Ovi na TV Vijesti vele sad da DPS nema dovoljnu vecinu...
Ja ne znam kome da vjerujem...
Svaki put me iznova fascinira koliko ljudi zaista iskreno vjeruje u čuda. Jedan, ali baš velik, broj ljudi potpuno ignoriše i statistiku, i sve ranije rezultate i istraživanja,..ma sve što im stoji pred nosom svo ovo vrijeme - i vjeruju. Vjeruju u ono što bi oni voljeli da se desi. Vjeruju i da se birači opredjeljuju na samom biračkom mjestu ili makar u nekoliko zadnjih dana pred glasanje...
CEDEM je izvršio istraživanje u septembru (objavio 02.10.) i evo - sve što su utvrdili upravo se potvrđuje. To znači da su se ljudi opredijelili još prije mjesec dana. Sve nakon toga bilo je vrijeme u kojem su partije (zavisno od organizacije ili resursa) imale mogućnost da pokupe još nekog birača u svoje jato. Nešto kao utvrđivanje ograde oko "stada".
Za sada, jasno je to već i na prvi pogled, opozicija nije uspjela da zagrize (ili ne bar ni iole ozbiljno) u biračko tijelo SDPS-a, već se, po ko zna koji put, dogodilo tek još jedno prelivanje glasova u opoziciji.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Ovi na TV Vijesti vele sad da DPS nema dovoljnu vecinu...
Ja ne znam kome da vjerujem...
Imaće je kad uključe i manjinske stranke.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
sdps nema apsolutnu većinu, ali uz pomoć "satelita" ...
Citircu svog drugara: '' Све пролази, само се ДПС и Здравко Чолић не мијењају...''
Neka nam je srecno bolje i ne zasluzujemo.
Vijestima bih zadnjima vjerovao u bilo čemu ali to je to ovako ili onako očekivano.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Pa i to je napredak. Prije je bio dps glavni, a sdp je bio satelit. Sad su zajedno, a dodatni ljudi su sateliti. Možda na sljedećim izborima sdps plus ko god sad uđe sa njima u koaliciju, budu jedan subjekat sa podrškom ispod 50%. Pa i to je napredak. Prije je bio dps glavni, a sdp je bio satelit. Sad su zajedno, a dodatni ljudi su sateliti. Možda na sljedećim izborima sdps plus ko god sad uđe sa njima u koaliciju, budu jedan sujekat sa podrškom ispod 50%.
Last edited by NHM; 14-10-12 at 20:17.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Bosnjaci i to ti je to...
Pozitivna poprilično podbačila čak i više nego PZP na prošle izbore.Teško ovdje građanske partije opstaju.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
DPS 38
DF 20
SNP 9
Pozitivna 7
Bosnjaci 3
Albanci 3
HGI 1
tako je trenutno.
.
Vesovic je pozurio sa proglasavanjem apsolutne pobjede... Meni mirise da DPS nece imati vecinu bez podrske manjinskih partija.
______
Eto, ima i vise pozicija.. Ovo samo u CG ,gdje je svaki drugi glasac kockar, moze da prodje..
Hvala Lepo
Ovog Laloshevica mi je zao...kaze i spreda i bocno i otpozadi su nas ...
...
Evo upravo Besic prica o onome sto sam ja pominjao.
Nije poenta da se objavi pobjednik, vec se analiziraju drustvene gurpacije po razlicitim kriterijumima.
Nesto sto je vrlo zanimljivo i znacajno.
Ja apsolutnu vlast nijesam ni očekivao. Mislim da sam jedan od prvih (ako ne i prvi) koji je još prije 20 dana saopštio da će manjine odlučivati. I dalje mislim da će SDPS-u trebati neka od albanskih partija.
tragikomično je primijetiti da su svi lideri opozicije koje intervjuišu - mrtvi zadovoljni.
E vazda se tako radovali...
Last edited by El Re; 14-10-12 at 20:27.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
U CG, dje odlucuje 1.5%, objaviti ovaj procenat vladajucoj koaliciji je totalni fijasko. Da ne kazem tendenciozno.Koaliciji “Evropska Crna Gora-Milo Đukanović” podržava 47,2 odsto opredijeljenih birača, dok demokratski front (DF) Miodraga Lekića ima podršku 18,5 odsto, pokazalo je septembarsko istraživanje CEDEM-a, koje je sprovedeno u 16 opština na uzorku od 1.022 ispitanika.
Ako su pogodili, svaka cast, neka se i sami hvale, kao i uvjek, kad promase oko 0.8, ali ako to bude 2+%...
A taj raspon i moja baba moze da predvidi... Bitna je ova prosjecna vrijednost koja se spominjala jos od prije 2 mjeseca, raznim istrazivanjima.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks