Page 21 of 66 FirstFirst ... 1117181920212223242531 ... LastLast
Results 501 to 525 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Sta Pozitivna moze uraditi za godinu dana, sama? Demontirati jedan tako kompleksan mehanizam bez ucesca Ostatka ili, da zacinimo supu, bez DPS, kao svjedoka saradnika u sopstvenom procesu, nije moguce. Ili sam ja nesto previdio?

Sta poslije godinu dana? ...

_______
    Ne znam JC, samo nacujem ponesto. Opsta je pretpostavka da DPS koji padne s vlasti gubi bar 60% svojih biraca. Od toga bi Pozitivna uzela preko polovine. Ostali podijele ostatak (dosta bi otislo BS i Albancima, sto nije zanemarljivo kod ovog cjenjkanja). Onda ti ostali imaju sledece izbore bez (ili sa manje) ucjenjivanja za posao, otpustanja sto ne nosis majicu sa brojem 11, ulja, secera, trzista licnih karti i avionskih letova iz inostranstva - i njima opet puno bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

prodajem stan kucu auto motor sve , da znate, i ja se ka ego i sokrat pomirujem sa ovim, al odoh odavde,sto dalje ,
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Nemaš ti što bilo đe drugo ić, kad sve to imaš za prodaju...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve cestitke Demokratskom Frontu i Miodragu Lekicu

Takodje sve cestitke i glasacima opozicije, koji su izasli u vecem broju nego ikad dosad. Sad treba drzat opoziciju na okupu 4 godine, a mislim da je Lekic pravi covjek za to.
    Sin:

- "Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?"

Tata:

- "WTF? ROFL LMAO!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Koliko god čovjek sebe priprema za ovakav ishod uzalud-evo jutros idem gradom i gledam narod po ulici i razmišljam-evo od ovih pola je za ovu vlast glasalo.
    Nemoguće je ovu vlast promijeniti na uzborima po mom mišljenju-oni kontrolišu sve pare,sve mjesne zajednice,sve obrazovne institucije od vrtića do fakulteta svakog i privatnog i državnog(evo lekcije sa pravnog su u toku) sve domove zdravlja ,ambulante klinički centar sve apoteke u državi sve fondove i svako javno preduzeće a i dobar dio glavnih odbora svih političkih konkurenata su saradnici službe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad da ih pitas, NIKO IH NIJE GLASAO! Dokle, majku vam prodanu?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Samo da cestitam pravim Crnogorcima na pobjedi i na zdravom razumu, sto nijesu glasali DF, SNP i Pozitivnu Crnu Goru.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Kakvi su rezultati iz Pg?

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Gosp. Dušan Janjić je prokomentarisao izbore i objasnio zašto svi slave (dps jer su na vlasti, realno vrlo malo su izgubili, df čije bi stranke bez lekića pukle, pozitivna koja iako nova stranka osvojila ovoliko % itd-ukratko) i pored toga još mnogo stvari vezano za političku scenu CG i Balkana, eto mislim da je dosta realan, ne bi bilo loše da ga poslušate čisto da stvorite bolju sliku situacije i da se vratite u normalu...
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Evo da i ja napišem nešto pametno sada kada smo naspavani i pametniji
    Moje mišljnje je da je sve ostalo isto samo su se nekima imena stranaka promijenila (osim PCG jer o njima svakako i ne znamo previše pa će vrijeme pokazati)

Ama sve baš isto,DPS-SDP i sada LP opet nose vlast sa dva mandata manjina,kao da je to prvi put da je tako pa ajde a znamo svi da nije.
    Nije mi je jasno kako svi slave pobjede a samo je jedan pobjednik vazda bio u svemu osim kad je neriješeno (Barcelona vs Real na primjer 2-2)
    Sviđalo se to nama ili ne ali to su činjenice,većinska podrška je pripala znamo kome i zar mislite da će oni do sljedećih izbora dozvoliti da im se ovo ponovi? Varate se..
    Zar mislite da se Milo tek tako opet aktivirao? ..e pa nije...viđeli su da tu nešto ne štima jer oni imaju mašinu i znaju koliko koga će glasati za ove ili one..
    Sad će da bude čišćenje kadra da bi se obezbijedili za sljedeće izbore a do tada će razdrndati DF ili će DF sam napraviti karakiri jer u svojim redovima ima osobe koje iza sebe imaju već dvije ili tri partije koje su doslovce uništili..

Prema toma smanjite doživljaje i imajte obzira jedni prema drugima jer svi oni će opet pare sebi a narodu šipak

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Zamislite dokle je dosla opozicija kad su poceli da proslavljaju poraz. Pa nije li to pateticno? Dragi gospodar ih je opet ponizio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad kad su se strasti smirile, da dam (relativno) kratak osvrt na ove izbore:

1.Najveci pobjednik ovih izbora je definitivno Bosnjacka partija. Osvojili su tri mandata i oko 15 hiljada glasova, shto je ogroman uspjeh za stranku koja pretenduje na glasove samo jedne (manjinske) nacionalne zajednice u CG. Takav uspjeh im je omogucio ulogu "kingmakera"-partije koja (zajedno sa josh jednom ili dvije manjinske partije) direktno odlucuje o tome ko ce formirati vladu. Naravno, vishe je nego izvjesno da ce BS uci u vladu sa starim partnerima-vladajucom koalicijom, shto je mora se priznati i logican izbor za jednu manjinsku partiju kojoj je osnovna briga shto bolje predstavljanje svog naroda u institucijama, shto opet najbolje mozhe da im obezbijedi vladajuca koalicija.

2. SDPS jeste dobio izbore, ali je pretrpio ozbiljne gubitke. Imaju oko 4 hiljade glasova manje nego na prethodnim izborima, shto i ne bi bilo toliko loshe da nije mnogo vece izlaznosti. Kad se i izlaznost uzme u obzir gubici SDPS-a su veci-jasno je da su "bitku za apstinente" dobile druge partije, prije svega Pozitivna CG. To je veoma losh signal za SDPS koji pokazuje nedostatak potencijala da privuce nove glasace. Zatim, izgubili su apsolutnu vlast u drugoj najvecoj opstini u CG, a u Budvi su takodje pretrpjeli vrlo ozbiljne gubitke iako su vlast zadrzali. Jesu pobijedili, ali su "prezivjeli", nisu "razbili", a razbijanje je vec 10 godina bila cinjenica na koju su navikli. Ocekujem da ce formirati vladu, ali ta vlada ce morati da pokazhe vrlo opipljive rezultate u kratkom roku, ako misle da i dalje drzhe vlast. Poseban problem za njih predstavlja cinjenica da su dobili suverenistickog takmaca-Pozitivnu CG. To govori u prilog tezi da su ovo zadnji izbori koje je za njih bilo moguce dobiti ovakvom kampanjom i retorikom. Predsjednicki izbori su sledeci pravi test za njih, gdje ce im biti josh tezhe, pogotovo ako Vujanovic bude kandidat, jer njega nece glasati dio "tvrdjih" suverenista koji ce se ili okrenuti Pozitivnoj ili apstinirati. Pocetak kraja SDPS-a je suvishe stroga formulacija, jer, na kraju krajeva, niko ne zna shta se sve mozhe izdeshavati u narednim godinama, a SDPS je ipak pobijedio izbore. Ipak, josh od aprila 2001 nisu se nalazili u loshijoj poziciji.

Pozitivna CG je ostvarila dobar rezultat, a cinjenica koja im posebno ide u prilog je da sada imaju CISTO POLITICKO POLJE djelovanja. Njima je glavno bilo uci u parlament-cim su to postigli sada im je najlakse. Sve shto treba da rade je da se drzhe suverenisticke orijentacije (josh neko vrijeme, dok ta pitanja definitivno ne odu u istoriju) i smirene, konstruktivne retorike koja je i bila njihova odlika u toku kampanje (minus zavrsna konvencija). Medjutim, glavna teshkoca sa kojom ce se suociti je cinjenica da ce ih SDPS sada prepoznati kao najopasnijeg protivnika. Zashto-zato shto su glasaci SDPS (uz apstinente i tih par procenata glasaca PZP) prirodna meta napada Pozitivne koja ima potencijala upravo njih da privuce (teshko da moze privuci glasove "prosrpske" opozicije koji su ipak cvrsto pod kontrolom "starih" opozicionih partija). A shta znaci biti najopasniji protivnik vladajucoj koaliciji-znaci suociti se sa kombinovanim pritiskom politicko-medijsko-obavjestajne masinerije rezhima koja ce biti beskrupulozna i nece prezati ni od cega. Odrzati koheziju pod takvim pritiskom bice glavni izazov-a neshto od SDPS arsenala mogli ste vidjeti i u predizbornoj kampanji.
    Druga stvar o kojoj, po mom misljenju, Pozitivna mora voditi racuna je da ostane u opoziciji. Opozicija je sada za njih prirodno stanishte, i zbog toga mislim da jednostavno ne treba da saradjuju ni sa kim u Niksicu, vec da "gledaju svoja posla". Ovi buduci problemi koje sam istakao ipak su sad u drugom planu-u prvom planu je uspjeh, i iskreno, uspjeh Pozitivne je moj primarni razlog za zadovoljstvo rezultatima ovih izbora. Uz nastavak ovakve politike, cvrstu podrshku drzhavi CG i dosta umjerenosti i konstruktivizma (upravo ono shto je falilo svim dosadasnjim opozicionim nastupima) PCG na sledecim izborima mozhe bez problema do statusa "kingmakera" (koji sada imaju Bosnjaci) i do pozicije da oni diktiraju uslove o formiranju vlade.

Shto se tice ostatka opozicije, iako svi potenciraju uspjeh DF i neuspjeh SNP-iskreno mislim da se nije tu mnogo shta promijenilo. Zajedno su te dvije grupacije na 29 mandata na koliko su i bile na proslim izborima. SNP uopste nije postigao toliki neuspjeh kad se uzme u obzir napustanje partije nekoliko kljucnih clanova te medijska kampanja koja se protiv njih vodila u opozicionim glasilima. Srdjan Milic jeste osvojio 10% a ne 17%, ali su to NJEGOVIH 10%, i dobio je dosta-kontrolu nad partijom. Trenutno sve to izgleda loshe, ali on ima platformu za dalji rad, rad konacno bez opstrukcija unutar partije. Sa druge strane DF jeste dobio dosta glasova, ali je ipak to skoro dvostruko manje i glasova i mandata od SDPS. To pokazuje da i pored sve pompe, sinergije i najava nisu uspjeli niti da "udju" u biracko tijelo DPS-a (SDP-a je za njih prakticno nemoguce) niti da pridobiju "razocarane suvereniste". Dobili su samo glasove SNP-a koje su im donijeli Bulatovic i Knezevic. Definitivno se pokazalo da velike opozicione koalicije slabo prolaze ako nude istu staru nekonstruktivnu retoriku (identitet+mafija) koja je kljuc neuspjeha svih opozicionih kampanja u poslednjih 10 godina.

Zakljucak-ne kazhem ovo "navijacki", ali pojava Pozitivne je i najveci plus, i najbitnija stvar koja se desila na ovim izborima. Oni od svih imaju najveci potencijal. Sto se tice vladajuce koalicije-mora neshto hitno mijenjati ako zele da su tu gdje jesu posle 4 godine i cak ako zele svog predsjednickog kandidata (ko god to bio) na celu drzave. Cercil ima jednu finu recenicu vezanu za rat sa Njemackom, a izgovorio je (isravite ako grijesim) posle bitke kod El Alamejna: "Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning". CG drustvo i politicka scena je ovim izborima upravo doshla do "kraja pocetka". To je i glavna osobenost ovih izbora-transformacije su sada nuzhne. Na bolje ili na gore(tu mogucnost uopste ne treba iskljuciti)-ostaje da se vidi.

P.S. Ne bih da advokatishem ovdje, ali primijetih dosta grubih napada na ljude koji izrazavaju stav da je politicka scena u CG nekvalitetna, nisu izashli na izbore i nemaju favorite. Ljudi (a ovo vazhi za pristalice PCG najvise)-umjesto grubih ad hominem napada, upravo TE LJUDE treba da pridobijate i da ih uvjerite kvalitetom politicke ponude (da, cak i na ovom forumu) da glasaju. Prezir je legitiman politicki stav kao i svaki drugi-deal with it. Stoga malo vishe na loptu a malo manje na igraca molicu, jer je to osnovna politicka (a i ostala) kultura i azbuka politike.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Sandor Kolar View Post
    Dragi gospodar ih je opet ponizio.
    lijepo li je u 21. vijeku što imaš gosdpodara
    C9H13NO3

One world, Two wheels

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Priznajem da sam vidno razocaran rezultatima izbora.
    Hvala.

Samo mi molim vas ne prijetite PCG-om
    Hvala jos jednom.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

da uporedim opoziciju sa utakmicom Srbija Belgija.
    izgubila Srbija 3:0 ali je dobro igrala pa u toj reprezentaciji svi predstavljaju kao neku moralnu pobjedu a to sto su sada skoro izbaceni iz trke za svjetsko to nema veze.
    vec kada sam kod fudbala da kazem da bi volio da nasa eprezentacija prodje kao sdps, da nikako igra ali da da gol u 90 +6 minut i dobije utakmicu a onda Ukrajinci da kazu da su odlicno igrali i da su moralni pobjednici.
    ja se izvinjavam onima koji ne prate fudbal ali nekako mi je najlakse bilo ovako objasniti sebi a pokusat i vama ove iz DF sto slave.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Pozitivna ukoliko udje u koaliciju sad u NK sa DF-om i SNP-om ima da se prospe...
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Quote Originally Posted by Jovan081 View Post
    Priznajem da sam vidno razocaran rezultatima izbora.
    Hvala.

Samo mi molim vas ne prijetite PCG-om
    Hvala jos jednom.
    Takoodje...bez mnogo nekih prica i lupanja gluposti kao sto mnogi odje to rade...reci cu samo da sam razocaran ali i donekle znao da ce sve ostati isto- na veliku zalost...sta drugo reci,ljudi kukaju po ulicama i po televizijama kako im je lose kako ovo,ono,a na glasanju opet ista stvar..tako da mi je sa neke strane i milo neka opet sad odma od danas pocnu da kukaju i strajkuju
    Realno bi nam dobro prijala i dosla neka promjena da se desila na ovim izborima,,da se malo testiraju i ovi drugi koji su obecavali sve i svasta..pa ako oni ne budu radili kako treba onda idemo dalje,biramo sledece..a ovo je katastrofa...
    eto tako..ne zelim dalje da polemisem...zivjeli mi vi svi....

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

PCG nece uci u koaliciju nego ce traziti podrsku drugih stranaka za formiranje manjinske vlade,ako ih podrze ne znaci da su u koaliciji nego da su nezadovljni sadasnjom vladom
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Pozitivna će vjerovatno ući u "koaliciju" sa DF & Co u Nikšiću... Čime će pogaziti svoja predizborna obećanja da (doduše na nivou Cg) neće ulaziti u savez sa strankama ovakvog političkog programa...
    Žao mi je što Crna Gora vjerovatno nikada neće moći imati pravu suverenističku građansku partiju na vlasti... Daleko smo mi od toga, daleko smo mi od civilizacije...
    Jer glasači DF su koliko vidim vidno opsjednuti idejom Srpstva, i ovu pobjedu slave više kao pobjedu Srba u CG, nego kao pobjedu građana CG nad aktuelnom vlašću... To je naš i vaš glavni problem... Volio bih jednog dana da vidim partiju poput Pozitivne da ima apsolutnu vlast... I da se bavimo samo ekonomskim i prosperitetnim pitanjima, a ne nacionalizmom, jezikom, vjerom... Jer imamo samo jednu jedinu Crnu Goru, i niko nam je nikada neće uzeti! Eviva!
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    Pozitivna ukoliko udje u koaliciju sad u NK sa DF-om i SNP-om ima da se prospe...
    Vidim da ne mozes da sakrijes koliko ti je krivo shto DPS vise nema vlast u Niksicu
    Sin:

- "Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?"

Tata:

- "WTF? ROFL LMAO!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Meni je svejedno ko je uzeo vlast u Nikšiću ali ako PCG uđe u koaliciju sa DF bilo đe onda slobodno neka računaju na sljedeće izbore da će proći kao i ovi sada što nijesu ušli u parlament. Rekli su da neće u kolalicije pa da vidimo sad što će biti...
    Mada niko se nije sjetio da je PCG možda satelit DPS-a,kao ovamo ih napadaju,ovo,ono a oni fino u skupštinu pa kad zatreba eto veselja
    ..a bježi ko zna što se sve petlja politika je to a znamo kako zovu politiku

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Jer glasači DF su koliko vidim vidno opsjednuti idejom Srpstva, i ovu pobjedu slave više kao pobjedu Srba u CG, nego kao pobjedu građana CG nad aktuelnom vlašću...
    Ovo blage veze s istinom nema i zamolio bih vas DPSovce da ubuduće ne pravite podjele među građanima CG. Vi ste glavni razlog što četnici oživješe u CG posle 46te godine. Glasao sam pozitivnu CG ali ako uđe u koaliciju sa onima koji su je nazivali produženom rukom velikosrpskog nacionalizma, početnicima...nikad više.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dao bih manjinama sve sto traze, i mjesto premijera ako hoce samo da maknemo ove.
    ...Sve su srpske zemlje vezane u čvore
    A biće još teže i biće još gore...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

dps gangam style
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Page 21 of 66 FirstFirst ... 1117181920212223242531 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)