uce, kako da pravim djecu, placu i ja i moja djeca kad izgubi cga.

Ali mene srce place 23 godine, od mafije i nistavila, koja mijenjaju politiku kao ja donje gace.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    kad vec imas da DONIRAS (kao sto sam kazes) stotine iljada eura onda si se sasvim fino snasao i (hvala Bogu) zaimao i vise od same kore hljeba.
    vama ni dobro ne valja izgleda. sad je on kriv sto IMA i sto je DONIRAO. cujete li vi sebe?
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Hmm...Ajde da iznesem i ja viđenje onog što se desilo...

Generalna ocjena – rezultati ovih Izbora se mogu posmatrati iz više uglova. Ako se pitamo „da li svi koji slave imaju razloga za slavlje?“ odgovor bi bio „Da!, No, ako bi me pitali „da li Crna Gora i njeni građani imaju razloga da slave?“, moj odgovor je „Ne! Čak naprotiv..“... Ovo što imamo sada je jedna potpuno nadrealna i izopačena politička scena iz koje se može zaključiti samo to da Crna Gora iznutra vri.Još uvijek ovo društvo nema ni minimum konsenzusa oko odgovora na pitanje –kuda dalje? Ovo je jako opasna situacija jer istorijsko iskustvo govori da, ako se ovakva stanja pojave u vremenu ekonomske krize, onda ona jedno društvo najčešće odvedu u samo jedan epilog - nemire, diktaturu, jednoumlje... Znam da će mnogi od vas reći „šta priča ovaj čovjek?!“, no na žalost ovo je (po istorijski više puta potvrđenim zakonima Sociologije i Politikologije) vrlo realna opcija.
    Za ovu situaciju isključivi krivac je, po posljedicama koje će (već je izvjesno) ostaviti,ova vlast-pošast, po učinjenoj šteti neviđena u istoriji Crne Gore. Za 23 godine DPS je dramatično, (a u mnogim stvarima i nepovratno) izmijenio Crnu Goru. Ona više nikada neće biti ista. Ta partija destrukcije nijedan posao kog se u državnom inacionalnom interesu Crnogoraca, kao jedinog državotvornog naroda, prihvatila (i to uglavnom iz kalkulantskih razloga) - nije završila na valjan i održiv način.Odavno me podsjeća na nadriljekara koji se razmetao i nudio izliječiti Crnu Goru svih njenih bolesti,pa kad je pristala, uspavao je, rasporio i uzeo operisati. I tako mu nesretna leži bespomoćna i drogirana, dok ovaj nadriljekar izvodi zahvate svako-malo otvarajući novo mjesto koje želi operisati, a da nijedno prije toga nije zatvorio. Crnu Goru je isjekao na svakom mjestu i već godinama tako nesretna krvari iz svake rane koju je njen samouki spasilac otvorio.
    Iako i dalje „operiše“ polako anestezija popušta i jedan dio (ovog potpuno unakaženog) pacijenta se, sva je prilika, budi. Što se više budi, to se više grči i trza. Sa svakim trzajem raste nervoza zlosretnog „spasioca“ jer je svjestan da ukoliko se još zlosretniji pacijent probudi sada, isti može umrijeti i to na izrazito bolan i mučan način.
    Upravo bi se ovom slikom opisala moja zabrinutost jer je DPS (pomognut satelitima) u vremenu opšteg nezadovoljstva materijalnim stanjem, i otvarajući delikatno i vrlo opasno pitanje prepoznavanja i čuvanja nacionalnih posebnosti, zapravo izazvao nacionalno buđenje, artikulaciju zahtjeva za afirmacijom svih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori. Osim jedne – crnogorske. Crnogorski narod, duboko nesvjestan opasnosti u kojoj se nalazi, u poziciji je (a posebno nakon ovih izbora) da može izgubiti sve što je stekao i da se može naći u situaciji da bude utamničen u vlastitoj državi.
    Već godinama sam upozoravao da je pitanje dana kada će se manjinski narodi u CG (Srbi, Bošnjaci, Albanci i Hrvati) polako, ali sigurno, početi primicat izajedničkom cilju. Bez obzira s kojih polazišta krenuli, svi oni će, prije ili kasnije, malo po malo, dokidati monopol Crnogoraca i tako (koristeći se upravo izgovorom DPS-a o „građanskoj državi“) činiti od nje bezličnu tvorevinu, punu antagonizama, koja će u konačnom doživjeti imploziju i postati suvišna svima, a najviše onima čiji garant slobode, nezavisnosti, samobitnosti i kulture je trebala biti – Crnogorcima.

DPS je duže od deceniju jahao na tom talasu i zloupotrebljavao tu potrebu Crnogoraca, te pod maskom borbe za taj (nikad jasno definisan) projekat, pljačkao i devastirao nasljeđe i resurse ove zemlje. Ipak pošteno je reći istinu... Nije DPS izgubio (samo) ove izbore. DPS je izbore izgubio još 1997. Sve izbore od tada (uključujući i ove) dobio je Milo Đukanović.
    Nijedan rezultat bilo koje od partija opozicije nije ostvaren zaslugom avangardnih ideja i plemenitih zalaganja tih partija, već isključivo kao rezultat pobune i otpora Đukanoviću, kao simbolu dosadašnjeg stanja i poretka stvari.

Izvukao je pobjedu, ali po koju cijenu...Stari vuk definitivno nije što je bio... Zapuštio se, okružio laskavcima, šarlatanima i partijskim vojnicima, i u konačnom –pogubio vezu sa bilom naroda .. Drži ga nevjerovatna harizma imentalitetsko-plemenska svijest građana Crne Gore o potrebi da imaju Vođu... Instinktivno ga vide kao sinonim zastabilnost. Ima u tome i neke perverzne istine. No, ovo je kraj jednog poretka.U to nemam sumnju. No, ne nužno i sam kraj Đukanovića. Naprotiv, ako je starom majstoru političke vještine ostalo imalo dara za preživljavanje (a nijesam više tako siguran, obzirom da je ekipu koja je odgovorna za 3 godine neviđenog haosa u zemlji on postavio, držao, pa čak pomišlja i dalje zadržati), no, ako jeste još sposoban igrati, onda vjerujem da je shvatio poruku da mu ne ostaje drugo sem da posegne za radikalnim promjenama kursa. Njemu pod HITNO treba nova partija (nova lica, platforma, strategija), neki jak i lako prijemčiv razlog za radikalizaciju i homogenizaciju društva oko njega (ili nekog kom može vjerovati) i potpuno nov diskurs i pristup protivnicima.
    Izrazito velik problem mu predstavlja činjenica da bi njegov povratak na državne funkcije (čemu vjerujem da se ni sam ne raduje) iritirao osjetljiva čula velikih sila, no bez toga biće mu sada teško (gotovo i nemoguće) da izvrši i koordinira oštar, a tako neophodan, zaokret. Bez tog zaokreta – Đukanović će se srušiti. Taj pad ne bi značio samo štetu po njegovu političku zvijezdu. Ne, on bi apsolutno značio i kraj lične stečevine porodice Đukanović, te destina porodica povezanih sa njegovom.
    Takav epilog, koliko god da ga neki priželjkuju, izazvao bi politički vakum nesagledivih posljedica i generisao nestabilnost. Poput domina redom bi pucali svi „ventili“ koji drže sistem u balansu i to jedan za drugim. Čitava struktura bi se urušila, a Crna Gora našla u haosu etničko-vjerskih parcelizacija. Zašto? Pa ne postoji, niti će ga još dugo biti, NIJEDAN pojedinac koji bi se svojim autoritetom nametnuo i iza koga bi se (ovako i ovoliko izdijeljeni) građani bili spremni okupiti.Posljedica takvog obrta bio bi, nakon što Svijetu priredimo slike haosa, vrlo brz međunarodni intervencionizam i uspostavljanje još jednog potpuno vještačkog državnog provizorija i otvorenog protektorata.

Kao što rekoh na početku, Crna Gora je svoju sudbinu dala u ruke nadriljekaru i sada se budi otvorene utrobe. Ne vidim nijedan razlog da se nesretna tome ima razloga radovati....
    Danas Vijesti, sa zakasnjenjem, objavljuju jedan tekst "Ekonomski tigrovi".
    Da neupuceni gradjani Crne Gore ipak mogu da procitaju da u svijetu ima veliki broj drzava koje su bez problema pregrmile krizu i cak rasle.
    I to drzave sa desetinama, stotinama miliona gradjana. Ali drzave sa domacinskom vlascu.

Sta rade nasi? nedaleko od nas, vec godinama, Grcka tone zbog snazne administracije i bahatog ponasanja. Mi, ne daj Milo, i ne pomisljamo o stednji kad su troskovi drzavnika u pitanju. samo deklarativno.
    Slusam naHistori kanalu da je FD Ruzvelt za vrijeme drugog svjetskog rata bio spreman da se vozi u obicnim kolima, i tako izgubi glavu u potencijalnom atentatu, jer zakonom nije bilo dozvoljeno da administracija kupi kola skuplja od 750 dolara (oko 10000 danas). Nasli su rjesenje tako sto su se posluzili sa kinfiskovanim vozilom Al Kaponea. FDR je tad rekao: "Nadam se da Al nece imati nista protiv".

A nama Ranja se vozika s nekoliko sluzbenika, benzinci od nekoliko hiljada kubika, rilja non-stop... I te privilegije su cak dostupne i mnogim sitnim cinovnicima. A ima ih i previse... I sta onda? Kad nam se dogodi Grcka, svi iznenadjeni?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skoro 90% donacija je bilo upuceno pokretima, radiju, novinarima, zastitnicima Tare, planinarima, istoricarima o komitskom pokretu i istoriji cge, procrnogorskim AKTIVISTIMA, od Gazimestana i prvog broja Monitora, sad me djeca uce, kako da pravim djecu, placu i ja i moja djeca kad izgubi cga.

Ali mene srce place 23 godine, od mafije i nistavila, koja mijenjaju politiku kao ja donje gace.

Ja protiv Vas nemam nista nit personalno nit kao podrzavaca novih pokreta! Vec jedino mi smeta i iritira strasno vase nekulturno ponasanje... od vaseg potpisa na forumu do bezbroj uvreda koje ste uputili NAMJERNO IL NE NAMJERNO nije bitno ... zato Vas i ovim putem molim da imate obzira da i ako smo mladji od Vas ne daje vam za pravo da pricate kako ne dolikuje jednom valjda emancipovanom monte-europejcu...

Nisam nikad doveo u pitanje vasu ljubav prema crnoj gori ... al ta djeca su osmislila Pozitivnu crnu goru... ta djeca se ne mogu oslobodit vase generacije koja je zestoko zastupljena u DF i DPS partijama ... vasa generacija nas je dovela do svega ovoga ... do raspada jedne divne zemlje do svega ovoga vi i vasa generacija ste krivi ... sad ste se vratili po stare dane da nam solite pamet ... odgledajte opet onaj isjecak iz Lepa sela lepo gore ... ono je BUNT generacija posle vas!

Pazite na ponasanje samo a mislite i pricajte sta god ocete i nece niko imat problem sa vama!
    Last edited by Crka; 15-10-12 at 21:11.
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Pet set puta sam pocinja sa ulice iz kofera, IMA PA NEMA,
    i toliko brakova od nule do nekoliko stotina hiljada, cak sam se okucio i u CGi, 1980-83 , i sve rasproda za preseljenje i povratak u DKu.

Danska DINAMIKA je veoma histericna, kod nas su ljudi i drustvo STATICNO,
    do granice depresije, kompenziraju sa KOCKOM, ALKOHOLOM , DROGOM u novje vrijeme.
    IM - Old Bone

Page 27 of 66 FirstFirst ... 1723242526272829303137 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)