CEMI uzorak od 90 odsto: DPS-SDP 45,4; DF 23,9; SNP 10,6; Pozitivna 8,8, BS 4,4 odsto
14. oktobar 2012. Share
Koalicija za Evropsku Crnu Goru osvojila je 45,4 odsto glasova, objavio je večeras CEMI objašnjavajući da se radi o uzorku od 83 odsto. CEMI je saopštio da je Demokratski front je osvojio 23,9 odsto glasova, SNP 10,6 a Pozitivna 8,8. Iznad cenzusa je i Bošnjačka stranka koja ima 4,4 odsto. Dobar rezultat BS-a z dobar izbori rezultat Pozitivne predstavlja i najveće iznenađenje izbora.
CEMI je objavio da je na izbore izašlo 70,3 odsto birača. Ta nevladina organizacija je objavila i prve procjene mandata po kojima DPS-SDP na tom uzorku ima 39 mandata, DF 20. SNP 9 a Pozitivna 7 mandata. Bošnjačka stranka na tom uzorku ima 3 poslanika. Parlamentarni status prema tom uzorku imaju još HGI, Forza, Albanska kolaicija i DUA sa po jednim poslanikom. Ostale stranke su ispod cenzusa.
Podsjetimo, 2009. godine kada su održani prethodni izbori, glasalo je 329.819 birača što je iznosilo 66,18 odsto ukupnog biračkog tijela. Vladajuća koalicija DPS-SDP je tada osvojila 168.290 glasova, SNP 54.547, NOVA 29883 a Pokret za promjene 19.546 glasova.
Znaci da cestitamo glasacima pobjedu vladajuce koalicije koju su sa svojim glasovima legitimno zadrzali tamo gdje su bili, u trezoru CG, kao u svojoj kuci.
Gospodo, vi koji ste glasali, Srecno i dalje ko i do sada.A sve ove sto ste ugurali na budzet.. Izdrzavajte ih.
Hvala Lepo
.
Cini mi se da je kolega Buva+gacce u svojim prognozama bio najbilizi rezultatima izbora.
_________
Ako Pozitivna udje sa DF-om na RUCAK a kamo sto drugo oni su ga izduvali! Ili su i oni bili samo dio igrarije koja je trebala da pobijedi DPS... zato kazem nikad od kad nas je PZP onako prosuo necu glasat za nekoga na prvu loptu !!!
A eo ka ateista da kazem molim boga da se ne prospu :P
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
Pozitivna ne treba da suruju ni sa kim na drzavnom nivou,ali sto se Niksica tice mislim da je prijeko potrebno da se dogovore sa DF i Snpom i da preuzmu vlast u gradu,ako ostanu ovakvi rezultati.
Ako pozitivna ne udje u koaliciju onda DPS ima apsolutnu vlast...
Pa DPS ima sigurno apsolutnu vlast, jer PCG neće ući u koaliciju.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Pozitivnu ne treba da interesuje ova vlast ni opozicija! Oni u glavu treba da kazu ni sa kim i pod pritiskom da ce DPS imat apsolutnu vlast jos 4 godine! Tako bi sebi obezbjedili kredibilitet da na sledecim izborima uzmu ne manjinsku vlast vec APSOLUTNU! Da ne ponavljam opet iz kojih razloga ...
Meni samo ne bi jasan Kocan koji na Vijesti izjavi da je DPS izgubio
You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.
Koje krajnosti coece... ti ni ne znas sto ja pisem no ti ne ide zajedno kad se napise DPS i podrzi pozitivna ... a to je realnost na nasoj politickoj sceni! NASEM NARODU TREBA NORMALNA PARTIJA! Dps igra na kartu ovo su sve srbi ostalo ne glasajte ih I NECEMO... al ako POZITIVNA bude ovo sto kazu da jesu DPS JE GOTOV! Zato kazem da POZITIVNA ne smije da se proda radi nekog pomocnika gradonacelnika... jer u suprotnom DPS na vijeka !
Iz ovih izbora najvise su profitirali DF i Pozitivna, zaista fine rezultate su ostvarili. Pozitivna ako bude pametna moze samo jos vise i bolje, manje od ovoga tesko da mogu da dobiju na nekim sledecim izborima. Fron solidnih 20 mandata.
Najveci gubitnik je SNP, da sam na mjesto Milica momentalno bi podnio ostavku, toj partiji treba podmaladak, jer ocigledno njen vrwemesni kadar nije ispravno ocijenio trenutak i donijelu su potpuno pogresnu odluku da izadju samostalno i sami sebi stvorili lomove i probleme.
Jos jedan veliki gubitnik je SDP, mislim da su oni ovim izborima skroz marginalizovani, bice u vlasti opet, kao sto se manje vise i znalo, ali moraju da idu zajedno sa DPS-om i manjinama. DPS takodje ne moze biti zadovoljan rezultatima ni malo, izgubili su Niksic, sto je veliki poraz, i sto se u buducnosti moze da se ispostavi kao mnogo bitnije nego sto sada izgleda. 45% zajedno DPS i SDP uopste nije neki dobar rezultat znajuci istoriju izbora u CG. Budva glasa za parama, ti bi ljudi glasali za komuniste kad bi im oni donijeli pare i privilegije.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks